Φαντάσου ότι θέλεις φίλε μου. Έφερες σκρινσοτ που λέει ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι ακόμα σε pre pandemic levels, ενώ έλεγες ότι δεν είναι έτσι, και τώρα προσπαθείς να κάνεις βλακωδεις συγκρίσεις με Ελλάδα και ότι άλλο σου έρθει στον πανικό σου. Σίγουρα κάτι που έμαθες στη σχολή, no doubt.Financial man έγραψε: 11 Φεβ 2023, 19:01Όχι δεν ξέρω. Μπορεί να έχω σπουδάσει οικονομικά και χρηματοοικονομικά αλλά δεν ξέρω τι είναι ο τρίτος κόσμος. Να φανταστώ ότι για εσένα η Ελλάδα είναι πιο αναπτυγμένη από το UK σωστά;;Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2023, 18:45Ξέρεις τι είναι ο Τρίτος Κόσμος καταρχάς; Ή το χρησιμοποιείς σα θειτσα τον όρο;Financial man έγραψε: 11 Φεβ 2023, 18:43
Όχι μιλάς εσυ σοβαρά που προσπαθείς να μας βγάλεις την Βρετανία χώρα του τρίτου κόσμου.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Βρετανία κατέγραψε ανάπτυξη 4% , όμως τα media όλου του πλανήτη μίλαγαν για ύφεση.
- Dwarven Blacksmith
Re: Η Βρετανία κατέγραψε ανάπτυξη 4% , όμως τα media όλου του πλανήτη μίλαγαν για ύφεση.
-
Financial man
Re: Η Βρετανία κατέγραψε ανάπτυξη 4% , όμως τα media όλου του πλανήτη μίλαγαν για ύφεση.
Δεν αλλάζω τα λεγόμενα μου καθόλου και ούτε σε πανικό είμαι. Σύμφωνα με το πίνακα που έβαλα το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι ελάχιστα πιο πάνω για το σύνολο του 2022 σε σχέση με το σύνολο του 2019. Νομίζω ότι εγώ ο ίδιος έβαλα τον πίνακα με το ΑΕΠ της χώρας σε τρισεκατομμύρια λίρες (τιμές 2019). Όσο αφορά τα υπόλοιπα απλά λες κάτι και εσυ απλά για να πεις κάτι. Συνέχισε να πιστεύεις λοιπόν ότι η Βρετανία πάει χάλια σαν οικονομία ενώ οι ευρωπαϊκή ένωση πετάει και πάει από το καλό στο καλύτερο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2023, 19:08Φαντάσου ότι θέλεις φίλε μου. Έφερες σκρινσοτ που λέει ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι ακόμα σε pre pandemic levels, ενώ έλεγες ότι δεν είναι έτσι, και τώρα προσπαθείς να κάνεις βλακωδεις συγκρίσεις με Ελλάδα και ότι άλλο σου έρθει στον πανικό σου. Σίγουρα κάτι που έμαθες στη σχολή, no doubt.Financial man έγραψε: 11 Φεβ 2023, 19:01Όχι δεν ξέρω. Μπορεί να έχω σπουδάσει οικονομικά και χρηματοοικονομικά αλλά δεν ξέρω τι είναι ο τρίτος κόσμος. Να φανταστώ ότι για εσένα η Ελλάδα είναι πιο αναπτυγμένη από το UK σωστά;;Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2023, 18:45
Ξέρεις τι είναι ο Τρίτος Κόσμος καταρχάς; Ή το χρησιμοποιείς σα θειτσα τον όρο;![]()
Της κοντής ψ.... της φταίνε οι τρίχες, λέει μια σοφή παροιμία. Και δυστυχώς στα δεκατρία χρόνια κρίσης η Ελλάδα κόντυνε πολύ. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως υπάρχει πολύς σοβαρός κόσμος που αγωνίζεται για να ζει με αξιοπρέπεια, που δε βλέπει παντού φαντάσματα και που θα πρόκοβε και στο ΗΒ και σε κάθε άλλη χώρα. Όμως υπάρχει επίσης και πολύς κόσμος που ζει για να δει την κατσίκα του γείτονα να σκάει και που ψάχνει παντού και πάντα ένα φαντασιακό εχθρό, για να δικαιολογεί τη ζήλια και την χαιρεκακία του. Και θα το ξαναγράψω επαληθεύοντας τον Gowin, σε ένα παράλληλο απόψε να έπαιζε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου η Εθνική Αγγλίας (ή της Ουαλία/Σκωτίας) με τη Ναζιστική Γερμανία του'41, είναι προφανές ποια ομάδα θα στήριζε η πλειοψηφία των Ελλήνων.Financial man έγραψε: 11 Φεβ 2023, 19:17
Δεν αλλάζω τα λεγόμενα μου καθόλου και ούτε σε πανικό είμαι. Σύμφωνα με το πίνακα που έβαλα το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι ελάχιστα πιο πάνω για το σύνολο του 2022 σε σχέση με το σύνολο του 2019. Νομίζω ότι εγώ ο ίδιος έβαλα τον πίνακα με το ΑΕΠ της χώρας σε τρισεκατομμύρια λίρες (τιμές 2019). Όσο αφορά τα υπόλοιπα απλά λες κάτι και εσυ απλά για να πεις κάτι. Συνέχισε να πιστεύεις λοιπόν ότι η Βρετανία πάει χάλια σαν οικονομία ενώ οι ευρωπαϊκή ένωση πετάει και πάει από το καλό στο καλύτερο.
-
metarrythmistis
Δηλαδή οι εργάτες δεν θα πρέπει να παίρνουν την τιμή αγοράς στις καμπύλες προσφοράς ζήτησης στην αγορά εργασίας;foscilis έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:08 Το 7% και το 4% ειναι ριμπαουντ απο τον κορωνοϊο (καντε τις πραξεις και θα δειτε οτι μαζι με το -9% του 2020 βγαζουν 0).
Οσο για την ανεργια 3.5% δεν ειναι κατι καλο, σημαινει τεραστιες ελλειψεις σε εργατικα χερια που εμποδιζουν την αναπτυξη ή και απλα την ομαλη λειτουργια της χωρας.
Με άλλα λόγια υποστηρίζεις ότι για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να υπάρχει κόφτης που να εμποδίζει την άνοδο πάνω από το όριο διαβίωσης.
Σε άλλο νήμα είδα ότι υποστηρίζεις τις κατασχέσεις. Αλλά εάν υποστηρίζεις τις παραπάνω θέσεις είναι βέβαιο ότι οι εργάτες θα εξανδραποδίθούν μέσω χρέους εφόσον υπάρχει ο κόφτης που τους εμποδίζει να πάρουν τιμή πάνω από όριο επιβίωσης
Και ποιος σου είπε ότι όλα αυτά γίνονται στο όριο επιβίωσης ή ότι η εργασία είναι ένα προϊόν (η έμφαση στο "ένα").metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 15:52Δηλαδή οι εργάτες δεν θα πρέπει να παίρνουν την τιμή αγοράς στις καμπύλες προσφοράς ζήτησης στην αγορά εργασίας;foscilis έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:08 Το 7% και το 4% ειναι ριμπαουντ απο τον κορωνοϊο (καντε τις πραξεις και θα δειτε οτι μαζι με το -9% του 2020 βγαζουν 0).
Οσο για την ανεργια 3.5% δεν ειναι κατι καλο, σημαινει τεραστιες ελλειψεις σε εργατικα χερια που εμποδιζουν την αναπτυξη ή και απλα την ομαλη λειτουργια της χωρας.
Με άλλα λόγια υποστηρίζεις ότι για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να υπάρχει κόφτης που να εμποδίζει την άνοδο πάνω από το όριο διαβίωσης.
Σε άλλο νήμα είδα ότι υποστηρίζεις τις κατασχέσεις. Αλλά εάν υποστηρίζεις τις παραπάνω θέσεις είναι βέβαιο ότι οι εργάτες θα εξανδραποδίθούν μέσω χρέους εφόσον υπάρχει ο κόφτης που τους εμποδίζει να πάρουν τιμή πάνω από όριο επιβίωσης
Κυρίως εξειδικευμένοι και εποχιακοί λείπουν και μάλιστα οι εξειδικευμένοι σε κλάδους που γενικά δε διέπονται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Το 3% που δεν κάνει καμία δουλειά αυτή τη στιγμή δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε δουλειά, αδιάφορα από το πόσο πληρώνεται. Ούτε βέβαια αν δώσεις 500.000 στον τύπο που παίρνει 100.000 αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά 5 ατόμων.
-
metarrythmistis
Θα μεταφέρω την απάντηση μου σε αυτό το νήμα viewtopic.php?p=2889155#p2889209 γιατί έχουν παράλληλο θέμα και το ζήτημα της Ελλάδας είναι πιο σημαντικό (και η οικονομία της Ελλάδας πιο προσοδοθηρική από την Βρετανική. (Επειδή είμαι νέος χρήστης και πρέπει να πάρουν έγκριση οι απαντήσεις, έκανα το λάθος να απαντήσω 2 φορές στο νήμα που παραθέτω)). Για να μην δίνονται παράλληλες απαντήσεις για το ίδιο θέμα σε διαφορετικά νήματα.foscilis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:17Και ποιος σου είπε ότι όλα αυτά γίνονται στο όριο επιβίωσης ή ότι η εργασία είναι ένα προϊόν (η έμφαση στο "ένα").metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 15:52Δηλαδή οι εργάτες δεν θα πρέπει να παίρνουν την τιμή αγοράς στις καμπύλες προσφοράς ζήτησης στην αγορά εργασίας;foscilis έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:08 Το 7% και το 4% ειναι ριμπαουντ απο τον κορωνοϊο (καντε τις πραξεις και θα δειτε οτι μαζι με το -9% του 2020 βγαζουν 0).
Κυρίως εξειδικευμένοι και εποχιακοί λείπουν και μάλιστα οι εξειδικευμένοι σε κλάδους που γενικά δε διέπονται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Το 3% που δεν κάνει καμία δουλειά αυτή τη στιγμή δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε δουλειά, αδιάφορα από το πόσο πληρώνεται. Ούτε βέβαια αν δώσεις 500.000 στον τύπο που παίρνει 100.000 αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά 5 ατόμων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
-
- 116 Απαντήσεις