!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη
Re: Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη
Η Στουτγκάρδη δεν είναι μεγάλη πόλη. Έχει πληθυσμό κάτω από ένα εκατομμύριο. Έζησα εκεί δύο χρόνια, ωραία πόλη, ήσυχη, με διατηρημένα νεοκλασσικά, καλό πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο. Ένα τεράστιο πάρκο και φυσικά πυκνές συγκοινωνίες με μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρένα.
- Sid Vicious
Στην Ελλαδα ομως σαν τα ρεγκε φεστιβαλ της Ασπροβαλτας υπηρχαν αλλου;BigChiefWahoo έγραψε: 01 Φεβ 2023, 15:07 Κάθε τρεις και λίγο είχε συναυλίες,all-nighters με ρέγκε,σκα κλπ.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Διώξανε οι κρυφογάβροι.
Δεν έριξα ποτέ ευθύνη στο Γιοβάνοβιτς, με τον Αλαφούζο τα έχω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Sid Vicious
Εδω να πουμε οτι απο τοτε που απεβιωσε ο Lux Interior των Cramps, καθε χρονο την ημερα του θανατου του εδω και 13 συναπτα ετη στην Θεσσαλονικη γινεται μεγαλο παρτυ στην μνημη του. Που αλλου κατι τετοιο; ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Eξαρτάται από το τί θέλει ο καθένας. Και μεταξύ μας, οι νέοι δεν έχουν και κάποιο τρελλό ενδιαφέρον για μουσεία, θέατρα και ωραία θέα ή φυσικό περιβάλλον. Όπως δεν ενδιαφέρονται και για τις καθημερινές ανάγκες μιας οικογένειας. Τους ενδιαφέρει απλώς να έχουν πολλές επιλογές για διασκέδαση σε όσο το δυνατόν μικρότερη ακτίνα μετακίνησης, φτηνό αλλά νόστιμο φαγητό (σε μικρότερο βαθμό) και φυσικά η πολυκοσμία. Με την ίδια ακριβώς λογική, που ενδιαφέρονται περισσότερο για το μπιτσόμπαρο παρά για την παραλία. Και για την πλειοψηφία, αυτό είναι κάτι απολύτως φυσικό.gassim έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:24
Ακριβώς, οι πόλεις είναι ιδανικες για τους νέους και οι επαρχίες για τους μεγαλύτερους.
Αλλά όλες οι μεγάλες επαρχιακές πόλεις έχουν πλέον τέτοιες δυνατότητες, οπότε ειλικρινά δεν θεωρώ ότι κάποιος νέος που έχει μεγαλώσει στην Καλαμάτα, στα Χανιά, στην Καβάλα, στον Βόλο, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στην Κέρκυρα κλπ θα πάθει πολιτισμικό οβερντόουζ αν βρεθεί στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Οι μεγαλύτεροι, από οικογενειάρχες ασχέτως ηλικίας, μέχρι συνταξιούχους μπορούν επίσης να βρουν τις περιοχές που καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες οπουδήποτε.
Γιατί καλώς ή κακώς, ένα σημαντικό θεματάκι, που όλως τυχαίως αγνοείται σε αυτό το νήμα, είναι ο οικονομικός παράγων (δουλειά, οικονομική υποστήριξη από γονείς κλπ) για τους νέους και αντίστοιχη δυνατότητα από τους μεγαλύτερους.
Αν υπάρχει χρήμα, τα περισσότερα προβλήματα λύνονται πανεύκολα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
δεν βαζει πολλα λεφτα,πάντως στις λιστες των πλουσιοτερων εχω δει βαρδη,σαββιδη,μελισσανιδη,ακομα και μαρινακη,αλλα οχι αλαφουζο.Ερμής έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:44Διώξανε οι κρυφογάβροι.
σε όσες δηλαδή έχω κοιταξει,μπορει να μου διαφευγουν αλλες
Σε ποιες λίστες; του ποσα ξοδεύουν για την ομάδα; Μπορεί να ειμαστε και κάτω απο τον ΑΣτέρα.Κόκκορας έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:54δεν βαζει πολλα λεφτα,πάντως στις λιστες των πλουσιοτερων εχω δει βαρδη,σαββιδη,μελισσανιδη,ακομα και μαρινακη,αλλα οχι αλαφουζο.Ερμής έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:44Διώξανε οι κρυφογάβροι.Κόκκορας έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:34
όλα ξεκινάνε από την ημέρα που διώξατε τον λεφτά τζιγγερ που ήταν και σοβαρός άνθρωπος
γιατι θελατε εναν κοκκαλη
με το μπατζετ που(Δεν)εχει ο γιοβανοβιτς,μια χαρα τα παει
σε όσες δηλαδή έχω κοιταξει,μπορει να μου διαφευγουν αλλες
- Sid Vicious
vantono έγραψε: 01 Φεβ 2023, 11:33Απο παραλίες της Πελοποννήσου που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου, εχω φωτος μου με Σπαλιάρα, εναν αλλο πρωην παικτη σαρβαιβορ και αλλων δυο πρώην και νυν ολ σταρ παικτών σαρβάιβορ, και αλλων 2 πασιγνωστων τραγουδιστων.
Να σας ανεβασω καμία να ανοιξει το μάτι σας?
Γιατι ο άλλος πήρε φορα με τα wallpapers.
Κι εγώ όσες φορές ανέβηκα Θεσσαλονίκη, πέρναγα καλά. Ακόμη και σε ζόρικες φάσεις, που έμεινα με τη μάνα μου για τρίμηνο στο Πανόραμα (Παπανικολάου) μόνον και μόνον το ταβερνάκι που είχε απέναντι, ο φούρνος και κυρίως το περιβάλλον και η αντιμετώπιση από τους νοσοκομειακούς, από το διευθυντή μέχρι τους φύλακες, βοήθησαν πολύ.Sid Vicious έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:32 Εγω παντως οσες φορες κατεβηκα Αθηνα ωραια περασα, Μοναστηρακι, Αμπελοκηποι, Εξαρχεια, Θησειο, Ψυρρη, Πειραιας, Περιστερι, Λυκοβρυση, Παγκρατι, Νεα Σμυρνη, Κηφισια, Καλλιθεα, Αιγαλεω, Κορυδαλλος, Καισαριανη μια χαρα ολα
Για τα υπόλοιπα, νο κόμεντς. Γέλιο, γέλιο, γέλιο. Η Θεσσαλονίκη δεν σηκώνει τους καταθλιπτικούς. Ακόμη και στα δύσκολα, χαμογελάς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Sid Vicious
Έχει να κάνει και με την γενικότερη διάθεση και προκατάληψη πολλές φορές, δηλαδή αν ο άλλος εχει αυθυποβάλει τον εαυτό του να γκρινιάξει, η Αθηνα/Θεσσαλονικη/κτλ ειναι ετσι ειναι αλλιως , θα το κανει με την παραμικρη αφορμήΓΑΛΗ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:03Κι εγώ όσες φορές ανέβηκα Θεσσαλονίκη, πέρναγα καλά. Ακόμη και σε ζόρικες φάσεις, που έμεινα με τη μάνα μου για τρίμηνο στο Πανόραμα (Παπανικολάου) μόνον και μόνον το ταβερνάκι που είχε απέναντι, ο φούρνος και κυρίως το περιβάλλον και η αντιμετώπιση από τους νοσοκομειακούς, από το διευθυντή μέχρι τους φύλακες, βοήθησαν πολύ.Sid Vicious έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:32 Εγω παντως οσες φορες κατεβηκα Αθηνα ωραια περασα, Μοναστηρακι, Αμπελοκηποι, Εξαρχεια, Θησειο, Ψυρρη, Πειραιας, Περιστερι, Λυκοβρυση, Παγκρατι, Νεα Σμυρνη, Κηφισια, Καλλιθεα, Αιγαλεω, Κορυδαλλος, Καισαριανη μια χαρα ολα
Για τα υπόλοιπα, νο κόμεντς. Γέλιο, γέλιο, γέλιο. Η Θεσσαλονίκη δεν σηκώνει τους καταθλιπτικούς. Ακόμη και στα δύσκολα, χαμογελάς.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Επίσης οι Κρητικοί ενιοτε είναι απλά λεβεντομαλακες.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 15:42 Οι Κρητικοί, είναι πιο ζόρικοι στο να σε αποδεχθούν, διαφορετικά έχουν τον ανθρωποδιώχτη. Οι βόρειοι είναι πιο "ζεστοί" και χαλαροί. Για την απλοχεριά, συμφωνώ.
Ορισμένοι έχουν το κέρασμα και την απλοχερια ως ένδειξη ισχύος και επίδειξη "αρχοντιάς".
Το σημείο που διαφοροποιεί κάτι τέτοιο από την ειλικρινή δοτικότητα και γενναιοδωρία είναι εάν κ κατά πόσο δέχονται αντιστοιχα ένα κέρασμα
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Το έχω ξαναπεί.Sid Vicious έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:14Έχει να κάνει και με την γενικότερη διάθεση και προκατάληψη πολλές φορές, δηλαδή αν ο άλλος εχει αυθυποβάλει τον εαυτό του να γκρινιάξει, η Αθηνα/Θεσσαλονικη/κτλ ειναι ετσι ειναι αλλιως , θα το κανει με την παραμικρη αφορμήΓΑΛΗ έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:03Κι εγώ όσες φορές ανέβηκα Θεσσαλονίκη, πέρναγα καλά. Ακόμη και σε ζόρικες φάσεις, που έμεινα με τη μάνα μου για τρίμηνο στο Πανόραμα (Παπανικολάου) μόνον και μόνον το ταβερνάκι που είχε απέναντι, ο φούρνος και κυρίως το περιβάλλον και η αντιμετώπιση από τους νοσοκομειακούς, από το διευθυντή μέχρι τους φύλακες, βοήθησαν πολύ.Sid Vicious έγραψε: 01 Φεβ 2023, 16:32 Εγω παντως οσες φορες κατεβηκα Αθηνα ωραια περασα, Μοναστηρακι, Αμπελοκηποι, Εξαρχεια, Θησειο, Ψυρρη, Πειραιας, Περιστερι, Λυκοβρυση, Παγκρατι, Νεα Σμυρνη, Κηφισια, Καλλιθεα, Αιγαλεω, Κορυδαλλος, Καισαριανη μια χαρα ολα
Πολύ παλιά, στους πρώτους μήνες της ενηλικίωσης μου είχα ανέβει πάνω και πήγα να πάρω (κάπου από Καλαμαριά) κανένα πιτόγυρο. Επίτηδες είπα καλαμάκι για να κόψω αντιδράσεις, ο μορτης μάλλον με κατάλαβε πως το έκανα επίτηδες, μου έδωσε αυτό που ήθελα χωρίς παραπάνω λόγια και εγώ γέμισα ντροπή. Από τότε ποτέ δε ξαναειπα τίποτα σχετικά με καλαμάκια σουβλάκια φέτες μπουγάτσες.
Ποιος περνάει καλύτερα;
Ένας Θεσσαλονικιός φοιτητής σπουδάζοντας στην Αθήνα ή ένας αντίστοιχος Αθηναίος σπουδάζοντας στη Θεσσαλονίκη;
Ο Αθηναίος στη Θεσσαλονίκη.
Ποιος περνάει καλύτερα; Ο Τρικαλινός φοιτητής στη Θεσσαλονίκη ή ο Τρικαλινός στην Αθήνα;
Ο Τρικαλινός στη Θεσσαλονίκη.
Ποιοι περνούν καλύτερα; Ένας Τρικαλινός κι ένας Αθηναίος φοιτητής σπουδάζοντας στη Θεσσαλονίκη ή ένας Τρικαλινός κι ένας Αθηναίος σπουδάζοντας λόγου χάρη στην Πάτρα;
Παίζεται το πράγμα.
Ένας Θεσσαλονικιός φοιτητής σπουδάζοντας στην Αθήνα ή ένας αντίστοιχος Αθηναίος σπουδάζοντας στη Θεσσαλονίκη;
Ποιος περνάει καλύτερα; Ο Τρικαλινός φοιτητής στη Θεσσαλονίκη ή ο Τρικαλινός στην Αθήνα;
Ποιοι περνούν καλύτερα; Ένας Τρικαλινός κι ένας Αθηναίος φοιτητής σπουδάζοντας στη Θεσσαλονίκη ή ένας Τρικαλινός κι ένας Αθηναίος σπουδάζοντας λόγου χάρη στην Πάτρα;
Παίζεται το πράγμα.
Αυτός που έχει τα περισσότερα λεφτά.Maspoli έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:33 Ποιος περνάει καλύτερα;
Παίζεται το πράγμα.
Μιλάμε για αντίστοιχης οικονομικής δυνατότητας φοιτητές.Ερμής έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:36Αυτός που έχει τα περισσότερα λεφτά.Maspoli έγραψε: 01 Φεβ 2023, 17:33 Ποιος περνάει καλύτερα;
Παίζεται το πράγμα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 138 Απαντήσεις
- 3235 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-