killzone έγραψε: 10 Φεβ 2023, 20:56
Μιλαμε απο καθε διαμερισμα εβγαζε 2.5εκ λιρες κερδος τον ηπιαν κυριολεκτικα βλεπω τον κοσμακη εξοργισμενο
Σήμερα στριμώχτηκε από τους δημοσιογράφους ξένων πρακτορείων όμως παράξενο το έδειξαν και στην Τουρκία , παραδέχτηκε ότι δεν λειτούργησαν σωστά και υπάρχουν καθυστερήσεις.
Όμως για το φιλαράκι του εργολάβο που συνέλαβαν δεν απάντησε έφυγε τους γύρισε την πλάτη.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
George_V έγραψε: 10 Φεβ 2023, 14:08
Στο λινκ θα δειτε βιντεο με προσομοιωση σεισμου 7.6 Ριχτερ σε εργαστηριο σεισμολογιας. Το πειραμα δημιουργησε παρομοιο σεισμο με αυτον που χτυπησε την Τουρκια.
Έλα να σε κάνω μια βόλτα πάνω στην δική μου σεισμική βάση να δεις τι είναι τρομακτικό.
Όταν έκανα το πείραμα νόμιζα ότι θα έρθει το σπιτάκι επάνω μου. Όλα δίπλα μου τράνταζαν και τα χέρια μου καταλάβαιναν ένα απίστευτο τράνταγμα.
Προς το τέλος του βίντεο όλα αυτά.
To xεις ποσταρει 4498584 φορες
φτανει πια μας τα εκανες ΤΟΥΜΠΑΝΑ!!!!
Και εγώ έχω δει εκατομμύρια φορές αυτά και μυαλό δεν βάζετε.
seismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 14:25
Έλα να σε κάνω μια βόλτα πάνω στην δική μου σεισμική βάση να δεις τι είναι τρομακτικό.
Όταν έκανα το πείραμα νόμιζα ότι θα έρθει το σπιτάκι επάνω μου. Όλα δίπλα μου τράνταζαν και τα χέρια μου καταλάβαιναν ένα απίστευτο τράνταγμα.
Προς το τέλος του βίντεο όλα αυτά.
To xεις ποσταρει 4498584 φορες
φτανει πια μας τα εκανες ΤΟΥΜΠΑΝΑ!!!!
Και εγώ έχω δει εκατομμύρια φορές αυτά και μυαλό δεν βάζετε.
Οσο μας τα κανεις αεροστατα σπαμμαροντας το ιδιο βιντεο δεν προκειται να μαθει ποτε κανεις τιποτα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Παίρνεις άκαμπτο προκάτ βαρέως τύπου από ΟΣ που είναι και 30% ποιο φθηνό γιατί είναι βιομηχανοποιημένο, του ρίχνεις μια προένταση + πάκτωση στο έδαφος στις γωνιακές παρειές του, και ας κάνει 500 Ρίχτερ.
Λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα διαβάζω στο διεθνές σεισμολογικό στερέωμα (ναι έτσι...), ο επόμενος μεγάλος σεισμός θα είναι στην Τουρκία, προς την Άγκυρα και πιο βορειοανατολικά με μέγεθος κοντά στο 7,3.
Χρόνος άγνωστος, αλλά σίγουρα μέσα στην επόμενη τριετία...
Φοβούνται επίσης και ένα σεισμό κοντά στο 6,5 προς Κάιρο μεριά...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
OANNHSEA έγραψε: 10 Φεβ 2023, 22:30
Λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα διαβάζω στο διεθνές σεισμολογικό στερέωμα (ναι έτσι...), ο επόμενος μεγάλος σεισμός θα είναι στην Τουρκία, προς την Άγκυρα και πιο βορειοανατολικά με μέγεθος κοντά στο 7,3.
.
Το μόνο σίγουρο από ότι διαβάζω είναι ότι θα ξαναγίνει σεισμός
Το πότε και που είναι άγνωστο.
Bic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 18:05ΟΚ, αυτό ακριβώς που μαρκάρισα ρωτούσα. Θενκς. Όπως και για την αναλυτική απάντηση, δεν είχα ιδέα για την Μερκάλι (τι μετράει, εννοώ, όχι την ύπαρξή της). Νόμιζα ότι είναι κάτι αντίστοιχο με τα Ρίχτερ, απλά με άλλη διαβάθμιση ή κάτι τέτοιο.
Οχι, καμμία σχέση, η Μερκάλλι είναι εμπειρική κλίμακα και αφορά τα αποτελέσματα ενός σεισμού και όχι τον σεισμό αυτόν καθ'εαυτό. Ως τέτοια, έχει διαφορετική τιμή σε κάθε τόπο μετά από τον ίδιο σεισμό. https://en.wikipedia.org/wiki/Modified_ ... sity_scale
Γιά να πώ την αλήθεια, νομίζω ότι έχει περιορισμένη χρησιμότητα.
Γιατί το λες αυτό; Η κλίμακα Μερκάλι αντικατοπτρίζει καλύτερα το μέγεθος του σεισμικού προβλήματος μιας περιοχής και της αντίστοιχης αναγκαιότητας επεμβάσεων. Ένας ξερός αριθμός ροπής από μόνος του δεν σου λέει κάτι για το μέγεθος του προβλήματος από πρακτική άποψη, δηλαδή όσον αφορά τις ανθρώπινες κατασκευές και υποδομές.
Έτσι κι αλλιώς όλες οι κλίμακες εκ των υστέρων δίνουν αποτέλεσμα, καμμιά δεν έχει προγνωστική δύναμη. Π.χ. στο Αιγαίο και στο Ιόνιο συχνά έχουμε μεγάλους σεισμούς στις κλίμακες που μετράνε σεισμική ροπή αλλά συνήθως πολύ μικρούς ως προς την κλίμακα Μερκάλι.
Αν μη τι άλλο, θα έλεγα ότι η Μερκάλι έχει αυξημένη χρησιμότητα όταν μελετάς την σεισμική επικινδυνότητα μιας περιοχής σε μεγάλες χρονικές κλίμακες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Καλές και νέες κατασκευές πέσανε και παλιές δίπλα τους δεν έπαθαν τίποτα
Ερώτηση
1) φταίει ο εργολάβος και ο μηχανικός
ή 2) αστάθμητοι παράγοντες του σεισμού?
.
Κωνσταντινουπολη....
Γιατί όχι στην Ελλάδα?
Είμαστε πιο σεισμική χώρα από την Τουρκία
Είμαστε η πιο σεισμική χώρα στην Ευρώπη και η έκτη στον κόσμο.
.
Κωνσταντινουπολη....
Γιατί όχι στην Ελλάδα?
Δεν ξερω αν αληθευει αλλα μου ειχαν πει οτι υπαρχει ενα ρηγμα εκει που μπορει να πιασει μεχρι την Ιταλια
seismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 23:06
Γιατί όχι στην Ελλάδα?
Δεν ξερω αν αληθευει αλλα μου ειχαν πει οτι υπαρχει ενα ρηγμα εκει που μπορει να πιασει μεχρι την Ιταλια
Υπάρχει το ρήγμα αλλά σταματάει μέσα στο Αιγαίο.
μπορεις να δωσεις ενα χαρτη με το συγκεκριμενο ρηγμα ;
Osmaniye Earthquake zone… The so-called authority controls the buildings with a hammer and gives the building permission to be inhabited, with cracks everywhere. He gives the answer of God's will to the citizen who says what if there is an earthquake again
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος talaipwros την 10 Φεβ 2023, 23:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.