Μα άμα δείς πού έμενε ο Κάφκα, στην zlatá ulice, θα σε πιάσει η ψυχή σου, ατο άντρο των φαντασμάτων.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:00έφτανε κ μόνο ο Κάφκα για να την κάνει κορυφαία τρόμου κ άγχους, δεν χρειάζονται τα υπόλοιπαLeporello έγραψε: 11 Φεβ 2023, 13:59 Φυσικά, καμμία πόλη στην Ελλάδα δεν φθάνει την Πράγα. εκεί υπάρχει και τουριστικό τουρ φαντασμάτων και μουσείο βασανιστηρίων.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ελληνικη πρωτεύουσα του τρόμου
Re: Ελληνικη πρωτεύουσα του τρόμου
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
neon imposter
- Phorum.gr user: neon imposter
μεγάλος ΚάφκαLeporello έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:04Μα άμα δείς πού έμενε ο Κάφκα, στην zlatá ulice, θα σε πιάσει η ψυχή σου, ατο άντρο των φαντασμάτων.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:00έφτανε κ μόνο ο Κάφκα για να την κάνει κορυφαία τρόμου κ άγχους, δεν χρειάζονται τα υπόλοιπαLeporello έγραψε: 11 Φεβ 2023, 13:59 Φυσικά, καμμία πόλη στην Ελλάδα δεν φθάνει την Πράγα. εκεί υπάρχει και τουριστικό τουρ φαντασμάτων και μουσείο βασανιστηρίων.
Τα περισσότερα βιβλία του Στήβεν Κινγκ, αφορούν σε πολύ πιο "αγροτικό" περιβάλλον από τα αντίστοιχα της δυτικής λογοτεχνίας τρόμου.Καραμελίτσα έγραψε: 11 Φεβ 2023, 12:15 Ο Στήβεν Κινγκ στα βιβλία του έκανε τη Νέα Αγγλία πρωτεύουσα του τρόμου, αφού τα περισσότερα έργα του είναι σε πόλεις που υποτίθεται βρίσκονται εκεί. Και ταιριάζει και με την ιστορία της περιοχής και με τα τοπία της.
Στην Ελλάδα ποια περιοχή θα έπαιζε τέτοιο ρόλο; Εντάξει τρόμος τέτοιου τύπου δεν κολλάει πολύ με Ελλάδα, λόγω τοπίου, καιρού, ιδιοσυγκρασίας κοκ, αλλά έστω και έτσι ποια θα ήταν η πρωτεύουσα του τρόμου;
Τα δεύτερα αφορούν σε ομιχλώδες περιβάλλον, κάστρα, σκοτεινά δάση, απόκρημνα βουνά κλπ συνδεδεμένα με τη μυθολογία της κάθε περιοχής.
Τα αντίστοιχα του Κινγκ σε τεράστιες εκτάσεις από καλαμπόκια και σε επαρχιακές πόλεις.
Τα στοιχειωμένα αρχοντικά και το παρακμιακό περιβάλλον και φωτισμός, παίζουν τόσο στα αμερικάνικα όσο και στα ευρωπαϊκά σενάρια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
neon imposter
τα περισσότερα βιβλία του κ αφορούν βασικά τον ύπνο, στον οποίον πρέπει να αντισταθείς για να συνεχίσεις να τα διαβάζεις
φυσικά δεν έχω διαβάσει ούτε ένα, αλλά είμαι σίγουρος για το πόρισμά μου
το παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος, με το δρ σληπ που έβγαλε αν δεν κάνω λάθος
Πριν χρόνια, διάβαζα λογοτεχνία τρόμου την οποία έβρισκα χαλαρωτική και σ' αυτό το πλαίσιο, διάβασα και αρκετά του Κινγκ. Ο Κίνγκ παίζει περισσότερο με το συναίσθημα στις περιγραφές του και όχι με το περιβάλλον.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:17 τα περισσότερα βιβλία του κ αφορούν βασικά τον ύπνο, στον οποίον πρέπει να αντισταθείς για να συνεχίσεις να τα διαβάζεις
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
neon imposter
δεν μπορεί ο άνθρωπος - δεν φταίει γι αυτό ακριβώς ο ίδιος, αλλά η φιλελέφτ ιδεολογία τουΓΑΛΗ έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:21Πριν χρόνια, διάβαζα λογοτεχνία τρόμου την οποία έβρισκα χαλαρωτική και σ' αυτό το πλαίσιο, διάβασα και αρκετά του Κινγκ. Ο Κίνγκ παίζει περισσότερο με το συναίσθημα στις περιγραφές του και όχι με το περιβάλλον.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:17 τα περισσότερα βιβλία του κ αφορούν βασικά τον ύπνο, στον οποίον πρέπει να αντισταθείς για να συνεχίσεις να τα διαβάζεις
δεν μπορείς να συλλάβεις το impending doom όταν είσαι με την Πρόοδο, όταν τα βλέπεις όλα ροζ
φαντάσου τον Πόε ή Πόου σε χοροεσπερίδα να υποστηρίζει τις θέσεις τα 14 σημεία φωτός του Γουίντροου Γουίλσον
τον άνθρωπο κυριολεκτικά τον σκότωσε η Δημοκρατία
Ο άνθρωπος σκοτώνεται από ανθρώπους. Τα υπόλοιπα είναι το πρόσχημα.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:32δεν μπορεί ο άνθρωπος - δεν φταίει γι αυτό ακριβώς ο ίδιος, αλλά η φιλελέφτ ιδεολογία τουΓΑΛΗ έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:21Πριν χρόνια, διάβαζα λογοτεχνία τρόμου την οποία έβρισκα χαλαρωτική και σ' αυτό το πλαίσιο, διάβασα και αρκετά του Κινγκ. Ο Κίνγκ παίζει περισσότερο με το συναίσθημα στις περιγραφές του και όχι με το περιβάλλον.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:17 τα περισσότερα βιβλία του κ αφορούν βασικά τον ύπνο, στον οποίον πρέπει να αντισταθείς για να συνεχίσεις να τα διαβάζεις
δεν μπορείς να συλλάβεις το impending doom όταν είσαι με την Πρόοδο, όταν τα βλέπεις όλα ροζ
φαντάσου τον Πόε ή Πόου σε χοροεσπερίδα να υποστηρίζει τις θέσεις τα 14 σημεία φωτός του Γουίντροου Γουίλσον
τον άνθρωπο κυριολεκτικά τον σκότωσε η Δημοκρατία
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Καραμελίτσα
Αμερικάνικες μικρές πόλεις βάζει ο Κινγκ, όχι ιδιαίτερα αγροτικές. Της τάξη των 2000-20000 κατοίκων, αλλά κοντά στα μεγάλα δάση και σε ερημιές, όπως έχουν στις ΗΠΑ.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:11Τα περισσότερα βιβλία του Στήβεν Κινγκ, αφορούν σε πολύ πιο "αγροτικό" περιβάλλον από τα αντίστοιχα της δυτικής λογοτεχνίας τρόμου.Καραμελίτσα έγραψε: 11 Φεβ 2023, 12:15 Ο Στήβεν Κινγκ στα βιβλία του έκανε τη Νέα Αγγλία πρωτεύουσα του τρόμου, αφού τα περισσότερα έργα του είναι σε πόλεις που υποτίθεται βρίσκονται εκεί. Και ταιριάζει και με την ιστορία της περιοχής και με τα τοπία της.
Στην Ελλάδα ποια περιοχή θα έπαιζε τέτοιο ρόλο; Εντάξει τρόμος τέτοιου τύπου δεν κολλάει πολύ με Ελλάδα, λόγω τοπίου, καιρού, ιδιοσυγκρασίας κοκ, αλλά έστω και έτσι ποια θα ήταν η πρωτεύουσα του τρόμου;
Τα δεύτερα αφορούν σε ομιχλώδες περιβάλλον, κάστρα, σκοτεινά δάση, απόκρημνα βουνά κλπ συνδεδεμένα με τη μυθολογία της κάθε περιοχής.
Τα αντίστοιχα του Κινγκ σε τεράστιες εκτάσεις από καλαμπόκια και σε επαρχιακές πόλεις.
Τα στοιχειωμένα αρχοντικά και το παρακμιακό περιβάλλον και φωτισμός, παίζουν τόσο στα αμερικάνικα όσο και στα ευρωπαϊκά σενάρια.
Σαν χώροι μεταφέρονται εύκολα σε ελληνικό περιβάλλον, ενώ το παραδοσιακό γοτθικό με κάστρα και αντίστοιχες ατμόσφαιρες δύσκολα, είναι πολύ βορειοευρωπαϊκό.
Ας πούμε το ΙΤ, άνετα το φαντάζομαι να γυρίζεται σε μια κωμόπολη όπως η Μεσσήνη.
Z
Leporello έγραψε: 11 Φεβ 2023, 13:54 Εγώ θα έλεγα τα Γιάννενα. Υπάρχει κάστρο, λίμνη, νησάκι, ιστορίες με πνιγμούς στην λίμνη κ.λ.π. Θα ταίριαζαν ιστορίες με φαντάσματα στα στενάκια του κάστρου. Με εμπνέει και η Χαλκίδα. Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη πόλη των φαντασμάτων έχει γίνει πολύ χαλλλαρή σήμερα.
.
Καλά τα Γιάννενα αλλα σα το Αγιο Ορος τίποτα.....
Η συμμορία των 12 Αοράτων.....πολύτιμοι ηΛίθοι.....ασημένιοι σταυροί.....κρυμμένα βιβλία του Σατανά.....Μάβρα φουστάνια με σκισίματα.....
Η Φοβερά Προστασία.....η Παναγιά των Κλεφτών.....Μονή Εσφιγμένου λαιμού.....Ιλιγγος στα Κατουνάκια.....ανώμαλοι στα κελιά του ερωτα.....
Αγρυπνία στην Ομίχλη του Λιβανίου.....περιστρεφόμενοι πολυέλαιοι.....οι κατακόμβες των Νεκροκεφαλών.....κεριά υπόγεια καταπακτές.....
εχει πράμα το Ορος.....
Απορία.....λές να υπάρχει κραχ στα ακίνητα του Αγίου Ορους ;;;.....
Για όσους δεν ξέρουν αν θέλεις να μη μείνεις με άλλους σε μοναστήρι υπάρχουν και βίλες που μπορείς να αγοράσεις για πάρτυ σου.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Λογοπαίγνιο ή ανορθογραφια;ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 11 Φεβ 2023, 15:17Leporello έγραψε: 11 Φεβ 2023, 13:54 Εγώ θα έλεγα τα Γιάννενα. Υπάρχει κάστρο, λίμνη, νησάκι, ιστορίες με πνιγμούς στην λίμνη κ.λ.π. Θα ταίριαζαν ιστορίες με φαντάσματα στα στενάκια του κάστρου. Με εμπνέει και η Χαλκίδα. Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη πόλη των φαντασμάτων έχει γίνει πολύ χαλλλαρή σήμερα.
.
Καλά τα Γιάννενα αλλα σα το Αγιο Ορος τίποτα.....![]()
Η συμμορία των 12 Αοράτων.....πολύτιμοι ηΛίθοι.....ασημένιοι σταυροί.....κρυμμένα βιβλία του Σατανά.....Μάβρα φουστάνια με σκισίματα.....
Η Φοβερά Προστασία.....η Παναγιά των Κλεφτών.....Μονή Εσφιγμένου λαιμού.....Ιλιγγος στα Κατουνάκια.....ανώμαλοι στα κελιά του ερωτα.....
Αγρυπνία στην Ομίχλη του Λιβανίου.....περιστρεφόμενοι πολυέλαιοι.....οι κατακόμβες των Νεκροκεφαλών.....κεριά υπόγεια καταπακτές.....
εχει πράμα το Ορος.....![]()
Απορία.....λές να υπάρχει κραχ στα ακίνητα του Αγίου Ορους ;;;.....![]()
Για όσους δεν ξέρουν αν θέλεις να μη μείνεις με άλλους σε μοναστήρι υπάρχουν και βίλες που μπορείς να αγοράσεις για πάρτυ σου.....
.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
George_V έγραψε: 11 Φεβ 2023, 12:23Εχοντας δει τους Πυργιωτες το λεω.
Νομιζω οι Ανδραβιδιοι ειναι πιο αρχετυπικοι π
Πυργιωτες.
- Sid Vicious
Διαφωνώ απόλυτα, το Desperation και το Μυστικό Παράθυρο είναι εξαιρετικά.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:17 τα περισσότερα βιβλία του κ αφορούν βασικά τον ύπνο, στον οποίον πρέπει να αντισταθείς για να συνεχίσεις να τα διαβάζεις
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Το αντιστοιχο παντως του Ινσμουθ το συναντησα στην Αιγιαλη της Αμοργου στα ειτις και μαλιστα οι ομοιοτητες ηταν περιεργα πολλες.
Αναφερομαι φυσικα στον Λοβκραφτ που εκανε τη Νεα Αγγλια πρωτευουσα του τρομου οταν ακομη δεν ειχε γεννηθει ο Κινγκ.
.
Αναφερομαι φυσικα στον Λοβκραφτ που εκανε τη Νεα Αγγλια πρωτευουσα του τρομου οταν ακομη δεν ειχε γεννηθει ο Κινγκ.
.
- Sid Vicious
Λαβκραφτ εννοειται ανωτερος του Κινγκ αλλα και του Ποε
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Κατσε μια στιγμη, στο "Αυτο" που ειναι το Magnum Opus του το σκηνικο (στο οποιο θεμελιωνεται το εργο) ειναι μια φανταστικη κωμοπολη του Μεην με εντελως τυπικη γεωγραφια, οικονομικη δραστηριοτητα, μικροκοινωνια και ιστορια κι ολα αυτα οχι μονο το 1980 και το 1960 που διαδραματιζεται η κυριως πλοκη αλλα για 3 αιωνες, απο τους πρωτους αποικους.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:21Πριν χρόνια, διάβαζα λογοτεχνία τρόμου την οποία έβρισκα χαλαρωτική και σ' αυτό το πλαίσιο, διάβασα και αρκετά του Κινγκ. Ο Κίνγκ παίζει περισσότερο με το συναίσθημα στις περιγραφές του και όχι με το περιβάλλον.neon imposter έγραψε: 11 Φεβ 2023, 14:17 τα περισσότερα βιβλία του κ αφορούν βασικά τον ύπνο, στον οποίον πρέπει να αντισταθείς για να συνεχίσεις να τα διαβάζεις
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 795 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από alto_sem