Θα ήθελα ένα ωραίο μουσακά.Gherschaagk έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:48Την προηγούμενη Κυριακή, που είχε κρύο, πες ήσουν σπίτι, το είχες ανοιχτό, έκαιγε όλη την ώρα;Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 10:47Δε νομίζω να λείπει κανείς απο το σπίτι 8 ώρες και η θέρμανση να καίει. Επίσης αν το σπίτι σου γίνει πάγος μέσα σε ένα οχτάωρο τότε μάλλον η κατασκευή είναι απο τουρκαλβανό εργολάβο που σε έφαγε στα υλικάΑσέβαστος έγραψε: 08 Φεβ 2023, 09:09
αν ειναι να λειπω εγω απο το σπιτι, δεν με νοιαζει ποσο κοστιζει η θερμιδα που δε με ζεσταινει. με νοιαζει ποσο κοστιζει αυτη που χρησιμοποιω.
γω θελω το σπιτι στους 20, οταν ειμαι εκει.
οι επιλογες ειναι:
1.ολη μερα αναμμενο.
2.οταν λειπω σβηστο.
και ψαχνουμε σε τι απο τα 2 πληρωνω λιγοτερο.
προφανως αν λειπω για 5 λεπτα, δεν εχει νοημα. η αν λειπω για 3 μηνες, παλι ξερουμε ποια ειναι η απαντηση.
η αληθινη ερωτηση ειναι φανταζομαι για ενα τυπικο νοικοκυριο, που λειπει κατι σε 8-15 ωρες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tι καιρο κανει εκει που ειστε
Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Να της πεις να κάνει.Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:50Θα ήθελα ένα ωραίο μουσακά.Gherschaagk έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:48Την προηγούμενη Κυριακή, που είχε κρύο, πες ήσουν σπίτι, το είχες ανοιχτό, έκαιγε όλη την ώρα;Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 10:47
Δε νομίζω να λείπει κανείς απο το σπίτι 8 ώρες και η θέρμανση να καίει. Επίσης αν το σπίτι σου γίνει πάγος μέσα σε ένα οχτάωρο τότε μάλλον η κατασκευή είναι απο τουρκαλβανό εργολάβο που σε έφαγε στα υλικά
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Έχει βγάλει μια ωραία λιακάδα (με δόντια) στο κέντρο. Κάθισα κάνα 5λεπτο στο παράθυρο και ζεστάθηκε το κοκαλάκι μου. Σκέφτομαι, κάτι ξέρουν οι γάτες τελικά.
ευκολάκιGherschaagk έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:52Να της πεις να κάνει.Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:50Θα ήθελα ένα ωραίο μουσακά.Gherschaagk έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:48
Την προηγούμενη Κυριακή, που είχε κρύο, πες ήσουν σπίτι, το είχες ανοιχτό, έκαιγε όλη την ώρα;
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Μονο σε καπό αυτοκινήτου μη δοκιμάσεις να κάτσεις, τυπε μου. Θα ειναι λίγο άβολο.Ναύτης έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:54 Έχει βγάλει μια ωραία λιακάδα (με δόντια) στο κέντρο. Κάθισα κάνα 5λεπτο στο παράθυρο και ζεστάθηκε το κοκαλάκι μου. Σκέφτομαι, κάτι ξέρουν οι γάτες τελικά.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Και η φράση "ηλιος με δοντια" ειναι καπως υπερβολική και ανόητη γενικα. Ο ήλιος δεν εχει ποτέ δοντια με την κακή έννοια, ο πανέμορφος ήλιος έχει την οδοντοστοιχία της σουπερ-γκόμενας με το πανεμορφο χαμόγελο, το καυλοπίρσινγκ στη γλωσσα και το στρασάκι στον κυνόδοντα.
Ήλιος με χαμόγελο να λέτε, όχι με δοντια.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
No worries then.Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:55ευκολάκι
Ανησύχησα μήπως δεν τον πετύχει.
Gherschaagk έγραψε: 08 Φεβ 2023, 12:02No worries then.
Ανησύχησα μήπως δεν τον πετύχει.
Σε καλό σου.
Ελεος.vantono έγραψε: 08 Φεβ 2023, 12:01 Και η φράση "ηλιος με δοντια" ειναι καπως υπερβολική και ανόητη γενικα. Ο ήλιος δεν εχει ποτέ δοντια με την κακή έννοια, ο πανέμορφος ήλιος έχει την οδοντοστοιχία της σουπερ-γκόμενας με το πανεμορφο χαμόγελο, το καυλοπίρσινγκ στη γλωσσα και το στρασάκι στον κυνόδοντα.
το επόμενο βήμα να παίξει σε τραπ βιντεοκλιπ
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μήπως να της δώσει η γειτόνισσα καμιά συμβουλή;Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 12:06![]()
Σε καλό σου.
Gherschaagk έγραψε: 08 Φεβ 2023, 12:12Μήπως να της δώσει η γειτόνισσα καμιά συμβουλή;
πως τα λες ετσι
Πλάκα έχεις.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Συμβουλές γειτόνισσας.Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2023, 12:33![]()
πως τα λες ετσι
Πλάκα έχεις.
Πώς να παρενοχλείτε τον γείτονά σας όταν εκείνος από ευγένεια δεν σας διαολοστέλνει.
Θα παγώσει από τον έξω αέρα, αν είναι κρύα η νύχτα. Πιθανότατα όχι στην Αθήνα.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:51Μα αν αργεί να κρυώσει ένα σπίτι με καλή θερμομόνωση, δεν θα παγώσει μέχρι το πρωί.sharp έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:24Πάντα έκλεινα τελείως τα καλοριφέρ τα βράδυα. Τελευταία το έψαξα και διάβασα ότι αν το σπίτι έχει καλή θερμομόνωση δεν συμφέρει να το αφήσεις να κρυώσει. Αντιθέτως σε σπίτια με κακή δεν πειράζει και αν παγώσουν το βράδυ. Τα σπίτια με καλή μόνωση αργούν να κρυώσουν αλλά και να ζεσταθούν.ST48410 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 21:57
Σωστά αλλά κάπου στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και το αν υπάρχουν άχρηστες θερμίδες. Εξηγούμαι. Αν λείπω από το σπίτι από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ και θέλω να έχω μια θερμοκρασία 18οC μόνο τις ώρες που είμαι εκεί μπορεί να μην συμφέρει να καταναλώσω τις έξτρα θερμίδες που θα κρατήσουν μια καλή θερμοκρασία την διάρκεια της μέρας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσω κάπως ακριβότερα τις θερμίδες εκείνη την μία ώρα που θα φουλάρει πριν πάω σπίτι.
Θέλω να πω ότι ακόμα και αν για ένα δεδομένα σπίτι και προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή μία χ θερμοκρασία είναι καλύτερο να παραμένει το καλοριφέρ ανοικτό και να αποφασίζει ο θερμοστάτης, για κάποιους εργαζόμενους που απουσιάζουν αυτό τελικά μπορεί να σημαίνει άσκοπη σπατάλη.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι αυτό που γράφεις αφορά στον επηρεασμό του σπιτιού από την εξωτερική και όχι την εσωτερική θερμοκρασία. Τα σπίτια με καλή θερμομόνωση διατηρούν την εσωτερική για περισσότερο χρόνο και αντίστοιχα επηρεάζονται από την εξωτερική σε περισσότερο χρόνο.
Ναι, αλλά θα παγώσει πολύ αργότερα από ένα σπίτι με κακή μόνωση, αυτό ακριβώς λέω.sharp έγραψε: 08 Φεβ 2023, 13:20Θα παγώσει από τον έξω αέρα, αν είναι κρύα η νύχτα. Πιθανότατα όχι στην Αθήνα.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:51Μα αν αργεί να κρυώσει ένα σπίτι με καλή θερμομόνωση, δεν θα παγώσει μέχρι το πρωί.sharp έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:24
Πάντα έκλεινα τελείως τα καλοριφέρ τα βράδυα. Τελευταία το έψαξα και διάβασα ότι αν το σπίτι έχει καλή θερμομόνωση δεν συμφέρει να το αφήσεις να κρυώσει. Αντιθέτως σε σπίτια με κακή δεν πειράζει και αν παγώσουν το βράδυ. Τα σπίτια με καλή μόνωση αργούν να κρυώσουν αλλά και να ζεσταθούν.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι αυτό που γράφεις αφορά στον επηρεασμό του σπιτιού από την εξωτερική και όχι την εσωτερική θερμοκρασία. Τα σπίτια με καλή θερμομόνωση διατηρούν την εσωτερική για περισσότερο χρόνο και αντίστοιχα επηρεάζονται από την εξωτερική σε περισσότερο χρόνο.
Η καλή μόνωση βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας εντός του σπιτιού. Είτε σε παγετό είτε σε καύσωνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Χθες με τη θερμοκρασία κοντά στο μηδένΓΑΛΗ έγραψε: 08 Φεβ 2023, 13:25Ναι, αλλά θα παγώσει πολύ αργότερα από ένα σπίτι με κακή μόνωση, αυτό ακριβώς λέω.sharp έγραψε: 08 Φεβ 2023, 13:20Θα παγώσει από τον έξω αέρα, αν είναι κρύα η νύχτα. Πιθανότατα όχι στην Αθήνα.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:51
Μα αν αργεί να κρυώσει ένα σπίτι με καλή θερμομόνωση, δεν θα παγώσει μέχρι το πρωί.
Η καλή μόνωση βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας εντός του σπιτιού. Είτε σε παγετό είτε σε καύσωνα.
το είχα στους 18 και κατά τις 11μιση που πέσαμε για ύπνο το έκλεισα.
Το πρωί επτάμιση η εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού ήταν 12 βαθμούς. Στον 7ο και με τη χθεσινή εξωτερική θερμοκρασία.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1166 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-