!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:16
John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:02 που ακομα και παραμυθια της εποχης να ειναι, δειχνουν πως οι Κινεζοι ηταν εξοικειωμενοι με καποιες μορφες διεμφυλικοτητας. Οπως παρα πολλοι πολιτισμοι και κουλτουρες δηλαδη.
Και σε πόσους από αυτούς τους πολιτισμούς άλλαζαν τη γλώσσα και τα έθιμα κάθε φορά που προέκυπτε και κάποιο νέο διεμφυλικό μωρό στην πίστα; :lol:

Δηλαδή, δεν μας έφταναν τα κομματικά αρκτικόλεξα, οι μεταλλάξεις του κόβιντ, θα προσθέσουμε και τις διεμφυλικές μεταλλάξεις στην πίστα;

Να βγάζουν ένα ημερήσιο δελτίο την ημέρα ή εβδομαδιαίως έστω για να μας έρχεται μήνυμα από το gov.loatki+

Γιατί και πολιτικώς ορθοί να θέλουμε να γίνουμε, δεν τους/τις/τα προλαβαίνουμε, βρε τζόνι μου.
Αυτο δηλαδη ειναι το προβλημα σου τωρα;
Γιατί όχι ρε τζόνι; Μια πολιτικώς ορθή πρόταση κάνω. Να επιμορφωθούμε και εμείς οι άσχετοι.

Ούτε αυτό σ' αρέσει; :)

Πορτοκαλάδα δε θέτε, λεμονάδα δε θέτε, τί στο καλό θέτε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Δημοκράτης έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:54
John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:53
Δημοκράτης έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:49
Μέχρι τώρα όλα αυτά φαίνεται να τα βγάζεις από την κεφάλα σου ομως
Οχι, στη Γουικιπιντια τα βρισκω
Γράφεις κι εκεί τις παπαριες που βγάζεις από το κεφάλι σου ;
εφαγες τις ταπουλες σου και το ριξες στη τρελιτσα τωρα ε; Μετσυγειες σου και καλη χωνεψη, εδω θα μαι να σε ταπωνω καθε μερα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:58
John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:16

Και σε πόσους από αυτούς τους πολιτισμούς άλλαζαν τη γλώσσα και τα έθιμα κάθε φορά που προέκυπτε και κάποιο νέο διεμφυλικό μωρό στην πίστα; :lol:

Δηλαδή, δεν μας έφταναν τα κομματικά αρκτικόλεξα, οι μεταλλάξεις του κόβιντ, θα προσθέσουμε και τις διεμφυλικές μεταλλάξεις στην πίστα;

Να βγάζουν ένα ημερήσιο δελτίο την ημέρα ή εβδομαδιαίως έστω για να μας έρχεται μήνυμα από το gov.loatki+

Γιατί και πολιτικώς ορθοί να θέλουμε να γίνουμε, δεν τους/τις/τα προλαβαίνουμε, βρε τζόνι μου.
Αυτο δηλαδη ειναι το προβλημα σου τωρα;
Γιατί όχι ρε τζόνι; Μια πολιτικώς ορθή πρόταση κάνω. Να επιμορφωθούμε και εμείς οι άσχετοι.

Ούτε αυτό σ' αρέσει; :)

Πορτοκαλάδα δε θέτε, λεμονάδα δε θέτε, τί στο καλό θέτε;
ditto με γιδοκρατη
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 01:16
Δημοκράτης έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:54
John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:53

Οχι, στη Γουικιπιντια τα βρισκω
Γράφεις κι εκεί τις παπαριες που βγάζεις από το κεφάλι σου ;
εφαγες τις ταπουλες σου και το ριξες στη τρελιτσα τωρα ε; Μετσυγειες σου και καλη χωνεψη, εδω θα μαι να σε ταπωνω καθε μερα.
Ποια τάπα έφαγα ρε φαντασιοπληκτε που έχεις γράψει ότι παπαρια σε κατέβει εδώ μέσα;
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Εικόνα

Καληνυχτα Γιδοκρατη και καλη χωνεψη
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Μη φεύγεις δεν θα έχουμε με πιον χαζό θα σπάσουμε πλακα
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Φεβ 2023, 22:31
Τα γκρουπάκια που αναφέρω είναι παλιά ιστορία. Έναν καιρό είχαν την τιμητική τους και εδώ αλλά πριν αρκετά χρόνια, τώρα ψιλοδιαλύθηκαν και κάνουν κατά καιρούς διάφορες τελετές εδώ κι εκεί. Απλώς κόψανε τον πομπώδη λόγο και την επιθετικότητα που είχαν τότε, λειτουργούν σε φάση "λάθε βιώσας".

Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν υπονόησα ότι ήσουν κάποιος παλιός.
Γενικά η κόντρα χριστιανοί απολογητές - μη χριστιανοί κρατάει από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στα φόρα. Ειδικά σε αυτά που ήταν πιο... εναλλακτικής θεματολογίας, ήταν από τα πιο δυνατά debates. Σε κάποια από αυτά, μάλιστα, τη θέση των μη χριστιανών δεν είχαν αριστεροί που αναφέρεις, αλλά εθνικοί/δωδεκαθεϊστές ή άθεοι.
Γενικά δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους κόντρες, αλλά δεν μπορώ τον φανατισμό και την αμπαλοσύνη. Και, επειδή αν και άθρησκος, υπήρξα κάποτε χριστιανός και σέβομαι ακόμα τον λόγο του Χριστού (και όχι τον κλήρο), αλλά και γιατί γνωρίζω ότι οι περισσότεροι χριστιανοί δεν έχουν καθίσει να διαβάσουν καν την Αγία γραφή, υποκύπτω πάντα στον πειρασμό. Αυτά :8)
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

John Brown Gun Club έγραψε: 22 Φεβ 2023, 00:27 Κανεις δεν θελει να καταργησει τον ορο γυναικα, γιατι υπαρχουν παρα μα παρα πολλοι ανθρωποι που ειναι γυναικες, ειτε επειδη ετσι γεννηθηκαν, ειτε επειδη εγιναν στην πορεια.
δεν υπαρχει ανθρωπος που να εγινε γυναικα χωρις να εχει γεννηθει ετσι. "γυναικα" ειναι προσδιορισμος βιολογικου φυλου, και αυτο, δεν αλλαζει.

αυτο που αλλαζει ειναι ο σεξουαλικος προσανατολισμος, η εμφανιση, η συμπεριφορα. οποιος επιλεγει να αλλαξει τα παραπανω για να μοιαζει με γυναικα, ας χρησιμοποιει οτι λεξη θελει για να περιγραφει τον εαυτο του, αλλα οχι "γυναικα" αν θελουμε να μπορουμε να συννενοηθουμε, να μιλαμε την ιδια γλωσσα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ik_90 έγραψε: 22 Φεβ 2023, 08:27
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Φεβ 2023, 22:31
Τα γκρουπάκια που αναφέρω είναι παλιά ιστορία. Έναν καιρό είχαν την τιμητική τους και εδώ αλλά πριν αρκετά χρόνια, τώρα ψιλοδιαλύθηκαν και κάνουν κατά καιρούς διάφορες τελετές εδώ κι εκεί. Απλώς κόψανε τον πομπώδη λόγο και την επιθετικότητα που είχαν τότε, λειτουργούν σε φάση "λάθε βιώσας".

Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν υπονόησα ότι ήσουν κάποιος παλιός.
Γενικά η κόντρα χριστιανοί απολογητές - μη χριστιανοί κρατάει από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στα φόρα. Ειδικά σε αυτά που ήταν πιο... εναλλακτικής θεματολογίας, ήταν από τα πιο δυνατά debates. Σε κάποια από αυτά, μάλιστα, τη θέση των μη χριστιανών δεν είχαν αριστεροί που αναφέρεις, αλλά εθνικοί/δωδεκαθεϊστές ή άθεοι.
Γενικά δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους κόντρες, αλλά δεν μπορώ τον φανατισμό και την αμπαλοσύνη. Και, επειδή αν και άθρησκος, υπήρξα κάποτε χριστιανός και σέβομαι ακόμα τον λόγο του Χριστού (και όχι τον κλήρο), αλλά και γιατί γνωρίζω ότι οι περισσότεροι χριστιανοί δεν έχουν καθίσει να διαβάσουν καν την Αγία γραφή, υποκύπτω πάντα στον πειρασμό. Αυτά :8)
Aυτά που λες, τα έχω ζήσει κι εγώ τόσο σε ...εναλλακτικές όσο και πχορουμικές φάσεις. :lol:

Απλώς οι επίτιμοι εθνικοί τότε ήταν οι περισσότεροι αριστεροί, μια αντιφά αρχαιόπληκτη επική παραλλαγή ή κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα, ούτε κι εγώ έχω διαβάσει την Αγία γραφή, δεν ξέρω λεπτομέρειες για τους βίους των αγίων ούτε έχω εντρυφήσει στο τί είπε ή τί δεν είπε ο κάθε ευαγγελιστής, όσιος ή μητροπολίτης. Αλλά έχω βαρεθεί αφάνταστα όσους δαιμονοποιούν τον χριστιανισμό στη χ φάση και θεωρούν στρατόκαβλους, αποικιοκράτες κλπ τους αρχαίους Έλληνες στην ψ φάση.

Επί του θέματος που έχει το νήμα, πιστεύεις ειλικρινά ότι ο τζόνι μας έχει εντρυφήσει στις μυθολογίες που αναφέρει ή ψάχνει μόνον τα αποσπάσματα που τον κάνουν να χαίρεται για να μοιράζει ασυστόλως τάπες και πόνο; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:59 Aυτά που λες, τα έχω ζήσει κι εγώ τόσο σε ...εναλλακτικές όσο και πχορουμικές φάσεις. :lol:

Απλώς οι επίτιμοι εθνικοί τότε ήταν οι περισσότεροι αριστεροί, μια αντιφά αρχαιόπληκτη επική παραλλαγή ή κάτι τέτοιο.
Σοκ! Αντίφα - αρχαιόπληκτοι; Αυτό κι αν είναι αντίφαση...
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:59 Κατά τα άλλα, ούτε κι εγώ έχω διαβάσει την Αγία γραφή, δεν ξέρω λεπτομέρειες για τους βίους των αγίων ούτε έχω εντρυφήσει στο τί είπε ή τί δεν είπε ο κάθε ευαγγελιστής, όσιος ή μητροπολίτης. Αλλά έχω βαρεθεί αφάνταστα όσους δαιμονοποιούν τον χριστιανισμό στη χ φάση και θεωρούν στρατόκαβλους, αποικιοκράτες κλπ τους αρχαίους Έλληνες στην ψ φάση.
Ρε παιδί μου, δεν υπάρχει κάποιο θέμα να μην έχεις διαβάσει. Απλά η εμπειρία μου λέει πως, όσο πιο ένθερμος και πιστός θα μου παρουσιαστεί κάποιος Χριστιανός, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να μην έχει ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο. Από προσωπική εμπειρία αυτό.
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:59 Επί του θέματος που έχει το νήμα, πιστεύεις ειλικρινά ότι ο τζόνι μας έχει εντρυφήσει στις μυθολογίες που αναφέρει ή ψάχνει μόνον τα αποσπάσματα που τον κάνουν να χαίρεται για να μοιράζει ασυστόλως τάπες και πόνο; :lol:
Δεν έχω παρακολουθήσει στενά τις στιχομυθίες σας και επειδή έχω επιφανειακή γνώση της μυθολογίας, δεν μπορώ να πάρω θέση. Αλλά σίγουρα θέλει να την πει σε κάποιους, ίσως και σε φάση τρολαρίσματος, μιας και η αλήθεια είναι ότι ακούγονται και αρκετές ακραίες θέσεις. Κι εγώ είμαι κατά της woke, όπως έχω αναφέρει πολλάκις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω τη μισαλλοδοξία και τον φονταμενταλισμό.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ik_90 έγραψε: 22 Φεβ 2023, 13:22
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:59 Aυτά που λες, τα έχω ζήσει κι εγώ τόσο σε ...εναλλακτικές όσο και πχορουμικές φάσεις. :lol:

Σοκ! Αντίφα - αρχαιόπληκτοι; Αυτό κι αν είναι αντίφαση...
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:59 Κατά τα άλλα, ούτε κι εγώ έχω διαβάσει την Αγία γραφή, δεν ξέρω λεπτομέρειες για τους βίους των αγίων ούτε έχω εντρυφήσει στο τί είπε ή τί δεν είπε ο κάθε ευαγγελιστής, όσιος ή μητροπολίτης. Αλλά έχω βαρεθεί αφάνταστα όσους δαιμονοποιούν τον χριστιανισμό στη χ φάση και θεωρούν στρατόκαβλους, αποικιοκράτες κλπ τους αρχαίους Έλληνες στην ψ φάση.
Ρε παιδί μου, δεν υπάρχει κάποιο θέμα να μην έχεις διαβάσει. Απλά η εμπειρία μου λέει πως, όσο πιο ένθερμος και πιστός θα μου παρουσιαστεί κάποιος Χριστιανός, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να μην έχει ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο. Από προσωπική εμπειρία αυτό.
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:59 Επί του θέματος που έχει το νήμα, πιστεύεις ειλικρινά ότι ο τζόνι μας έχει εντρυφήσει στις μυθολογίες που αναφέρει ή ψάχνει μόνον τα αποσπάσματα που τον κάνουν να χαίρεται για να μοιράζει ασυστόλως τάπες και πόνο; :lol:
Δεν έχω παρακολουθήσει στενά τις στιχομυθίες σας και επειδή έχω επιφανειακή γνώση της μυθολογίας, δεν μπορώ να πάρω θέση. Αλλά σίγουρα θέλει να την πει σε κάποιους, ίσως και σε φάση τρολαρίσματος, μιας και η αλήθεια είναι ότι ακούγονται και αρκετές ακραίες θέσεις. Κι εγώ είμαι κατά της woke, όπως έχω αναφέρει πολλάκις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω τη μισαλλοδοξία και τον φονταμενταλισμό.
Η αντίφαση που αναφέρεις, έχει απολύτως λογική εξήγηση. Όποτε θες, μπορούμε να τη συζητήσουμε σε άλλο θέμα.

Στα υπόλοιπα δεν διαφωνώ. Σαφώς και υπάρχουν φανατικοί χριστιανοί, που κάθε άλλο παρά συνεπείς με το λόγο του Χριστού είναι. Και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σ' αυτούς που "δεν έχουν καταλάβει Χριστό" και σ' αυτούς που καταλαβαίνουν αλλά το παίζουν ηθικοί ενώ δεν είναι.

Το θέμα είναι ότι το ίδιο ακριβώς κόνσεπτ παίζει σε όλα τα οπαδικά κοινωνικο/πολιτικά πλαίσια. Με πρόσχημα την αγάπη και τη χ ή ψ ιδεολογία, αυτό που τελικώς εκφράζεται είναι προσωπικά απωθημένα, μίσος και φυσικά εξουσιαστική διάθεση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Φεβ 2023, 13:34 Το θέμα είναι ότι το ίδιο ακριβώς κόνσεπτ παίζει σε όλα τα οπαδικά κοινωνικο/πολιτικά πλαίσια. Με πρόσχημα την αγάπη και τη χ ή ψ ιδεολογία, αυτό που τελικώς εκφράζεται είναι προσωπικά απωθημένα, μίσος και φυσικά εξουσιαστική διάθεση.
Ο οπαδός έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά, είτε είναι οπαδός του Χριστού, του Μωάμεθ, του έθνους, του Μαρξ, ή... του ΠΑΟΚ. Το βασικότερο εξ αυτών είναι η μονόπλευρη οπτική των πραγμάτων βάσει της θεώρησης του κόσμου που ακολουθεί, οι λεγόμενες παρωπίδες.
Υπό αυτή την έννοια, πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος είναι ο ανένταχτος, αν υπάρχει τέτοιος, βέβαια. Γιατί, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη (και πολλούς άλλους), ο άνθρωπος είναι «φύσει πολιτικόν ζώον», με την έννοια ότι έχει έμφυτη την ανάγκη να διαβιεί σε οργανωμένες κοινωνίες. Μόνο αν είναι Θεός ή θηρίο δύναται να ζήσει μόνος.
Το παραπάνω, προφανώς, έχει πολλές διακυμάνσεις. Υπάρχει, λόγου χάρη, ο οπαδός μιας θρησκείας που λειτουργεί με ταλιμπανέζικη λογική «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», υπάρχει όμως και αυτός που ακολουθεί μεν τη θρησκεία του, αλλά είναι ανοιχτός και σε άλλες απόψεις, δεν ενστερνίζεται τη λογική της αγέλης.
Μια λογική για την οποία έχουν μιλήσει πολλοί, προτού γράψει γι' αυτήν ο Γκουστάβ Λε Μπον στην «ψυχολογία των μαζών» και προτού συστηματοποιηθεί στον κλάδο της κοινωνικής ψυχολογίας. Είναι γνωστό ότι ακόμα και ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος μπορεί, μέσα στον όχλο, να προβεί σε μορφές συμπεριφοράς που ποτέ δεν θα ακολουθούσε ως μονάδα.
Οπότε, καταλήγουμε, ότι το μυστικό ήταν, είναι και θα είναι η ρημάδα η ισορροπία. Ανά πάσα στιγμή, να μπορείς να αντιληφθείς τον εαυτό σου και ως άτομο αλλά και ως μέλος του συνόλου στο οποίο ανήκεις. Να μην είσαι απομονωμένος από τον κόσμο, να συμμετέχεις στα κοινά, αλλά, ό,τι και αν υποστηρίζεις, να μην αποτελεί αυτό την ταυτότητά σου. Γιατί είσαι άνθρωπος, πάνω και πριν απ' όλα τα άλλα.
(άσχετο το λογύδριο με το νήμα, με έπιασε η αμπελοφιλοσοφία μου).
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

https://vm.tiktok.com/ZMYADmAej/
Οι Άραβες έχουν λευκό δέρμα Παρ όλα αυτά δεν είναι λευκοι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Bipsco έγραψε: 24 Φεβ 2023, 00:53 https://vm.tiktok.com/ZMYADmAej/
Οι Άραβες έχουν λευκό δέρμα Παρ όλα αυτά δεν είναι λευκοι
Επίσης είναι καρατσεκαρισμένοι πατριάρχες.

Αλλά όλως τυχαίως, ποτέ δεν θα ακούσεις κάποιο πολιτικώς ορθό όλο (βάλε μέσα όλες τις κατηγορίες) να εκφράζεται εναντίον της τοξικής/λευκής/αραβικής πατριαρχίας. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Πολύ σημαντικό βίντεο για να μαθαίνουν οι νεότεροι (οι υπόλοιποι, λίγο-πολύ τα ξέρουμε).
Ο τίτλος είναι click-bait. Αριστερή είναι η κοπελιά.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”