!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:29
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:27
ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:25

Εσύ τελικά μιλάς για κάτι άλλο. Ζωή σε μικρότερη πόλη κοντά σε μεγαλούπολη.
Όχι, εγώ δεν μιλάω για τίποτα τέτοιο. Εγώ σας λέω απλά ότι λέτε μαλακίες όσοι νομίζετε ότι θα χάσετε κάτι από κουλτούρα και πολιτισμό, αν αποφασίσετε να αποκεντρωθείτε.
Αυτό είναι άσχετο όμως, γιατί οι υπόλοιποι λένε τι προσφέρει η κάθε πόλη. Το τι μπορεί να κάνει ένα μεμονωμένο άτομο ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ από την πόλη, δεν έχει σχέση. Μιλάτε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Όχι, δεν σου λένει τι προσφέρει η κάθε πόλη, σου λένε πόσο πιο ευνοημένος είσαι ζώντας στην πόλη τη συγκεκριμένη. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:26
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:22
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:21

Αν μένεις στη Θήβα και πρέπει να δουλέψεις στο Σχηματάρι ή ακόμα ακόμα και στη Χαλκίδα ή τον Άγιο Στέφανο κάνεις την απόσταση των 40
χιλιομέτρων. Αλλά και απόσταση 4 χιλιομέτρων να κάνεις δεν έχεις το 608 ή το 550 να περνούν από τη γειτονιά σου κάθε 5-10 λεπτά το πρωί,
πρέπει να μπεις σε Ι.Χ.
Άσε με χρυσό μου που κάνεις θέμα τη μία ώρα για να κατέβεις να δεις ένα θέατρο, όταν τόσοι και τόσοι πάνε κάθε μέρα για δουλειά. Σοβαρευτείτε.
Και βασικά, για να θυμηθώ τα πανεπιστημιακά μου χρόνια, όλοι οι Αρβανίτες οι Θηβαίοι βγαίνανε Κεφαλάρι-Κηφισιά.
Κοίτα εγώ είμαι Αρβανίτης Θηβαίος αλλά από ότι φαίνεται στην παρούσα συζήτηση άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη :D
απόγονος του Κάδμου; :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:22 Άσε με χρυσό μου που κάνεις θέμα τη μία ώρα για να κατέβεις να δεις ένα θέατρο, όταν τόσοι και τόσοι πάνε κάθε μέρα για δουλειά. Σοβαρευτείτε.
Και βασικά, για να θυμηθώ τα πανεπιστημιακά μου χρόνια, όλοι οι Αρβανίτες οι Θηβαίοι βγαίνανε Κεφαλάρι-Κηφισιά.
Όχι, εγώ δεν μιλάω για τίποτα τέτοιο. Εγώ σας λέω απλά ότι λέτε μαλακίες όσοι νομίζετε ότι θα χάσετε κάτι από κουλτούρα και πολιτισμό, αν αποφασίσετε να αποκεντρωθείτε.
Αν ασχολείσαι με τα της κουλτούρας και μετακομίσεις στην επαρχία χάνεις πολλά πράγματα. Αναλόγως το μέρος που θα πας και τα δικά σου χούγια
ενδέχεται να αντισταθμίσεις την απώλεια αυτή από αλλού. Εγώ για παράδειγμα πάω στο οικογενειακό σπίτι στη Θήβα που είναι και λίγο παραέξω
από την κυρίως πόλη και βλέπω δάσος, χώρια που τους χειμερινούς μήνες ηρεμώ απόλυτα εκεί πέρα. Αλλά από κουλτούρα, διασκέδαση κλπ μηδέν.
Και αυτό ισχύει στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας, μόνο σε κάτι μεγαλούτσικες φοιτητούπολεις μπορεί να αλλάζει κάπως η εικόνα αλλά και
εκεί δεν υπάρχει σύγκριση με την Αθήνα εφόσον οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:32

Αν ασχολείσαι με τα της κουλτούρας και μετακομίσεις στην επαρχία χάνεις πολλά πράγματα. Αναλόγως το μέρος που θα πας και τα δικά σου χούγια
ενδέχεται να αντισταθμίσεις την απώλεια αυτή από αλλού. Εγώ για παράδειγμα πάω στο οικογενειακό σπίτι στη Θήβα που είναι και λίγο παραέξω
από την κυρίως πόλη και βλέπω δάσος, χώρια που τους χειμερινούς μήνες ηρεμώ απόλυτα εκεί πέρα. Αλλά από κουλτούρα, διασκέδαση κλπ μηδέν.
Και αυτό ισχύει στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας, μόνο σε κάτι μεγαλούτσικες φοιτητούπολεις μπορεί να αλλάζει κάπως η εικόνα αλλά και
Και σου εξηγώ ότι είσαι δίπλα από αστικές ζώνες που προσφέρουν τα πάντα, δεν χάνεις πρακτικά τίποτα. Μου λες όχι κοστίζει κάνει ράνει. Σου λέω καμάρι μου τί λες; Η μισή Αττική κάνει αυτή τη διαδρομή για δουλειά καθημερινά, εσύ γιατί να μην την κάνεις; Και μου λες τα δικά σου. Το δε παράδειγμα για τους Θηβαίους που κάθε ΣΚ ξενυχτάγανε στο Κεφαλάρι δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, ξέρω παρέες γι'αυτό στο είπα συγκεκριμένα (και είναι αρβανίτες, δεν το είπα προσβλητικά πριν).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:29 Αυτό είναι άσχετο όμως, γιατί οι υπόλοιποι λένε τι προσφέρει η κάθε πόλη. Το τι μπορεί να κάνει ένα μεμονωμένο άτομο ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ από την πόλη, δεν έχει σχέση. Μιλάτε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Αμήν.

Θα μπορούσε απλώς να πει κάποιος Λειβαδιά αντί για Θήβα
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:36
Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:29 Αυτό είναι άσχετο όμως, γιατί οι υπόλοιποι λένε τι προσφέρει η κάθε πόλη. Το τι μπορεί να κάνει ένα μεμονωμένο άτομο ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ από την πόλη, δεν έχει σχέση. Μιλάτε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Αμήν.

Μία ώρα και 35 λεπτά απόσταση;
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:28
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:27
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:26
Τί πώς πάνε; Με το αμάξι. Όπως όλοι. Γι'αυτό μποτιλιάρεται ο Κηφισσός κάθε μέρα, γιατί πάνε όλοι αυτοί δουλειά εκεί πάνω.
Ε α γειά σου, εύκολη πρόσβαση από τη μία περιοχή στην άλλη το λέμε αυτό?
Ρε άνθρωπε του θεού καταλαβαίνεις ότι μου δίνεις παράδειγμα έναν που καθημερινά ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ σαν αντεπιχείρημα στο ότι ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΕΝΑ ΣΚ ΝΑ ΔΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ;
Ρε Αννούλα του χιονιά δε θα σου πάρει κανείς το κεφάλι αν παραδεχτείς πως έγραψες και κάτι που δε στέκει. Αυτό που σου γράφω από την αρχή
γιατί το έχω ζήσει από πρώτο χέρι είναι πως οι μετακινήσεις από την Αθήνα προς τη Θήβα είναι χρονοβόρες και δαπανηρές και μιλάμε για 90 χιλιόμετρα απόσταση. Μιά φορά στο τόσο παίρνεις το Ι.Χ για να κατέβεις από τη Θήβα στην Αθήνα για θέατρα, μπουζούκια και εκεί καταστρώνεις
ολόκληρο σχέδιο που θα μείνεις, που θα ξοδέψεις κλπ. Το ότι αναγκάζονται κάποιοι μηχανικοί να κάνουν σα μαλάκες το δρομολόγιο Μαρούσι-Οινόφυτα κάθε μέρα για δουλειά δε μου λέει κάτι, αν ο άλλος το έχει ανάγκη μπορεί να πάει να δουλέψει στου διαόλου το κέρατο. Σου λέω, από
τη Θήβα είναι η καταγωγή μου λες να μην ξέρω το θέμα για το οποίο μιλάμε?
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

taxalata xalasa έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:31
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:26
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:22

Άσε με χρυσό μου που κάνεις θέμα τη μία ώρα για να κατέβεις να δεις ένα θέατρο, όταν τόσοι και τόσοι πάνε κάθε μέρα για δουλειά. Σοβαρευτείτε.
Κοίτα εγώ είμαι Αρβανίτης Θηβαίος αλλά από ότι φαίνεται στην παρούσα συζήτηση άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη :D
απόγονος του Κάδμου; :003:
Θα έδινα μία απάντηση, αλλά δε θέλω να τη μπαχαλέψω ακόμα περισσότερο τη συζήτηση :D
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:22 Άσε με χρυσό μου που κάνεις θέμα τη μία ώρα για να κατέβεις να δεις ένα θέατρο, όταν τόσοι και τόσοι πάνε κάθε μέρα για δουλειά. Σοβαρευτείτε.
Βασικά μιλάει για διασκέδαση και διακοπές ως παιδί ή το πολύ πολύ φοιτητής και σε κάθε περίπτωση με πάρα πολλά λεφτά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:37
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:28
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:27

Ε α γειά σου, εύκολη πρόσβαση από τη μία περιοχή στην άλλη το λέμε αυτό?
Ρε άνθρωπε του θεού καταλαβαίνεις ότι μου δίνεις παράδειγμα έναν που καθημερινά ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ σαν αντεπιχείρημα στο ότι ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΕΝΑ ΣΚ ΝΑ ΔΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ;
Ρε Αννούλα του χιονιά δε θα σου πάρει κανείς το κεφάλι αν παραδεχτείς πως έγραψες και κάτι που δε στέκει. Αυτό που σου γράφω από την αρχή
γιατί το έχω ζήσει από πρώτο χέρι είναι πως οι μετακινήσεις από την Αθήνα προς τη Θήβα είναι χρονοβόρες και δαπανηρές και μιλάμε για 90 χιλιόμετρα απόσταση. Μιά φορά στο τόσο παίρνεις το Ι.Χ για να κατέβεις από τη Θήβα στην Αθήνα για θέατρα, μπουζούκια και εκεί καταστρώνεις
ολόκληρο σχέδιο που θα μείνεις, που θα ξοδέψεις κλπ. Το ότι αναγκάζονται κάποιοι μηχανικοί να κάνουν σα μαλάκες το δρομολόγιο Μαρούσι-Οινόφυτα κάθε μέρα για δουλειά δε μου λέει κάτι, αν ο άλλος το έχει ανάγκη μπορεί να πάει να δουλέψει στου διαόλου το κέρατο. Σου λέω, από
τη Θήβα είναι η καταγωγή μου λες να μην ξέρω το θέμα για το οποίο μιλάμε?
Ρε άνθρωπε του Θεού, εγώ έκανα 40 χλμ ΕΝΤΟΣ Αττικής. Τί δεν καταλαβαίνεις; Όλα αυτά που λέτε είναι παπαριές. Φτάνει να πάρετε ένα αμάξι και έχετε πρόσβαση στα πάντα. Είναι γελοίο το ότι καθόμαστε αυτή τη στιγμή και συζητάμε πόσο χαμένος είναι ο Θηβαίος από τον πολιτισμό. Και δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπίζομαι τη μία από τις 3 πιο κακάσχημες πόλεις τις Ελλάδας. Αλλά να μιλάνε ξέρω'γω οι Λαμιώτες να πω έχουν ένα δίκιο. Να μιλάνε και οι Θηβαίοι ε πάει πολύ.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 14:41 Οι φερόμενοι ως "εθνικοί ευεργέτες" σπανίως ήταν Αθηναίοι. Και συνήθως ήταν Αιγυπτιώτες, Σμυρνιοί, Κωνσταντινουπολίτες κλπ ή απλοί ταπεινοί :lol: επαρχιώτες. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία των "εμβληματικών" κτηρίων στην Αθήνα και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Οι Μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες ήταν Βλάχοι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

foscilis έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:39
Βασικά μιλάει για διασκέδαση και διακοπές ως παιδί ή το πολύ πολύ φοιτητής και σε κάθε περίπτωση με πάρα πολλά λεφτά.
200-250 κατοστάρικα οι βενζίνες καθημερινά για δουλειά δίνουν αντιστρόφως κι ο άλλος που θα έρχεται ένα ΣΚ για να δει μια παράσταση θα πρέπει να είναι ο λεφτάς. :fp:
Μιλάμε ειλικρινά ό,τι να'ναι.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:35
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:32

Και σου εξηγώ ότι είσαι δίπλα από αστικές ζώνες που προσφέρουν τα πάντα, δεν χάνεις πρακτικά τίποτα. Μου λες όχι κοστίζει κάνει ράνει. Σου λέω καμάρι μου τί λες; Η μισή Αττική κάνει αυτή τη διαδρομή για δουλειά καθημερινά, εσύ γιατί να μην την κάνεις; Και μου λες τα δικά σου. Το δε παράδειγμα για τους Θηβαίους που κάθε ΣΚ ξενυχτάγανε στο Κεφαλάρι δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, ξέρω παρέες γι'αυτό στο είπα συγκεκριμένα (και είναι αρβανίτες, δεν το είπα προσβλητικά πριν).
Και σου γράφω πάλι, πως έχεις κολλήσει στο να στηρίζεις κάτι ανυπόστατο που έγραψες πριν κάμποσες σελίδες και δε λες να ξεκολλήσεις.
Το κόστος των μετακινήσεων από τη μία περιοχή στην άλλη δεν είμαι ο πρώτος που το έθιξα στην παρούσα συζήτηση, εσύ και κάποιοι άλλοι
λέτε πως οι επαρχιώτες έχουν πιο άνετη πρόσβαση στα καλλιτεχνικά δρώμενα διότι πετάγονται ανά πάσα στιγμή στην Αθήνα. Και σου απαντάω
πως αν για τον κάτοικο της Αγίας Παρασκευής ή του Χαλανδρίου είναι δύσκολο να πάρει το ΙΧ του για να κατέβει στην Πανεπιστημίου φαντάσου
πόσο δύσκολο είναι για τον κάτοικο της Θήβας. Επίσης επαναλαμβάνω πως δε ζούμε ούτε στο Βέλγιο ούτε στην Ιαπωνία, σε μία χώρα με ανεπτυγμένες συγκοινωνίες μπορεί η κουβέντα μας να είχε άλλο περιεχόμενο αλλά εδώ μιλάμε για την Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:37
ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:36
Αμήν.

Μία ώρα και 35 λεπτά απόσταση;
Υπό ιδανικές συνθήκες. Γιατί τέτοιο χρόνο μπορεί να χρειαστεί να κάνεις μόνο στο τελευταίο τμήμα αφού θα έχεις μπει λεκανοπέδιο. Και ποιος σου είπε ότι αντέχουμε όλοι οικονομικά 3 ώρες οδήγησης κάθε φορά που θέλουμε μια έξτρα δραστηριότητα;

Κοίτα αν είναι να πάω εκτός Αθηνών και να με τρώνε οι μετακινήσεις να λείπει το βύσσινο. Αν πήγαινα εκεί θα πήγαινα για να έχω ποιότητα ζωής σε πράγματα που δεν μπορεί να μου προσφέρει το συγκεκριμένο μέρος που ζω στην μεγαλούπολη. Επίσης αν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, μια χαρά ποιότητα ζωής μπορείς να έχεις μένοντας κάπου μετά τη Βάρκιζα ή πέρα από την Κηφισιά. Αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για την ζωή μέσα (μέσα μέσα) στη μεγαλούπολη ή την ζωή πολύ μακριά από αυτή.

Ρε σκέψου λίγο πρακτικά. Αν έχεις μια κόρη και θέλει να μάθει άρπα και δεν έχει το εκεί ωδείο τι κάνεις; Την στέλνεις Αθήνα κάθε εβδομάδα; Κι αν θέλει και μοντέρνο χορό; Άλλη μια φορά Αθήνα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 31 Ιαν 2023, 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

foscilis έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:39 Βασικά μιλάει για διασκέδαση και διακοπές ως παιδί ή το πολύ πολύ φοιτητής και σε κάθε περίπτωση με πάρα πολλά λεφτά.
+1
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”