Δεν αντέχει "ενέργεια" το κτήριο. Αντέχει επιτάχυνση, g. Ναι μεν οι σεισμοί με μεγαλύτερο μέγεθος προκαλούν και μεγαλύτερη επιτάχυνση, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς ανάλογο, ακόμη και στο επίκεντρο. Σημαντικό ρόλο στο μέγεθος παίζει και το μέγεθος του ρήγματος. Ενα μεγάλο ρήγμα με μικρή μετατόπιση θα παράξει μεγάλου μεγέθους σεισμό. Το κτήριο όμως το επηρεάζει περισσότερο η μετατόπιση παρά το συνολικό μέγεθος ενέργειας που εκλύεται (πολύ απλοποιημένα όλα αυτά βέβαια, αλλά καλύτερα από το τίποτα). Οι σεισμογράφοι ναι μεν βασίζονται στην ταλάντωση που μετρούν, αλλά μέσω του δικτύου τους και των συντελεστών διόρθωσης που χρησιμοποιούν γιά απόσταση, βάθος κ.λ.π. καταλήγουν να μετρούν το μέγεθος, δηλαδή την συνολικά εκλυόμενη ενέργεια.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:18 Αν αναφέρεσαι στην ενέργεια που φθάνει κάτω από την κατασκευή όχι. Η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή εξαρτάτε από πολλούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν την ενέργεια που απελευθερώνεται από την εστία. Π.χ το μαλακό έδαφος μεγαλώνει την ανάδευση από 2 μέχρι και 4 φορές οπότε θα καταστρέψει και την καλύτερη κατασκευή.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΣΕΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ..με πολλους νεκρούς
Re: ΣΕΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ..με πολλους νεκρούς
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Σωστό είναι αυτό. Ο σεισμός τής Τουρκίας προκάλεσε 5πλάσια επιτάχυνση απ'ό,τι τής Πάρνηθας και επομένως 5πλάσια επιβάρυνση, όχι 700 φορές μεγαλύτερη. Το μέγεθος, δηλαδή η ενέργεια που εκλύθηκε, ναι, ήταν 700 φορές μεγαλύτερη.seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:43Να σου πω. Η επιτάχυνση που έφτασε κάτω από τα σπίτια στην Αθήνα στα 5,9 Ρίχτερ ήταν 0,4genaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:18 Αν αναφέρεσαι στην ενέργεια που φθάνει κάτω από την κατασκευή όχι. Η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή εξαρτάτε από πολλούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν την ενέργεια που απελευθερώνεται από την εστία. Π.χ το μαλακό έδαφος μεγαλώνει την ανάδευση από 2 μέχρι και 4 φορές οπότε θα καταστρέψει και την καλύτερη κατασκευή.
Η επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα κτίρια στην Τουρκία ήταν 2g
Στην Ελλάδα υπάρχουν τρις ζώνες επικινδυνότητας. Από την μεριά του Ιονίου οι κατασκευές σχεδιάζονται να αντέχουν μέχρι και 0,35g στην Αττική 0,24g και στις Κυκλάδες 0,16g Όμως αντέχουν και περισσότερη επιτάχυνση. Π.Χ οι περιοχές που σχεδιάζονται να αντέχουν 0,35g έχουν αντέξει και επιταχύνσεις των 0,7g Η απελευθέρωση της ενέργειας έχει να κάνει και με την διάρκεια. Μεγαλύτερη διάρκεια μεγαλύτερη απελευθέρωση ενέργειας.
Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα σπίτια ήταν 1g
Παγκοσμίως η μεγαλύτερη επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα σπίτια ήταν στην Χιλή 3g
Ακόμα η επιτάχυνση φθάνει σε οριζόντια μετατόπιση και σε κατακόρυφη. Ποτέ όμως δεν φθάνουν και οι δύο μετατοπίσεις μαζί, εκτός αν είσαι πάνω από το επίκεντρο του σεισμού, οπότε τότε το έδαφος πάλετε πάνω κάτω δεξιά αριστερά σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αυτό στραβώνει τους κόμβους του κτιρίου τους σπάει και πέφτει η κατασκευή.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
ας ελπισουμε να μην βγαλει η χωρα σεισμο τετοιου μεγεθους γιατι και εδω θα εχουμε παρα πολλα θυματα ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Για να σας δώσω το μέγεθος της επιτάχυνσης των 2g δείτε αυτό το βίντεο πείραμα όπου προς το τέλος του έχει μετρημένη ανώτερη επιτάχυνση φυσικού σεισμού 2,41g .Leporello έγραψε: 10 Φεβ 2023, 00:22Σωστό είναι αυτό. Ο σεισμός τής Τουρκίας προκάλεσε 5πλάσια επιτάχυνση απ'ό,τι τής Πάρνηθας και επομένως 5πλάσια επιβάρυνση, όχι 700 φορές μεγαλύτερη. Το μέγεθος, δηλαδή η ενέργεια που εκλύθηκε, ναι, ήταν 700 φορές μεγαλύτερη.seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:43Να σου πω. Η επιτάχυνση που έφτασε κάτω από τα σπίτια στην Αθήνα στα 5,9 Ρίχτερ ήταν 0,4genaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27
ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;
Στην Ελλάδα υπάρχουν τρις ζώνες επικινδυνότητας. Από την μεριά του Ιονίου οι κατασκευές σχεδιάζονται να αντέχουν μέχρι και 0,35g στην Αττική 0,24g και στις Κυκλάδες 0,16g Όμως αντέχουν και περισσότερη επιτάχυνση. Π.Χ οι περιοχές που σχεδιάζονται να αντέχουν 0,35g έχουν αντέξει και επιταχύνσεις των 0,7g Η απελευθέρωση της ενέργειας έχει να κάνει και με την διάρκεια. Μεγαλύτερη διάρκεια μεγαλύτερη απελευθέρωση ενέργειας.
Παγκοσμίως η μεγαλύτερη επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα σπίτια ήταν στην Χιλή 3g
Ακόμα η επιτάχυνση φθάνει σε οριζόντια μετατόπιση και σε κατακόρυφη. Ποτέ όμως δεν φθάνουν και οι δύο μετατοπίσεις μαζί, εκτός αν είσαι πάνω από το επίκεντρο του σεισμού, οπότε τότε το έδαφος πάλετε πάνω κάτω δεξιά αριστερά σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αυτό στραβώνει τους κόμβους του κτιρίου τους σπάει και πέφτει η κατασκευή.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
σισμικ μαν, νοου τζοουκ, γιατι δεν πας στο ντραγκονς του ΑΝΤ1 να διεκδικησεις χρηματοδοτησηseismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 01:05Για να σας δώσω το μέγεθος της επιτάχυνσης των 2g δείτε αυτό το βίντεο πείραμα όπου προς το τέλος του έχει μετρημένη ανώτερη επιτάχυνση φυσικού σεισμού 2,41g .Leporello έγραψε: 10 Φεβ 2023, 00:22Σωστό είναι αυτό. Ο σεισμός τής Τουρκίας προκάλεσε 5πλάσια επιτάχυνση απ'ό,τι τής Πάρνηθας και επομένως 5πλάσια επιβάρυνση, όχι 700 φορές μεγαλύτερη. Το μέγεθος, δηλαδή η ενέργεια που εκλύθηκε, ναι, ήταν 700 φορές μεγαλύτερη.seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:43 Να σου πω. Η επιτάχυνση που έφτασε κάτω από τα σπίτια στην Αθήνα στα 5,9 Ρίχτερ ήταν 0,4g
-
katinasalamaki
Εδώ μιλάει για βέλτιστη διάταξη των κολώνων προς δύο κάθετες διευθύνσεις που μειώνουν την ταλάντωση.
Δεν κατάλαβα από την εικόνα αν κάποιες από αυτές είναι τοιχία αλλά είμαι σίγουρος πως είναι.
Δεν κατάλαβα από την εικόνα αν κάποιες από αυτές είναι τοιχία αλλά είμαι σίγουρος πως είναι.
Να είσαι καλά φίλε μου. Έχω ξοδέψει πολλά χρήματα και χρόνο για την έρευνα εδώ και 15 χρόνια.Kotas έγραψε: 10 Φεβ 2023, 01:33σισμικ μαν, νοου τζοουκ, γιατι δεν πας στο ντραγκονς του ΑΝΤ1 να διεκδικησεις χρηματοδοτησηseismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 01:05Για να σας δώσω το μέγεθος της επιτάχυνσης των 2g δείτε αυτό το βίντεο πείραμα όπου προς το τέλος του έχει μετρημένη ανώτερη επιτάχυνση φυσικού σεισμού 2,41g .Leporello έγραψε: 10 Φεβ 2023, 00:22 Σωστό είναι αυτό. Ο σεισμός τής Τουρκίας προκάλεσε 5πλάσια επιτάχυνση απ'ό,τι τής Πάρνηθας και επομένως 5πλάσια επιβάρυνση, όχι 700 φορές μεγαλύτερη. Το μέγεθος, δηλαδή η ενέργεια που εκλύθηκε, ναι, ήταν 700 φορές μεγαλύτερη.
Ποιο πολλά από αυτά που θα μπορούσαν να μου δώσουν οι ντράγκονς
Κατάλαβα ότι τα πάντα στην Ελλάδα, από διπλώματα ευρεσιτεχνίας μέχρι και για να σώσεις το σπίτι των ανθρώπων παγκοσμίως πρέπει να πληρώνεις.
Κάνεις το ένα σου ζητάνε το άλλο. Κανένας από τους φορείς του κράτος δεν ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει, αν και τους ρώτησα.
Ας πληρώνει τώρα ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν αυτούς που ξέρουν να τρώνε
Εγώ μόνο να προσφέρω ξέρω και αυτό δεν αρέσει ούτε στους καθηγητές ούτε στην Χαλυβουργική ούτε στους πολιτικούς μηχανικούς.
Που να πάω να μπλέξω με αυτά τα αρπακτικά χωρίς την βοήθεια του κράτους.
Αυτοί και μόνο που ξέρω χωρίς να έχω τίτλους βγάζουν καντήλες.
Δεν πάω γιατί έχω καταλάβει ότι θίγω πολλά συμφέροντα και θα με καταστρέψουν αν τους κοντράρω.
Ότι πάω να αρχίσω μου το χαλάνε.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
Μόλις διάβασα πως οι νεκροί αγγίζουν τις είκοσι μία χιλιάδες ! 
180000 χιλιάδες είναι οι νεκροί και λίγους λέω. 22000000 άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή που πλήγηκε.BigChiefWahoo έγραψε: 10 Φεβ 2023, 07:41 Μόλις διάβασα πως οι νεκροί αγγίζουν τις είκοσι μία χιλιάδες !![]()
Τα νούμερα σίγουρα θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις, αλλά νομίζω τα φουσκώνεις. Εγώ στις ειδήσεις άκουσα πολλές φορές κι από διάφορους, ότι στην περιοχή κατοικούν περίπου 12,5 εκατομμύρια, όχι 22. Επίσης, χθες άκουσα ότι οι αγνοούμενοι είναι κάπου 70 με 80 χιλιάδες, οπότε και όλοι να είναι νεκροί, τις 180.000 δεν τις φτάνουν. Εκτός κι αν το νούμερο που άκουσα ήταν λάθος.seismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 07:46180000 χιλιάδες είναι οι νεκροί και λίγους λέω. 22000000 άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή που πλήγηκε.BigChiefWahoo έγραψε: 10 Φεβ 2023, 07:41 Μόλις διάβασα πως οι νεκροί αγγίζουν τις είκοσι μία χιλιάδες !![]()
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Η διάρκεια του σεισμού δεν παίζει ρόλο; Ή είναι κάποιο μέγεθος που συνυπολογίζεται στο πώς προκύπτει η ενέργεια που εκλύεται κλπ;Leporello έγραψε: 10 Φεβ 2023, 00:16Δεν αντέχει "ενέργεια" το κτήριο. Αντέχει επιτάχυνση, g. Ναι μεν οι σεισμοί με μεγαλύτερο μέγεθος προκαλούν και μεγαλύτερη επιτάχυνση, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς ανάλογο, ακόμη και στο επίκεντρο. Σημαντικό ρόλο στο μέγεθος παίζει και το μέγεθος του ρήγματος. Ενα μεγάλο ρήγμα με μικρή μετατόπιση θα παράξει μεγάλου μεγέθους σεισμό. Το κτήριο όμως το επηρεάζει περισσότερο η μετατόπιση παρά το συνολικό μέγεθος ενέργειας που εκλύεται (πολύ απλοποιημένα όλα αυτά βέβαια, αλλά καλύτερα από το τίποτα). Οι σεισμογράφοι ναι μεν βασίζονται στην ταλάντωση που μετρούν, αλλά μέσω του δικτύου τους και των συντελεστών διόρθωσης που χρησιμοποιούν γιά απόσταση, βάθος κ.λ.π. καταλήγουν να μετρούν το μέγεθος, δηλαδή την συνολικά εκλυόμενη ενέργεια.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:18 Αν αναφέρεσαι στην ενέργεια που φθάνει κάτω από την κατασκευή όχι. Η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή εξαρτάτε από πολλούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν την ενέργεια που απελευθερώνεται από την εστία. Π.χ το μαλακό έδαφος μεγαλώνει την ανάδευση από 2 μέχρι και 4 φορές οπότε θα καταστρέψει και την καλύτερη κατασκευή.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
-
stergiosbik
Άρα φοβάσαι να πας.seismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 06:46Να είσαι καλά φίλε μου. Έχω ξοδέψει πολλά χρήματα και χρόνο για την έρευνα εδώ και 15 χρόνια.Kotas έγραψε: 10 Φεβ 2023, 01:33σισμικ μαν, νοου τζοουκ, γιατι δεν πας στο ντραγκονς του ΑΝΤ1 να διεκδικησεις χρηματοδοτησηseismic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 01:05 Για να σας δώσω το μέγεθος της επιτάχυνσης των 2g δείτε αυτό το βίντεο πείραμα όπου προς το τέλος του έχει μετρημένη ανώτερη επιτάχυνση φυσικού σεισμού 2,41g .
Ποιο πολλά από αυτά που θα μπορούσαν να μου δώσουν οι ντράγκονς
Κατάλαβα ότι τα πάντα στην Ελλάδα, από διπλώματα ευρεσιτεχνίας μέχρι και για να σώσεις το σπίτι των ανθρώπων παγκοσμίως πρέπει να πληρώνεις.
Κάνεις το ένα σου ζητάνε το άλλο. Κανένας από τους φορείς του κράτος δεν ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει, αν και τους ρώτησα.
Ας πληρώνει τώρα ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν αυτούς που ξέρουν να τρώνε
Εγώ μόνο να προσφέρω ξέρω και αυτό δεν αρέσει ούτε στους καθηγητές ούτε στην Χαλυβουργική ούτε στους πολιτικούς μηχανικούς.
Που να πάω να μπλέξω με αυτά τα αρπακτικά χωρίς την βοήθεια του κράτους.
Αυτοί και μόνο που ξέρω χωρίς να έχω τίτλους βγάζουν καντήλες.
Δεν πάω γιατί έχω καταλάβει ότι θίγω πολλά συμφέροντα και θα με καταστρέψουν αν τους κοντράρω.
Ότι πάω να αρχίσω μου το χαλάνε.
Αν είσαι απολύτως βέβαιος για την πατέντα σου,πας και παίρνει χρηματοδότηση.
Επιχειρηματίες είναι,αν δουν ευκαιρία να βγάλουν φράγκα θα σε στηρίξουν.
Άλλωστε είσαι πτυχιούχος έργων υποδομής όπως ισχυριζεσαι,το χαρτι της πατέντας το έχεις,δημοσιεύσεις έχεις,συνεργασία με τον Καρυδη,τι άλλο μένει δηλαδή;
Κολώνεις;
Συνυπολογίζεται. Επιπλέον, εκείνο που γίνεται αισθητό σαν μεγάλη διάρκεια του σεισμού, τις περισσότερες φορές δεν είναι παρά διαφορετικού τύπου κύματα που έχουν διαφορετική ταχύτητα διάδοσης και φθάνουν διαδοχικά σε κάποιον τόπο λίγο πιό μακρυά από το επίκεντρο.Bic έγραψε: 10 Φεβ 2023, 11:51Η διάρκεια του σεισμού δεν παίζει ρόλο; Ή είναι κάποιο μέγεθος που συνυπολογίζεται στο πώς προκύπτει η ενέργεια που εκλύεται κλπ;Leporello έγραψε: 10 Φεβ 2023, 00:16Δεν αντέχει "ενέργεια" το κτήριο. Αντέχει επιτάχυνση, g. Ναι μεν οι σεισμοί με μεγαλύτερο μέγεθος προκαλούν και μεγαλύτερη επιτάχυνση, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς ανάλογο, ακόμη και στο επίκεντρο. Σημαντικό ρόλο στο μέγεθος παίζει και το μέγεθος του ρήγματος. Ενα μεγάλο ρήγμα με μικρή μετατόπιση θα παράξει μεγάλου μεγέθους σεισμό. Το κτήριο όμως το επηρεάζει περισσότερο η μετατόπιση παρά το συνολικό μέγεθος ενέργειας που εκλύεται (πολύ απλοποιημένα όλα αυτά βέβαια, αλλά καλύτερα από το τίποτα). Οι σεισμογράφοι ναι μεν βασίζονται στην ταλάντωση που μετρούν, αλλά μέσω του δικτύου τους και των συντελεστών διόρθωσης που χρησιμοποιούν γιά απόσταση, βάθος κ.λ.π. καταλήγουν να μετρούν το μέγεθος, δηλαδή την συνολικά εκλυόμενη ενέργεια.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;
1.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
mandatory tag Orion22
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Οχιρεμλκες
Τι ντροπη... Εχει παρει και ποζα το σουργελο.
Με ποιους κατεβαινει εκλογες; (Και καλα..)
Ελιες βλεπω παντως και κλασσικο σπιτι σε ελ επαρχια.
Δεν πρεπει να ναι τουρκια η φωτο
Τι ντροπη... Εχει παρει και ποζα το σουργελο.
Με ποιους κατεβαινει εκλογες; (Και καλα..)
Ελιες βλεπω παντως και κλασσικο σπιτι σε ελ επαρχια.
Δεν πρεπει να ναι τουρκια η φωτο
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»