!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stergiosbik έγραψε: 09 Φεβ 2023, 11:03
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 10:55 Όταν κλεινει το καλοριφέρ η θερμοκρασία είχε κρατηθεί μέχρι που πήγαμε για υπνο, μετα είμαστε σκεπασμένοι, με 17-18 εντος του σπιτιού ειναι μια χαρα, βέβαια δε κυκλοφοράμε με τα σώβρακα.
οκ ένα θερμόμετρο να είναι χάλια, αλλά να είναι συνδυασμένα χάλια θερμοστάτης και θερμόμετρο; Δυσκολο.
17 βαθμοι σκεπασμενος με σκεπασματα το καταλαβαινω.
17 βαθμοι ομως οταν εισαι ξυπνιος και καθεσαι π.χ. στον καναπε δεν το καταλαβαινω.
Εκτος αν καθεσαι με καλτσες,φορμα,φανελα και μπλουζα απο πανω.*
Ετσι ομως ρε φιλε δεν καθεσαι ανετα.Στην ουσια κρυωνεις και ριχνεις κατι πανω σου να μην συμβαινει αυτο.

*Ετσι εγω κυκλοφορω εξω με μηδεν.
ολοι νομιζω καπως ετσι ειμαστε στα σπιτια μας. μια χαρα ανετα εισαι με μια φορμα. ετσι κι αλλιως, θα χρειαστει να βγεις εξω να παρεις ξυλα, να ταισεις το σκυλο, ν πας τα σκουπιδια, ισως χτυπησει καποιος την πορτα.. ε, δε θες νασαι και με τα σωβρακα, ουτε να ντυνεσαι-γδυνεσαι 5 φορες.

κι εμενα, θερμομετρο στο υψος του κεφαλιου, κατι σε 17-18 δειχνει συνηθως, η ενδοδαπεδια 22-25.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 11:09
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 10:55 Όταν κλεινει το καλοριφέρ η θερμοκρασία είχε κρατηθεί μέχρι που πήγαμε για υπνο, μετα είμαστε σκεπασμένοι, με 17-18 εντος του σπιτιού ειναι μια χαρα, βέβαια δε κυκλοφοράμε με τα σώβρακα.
οκ ένα θερμόμετρο να είναι χάλια, αλλά να είναι συνδυασμένα χάλια θερμοστάτης και θερμόμετρο; Δυσκολο.
17 βαθμοι ομως οταν εισαι ξυπνιος και καθεσαι π.χ. στον καναπε δεν το καταλαβαινω.
Ετσι ομως ρε φιλε δεν καθεσαι ανετα.Στην ουσια κρυωνεις και ριχνεις κατι πανω σου να μην συμβαινει αυτο.

Ε ναι κάπως έτσι κάθομαι, στο ειπα και παραπάνω δε κυκλοφοράμε σα να ειναι αυγουστος. Ανετα νιώθουμε πάντως. Δεν έχει παραπονεθεί κανείς.

Αν κυκλοφορείς έτσι με μηδέν τότε λογικά μέσα στους 17 θα είσαι με σωβρακο και αμανικο σα τον βαντονο
Βερμουδα,κοντομανικο,ξυπολητος.
stergiosbik

Feindflug έγραψε: 09 Φεβ 2023, 11:17
stergiosbik έγραψε: 09 Φεβ 2023, 10:51
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 10:35 Πάμε πάλι
Το καλοριφέρ που ήταν στους 17-18 έκλεισε στις 10 το βράδυ και μέχρι το πρωί στις 8 (10 ώρες δηλαδή) που το ανοίξαμε πάλι είχε εσωτερική θερμοκρασία 12,8 με εξωτερική 3 και υγρασία. Έβαλα τη σύζυγο να μου πει σε πόση ώρα θα πιάσει εσωτερική 17. Σε μιαμιση ώρα η θερμοκρασία ήταν στα επίπεδα που θέλαμε. Οπότε δε νομίζω πως 10 ωρες στο off θα ήταν καλύτερα απο 10 ώρες να αναβοσβήνει, απο τη στιγμή που χρειάστηκε μιαμιση ώρα να πιάσει την επιθυμητη θερμοκρασία.
Κάτι παίζει με τις απώλειες στο σπίτι σας. Κουφώματα, μόνωση, κάτι τέτοιο.

Τι θερμοκρασιες ειναι αυτες ρε;
Πατε καλα;
Πως την παλευετε;Τα θερμομετρα σας λειτουργουν σωστα;
Και στα λεει ανθρωπος που ΔΕΝ κρυωνει.
Οχι στα λογια.Οποιος με γνωριζει σταυροκοπιεται με το πως κυκλοφορω τον χειμωνα.
Ενδεικτικα θα σου πω οτι το 2001 που πιασαμε -26,εβαλα για πρωτη φορα στην ζωη μου φανελα.
Απο πανω ενα πουκαμισο και μπουφαν.
Αυτα μονο.
Επειδη αυτοκινητα δεν κυκλοφορουσαν λογω μισου μετρου χιονιου μεσα στο κεντρο της πολης αναγκάστικα πολλες φορες να κυκλοφορω με τα ποδια και τοτε εβγαζα το μπουφαν γιατι εσκαγα!
Τύπε, μάλλον έχεις πίεση από τούρμπο για Scania.
Και διπλο διαφορικο.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Το καλοριφέρ που ήταν στους 17-18 έκλεισε στις 10 το βράδυ και μέχρι το πρωί στις 8 (10 ώρες δηλαδή) που το ανοίξαμε πάλι είχε εσωτερική θερμοκρασία 12,8 με εξωτερική 3 και υγρασία. Έβαλα τη σύζυγο να μου πει σε πόση ώρα θα πιάσει εσωτερική 17. Σε μιαμιση ώρα η θερμοκρασία ήταν στα επίπεδα που θέλαμε. Οπότε δε νομίζω πως 10 ωρες στο off θα ήταν καλύτερα απο 10 ώρες να αναβοσβήνει, απο τη στιγμή που χρειάστηκε μιαμιση ώρα να πιάσει την επιθυμητη θερμοκρασία.
Κάτι παίζει με τις απώλειες στο σπίτι σας. Κουφώματα, μόνωση, κάτι τέτοιο.

Πατε καλα;
Οχι στα λογια.Οποιος με γνωριζει σταυροκοπιεται με το πως κυκλοφορω τον χειμωνα.
Ενδεικτικα θα σου πω οτι το 2001 που πιασαμε -26,εβαλα για πρωτη φορα στην ζωη μου φανελα.
Αυτα μονο.
Επειδη αυτοκινητα δεν κυκλοφορουσαν λογω μισου μετρου χιονιου μεσα στο κεντρο της πολης αναγκάστικα πολλες φορες να κυκλοφορω με τα ποδια και τοτε εβγαζα το μπουφαν γιατι εσκαγα!
Η πίεση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, νομίζω όχι. Ο υψηλός αιματοκρίτης όμως ναι, πολύ συχνά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

stergiosbik έγραψε: 09 Φεβ 2023, 10:58
vantono έγραψε: 09 Φεβ 2023, 09:56
Ασέβαστος έγραψε: 09 Φεβ 2023, 09:48

εμετος.αηδια.

μα με τι καβλωνει αυτη η νεολαια. μηπως θελετε και κρικακι στο μουνοχειλο; μπλιαχ.
Μπα, αδιαφορο μου ειναι το γλωσσοπιρσινγκ γενικα. Πιο πολύ μ'αρεσει το στρασάκι στο δόντι όμως. :oops: :oops:
Γουσταρλης φαινεσαι τυπε.Ψηνεσαι και με τετοια;

[img]https://i.postimg.cc/sXXwsHcD/trbp ... webp[/img]

Εικόνα
Τί σχέση εχουν ολα αυτά, με αυτό εδω πχ?
Εικόνα

Δεν ειπε κανεις για υπερβολές και να κανει το στομα της ντισκομπάλα η άλλη, αλλα αυτο ειναι πολυ διακριτικό, σαν να μην υπαρχει καν κιόλας.
Αλλα φαινεται πολυ ωραιο οταν και η άλλη εχει χαμογελάρα!
Άβαταρ μέλους
vantono

Μπα σε καλό σας, με κάνατε να καβλώσω πάλι, και είχα μέρες τώρα με το κρύο, τον έψαχνα. Σας ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
vantono

Bic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 11:37

Πατε καλα;
Αυτα μονο.
Η πίεση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, νομίζω όχι. Ο υψηλός αιματοκρίτης όμως ναι, πολύ συχνά.
Και η εμμηνόπαυση.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

stergiosbik έγραψε: 09 Φεβ 2023, 11:31

Ε ναι κάπως έτσι κάθομαι, στο ειπα και παραπάνω δε κυκλοφοράμε σα να ειναι αυγουστος. Ανετα νιώθουμε πάντως. Δεν έχει παραπονεθεί κανείς.

Αν κυκλοφορείς έτσι με μηδέν τότε λογικά μέσα στους 17 θα είσαι με σωβρακο και αμανικο σα τον βαντονο
ε αυτο αν κυκλοφορείς σα να ειναι καλοκαίρι, λογικό να μην πρέπει να το καις πολύ παραπάνω, αν και με την αντοχή που λες πως έχεις στο κρύο θα έπρεπε να φτάνει και να περισσεύει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

vantono έγραψε: 09 Φεβ 2023, 12:08
Bic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 11:37
Και η εμμηνόπαυση.
Εμμηνόπαυση ο Στέργιος; :o

Με έχετε καταμπερδέψει με τα φύλα εδώ μέσα... :lol:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

stergiosbik έγραψε: 09 Φεβ 2023, 10:58 Εικόνα
Ακτινοβολεί, κυριολεκτικά.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
stergiosbik

Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 12:12

ε αυτο αν κυκλοφορείς σα να ειναι καλοκαίρι, λογικό να μην πρέπει να το καις πολύ παραπάνω, αν και με την αντοχή που λες πως έχεις στο κρύο θα έπρεπε να φτάνει και να περισσεύει.
Αλλο ομως να εισαι εξω και να κινεισαι και αλλο να εισαι αραχτος.
Οταν ο ανθρωπος κινειται ειναι πολυ πιο δυσκολο να κρυωσει.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

stergiosbik έγραψε: 09 Φεβ 2023, 12:36
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 12:12

Αλλο ομως να εισαι εξω και να κινεισαι και αλλο να εισαι αραχτος.
Οταν ο ανθρωπος κινειται ειναι πολυ πιο δυσκολο να κρυωσει.
Με καλοκαιρινό ντυσιμο είναι απολυτα λογικό να χρειάζεσαι τη θέρμανση που λες.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ειναι χρήσιμο να καταλάβεις οτι δεν εχεις ιδέα αν ηταν κλειστός ο καυστήρας, αν ειχε παγώσει ο λέβητας και τα νερα του κλπ, γιατι δεν μενεις μόνος και δεν εχεις αυτόνομη, εισαι μέρος του συστήματος.

αν η πολυκατοικία ειναι σχετικά συγχρονη το πιο λογικό ειναι να μην αφήνει ο καυστήρας τον λέβητα να κρυώσει ποτέ, απλα θα βαζει τα νερά σε μικρή λουπα οταν δεν τα ζητάει καποιος.

Spoiler
θα δώσω ενα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Εστω οτι στον 7ο εχει δυο διαμερίσματα, εσένα και εναν αλλον. Εστω οτι τα νερά και ο λεβητάς εχουν παγώσει το βραδυ. Εστω οτι μετράτε με χρόνο χρήσης του μπεκ του καυστήρα για να δείτε ποσο θα χρεωθεί ο καθε ενας.

αν το διαμέρισμα Α ζητήσει θερμανση στις 7 και εχει τον θερμοσταη στους 22, ο καυστήρας θα πρεπει ζεστανει τον λεβητα και τα νερά, ολα τα δομικά υλικά που ερχονται σε επαφή με τις σωληνώσεις μεχρι τον 7, και το διαμερησμα Α. Απο τις 7 λοιπον εως τις 8, θα δουλεύει συνέχεια, θα χρεωθεί μια ώρα ολοκληρη. Αν τις 8 ζητήσεις εσυ, μεχρι τις 9 ας πουμε για να ειναι ευκολο, θα βρεις τα νερά τον λεβητα και τα δομικά υλικά ετοιμα, και απλα ζητάς νερά για τα σώματά σου. Θα χρεωθεις ενα 10λεπτο.

μπορει να ειναι έτσι το σύστημά σας πραγματι, αλλα δυσκολο αν δεν ειναι παλιο, μάλλον θα κραταει τον λεβητα ζεστό για να ειναι καπως πιο δίκαιο.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ξαναλέω. Δεν είμαι γνώστης, δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα, απλά γράφω τις δικές μου παρατηρήσεις σχετικά με το θέμα.
Η πολυκατοικία είναι του 2006 αν δε κάνω λάθος. Δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα στον όροφο μου στην ίδια πολυκατοικια.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2023, 13:56 Ξαναλέω. Δεν είμαι γνώστης, δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα, απλά γράφω τις δικές μου παρατηρήσεις σχετικά με το θέμα.
Η πολυκατοικία είναι του 2006 αν δε κάνω λάθος. Δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα στον όροφο μου στην ίδια πολυκατοικια.
ναι το κατάλαβα, το θεμα ειναι σύνθετο και δύσκολο, δεν ειναι για κουβεντα στο φορουμ νομιζω, απλα εναι χρήσιμο να ξερεις οτι λείπουν δεδομένα για να καταλάβεις τι ακριβώς παρατηρείς.

δεν εχει σημασια αν δεν εχει αλλο στον 7ο, κανε το παράδειγμα με τον 6ο και τον 7ο, το ιδιο ειναι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”