!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Όχι απόλυτα. Έχω παρατηρήσει πως δίνεται συνήθως πιο εύκολα αντιβίωση, αλλά οι Ελ Γιατροί γαμάνε.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

Δεν θα εκφέρω γενική άποψη αλλά δύο ψυχολόγους που έχω γνωρίσει προσωπικά κουβαλάνε και οι δύο πολλαπλά επίπεδα κόμπλεξ. Η μία θα έλεγα ότι είναι εντελώς προβληματικό άτομο. Σε κάνει να απορείς τι βοήθεια μπορούν να προσφέρουν στους άλλους όταν δεν πορούν να λύσουν τα δικά τους ζητήματα.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ξερολες ελληνες βγαζουν ακυρους τους ψυχολογους
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Δεν παίζει ρόλο αν κάποιος έχει κόμπλεξ -ποιός δεν έχει;- στο πόσο μπορεί να βοηθήσει. Και οι καλύτεροι ψυχοθεραπευτές έχουν ανάγκη από έναν καλό ψυχοθεραπευτή. Ο καλύτερος ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής που γνώρισα στην Ιταλία, είναι ένα καθίκι του κερατά, ως άνθρωπος. Ούτε καν παντρεύτηκε, καμία δεν τον άντεξε, ούτε μισή βδομάδα. Ούτε σχέση, δηλαδή. Με τους φίλους μάλωσε, γιατί είναι κουφάλα (και μαζί μου). Στη δουλειά του όμως είναι τοπ.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

εγώ πάλι έχω θετικά δείγματα από ψυχολόγους,

γνωρίζω έναν φοβερό ψυχολόγο που εφημερεύει σε δημόσιο νοσοκομείο και το καλούν για υποστήριξη μετά από θανατηφόρα τροχαία.
Κάποιος ειδικός πρέπει να παρέχει υποστήριξη π.χ. σε απώλεια παιδιού

εκνευρίζομαι όμως όταν "ψυχολογούν" τους πάντες και τα πάντα, ενώ ξέρουν καλύτερα από όλους μας πως η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρρεάζεται από ένα εκατομμύριο παράγοντες, με τους περισότερους έξω και πάνω από εμάς
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Έχω κάνει μερικές συνεδρίες για την εμπειρία, κσλή φάση
τοξοβόλε τότε ήσασταν πανάκριβοι
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Μετανάστρια έγραψε: 14 Οκτ 2018, 16:36 Δεν θα εκφέρω γενική άποψη αλλά δύο ψυχολόγους που έχω γνωρίσει προσωπικά κουβαλάνε και οι δύο πολλαπλά επίπεδα κόμπλεξ. Η μία θα έλεγα ότι είναι εντελώς προβληματικό άτομο. Σε κάνει να απορείς τι βοήθεια μπορούν να προσφέρουν στους άλλους όταν δεν πορούν να λύσουν τα δικά τους ζητήματα.
τους κανει το επαγγελμα ετσι. Φαντασου ν ακους ολη μερα ιστοριες απο παιδικα τραυματα, καταπιεστικες οικογενειες κλπ. Οι ψυχολογοι χρειαζονται και αυτοι ψυχολογικη υποστηριξη, και δεν την εχουν παντα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Γενικά είναι ύποπτο να θέλεις να γίνεις ψυχολόγος. Σα να προσπαθείς να ξορκίσεις τα δικά σου θέματα, που σε απασχολούν όλη την ώρα. Σα να νομίζεις πως η ενασχόληση με την προσωπική σου ανάλυση σου έδωσε ένα ταλέντο να καταλαβαίνεις τους άλλους. Και ταυτόχρονα μια τεμπελιά να μάθεις βιολογία, χημεία, ανατομία, κλπ. O μοναδικός σοβαρός της Ψυχοθεραπείας πρέπει να είναι διαχρονικά ο Frankl, αλλά αυτός σπούδασε Ιατρική, δεν ήταν ανεπρόκοπος.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis »

Να δείτε τη σειρά μου Χάνιμπαλ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Cavaliere έγραψε: 14 Οκτ 2018, 18:41 Γενικά είναι ύποπτο να θέλεις να γίνεις ψυχολόγος. Σα να προσπαθείς να ξορκίσεις τα δικά σου θέματα, που σε απασχολούν όλη την ώρα. Σα να νομίζεις πως η ενασχόληση με την προσωπική σου ανάλυση σου έδωσε ένα ταλέντο να καταλαβαίνεις τους άλλους. Και ταυτόχρονα μια τεμπελιά να μάθεις βιολογία, χημεία, ανατομία, κλπ. O μοναδικός σοβαρός της Ψυχοθεραπείας πρέπει να είναι διαχρονικά ο Frankl, αλλά αυτός σπούδασε Ιατρική, δεν ήταν ανεπρόκοπος.
Τεμπελιά λέει. Καταλαβαίνεις ότι είναι σχολή 4ετούς και καμιά φορά 5ετούς φοίτησης και άσχετη της ιατρικής; Στην δε ιατρική κάνουν 1 μάθημα βιολογίας, 1 μάθημα ανατομίας (σπασμένο σε δέκα μικρά στην Ελλάδα, 1 μεγάλο συνήθως στο εξωτερικό) και από χημεία 1 γενική χημεία γτπ και 1 βιοχημεία σωστή/εκτεταμένη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Cavaliere έγραψε: 14 Οκτ 2018, 16:18 Όχι απόλυτα. Έχω παρατηρήσει πως δίνεται συνήθως πιο εύκολα αντιβίωση, αλλά οι Ελ Γιατροί γαμάνε.
Νοβάρτις
the end
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 14 Οκτ 2018, 10:28 Δε το βάζω στην ενότητα ψυχολογία διότι ουσιαστικά ζητάω την εικόνα που έχετε σχηματίσει για το συνάφι μας κ την υποκειμενική γνώμη σας.Πιστεύω θα βγούν πολλά opiniated posts και στερεότυπα αλλά θέλω να διαμορφώσω καλύτερη εικόνα για το πως βλέπετε το επάγγελμα . Γενικά στην Ελλάδα ποιά είναι η εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για τους ψυχολόγους; Έχετε απευθυνθεί σε κάποιον ψυχολόγο; Είχατε καλές ή κακές εμπειρίες μαζί μας; Κάποιοι ίσως με ξέρετε κιόλας από το ινσο όπου έχω γράψει στο παρελθόν διεξοδικά αναφορικά με το επάγγελμα, μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν συνάδελφοι οn board?
Καλά θα κάνεις να ζητήσεις διαγραφή του νήματος.
Αν είσαι πραγματικά ψυχ- (ίατρος / ολόγος / αναλυτής) θα γνώριζες πως αν κάποιος τολμήσει πως έχει πάει σε ψυχ-, θα στοχοποιηθεί από τους υπάρχοντες χαζούς - και είναι πολλοί - ως ψυχάκιας, τρελός, κλπ θεάρεστα!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Nandros έγραψε: 14 Οκτ 2018, 18:53Καλά θα κάνεις να ζητήσεις διαγραφή του νήματος.
Αν είσαι πραγματικά ψυχ- (ίατρος / ολόγος / αναλυτής) θα γνώριζες πως αν κάποιος τολμήσει πως έχει πάει σε ψυχ-, θα στοχοποιηθεί από τους υπάρχοντες χαζούς - και είναι πολλοί - ως ψυχάκιας, τρελός, κλπ θεάρεστα!.
Κοίτα, στο παλιό φόρουμ, υπήρχε άνθρωπος που δήλωνε Εκπαιδευτικός στο Δημόσιο, και πατέρας παιδιών, ο οποίος, είχε στην καθημερινή του έκφραση ως προσβολές, ψυχάκια, πρεζόνια, εξαρτημένοι, ιδρυματικοί, κλπ. Καταλαβαίνεις σημειολογία λέξεων; Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να απαγορεύεται να βλέπει και τα ίδια τα παιδιά του, όχι να διδάσκει και στων άλλων. Όταν τέτοιοι άνθρωποι κουβαλάν τέτοια ενοχικά σχετικά με τις ψυχικές παθήσεις, εξαρτήσεις, κλπ, και χτυπάνε στο ψαχνό εκεί που πιστεύουν ότι υπάρχει αδυναμία -το μυαλό το κλούβιο τους είναι μόνο αδύναμο- φαντάσου πού βρισκόμαστε ως κοινωνία. Ο αστυνόμος που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο κυκλοφορούσε ένοπλος με burn out και είμαι σίγουρος, σε πολλά πόστα εργασίας, φοβάσαι να δηλώσεις ψυχική κόπωση, για να μη σε περάσουν για αντιπαραγωγικό. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση γίνεται καλύτερη, ας πούμε, ο κόσμος δεν φοβάται πια τόσο να πει ότι παίρνει αγχολυτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα, ή ότι ζητάει ψυχολογική βοήθεια. Αλλά ακόμα έχει δρόμο πολύ.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Οταν διαβαζω ψυχολογος μου ερχεται αυτοματως στο μυαλο η εικονα μιας μουναρας με ταγιερ, γυαλια, μεγαλα και στητα στηθη και χειλια ερωτικα.
Οι ψυχολογοι πως το εξηγουν αυτο?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

Cavaliere έγραψε: 14 Οκτ 2018, 18:41 Γενικά είναι ύποπτο να θέλεις να γίνεις ψυχολόγος. Σα να προσπαθείς να ξορκίσεις τα δικά σου θέματα, που σε απασχολούν όλη την ώρα. Σα να νομίζεις πως η ενασχόληση με την προσωπική σου ανάλυση σου έδωσε ένα ταλέντο να καταλαβαίνεις τους άλλους. Και ταυτόχρονα μια τεμπελιά να μάθεις βιολογία, χημεία, ανατομία, κλπ. O μοναδικός σοβαρός της Ψυχοθεραπείας πρέπει να είναι διαχρονικά ο Frankl, αλλά αυτός σπούδασε Ιατρική, δεν ήταν ανεπρόκοπος.
Διάβασα φέτος δυο-τρια βιβλία του και μου ταιριάζει απολυτα ο τρόπος σκέψης του.
Η σχολή που ίδρυσε ονομάζεται λογοθεραπεία, καμιά σχέση με τη λογοθεραπεία όπως την ξέρουμε στην Ελλάδα, παρακλάδι της υπαρξιακής σχολής.

Δυστυχώς όμως, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα λογοθεραπευτή στην Ελλάδα. Αν έβρισκα θα έκανα μερικές , τουλάχιστον , επισκέψεις.

Εσύ πως και ξέρεις τον Φρανκλ;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”