hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 23:00
Δεν το βλέπω. Π.χ. το chatbox είναι τόσο εμφανώς μηχανικό όσο και πανηλίθιο. Είναι εντυπωσιακό στην αρχή πώς φτιάχνει ολόκληρα κείμενα σε πράγματα που δεν θα το περίμενες γιατί είναι συγκεκριμένα. Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό που κάνει είναι περισσότερο κολλάζ εκφράσεων παρά πραγματική δημιουργία προτάσεων. Επίσης είναι απογοητευτικά ανίκανο να κάνει αληθινή συζήτηση γιατί δεν θυμάται τι έχεις πει πιο πριν και δεν δημιουργεί έναν ιστό από context ώστε οι απαντήσεις του να γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένες όσο προχωράει η συζήτηση. Με λίγα λόγια δεν χρησιμοποιεί στοιχεία των δικών του όσο και των δικών σου διαλόγων για να εμβαθύνει στην συζήτηση. Πάντα κινείται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο.
Στο τέλος αυτό που παίρνεις σαν αποτέλεσμα δεν είναι μια αληθινή συζήτηση, με εμβάθυνση και διακλαδώσεις, είναι μια σειρά από ασύνδετες ερωτοαπαντήσεις.
Ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα, χτίζει κόντεξτ, θυμάται τι του έιχες πει, εμβαθύνει σε συγκεκριμένα σημεία που πριν είχαν απλώς αναφερθεί, κοκ. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό τμήμα του.
Λογικά γι αυτό λες ότι δεν ισχύουν, για να προκαλέσεις.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Επίσης είναι απογοητευτικά ανίκανο να κάνει αληθινή συζήτηση γιατί δεν θυμάται τι έχεις πει πιο πριν και δεν δημιουργεί έναν ιστό από context ώστε οι απαντήσεις του να γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένες όσο προχωράει η συζήτηση. Με λίγα λόγια δεν χρησιμοποιεί στοιχεία των δικών του όσο και των δικών σου διαλόγων για να εμβαθύνει στην συζήτηση. Πάντα κινείται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο.
Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις, βασικά το αντίθετο συμβαίνει.
Δεν το βλέπω. Π.χ. το chatbox είναι τόσο εμφανώς μηχανικό όσο και πανηλίθιο. Είναι εντυπωσιακό στην αρχή πώς φτιάχνει ολόκληρα κείμενα σε πράγματα που δεν θα το περίμενες γιατί είναι συγκεκριμένα. Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό που κάνει είναι περισσότερο κολλάζ εκφράσεων παρά πραγματική δημιουργία προτάσεων. Επίσης είναι απογοητευτικά ανίκανο να κάνει αληθινή συζήτηση γιατί δεν θυμάται τι έχεις πει πιο πριν και δεν δημιουργεί έναν ιστό από context ώστε οι απαντήσεις του να γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένες όσο προχωράει η συζήτηση. Με λίγα λόγια δεν χρησιμοποιεί στοιχεία των δικών του όσο και των δικών σου διαλόγων για να εμβαθύνει στην συζήτηση. Πάντα κινείται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο.
Στο τέλος αυτό που παίρνεις σαν αποτέλεσμα δεν είναι μια αληθινή συζήτηση, με εμβάθυνση και διακλαδώσεις, είναι μια σειρά από ασύνδετες ερωτοαπαντήσεις.
Ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα, χτίζει κόντεξτ, θυμάται τι του έιχες πει, εμβαθύνει σε συγκεκριμένα σημεία που πριν είχαν απλώς αναφερθεί, κοκ. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό τμήμα του.
Θες να σου δείξω συζήτηση που δεν καταλαβαίνει Χριστό; Γιατί αυτό ακριβώς δοκίμασα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Θες να σου δείξω συζήτηση που δεν καταλαβαίνει Χριστό; Γιατί αυτό ακριβώς δοκίμασα.
Άλλο απέτυχε ή δεν το έκανε καλά, άλλο "δεν το κάνει".
Σα να μπαίνω εγώ και να λέω "ρε παιδιά, γιατί τα αυτοκίνητα είναι πιο αργά από το να πας με τα πόδια;". Ε, ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πιο αργά, αλλά γενικά μόνο για να προκαλέσεις το λες αυτό.
There are decades where you fuck around and days where you find out
δεν εχει κοντεξτ σοβαρό, αλλα δεν εχει και μεγαλη διαφορά απο συζήτηση χελη σταβμαρ, στα αλήθεα μπορει να φταιει το επίπεδο το δικό μας, ο εκπαιδευτής δηλαδή.
Βασικά αυτήν την στιγμή είναι μη προσβάσιμο γιατί μπούκωσε. Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το log, αλλά η συζήτηση ήταν για γέλια.
Ξεκίνησα ρωτώντας το αν είναι αληθινή νοημοσύνη, αν θα περνούσε το Turing test, ποιό είναι το όνομά του και διάφορα άλλα που έχουν να κάνουν με το ίδιο το πρόγραμμα. Οι απαντήσεις σε όλα ήταν τόσο επαναλαμβανόμενες, με τις ίδιες φράσεις να επαναλαμβάνονται μεταξύ απαντήσεων πολλές φορές, μέχρι που του είπα να σταματήσει να λέει "to the best of my abilities" γιατί με εκνευρίζει. Μου ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα προσπαθήσει να μην το ξαναγράψει και όντως στην επόμενη απάντηση το απέφυγε. 1 πόντος για την chatgtp.
Αλλά επειδή εγώ είμαι αληθινή νοημοσύνη, δεν αγοράζω το "θυμάμαι τι είπες" τόσο εύκολα και άλλαξα τακτική. Του ζήτησα να επαναλάβει αυτό που έγραψε. Το επανέλαβε αλλά αλλάζοντας μερικές φράσεις. Του είπα "θέλω exact copy". Ζήτησε συγγνώμη και όντως αντέγραψε ακριβώς το προ-προηγούμενο μήνυμα. 2 πόντοι για το chatgtp.
Αμέσως μετά το ρώτησα ξανά το ίδιο πράγμα που είχα ρωτήσει 3 ερωτήσεις πριν και η απάντηση ήταν πανομοιότυπη, μαζί με το "to the best of my abilities". Του απάντησα κάτι σαν "καλά, δεν σου είπα να μην χρησιμοποιείς αυτήν την φράση" και μου απάντησε ότι και την πρώτη φορά, ότι συγγνώμη και θα προσπαθήσει να μην το ξαναγράψει, σαν να μην υπήρξε πρώτη φορά που ειπώθηκαν όλα αυτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 24 Ιαν 2023, 13:19
Βασικά αυτήν την στιγμή είναι μη προσβάσιμο γιατί μπούκωσε. Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το log, αλλά η συζήτηση ήταν για γέλια.
Το context του έχει πολύ μικρό βάθος, το πολύ 2 ερωτήσεις, όπως και το φωνητικό google search που βγήκε πριν λίγα χρόνια. Στο φωνητικό search μπορείς να πεις π.χ. "ποιος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός", να σου βγάλει αποτέλεσμα και μετά να ρωτήσεις "ποια είναι η γυναίκα του" και να σου δώσει κι αυτήν την πληροφορία χωρίς να χρειαστεί να ξαναπείς για ποιον μιλάς. Μετά από 2 ερωτήσεις όμως παύει να θυμάται context και βγάζει ό,τι να 'ναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 24 Ιαν 2023, 13:19
την κραταει, βαλτη το βράδυ αν θες.
Ναι, γι' αυτό προσπάθησα να μπω τώρα, για να την μεταφέρω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δίνει πληρωμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ναι, αυτό δεν υποστηρίζει το αρχικό σου κλέημ όμως hellegennes. Να έχεις υπόψιν σου όμως ότι διαδράς με ένα μποτ - api, όχι κατευθείαν με την gpt 3.5, κι αυτό γίνεται ΓΙΑ να παίρνεις πίσω αυτές τις πληρωμένες απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνεις, κάπως έπρεπε να το φιλτράρουν.
enaon έγραψε: 24 Ιαν 2023, 13:29
νομιζω οτι εχει δίκιο, υπάρχει follow up στις ερωτήσεις αλλα το κείμενο της συζήτησης δεν το επηρεάζει.
σαν να μιλάει ο χελης με τον σταβμαρ δηλαδή
Ναι, κάπως έτσι. Είναι μια συζήτηση επαναλαμβανόμενη. Ο stavmanr θα μπορούσε να ήταν bot χαλαρά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sys3x έγραψε: 24 Ιαν 2023, 13:25
Δίνει πληρωμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ναι, αυτό δεν υποστηρίζει το αρχικό σου κλέημ όμως hellegennes. Να έχεις υπόψιν σου όμως ότι διαδράς με ένα μποτ - api, όχι κατευθείαν με την gpt 3.5, κι αυτό γίνεται ΓΙΑ να παίρνεις πίσω αυτές τις πληρωμένες απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνεις, κάπως έπρεπε να το φιλτράρουν.
Μόλις ανοίξει πάλι, θέλω να δοκιμάσουμε κάτι. Να του κάνουμε εγώ κι εσύ την ίδια ακριβώς συζήτηση για να δούμε αν θα πάρουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,