!!! DEVELOPMENT MODE !!!

MasterChef 2023

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: MasterChef 2023

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Cecily Anne έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:57
George_V έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:48
Ναύτης έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:24
Είναι σάλτσα πάσιονφρουτ.
Oλα αυτα τα γκουρμεδιαρικα καμια φορα τα βλέπω ως κινεζικα.

Εγω ειμαι πιο κλασσικος σε κατι τετοια.

Απο το να φαω π.χ. ενα αποδομημενο μουσακα με εστραγκον και σαλτσα φραμπουαζ με πασιονφρουτ (dont mind me απλα πεταω μαγειρικους ορους. Δεν ξερω καν τι σημαινει αυτο που ειπα αν και ειμαι σιγουρος οτι καποιος μαγειρας θα εχει επιχειρησει να το κανει) προτιμω να φάω μια γιδα βραστη.

Πιο πολυ θα ευχαριστηθω τη γιδα και θα μου ερθει και φτηνοτερα απο το να πληρωσω 300 ευρω για μια "καλλιτεχνικη" κουτσουλια (την οποια θα τη φας με δυο πηρουνιες και μετα θα ξαναπεινας).
Η αλήθεια είναι ότι ένα ρυζόγαλο πάσιον φρουτ θα έσπερνε χτες.
Ε τωρα συγκρινουμε αυτο

Εικόνα

Mε αυτο?

Εικόνα

Στην πρωτη εικονα το τρως σε δυο πηρουνιες και μετα πας για πιτογυρα γιατι πεινας ακομα (ενω το εχεις πληρωσει 100 ευρω γιατι ετσι το κοστολογησε ο μαγειρας και ας ειναι μια κουτσουλια.

Στη δευτερη εικονα τρως μεχρι σκασμου και σου ερχεται το πολυ ενα 20αρικο.

Καπου ειναι λιγο δηθενια ολα αυτα τα γκουρμεδιαρικα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ναύτης έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:54
Ζενίθεδρος έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:49
Ναύτης έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:33
Παρά τις ενδεχόμενες υπερβολές που γράφεις, είναι άλλο να πέσει ένα μπινελίκι για μια αστοχία στην κουζίνα, αυτό μπορώ να το καταλάβω, κι άλλο να μην αφήνει ο σεφ τον μάγειρα να μαγειρέψει γιατί τον έχει πιάσει ακατάσχετη πάρλα για άσχετα πράγματα.
Δεν ξέρω για ποιό συγκεκριμένο περιστατικό συζητάτε, απλά ενημερωτικά αναφέρω ότι την ώρα της αιχμής, όχι να μιλήσεις για άσχετα πράγματα, αλλά ούτε να κλάσεις δεν προλαβαίνεις μέσα στην κουζίνα. Είναι τόσο πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο δευτερόλεπτο που στην αρχή σου έρχεται ζαλάδα από την ταχύτητα. Όλοι φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια του ζογκλερισμού και πάλι δεν βγαίνει.
Ε αυτό λέω κι εγώ. Το να κάψει π.χ. ο μάγειρας μια σάλτσα και να τού ρίξει ο σεφ τα μπινελίκια του, παίζει.
Το να παλεύει ο μάγειρας να μαγειρέψει και να τον ρωτάει χαζοχαρούμενα ο σεφ ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα και με ποια άλλα χρώματα το συνδυάζει, δεν παίζει. Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάπως πρέπει οι κριτές να δικαιολογήσουν τον τηλεοπτικό χρόνο που πληρώνονται, οπότε πάνε και πρήζουν τα ούμπαλα των παικτών με άσχετη πάρλα.
Αυτο που κανουν οι κριτές ειναι μια χαζή προσομοίωση αυτων που συμβαινουν στις επαγγελματικες κουζίνες, αλλά ούτε στο ενα χιλιοστο αυτων που πραγματικα συμβαινουν στις επαγγελματικες κουζινες. Για αυτο πανε και τους λενε/ρωτανε μαλακιες, ουσιαστικα σαν μια εκπαιδευση για να παραμεινουν συγκεντρωμενοι σε αυτο που κανουν, και μηχανικα να απαντουν και σε 1-2 χαζες ερωτησεις χωρις να αποσυντονίζονται (δεν τους ρώτησε και το αποτελεσμα καμιά διαίρεσης δεκαδικων, ουτε να κανουν καμια εξισωση, χαζες προσωπικες ερωτησεις που απαντούνται μηχανικα τους ρωτανε). Κουζινικό multitasking.

Ετσι γινεται και στην πραγματικοτητα, ερχονται οι σερβιτοροι και φωναζουν, δινουν παραγγελιες, δινουν λαθος παραγγελιες, επιστρεφουν και διορθωνουν παραγγελιες, ο σεφ γαμωσταυρίζει, παει να μπει μεσα ο τυπος/πελατης που πήγαινε για το wc και μπερδεύτηκε, ο ενας παίρνει/μετακινει τα σκεύη του άλλου, βρίζονται απ'εξω, βριζονται μεσα κτλ.

Αν οι σεφ εκαναν πραγματικη προσομοίωση μιας επαγγελματικης κουζινας πανω στους διαγωνιζόμενους, οι περισσότεροι θα αποχωρούσαν με κλάματα εκεινη την ωρα απο το διαγωνισμο.
Άβαταρ μέλους
George_V

vantono έγραψε: 03 Φεβ 2023, 14:07
Ζενίθεδρος έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:49

Δεν ξέρω για ποιό συγκεκριμένο περιστατικό συζητάτε, απλά ενημερωτικά αναφέρω ότι την ώρα της αιχμής, όχι να μιλήσεις για άσχετα πράγματα, αλλά ούτε να κλάσεις δεν προλαβαίνεις μέσα στην κουζίνα. Είναι τόσο πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο δευτερόλεπτο που στην αρχή σου έρχεται ζαλάδα από την ταχύτητα. Όλοι φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια του ζογκλερισμού και πάλι δεν βγαίνει.
Ε αυτό λέω κι εγώ. Το να κάψει π.χ. ο μάγειρας μια σάλτσα και να τού ρίξει ο σεφ τα μπινελίκια του, παίζει.
Το να παλεύει ο μάγειρας να μαγειρέψει και να τον ρωτάει χαζοχαρούμενα ο σεφ ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα και με ποια άλλα χρώματα το συνδυάζει, δεν παίζει. Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάπως πρέπει οι κριτές να δικαιολογήσουν τον τηλεοπτικό χρόνο που πληρώνονται, οπότε πάνε και πρήζουν τα ούμπαλα των παικτών με άσχετη πάρλα.
Αυτο που κανουν οι κριτές ειναι μια χαζή προσομοίωση αυτων που συμβαινουν στις επαγγελματικες κουζίνες, αλλά ούτε στο ενα χιλιοστο αυτων που πραγματικα συμβαινουν στις επαγγελματικες κουζινες. Για αυτο πανε και τους λενε/ρωτανε μαλακιες, ουσιαστικα σαν μια εκπαιδευση για να παραμεινουν συγκεντρωμενοι σε αυτο που κανουν, και μηχανικα να απαντουν και σε 1-2 χαζες ερωτησεις χωρις να αποσυντονίζονται (δεν τους ρώτησε και το αποτελεσμα καμιά διαίρεσης δεκαδικων, ουτε να κανουν καμια εξισωση, χαζες προσωπικες ερωτησεις που απαντούνται μηχανικα τους ρωτανε). Κουζινικό multitasking.

Ετσι γινεται και στην πραγματικοτητα, ερχονται οι σερβιτοροι και φωναζουν, δινουν παραγγελιες, δινουν λαθος παραγγελιες, επιστρεφουν και διορθωνουν παραγγελιες, ο σεφ γαμωσταυρίζει, παει να μπει μεσα ο τυπος/πελατης που πήγαινε για το wc και μπερδεύτηκε, ο ενας παίρνει/μετακινει τα σκεύη του άλλου, βρίζονται απ'εξω, βριζονται μεσα κτλ.

Αν οι σεφ εκαναν πραγματικη προσομοίωση μιας επαγγελματικης κουζινας πανω στους διαγωνιζόμενους, οι περισσότεροι θα αποχωρούσαν με κλάματα απο το διαγωνισμο.
Και μεσα σε ολο αυτο το χαος καταφέρνουν να φτιαξουν και φαγητο?

I am impressed.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

George_V έγραψε: 03 Φεβ 2023, 14:03
George_V έγραψε: 03 Φεβ 2023, 13:48

Oλα αυτα τα γκουρμεδιαρικα καμια φορα τα βλέπω ως κινεζικα.

Εγω ειμαι πιο κλασσικος σε κατι τετοια.

Απο το να φαω π.χ. ενα αποδομημενο μουσακα με εστραγκον και σαλτσα φραμπουαζ με πασιονφρουτ (dont mind me απλα πεταω μαγειρικους ορους. Δεν ξερω καν τι σημαινει αυτο που ειπα αν και ειμαι σιγουρος οτι καποιος μαγειρας θα εχει επιχειρησει να το κανει) προτιμω να φάω μια γιδα βραστη.

Πιο πολυ θα ευχαριστηθω τη γιδα και θα μου ερθει και φτηνοτερα απο το να πληρωσω 300 ευρω για μια "καλλιτεχνικη" κουτσουλια (την οποια θα τη φας με δυο πηρουνιες και μετα θα ξαναπεινας).
Ε τωρα συγκρινουμε αυτο

Εικόνα

Mε αυτο?

Εικόνα

Στην πρωτη εικονα το τρως σε δυο πηρουνιες και μετα πας για πιτογυρα γιατι πεινας ακομα (ενω το εχεις πληρωσει 100 ευρω γιατι ετσι το κοστολογησε ο μαγειρας και ας ειναι μια κουτσουλια.

Ε εντάξει. Το πρώτο έχει 4-5 παρασκευές και απαιτεί γνώσεις μαγειρικής, ακρίβεια στη συνταγή, συνοχή στις γεύσεις και στην ισορροπία του πιάτου και το δεύτερο απαιτεί αλατοπίπερο και 4 ώρες στη σούβλα. Δεν είναι τα ίδια πράγματα (αν και ομολογουμένως το δεύτερο μπορεί να είναι νοστιμότερο από το πρώτο).
Άβαταρ μέλους
vantono

George_V έγραψε: 03 Φεβ 2023, 14:09
vantono έγραψε: 03 Φεβ 2023, 14:07

Αν οι σεφ εκαναν πραγματικη προσομοίωση μιας επαγγελματικης κουζινας πανω στους διαγωνιζόμενους, οι περισσότεροι θα αποχωρούσαν με κλάματα απο το διαγωνισμο.
Και μεσα σε ολο αυτο το χαος καταφέρνουν να φτιαξουν και φαγητο?

I am impressed.
Γνωστός μου σεφ με πόσες σεζον στη Μύκονο, απέκτησε εμβοές σε συνδυασμό με προβλημα στη μεση και στα γόνατα, που μεχρι πριν λιγα χρονια δεν ειχε. Λέει οτι του προήλθαν ολα απο την κουζίνα. Κριμα, γιατι ειναι και σχετικά νεο παιδι.
Άβαταρ μέλους
George_V

Ναύτης έγραψε: 03 Φεβ 2023, 14:10
George_V έγραψε: 03 Φεβ 2023, 14:03

Ε τωρα συγκρινουμε αυτο

Εικόνα

Mε αυτο?

Εικόνα

Ε εντάξει. Το πρώτο έχει 6-7 παρασκευές και απαιτεί γνώσεις μαγειρικής, ακρίβεια στη συνταγή, συνοχή στις γεύσεις και στην ισορροπία του πιάτου και το δεύτερο απαιτεί αλατοπίπερο και 4 ώρες στη σούβλα. Δεν είναι τα ίδια πράγματα (αν και ομολογουμένως το δεύτερο μπορεί να είναι νοστιμότερο από το πρώτο).
Kαι εκτος απο νοστιμοτερο ειναι και πολυ φτηνοτερο.

Γιατι να πληρωσω 100 ευρω οτι μαλακια σκεφτηκε ο μάγειρας και πεταξε ψαρονεφρι και πορτοκαλια στο ταψι και στην τελικη να φάω και δυο πιτογυρα γιατι αυτο δε θα με φτάσει ενω μπορω με ενα 20αρικο να φάω 2 κιλα γουρνοπουλα μεχρι να σκάσω και να το ευχαριστηθω κιολας?

Για να λεω οτι εφαγα γκουρμε και να ποζάρω με το φαγητο μου στις φωτογραφιες?
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Kι εμένα με φέρνετε σε δύσκολη θεση. Αν ήταν αρνί, μπορεί να έλεγα δεν καίγομαι, η γουρουνοπούλα όμως βγάζει το ζώο από μέσα μου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null »

Σίγουρος ήμουν. Βάλανε μέσα τον Ηλία από το 4
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
vantono

Μπήκε ο Λιάκος ο Σκιπετάριος ρε? Αυτά ειναι! :lol: :003:
Μαράκι και Μητσάρας οι επόμενοι, να θυμηθουμε παλιο καλο μαστερ.

Ετσι και βάλουν και Τζώρτζη, τα 'χω δει όλα.
Άβαταρ μέλους
vantono

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Αυτός ο Σταύρος, τι κλάψας ήταν αδερφάκι μου;
Κι από μαγειρική, παπάρια. Δεν ξέρει να ξεχωρίσει τον μπακαλιάρο από το μυλοκόπι, διάλεξε πρώτος, αλλά χρησιμοποίησε τα υλικά που διάλεξε ο Ηλίας, και εάν δεν τού έδιναν (και αυτή τη φορά) οι άλλοι από τον εξώστη αναλυτικές οδηγίες (ακόμα και για το ποια μαχαίρια πρέπει να χρησιμοποιήσει), δεν θα κατάφερνε ούτε τοστ να ψήσει.
Άβαταρ μέλους
vantono

Πωπω αυτο το χοντρό το σταροβοειδές όσο τον βλεπω, τοσο περισσότερο για μπάτσες καταλαβαινω πως ειναι.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Ναύτης έγραψε: 08 Φεβ 2023, 11:20 Αυτός ο Σταύρος, τι κλάψας ήταν αδερφάκι μου;
Ξαναμπήκε μέσα...

Μπροστά στον Θοδωρή, τον χανιώτη και τον μουστάκια είναι μια χαρά.
Ειδικά οι δύο πρώτοι δεν παλεύονται
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

vantono έγραψε: 08 Φεβ 2023, 12:36 Πωπω αυτο το χοντρό το σταροβοειδές όσο τον βλεπω, τοσο περισσότερο για μπάτσες καταλαβαινω πως ειναι.
Ποιό από όλα;

Πάντως έχει πιο ενδιαφέρον από το σαρβάιβορ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Φοβερή η Μαρία
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”