!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο γείτονας μου, η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο γείτονας μου, η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Bazoomba έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:49 Οσοι προτεινετε να αντιδρασει βιαια, εχετε υποψιν σας οτι την επομενη πιθανον να εχει μισο τσαντιρι εξω απο την πορτα του;
Αυτό έχω βάσιμους λόγους να μην το πιστεύω και είναι το μόνο θετικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Bazoomba έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:49 Οσοι προτεινετε να αντιδρασει βιαια, εχετε υποψιν σας οτι την επομενη πιθανον να εχει μισο τσαντιρι εξω απο την πορτα του;

Θελει πιο υπουλα μεσα. Κανε ρικορντ ποιηματα σου και βαλε τα να παιζουν στην διαπασων.

5 το πρωί στη διαπασών Χελληγεννή . Ανθρωποδιώκτης , όχι αστεία. :g030: :003:
xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 11:29 Ζητώ συγγνώμη, αλλά ακολουθεί μεγάλο ποστ με προσωπική δραματική ιστορία. Tl;dr, κάποια στιγμή θα με δείτε στα κανάλια.

Τον Δεκέμβριο μετακόμισε στο διαμέρισμα κάτω από μένα μια οικογένεια που ανήκει σε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Δεν θα αναφερθώ στο όνομά της, απλά στο ότι συμβαίνει συχνά να έχουν "αστικές διαφορές" με βενζινάδες και κάθε είδους καταστήματα και συνήθως διαμένουν μαζεμένοι σε μια περιοχή σε κάθε πόλη.

Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Τίποτε άλλο. Το ρατσιστικό σου παραλήρημα σε κάνει να χάνεις το όποιο δίκιο έχεις.
Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el »

Το λένε απο μόνοι τους οτι ανήκουν σε άλλη φυλή
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης
Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus »

https://foroline.gr/archives/31617

Εισαγγελέας ακροάσεων λέει εδώ, με δύο συμβουλές:
1)κρατά αντίγραφο των αναφορών των αστυνομικών που έρχονται να του κάνουν συστάσεις
2) όσο περισσότεροι γείτονες στον εισαγγελέα τόσο καλύτερα
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

τεν τεν έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:58
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:55
τεν τεν έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:54
Χέλι, μάζεψε μερικά καλά άτομα και πατε να του κάνετε μια φιλική κουβέντα. Είμαι σίγουρος ότι θα φέρει αποτέλεσμα
:smt005:
Προς τι το γέλιο; .

Βλέπεις άλλη λυση; σίγουρα εκεί θα καταλήξει το θέμα, αντί να πλακωθεί ένα βράδυ μόνος του, ας παει νωρίτερα με μερικά άτομα να του τρίβουν λίγο τα δόντια.
Το κράτος σε ωθεί σε τέτοιες τακτικές. Δεν υπάρχει άλλη οδός ή θα φυγει εσυ από το σπίτι σου ή αυτός
γελάω επειδή πιστεύεις ότι αν του κάνουν φιλική κουβέντα, αυτός θα νιώσει και θα λογικευτεί
στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία λύση
το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι είτε υπομονή μέχρι να ξεκουμπιστεί από μόνος του, ή να φύγουν οι ίδιοι
ξαναέγραψα και πιο πριν ότι μια φίλη μου που αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα δεν βρήκε καμία άκρη και ήταν απλά τυχερή γιατί σηκώθηκαν και φύγανε από μόνοι τους
το κράτος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, είναι τζάμπα χρήμα κ τζάμπα χρόνος αν κινηθούν νομικά
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:59
hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 11:29 Ζητώ συγγνώμη, αλλά ακολουθεί μεγάλο ποστ με προσωπική δραματική ιστορία. Tl;dr, κάποια στιγμή θα με δείτε στα κανάλια.
Καλησπέρα φίλε. Αφού διαολοστειλω όσους κάνανε πλάκα με το πρόβλημα σου, όσους γράψανε για πολιτικά και κάτι αριστερές αμοιβάδες που επιμένουν να γράφουν... συγκινητικές σνιφ σνιφ ιστορίες, θέλω να σου πω το εξής. Το μυαλό σου, ένα μικρό κομματάκι του μυαλού σου για την ακρίβεια πρέπει πάντα μα πάντα ανεξάρτητα πόσο εκνευριστικη και ψυχοφθόρα κατάσταση αντιμετωπίζει να πλέει σε ένα παράλληλο πέλαγος ευτυχίας με μικρούς στόχους που έχεις στην ζωή, με πρόσωπα που αγαπάς και μια αισιοδοξία ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα και ας υστερειτε από άποψη θράσους. Είναι ψιλοαδυνατον αυτό χωρίς μίνιμουμ ώρες ύπνου; Είναι. Αλλά προσπάθησε να μην δηλητηριάζεσαι εσωτερικά.

Ωρες εργάσιμες που αυτός θα κοιμάται, οι άλλοι ένοικοι αααν λείπετε για δουλειά βάζετε τέρμα μουσική; Θεωρείς πως μπορεί να κλιμακώσει από άποψη θορύβου ή έχει φτάσει στο μαξ; Βρείτε δικηγόρο ειδικευμένο σε θέματα ιδιοκτητων-ενοικιαστων να τους πετάξει έξω το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο νωρίς έχουν γνωστοποιήσει οι ιδιοκτήτες με επίσημο τρόπο την ανάγκη τους να μείνουν αυτοί στο σπίτι/συν τη μη καταβολή ενοικίων, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν. Υπάρχει ένας εισαγγελέας (ακροάσεων?) στα κεντρικά στην Αθήνα άρα λογικά και σε σας, που πας με χαρτάκι πρωί και μπορείς να του πεις το πρόβλημα σου,99,99 δεν θα γίνει τίποτα αλλά πάντα εξαντλούμε όλες τις δυνατές επιλογές μας. Αν η αστυνομία έρθει όντως με ντεσιμπελομετρο που νομίζω έρχεται ειδικό κλιμάκιο, μπορεί μετά από κάποιον αριθμό φορών να κινηθεί αυτεπάγγελτα εισαγγελέας. Γενικά είσαι όντως στο έλεος της τυχαιότητας και η λύση μπορεί να προκύψει γρήγορα ή ποτέ, χωρίς να είναι στο δικό σου χέρι και αυτό είναι το τρομακτικό. Αλλά πάντα μα πάντα να θυμάσαι ότι τα προβλήματα λύνονται εκεί που κανείς πια δεν το περιμένει. Καλό κουράγιο.
Δικέ μου, αυτό το τελευταίο είναι μια πολύ σοφή, αλλά και αληθής κουβέντα! Έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στην ζωή μου, ακόμα και σε παρόμοιο πρόβλημα.

Βέβαια, όταν ζεις υπό το βάρος μιας τέτοιας δυσκολίας, είναι λίγο δύσκολο να μην ξεφεύγεις, να νευριάζεις και να απελπίζεσαι, αλλά καλό είναι να το θυμόμαστε πάντα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:59
foscilis έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:45 Είναι φρικτό, το είχα πάθει για 7 χρόνια με ελληνίδα απέναντι, βέβαια δεν ήταν καθημερινά, ήταν κάθε 2-3 μέρες όλο το καλοκαίρι μέχρι να παντρευτει (χρονιά 4) και μετά 3-4 φορές το χρόνο. Από την άλλη δεν ήταν τηλεόραση σε διαμέρισμα αλλά χιλιοπεντακοσάρια ηχεία σε εξωτερικό χώρο.

Κατά τη γνώμη μου αυτά τα πράγματα θα έπρεπε στην τρίτη καταγγελία να επιφέρουν ισόβια κάθειρξη.
Λίστα με τηλεφωνήματά μου στο 100:

12 Δεκ. 01:57
15 Δεκ. 01:43
20 Δεκ. 01:13
28 Δεκ. 01:44
28 Δεκ. 15:42
30 Δεκ. 04:35
01 Ιαν. 04:45
02 Ιαν. 00:34
05 Ιαν. 05:45
12 Ιαν. 01:05
14 Ιαν. 01:36
14 Ιαν. 02:34
14 Ιαν. 03:43
16 Ιαν. 23:42
19 Ιαν. 02:46
28 Ιαν. 02:45
28 Ιαν. 06:34
29 Ιαν. 00:17
31 Ιαν. 02:35
31 Ιαν. 02:54
31 Ιαν. 03:29
Γι' αυτό γράφεις περίεργες ώρες στο πχώρουμ, τύπε;

Καλό κουράγιο και από μένα! Μην ανησυχείς, θα βρεθεί λύση!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Βασικά, η πιο φτηνή άμεση λύση είναι ωτασπίδες ακύρωσης θορύβου. Οι καλύτερες είναι γύρω στα 250 ευρώ. Ότι και να παίζει δε σε νοιάζει.

Και χρέωσέ τις στη γιαγιά.
Z
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:38
Theseus έγραψε: 01 Φεβ 2023, 12:23 Πόσο κοστίζουν τα ασφαλιστικά μέτρα;

Αν δεν είναι τόσα πολλά μπορείτε να τα μαζέψετε οι ένοικοι, να κάνει η ευπαθής ασφαλιστικά μέτρα για να ξεμπερδέψετε με δαύτον.
Είναι αρκετά. Έχει διάφορα δικαστικά έξοδα, χαρτόσημα για κατάθεση εγγράφων και αμοιβή δικηγόρου για παράσταση δίκης. Απ' ό,τι καταλαβαίνω μπορεί να είναι πάνω από 500 ευρώ, το οποίο βρίσκω αποκρουστικό κι αναρωτιέμαι για ποιον λόγο δεν προσφέρει το κράτος αυτά τα έξοδα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βέβαια είναι και ολόκληρη διαδικασία. Να βρει δικηγόρο, να πάει να καταθέσει χαρτιά και δεν συμμαζεύεται. Στην Αμερική υπάρχει προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων αλλά εδώ απ' ό,τι κατάλαβα πρέπει να πας κατευθείαν σε δίκη, δεν υπάρχει άμεση, προσωρινή διαδικασία, που σημαίνει ότι δεν σου προσφέρεται κάποιου είδους προσωρινή και άμεση ασφάλεια.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μου είπαν στο τμήμα, μόνο 1-2 στις 10 γυναίκες επιλέγουν να πάνε σε δομές για να γλυτώσουν ή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Την καταγγελία σε ΜΜΕ την σκέφτηκα. Είμαι ντεμί γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα θέλουν να ασχοληθούν επειδή ανήκουν σε "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα" το οποίο μάλλον μετράει παραπάνω από την κακοποίηση γυναίκας. Από την άλλην η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει όντως κάτι, εφόσον έτσι είναι το σύστημα. Μόνο το κράτος κεντρικά μπορεί να κάνει κάτι (με πρώτο να αλλάξει την νομοθεσία).
Υπάρχει προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών και βγαινει άμεσα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας »

xioni έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:04 Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Τίποτε άλλο. Το ρατσιστικό σου παραλήρημα σε κάνει να χάνεις το όποιο δίκιο έχεις.
εσύ μας έλειπες...
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50
Οι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιο
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 01 Φεβ 2023, 18:54
xioni έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:04 Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Τίποτε άλλο. Το ρατσιστικό σου παραλήρημα σε κάνει να χάνεις το όποιο δίκιο έχεις.
εσύ μας έλειπες...
τρολλάρει πιστεύω
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

κανε παζαρι με τον γυφτο... παρτου την τηλεοραση και δωστου ενα διαρκειας στην θυρα 4...
αν δεν γινει δουλεια ετσι, θα σου πω αλλες τεχνικες πιο προχωρημενες...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:06
Green Dragon έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:04
hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2023, 14:01 Είχα έναν τέτοιον πελάτη. Έπαιρνε από μένα μαύρα κεριά και διάφορα άλλα περίεργα. Μετακόμισε όμως. Να ψάξω να τον βρω;
Γιατί έχεις μαύρα κεριά στο μαγαζί;

:smt017
Δεν είχα, έφερα γιατί μου τα ζήτησε. Πουλάνε κανονικά, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο.
Δεν μου κάνει εντύπωση να υπάρχουν, νομίζω έχω δει αλλά φαντάστηκα ότι είναι χαμηλής εμπορικότητας για ευνόητους λόγους.

* Για 'περίεργα πράγματα' χρησιμοποιούν και μωβ
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Είναι λάθος να αντιλαμβάνεσαι αυτό το άτομο ως πολίτη. Θα πρέπει να τον κατανοήσεις ως μέλος μιας αγέλης - η πληθυσμιακή αυτή ομάδα έχει συμπεριφορές των πρωτευόντων θηλαστικών που υπήρχαν και στις νομαδικές κοινωνίες , αλλά στοιχεία τους επιβιώνουν και σε παραδοσιακές /προνεοτερικου τύπου κοινωνίες (πχ Κρήτη)

Η μόνη περίπτωση να απαλλαγείς θα ήταν αν είχες πρόσβαση σε έναν ανώτερο του ιεραρχικά στη φυλή. (Σόι/Μαχαλά) Πχ πάτερ φαμίλια της οικογένειας ή αρχηγό της φυλής.
Αυτός θα τον έβαζε στη θέση του. Οποιονδήποτε άλλο -αστυνομια, γείτονες, εσενα- θεωρεί πως μπορεί να τον παρακάμψει, αγνοήσει, κοροϊδέψει, ξεγελάσει.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”