Μπορεί, εγώ πάντως όχι. Και η γλυστριδα μ'αρεσει εξίσου με τη ρόκα. Αλλά εμένα όλα τα πράσινα λαχανικά και χόρτα μ'αρεσουν. Εκτός από κάπαρη που και πάλι, με μια μικροποσότητα στη σαλάτα μου είναι ανεκτή.aLiCat έγραψε: 10 Φεβ 2023, 16:23Δεν έχουν όμως καθόλου ίδια γεύση.vantono έγραψε: 10 Φεβ 2023, 16:02Αυτες τις ευεργετικές ιδιότητες τις έχει και η ρόκα στο διπλάσιο, αλλα τη σνομπαρετε.aLiCat έγραψε: 10 Φεβ 2023, 15:09
Κι όμως, κάνει τη ντοματοσαλάτα πεντανόστιμη!![]()
Η γλυστρίδα (ή αλλιώς αντράκλα), είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές της ιδιότητες στον οργανισμό.
Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ωμέγα-3 λιπαρά (στους σπόρους της), την κάνουν να θεωρείται ως υπερτροφή.
Επιπλέον περιέχει και μελατονίνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου/εγρήγορσης.
Βέβαια οι αγρότες δεν τη συμπαθούν γιατί μπορεί να βλάψει τα σπαρτά τους.![]()
![]()
Επίσης σκέφτηκες την πιθανότητα οι λάτρεις της ρόκας να είναι εκείνοι που σνομπάρουν την "ταπεινή" γλυστρίδα;![]()
Άντε και ο άνηθος, που τον τρώω αλλά δεν με τρελαίνει η γεύση του.


