Oι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:10Έλα παραπονιάρη, σας έφεξε.![]()
Τηλεργασία στο Δημόσιο: Καθιερώνεται σε μόνιμη βάση – Ολες οι αλλαγές
https://www.kathimerini.gr/society/5622 ... i-allages/
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tι καιρο κανει εκει που ειστε
Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε
- αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
Στύγιος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:27Oι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:10Έλα παραπονιάρη, σας έφεξε.![]()
https://www.kathimerini.gr/society/5622 ... i-allages/![]()
![]()
Λίγη τσίπα....
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Ε, δεν γουστάρατε τα σκοιλ ελικικιού, παρ' τα τώρα.Στύγιος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:27Oι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται.ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:10Έλα παραπονιάρη, σας έφεξε.![]()
https://www.kathimerini.gr/society/5622 ... i-allages/![]()
![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κορίτσι μου καλό, δεν ξέρω τι σενάρια έκανες. Τελευταία χρόνια που κάψαμε πετρέλαιο με το βράδυ τον θερμοστάτη στους 17 τόσο πήγε.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:25Ας πάρω την υπόθεση της 8ωρη λειτουργία κάπου στους 20℃. Και; 5 λίτρα τη μέρα κοντά; Τσέκαρε να δεις. Εγώ υποθέτω ότι έκαιγες 150 λίτρα κοντα μηνιαία. Σε kwh κάπου 1500 δηλαδή. Το πετρέλαιο πόσο ήταν σε τιμή, τον Οκτώβρη ήταν κοντά στο 1.3-1.4 που είχα κοιτάξει (λέω Οκτώβρη γιατί δε φαντάζομαι να γεμίζεις μες στα χιόνια και να σε πιάνουν κορόιδο). Άρα κοντά 210 ο μήνας. Χοντρικά. Άρα το τρίμηνο 600.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:50Έκαιγα μόνο για 3 μήνες όσα έκαψα για ολόκληρο χρόνο. 1500 ευρώ.Airman68 έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:47
Επειδή είσαι η μόνη που έχω ακούσει ότι έχεις δοκιμάσει και τους δύο τρόπους, τι τάξη μεγέθους ήταν η διαφορά;
Έχω κάνει πολλές υποθέσεις, πες τις πραγματικές συνθήκες, για να στρωθεί το σενάριο στα μέτρα σου.
Δεν έφτανε αυτό, μας απειλούσαν με μικρό παιδί πως θα κλείσουν τον λέβητα, και στην ουσία τον λειτουργούσαμε τα 4 από τα 14 διαμερίσματα. Ήμασταν ένα ψυγείο.
Αν μου ερχόταν πιο οικονομικά δεν θα εξαναγκαζόμουν να βάλω αέριο. Μόνο η εγκατάσταση βγήκε στα 2000+.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Διακοπτόμενο αέριο έκανε ο πεθερός μου στην αρχή. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω ποτέ. Πλέον το έχει στους 22 μέρα νύχτα γιατί είναι εσωτερική μεζονέτα και το ότι στον θερμοστάτη δείχνει 22 δεν σημαίνει πως πάνω στα δωμάτια είναι τόσο. Εννοείται πως του βγαίνει πιο οικονομικά.Airman68 έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:14Τότε καλά κάνεις και το χρησιμοποιείς όπως το χρησιμοποιείς...Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:50Έκαιγα μόνο για 3 μήνες όσα έκαψα για ολόκληρο χρόνο. 1500 ευρώ.Airman68 έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:47
Επειδή είσαι η μόνη που έχω ακούσει ότι έχεις δοκιμάσει και τους δύο τρόπους, τι τάξη μεγέθους ήταν η διαφορά;
- Cecily Anne
Δεν έκανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ένα μέσο νοικοκυριό με 8ωρη θέρμανση σου περιέγραψα, απλά επειδή δεν ξέρω εσύ πώς έκαιγες, σε ρώτησα, για να καταλάβω πώς έκαψες 1500 ευρώ σε 3 μήνες, ενώ έκανες διακοπτόμενη θέρμανση.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:57Κορίτσι μου καλό, δεν ξέρω τι σενάρια έκανες. Τελευταία χρόνια που κάψαμε πετρέλαιο με το βράδυ τον θερμοστάτη στους 17 τόσο πήγε.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:25Ας πάρω την υπόθεση της 8ωρη λειτουργία κάπου στους 20℃. Και; 5 λίτρα τη μέρα κοντά; Τσέκαρε να δεις. Εγώ υποθέτω ότι έκαιγες 150 λίτρα κοντα μηνιαία. Σε kwh κάπου 1500 δηλαδή. Το πετρέλαιο πόσο ήταν σε τιμή, τον Οκτώβρη ήταν κοντά στο 1.3-1.4 που είχα κοιτάξει (λέω Οκτώβρη γιατί δε φαντάζομαι να γεμίζεις μες στα χιόνια και να σε πιάνουν κορόιδο). Άρα κοντά 210 ο μήνας. Χοντρικά. Άρα το τρίμηνο 600.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:50
Έκαιγα μόνο για 3 μήνες όσα έκαψα για ολόκληρο χρόνο. 1500 ευρώ.
Έχω κάνει πολλές υποθέσεις, πες τις πραγματικές συνθήκες, για να στρωθεί το σενάριο στα μέτρα σου.
Δεν έφτανε αυτό, μας απειλούσαν με μικρό παιδί πως θα κλείσουν τον λέβητα, και στην ουσία τον λειτουργούσαμε τα 4 από τα 14 διαμερίσματα. Ήμασταν ένα ψυγείο.
Αν μου ερχόταν πιο οικονομικά δεν θα εξαναγκαζόμουν να βάλω αέριο. Μόνο η εγκατάσταση βγήκε στα 2000+.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 06 Φεβ 2023, 14:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ξαναλέω αυτο που θέλουν να πουν δεν ειναι ο ρυθμός με τον οποίο καίγεται το πετρέλαιο αλλα ο τελικός λογαριασμός.
Για να έκαψες 1500 σε ένα τρίμηνο λογικά δεν έκλεισε καθόλου μέρα νυχτα για τρείς μήνες και η θερμοκρασία πρέπει να ήταν στο θεό. Και ειδικά τότε με το πετρέλαιο σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Πρέπει να το είχες το σπίτι με θερμοκρασία Dubai μεσα στο χειμώνα
Για να έκαψες 1500 σε ένα τρίμηνο λογικά δεν έκλεισε καθόλου μέρα νυχτα για τρείς μήνες και η θερμοκρασία πρέπει να ήταν στο θεό. Και ειδικά τότε με το πετρέλαιο σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Πρέπει να το είχες το σπίτι με θερμοκρασία Dubai μεσα στο χειμώνα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
Μα τώρα δεν το κλείνει καθόλου και σου λέει καίει λιγότερα, για την ακρίβεια με όλη μέρα ανοιχτό σου λέει με 1500 περνάει όλο το χρόνο (φαντάζομαι εννοεί ένα 6μηνο Οκτώβρη-Μάρτη). Τότε το έκλεινε και το άναβε και τα έτρωγε τα 1500 σε 3 μήνες.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:01 Ξαναλέω αυτο που θέλουν να πουν δεν ειναι ο ρυθμός με τον οποίο καίγεται το πετρέλαιο αλλα ο τελικός λογαριασμός.
Για να έκαψες 1500 σε ένα τρίμηνο λογικά δεν έκλεισε καθόλου μέρα νυχτα για τρείς μήνες και η θερμοκρασία πρέπει να ήταν στο θεό. Και ειδικά τότε με το πετρέλαιο σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Πρέπει να το είχες το σπίτι με θερμοκρασία Dubai μεσα στο χειμώνα![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Σε τρεις μηνες 1500 ευρώ με τιμή λίτρου τότε κάτω απο ένα ευρώ; κοινώς 1500 λιτρα;Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:02Μα τώρα δεν το κλείνει καθόλου και σου λέει καίει λιγότερα. Τότε το έκλεινε και το άναβε.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:01 Ξαναλέω αυτο που θέλουν να πουν δεν ειναι ο ρυθμός με τον οποίο καίγεται το πετρέλαιο αλλα ο τελικός λογαριασμός.
Για να έκαψες 1500 σε ένα τρίμηνο λογικά δεν έκλεισε καθόλου μέρα νυχτα για τρείς μήνες και η θερμοκρασία πρέπει να ήταν στο θεό. Και ειδικά τότε με το πετρέλαιο σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Πρέπει να το είχες το σπίτι με θερμοκρασία Dubai μεσα στο χειμώνα![]()
Πέρσι με το αναψε σβήσε* στον εβδομο για 145τμ σπίτι έκαψα 300 λιτρα, δλδ καπου στα 4 κατοστάρικα.
*ξαναλέω όμως εγω δεν έχω απαιτήσεις να κυκλοφορώ με το σωβρακο μες το σπίτι γιαυτό η θερμοκρασία παίζει απο 17 και το βράδυ τη ρίχνω στους 12-13
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έλα πάνω να βγάλεις ένα 5μηνο με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 5-7 και θα καταλάβεις.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:01Δεν έκανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ένα μέσο νοικοκυριό με 8ωρη θέρμανση σου περιέγραψα, απλά επειδή δεν ξέρω εσύ πώς έκαιγες, σε ρώτησα, για να καταλάβω πώς έκαψες 1500 ευρώ σε 3 μήνες, ενώ έκανες διακοπτόμενη θέρμανση.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:57Κορίτσι μου καλό, δεν ξέρω τι σενάρια έκανες. Τελευταία χρόνια που κάψαμε πετρέλαιο με το βράδυ τον θερμοστάτη στους 17 τόσο πήγε.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:25
Ας πάρω την υπόθεση της 8ωρη λειτουργία κάπου στους 20℃. Και; 5 λίτρα τη μέρα κοντά; Τσέκαρε να δεις. Εγώ υποθέτω ότι έκαιγες 150 λίτρα κοντα μηνιαία. Σε kwh κάπου 1500 δηλαδή. Το πετρέλαιο πόσο ήταν σε τιμή, τον Οκτώβρη ήταν κοντά στο 1.3-1.4 που είχα κοιτάξει (λέω Οκτώβρη γιατί δε φαντάζομαι να γεμίζεις μες στα χιόνια και να σε πιάνουν κορόιδο). Άρα κοντά 210 ο μήνας. Χοντρικά. Άρα το τρίμηνο 600.
Επίσης σήκω μέσα στη νύχτα χειμώνα να θηλάσεις να μου πεις πόσα βράδια αντέχεις να το έχεις στους 17 ή να δουλεύει το καλοριφέρ ένα 7ωρο την ημέρα.
Τι μας έλεγε η παιδίατρος; Σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, στους 20 τον πρώτο χειμώνα, μέρα νύχτα.
Αλλά τι να λέμε τώρα; Εμείς εδώ πάνω δεν ξέρουμε απλά γουστάρουμε να ξοδεύουμε.
Μέσα σε μία ώρα χθες έπεσε η θερμοκρασία στο μπάνιο από τους 17 στους 12 γιατί ανοίξαμε παράθυρο να οριστεί και μου συγκρίνετε σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με καιρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μου λέτε πόσο καίτε εσείς και πόσο εμείς.
Συγνώμη που σας το ξαναλέω αλλά δεν είμαστε το ίδιο.
Έχουμε αυτόνομη θέρμανση αλλά την ανάβουμε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του διαχειριστή.
Έχοντας υπόψη το πόσα πληρώνω, τον μήνα, ανάβοντας 2-4 ώρες την ημέρα (ο διαχειριστής έχει μεγαλύτερο όριο, 9 ώρες), υποθέτω ότι αν άφηνα ανοικτή την θέρμανση συνεχόμενα, θα πλήρωνα δεν ξέρω πόσα τον μήνα.
Βρίσκομαι σε πόλη με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα.
Χρησιμοποιώ και ηλεκτρικό καλοριφέρ τις ώρες που δεν έχω πετρέλαιο.
Έχοντας υπόψη το πόσα πληρώνω, τον μήνα, ανάβοντας 2-4 ώρες την ημέρα (ο διαχειριστής έχει μεγαλύτερο όριο, 9 ώρες), υποθέτω ότι αν άφηνα ανοικτή την θέρμανση συνεχόμενα, θα πλήρωνα δεν ξέρω πόσα τον μήνα.
Βρίσκομαι σε πόλη με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα.
Χρησιμοποιώ και ηλεκτρικό καλοριφέρ τις ώρες που δεν έχω πετρέλαιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 06 Φεβ 2023, 14:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Cecily Anne
Γκερ, απλή ερώτηση σου κάνω. Πόσα λίτρα καις τη μέρα σήμερα τώρα και πόσα έκαιγες, όταν έκανες διακοπτόμενη θέρμανση; Απλά ερώτηση. Ξέρεις; Το δικό σου σπίτι συγκρίνουμε σε δυο διαφορετικές συνθήκες όχι το δικό σου με το δικό μας.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:14Έλα πάνω να βγάλεις ένα 5μηνο με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 5-7 και θα καταλάβεις.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:01Δεν έκανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ένα μέσο νοικοκυριό με 8ωρη θέρμανση σου περιέγραψα, απλά επειδή δεν ξέρω εσύ πώς έκαιγες, σε ρώτησα, για να καταλάβω πώς έκαψες 1500 ευρώ σε 3 μήνες, ενώ έκανες διακοπτόμενη θέρμανση.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:57
Κορίτσι μου καλό, δεν ξέρω τι σενάρια έκανες. Τελευταία χρόνια που κάψαμε πετρέλαιο με το βράδυ τον θερμοστάτη στους 17 τόσο πήγε.
Επίσης σήκω μέσα στη νύχτα χειμώνα να θηλάσεις να μου πεις πόσα βράδια αντέχεις να το έχεις στους 17 ή να δουλεύει το καλοριφέρ ένα 7ωρο την ημέρα.
Τι μας έλεγε η παιδίατρος; Σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, στους 20 τον πρώτο χειμώνα, μέρα νύχτα.
Αλλά τι να λέμε τώρα; Εμείς εδώ πάνω δεν ξέρουμε απλά γουστάρουμε να ξοδεύουμε.
Μέσα σε μία ώρα χθες έπεσε η θερμοκρασία στο μπάνιο από τους 17 στους 12 γιατί ανοίξαμε παράθυρο να οριστεί και μου συγκρίνετε σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με καιρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μου λέτε πόσο καίτε εσείς και πόσο εμείς.
Συγνώμη που σας το ξαναλέω αλλά δεν είμαστε το ίδιο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Είχαμε ψοφόκρυο και δεν άναβε σχεδόν κανένας άλλος. Οι προδιαγραφές του λέβητα ήταν πως θα ανάβουν όλοι, όχι μόνο εγώ και άλλοι 3.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:01Δεν έκανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ένα μέσο νοικοκυριό με 8ωρη θέρμανση σου περιέγραψα, απλά επειδή δεν ξέρω εσύ πώς έκαιγες, σε ρώτησα, για να καταλάβω πώς έκαψες 1500 ευρώ σε 3 μήνες, ενώ έκανες διακοπτόμενη θέρμανση.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:57Κορίτσι μου καλό, δεν ξέρω τι σενάρια έκανες. Τελευταία χρόνια που κάψαμε πετρέλαιο με το βράδυ τον θερμοστάτη στους 17 τόσο πήγε.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:25
Ας πάρω την υπόθεση της 8ωρη λειτουργία κάπου στους 20℃. Και; 5 λίτρα τη μέρα κοντά; Τσέκαρε να δεις. Εγώ υποθέτω ότι έκαιγες 150 λίτρα κοντα μηνιαία. Σε kwh κάπου 1500 δηλαδή. Το πετρέλαιο πόσο ήταν σε τιμή, τον Οκτώβρη ήταν κοντά στο 1.3-1.4 που είχα κοιτάξει (λέω Οκτώβρη γιατί δε φαντάζομαι να γεμίζεις μες στα χιόνια και να σε πιάνουν κορόιδο). Άρα κοντά 210 ο μήνας. Χοντρικά. Άρα το τρίμηνο 600.
- Cecily Anne
Μάνα μου τί λες; Τα 200-220 ευρώ που σου έγραψα για ένα οχτάωρο, τα έβγαλα από τα πόσα λίτρα πετρέλαιο έκαψε το σπίτι. Είναι ένας αριθμός που τον βλέπεις στον μετρητή. Για να έκαψες εσύ σε 3 μήνες 1500 ευρώ σε ρώτησα ΠΟΣΕΣ ώρες έκαιγες την ημέρα στην πράξη; Γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα, καταλαβαίνεις τί σου λέω; Πρακτικά δηλαδή δεν γίνεται να το είχες διακοπτόμενη θέρμανση και να έδωσες 1500 ευρώ. Και εγώ σου έκανα φετινή τιμολόγηση, όχι όταν εσύ πλήρωνες το πετρέλαιο κάτω από ένα ευρώ το λίτρο.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:18Είχαμε ψοφόκρυο και δεν άναβε σχεδόν κανένας άλλος. Οι προδιαγραφές του λέβητα ήταν πως θα ανάβουν όλοι, όχι μόνο εγώ και άλλοι 3.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:01Δεν έκανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ένα μέσο νοικοκυριό με 8ωρη θέρμανση σου περιέγραψα, απλά επειδή δεν ξέρω εσύ πώς έκαιγες, σε ρώτησα, για να καταλάβω πώς έκαψες 1500 ευρώ σε 3 μήνες, ενώ έκανες διακοπτόμενη θέρμανση.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:57
Κορίτσι μου καλό, δεν ξέρω τι σενάρια έκανες. Τελευταία χρόνια που κάψαμε πετρέλαιο με το βράδυ τον θερμοστάτη στους 17 τόσο πήγε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1184 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-
- 148 Απαντήσεις