!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
John Dear

Re: Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Dear »

Δημοκράτης έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:14
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:56
Δημοκράτης έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:52
οι εν κάρο ασθένειες πιθανολογώ ότι θέτουν το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι
Ε τώρα αν δεν το δέχεσαι εσύ,πρόβλημα σου
Ρε κομπρέσορ, τι σχέση έχει το πεδίο αυτό (των ασθενειών, της υγείας και τα σχετικά) με τη σημειολογία της λέξης και πως αυτή λειτουργεί από τους κομπλεξικούς μαλάκες;
απολύτως καμία σχέση :lol:
Μιλάμε για λαϊκή καφρίλα ατόμων που σηκώνουν λάβαρο μια σειρά λέξεις τις οποίες διαισθάνονται ότι αποτελούν επιχειρήματα, χωρίς να ξέρουν καν τον ορισμό τους. "Φυσιολογικό" και "κανονικό" Έρχεσαι εσύ και μιλάς για το πεδίο της υγείας ενώ εδώ παίζει σημειολογία. Και δεν το αντιλαμβάνεσαι κιόλας.
Ρώτα και κάποιον άλλον να στα πει αλλιώς.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:01
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:53
stavmanr έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:50

Δηλαδή με τη Χελετζένεια λογική ο κανονικός έλληνας είναι χριστιανός, ενώ ο άθεος ή αλλόπιστος είναι αντικανονικός έλληνας;
Αναμένω με ενδιαφέρον.

Σου έχω κι άλλες ερωτήσεις κανονικότητας, τώρα που σε βρήκα εύκαιρο.
Σωστός παραλληλισμός.
Ο Έλληνας είναι χριστιανός στα χαρτιά.
Μα κι ετεροφυλόφιλος ...στα χαρτιά είναι. Μπορείς να ξέρεις τι θέλει πραγματικά η ψυχούλα του καθενός, κι αν δεν μπορεί να το εκφράσει επειδή υπάρχει αυτή η "κανονικότητα" που γουστάρεις;

Με απλά λόγια, δεν μπορεί να δέχεσαι μία έκφραση του ανθρώπου ως έχει, και μία άλλη ως μη έχει.
Όπως εκφράζει τι γουστάρει στο κρεβάτι, έτσι εκφράζει και τι γουστάρει στη θρησκεία, στη γλώσσα, στις συνήθειες του και σε οτιδήποτε άλλο.

Και το ερώτημα παραμένει:
αφού σύμφωνα με τη Χελετζένεια λογική, η κανονικότητα αφορά το τι εκφράζει/δηλώνει/αυτοπροσδιορίζεται η πλειονότητα των ανθρώπων σε κάποια πτυχή της ζωής τους, ο άθεος ή αλλόδοξος έλληνας είναι αντικανονικός έλληνας;

Όπως σου έγραψα παραπάνω, έχω πολλά τέτοια ερωτήματα "κανονικότητας" και μακάρι να έχεις όρεξη να τα συζητήσουμε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

enaon έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:06 Δεν χρησιμοποιώ χυδαίες εκφράσεις, έχει περισσότερη πλάκα.
Spoiler
Και κάπου εδώ θα έπαιζε πρωτότυπη αντίδραση τύπου "δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις αλλά χυδαίοι άνθρωποι". :P
ναι καλα που εχει πλακα η σαχλαμαρα με τους προχωκαγουρες, ακομα και η πανια αλλαξε ατάκες μετα απο 20 χρόνια.
Μετά από 20 χρόνια, αν δεν έχω πάθει άνοια, μπορεί να αλλάξω κι εγώ.

Σήμερα πάντως που πήγα σε οικογενειακή ταβέρνα και ήμουν εν γρηγόρσει για διαπίστωση παρατυπιών, όλα πήγαν καλώς. :smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:06 Και κάπου εδώ θα έπαιζε πρωτότυπη αντίδραση τύπου "δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις αλλά χυδαίοι άνθρωποι". :P [/spoiler]
Μην το ξύνεις αυτό. Χαζή είσαι ρε, βγάζεις τα μάτια σου μόνη σου;
Καλέ μου άνθρωπε, θεωρώ δεδομένο ότι με θεωρείς χαζή και το έχω αποδεχθεί.

Η αποδοχή δεδομένων που δεν μπορούν να αλλάξουν, είναι στοιχείο εξέλιξης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:20 Μετά από 20 χρόνια, αν δεν έχω πάθει άνοια, μπορεί να αλλάξω κι εγώ.
δεν θα προλαβουμε να μας σωσει η ανοια ρε γαλή, θυμαμαι το 18 ήταν που συζητάγαμε το lgbt+ πως το λενε και το μετοο και γελαγαμε με την μαλακια που δέρνει τους αμερικάνους, 5 χρόνια και αρχισε να μας κοπανάει και εμας, ελπιδα δεν έχουμε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:01 που διαλέγει τι τον συμφέρει από την θρησκεία που υποτίθεται ότι τον πρεσβεύει.
Διαλέγω εκείνο που δεν συμφέρει εσένα ώστε να σε ωθήσω προς την αυτοκριτική, όσων γράφεις.

Δεν διάλεξα τυχαία το παράδειγμα της θρησκείας καθώς αν "κανονικός έλληνας" (πλειοψηφία σύμφωνα με το παράδειγμά σου) είναι ο χριστιανός ορθόδοξος, τότε εσύ είσαι ένας αντικανονικός έλληνας.

Μην παριστάνεις ότι δεν έπιασες το υπονοούμενο.

Αν επιστρέψουμε τώρα στο νήμα με τα νέα δεδομένα εφαρμοσμένα πάνω στο σκεπτικό σου, κάθε καταστηματάρχης θα πρέπει να σε πετά από το μαγαζί του επειδή δεν είσαι κανονικός (ορθόδοξος χριστιανός) έλληνας.

Μπορώ να προχωρήσω και σε άλλες κανονικότητες ώστε να δούμε ποιος στο τέλος δικαιούται να μπαίνει σε κατάστημα (κι αν υπάρχει έστω κι ένας).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Ιαν 2023, 02:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
John Dear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Dear »

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:23
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:06 Και κάπου εδώ θα έπαιζε πρωτότυπη αντίδραση τύπου "δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις αλλά χυδαίοι άνθρωποι". :P [/spoiler]
Μην το ξύνεις αυτό. Χαζή είσαι ρε, βγάζεις τα μάτια σου μόνη σου;
Καλέ μου άνθρωπε, θεωρώ δεδομένο ότι με θεωρείς χαζή και το έχω αποδεχθεί.

Η αποδοχή δεδομένων που δεν μπορούν να αλλάξουν, είναι στοιχείο εξέλιξης.
Επειδή έτσι ε; Επιστημονικό συμπέρασμα η ποιητικό αριστούργημα;
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:32 Επειδή έτσι ε; Επιστημονικό συμπέρασμα η ποιητικό αριστούργημα;
μας δουλεύει, περιμενει να χαλαρωσουμε για να μας πεί προχωκαγκουρες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:06
hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:57
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:46

Δεν είπες κάτι διαφορετικό. Δεν είναι κανόνας όμως επειδή είναι οι πολλοί. Είναι ο κανόνας γιατί πλαισιώθηκαν έτσι. Ποιος θέτει τον κανόνα και γιατί τίθεται ο κανόνας; Κάτι εξυπηρετεί. Κι σε αυτό αντιδρώ.
Αυτό σημαίνει κανόνας, κυριολεκτικότατα: το μέτρο σύγκρισης και εν προκειμένω το πλήθος. Ποιος θέσπισε αυτόν τον κανόνα ρώτας; Η εξέλιξη. :102:

Τώρα άμα αντιδράς στην εξέλιξη ή φονταμενταλιστής χριστιανός είσαι ή είδος προς εξαφάνιση.
:-? Ρε την εξέλιξη! Αυτήν την ανεξάρτητη οντότητα.
Ρε μπαγλαμά τους κανόνες του φόρουμ η εξέλιξη τους έθεσε; Μήπως η δυναμική του πλήθους; Τους κανόνες καλής συμπεριφοράς; Ξεβράστηκαν από την κοινωνία;
Πού κολλάνε οι κανόνες ως οριοθετικό εργαλείο των κοινωνιών με το τι είναι κανόνας ως λέξη και τι εννοούμε όταν λέμε κανόνας σε κάτι που έχει να κάνει με την φύση;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:52
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:06
hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:57

Αυτό σημαίνει κανόνας, κυριολεκτικότατα: το μέτρο σύγκρισης και εν προκειμένω το πλήθος. Ποιος θέσπισε αυτόν τον κανόνα ρώτας; Η εξέλιξη. :102:

Τώρα άμα αντιδράς στην εξέλιξη ή φονταμενταλιστής χριστιανός είσαι ή είδος προς εξαφάνιση.
:-? Ρε την εξέλιξη! Αυτήν την ανεξάρτητη οντότητα.
Ρε μπαγλαμά τους κανόνες του φόρουμ η εξέλιξη τους έθεσε; Μήπως η δυναμική του πλήθους; Τους κανόνες καλής συμπεριφοράς; Ξεβράστηκαν από την κοινωνία;
Πού κολλάνε οι κανόνες ως οριοθετικό εργαλείο των κοινωνιών με το τι είναι κανόνας ως λέξη και τι εννοούμε όταν λέμε κανόνας σε κάτι που έχει να κάνει με την φύση;
Όλα έχουν να κάνουν με τη φύση.
Και το ότι γράφεις τώρα στο φόρουμ είναι μία φυσική δραστηριότητα που προέκυψε έπειτα από χιλιετίες εξέλιξης της ανθρωπότητας.

Δεν μου απάντησες παραπάνω αν ως άθεος είσαι κανονικός έλληνας.

Επίσης να θυμίσω ότι η συζήτηση περί κανονικότητας ξεκίνησε από το σχόλιο του τεβερνιάρη πως
"Την παρατήρηση που έκανα στα παιδιά την είχα κάνει και σε κανονικό ζευγάρι, σε ετερόφυλο ζευγάρι (...)."
Δηλαδή διαχώρισε το ομοφυλόφιλο ζευγάρι ως "μη κανονικό".
Άβαταρ μέλους
hellegennes

John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:12 Ναι αλλά απομακρύνεσαι από το νόημα. Λες ο Έλληνας. Δεν είπες ο Κανονικός Έλληνας. Γιατί απλά έτσι όπως ακούγεται θα εννοηθεί ότι οι μη χριστιανοί δεν είναι κανονικοί Έλληνες. Αυτό σου είπε ο άνθρωπος που τον βρίζεις συνέχεια.

(Πρέπει να το δεις αυτό, πιστεύω. Δεν είναι επιθετικός και χυδαίος όπως πολύ άλλοι που τους εγκωμιάζεις. Δεν ξέρω τι φίλτρα λειτουργείς αλλά πως να στο πω ρε παιδί μου... δεν είναι κανονικά :D )
Και επιθετικός είναι και χυδαίος. Εγώ δεν έχω ταμπού για να θεωρώ συγκεκριμένες λέξεις ως μεταφυσικά κακές ώστε όταν κάποιος τις χρησιμοποιεί να το θεωρώ αυτομάτως κακό. Με λίγα λόγια δεν έχουν σημασία οι λέξεις που χρησιμοποιείς αλλά η πρόθεση στον λόγο σου. Μπορείς να είσαι χυδαίος και επιθετικός χωρίς να χρησιμοποιείς λέξεις που έχουν χαρακτηριστεί ως χυδαίες "κανονικά".

Όσον αφορά την ερώτησή του, απλά απαντάω όπως αρμόζει. Όταν λες ότι σε κάτι το Χ είναι ο κανόνας εννοείς πως είναι μια γενική αρχή που ισχύει ως επί το πλείστον. Για τους λαούς είναι στερεότυπο και συνήθως ρατσιστικό να πεις ότι υπάρχει κανόνας, σχεδόν σε οτιδήποτε που έχει σημασία. Είναι μια εθνοφοβική γενίκευση. Δεν υπάρχει κανονικός Έλληνας ως προς τα περισσότερα πράγματα γιατί δεν υπάρχει κάτι που να χαρακτηρίζει το πλήθος των Ελλήνων, πλην των εθνικών χαρακτηριστικών. Π.χ. θα μπορούσες να πεις ότι ο κανονικός Έλληνας μιλάει ελληνικά, αλλά είναι αχρείαστο το επίθετο ακόμη κι εδώ. Θα πεις σκέτο "ο Έλληνας μιλάει ελληνικά". Αν δεν μιλάει ελληνικά δεν είναι Έλληνας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:59
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:12 Ναι αλλά απομακρύνεσαι από το νόημα. Λες ο Έλληνας. Δεν είπες ο Κανονικός Έλληνας. Γιατί απλά έτσι όπως ακούγεται θα εννοηθεί ότι οι μη χριστιανοί δεν είναι κανονικοί Έλληνες. Αυτό σου είπε ο άνθρωπος που τον βρίζεις συνέχεια.

(Πρέπει να το δεις αυτό, πιστεύω. Δεν είναι επιθετικός και χυδαίος όπως πολύ άλλοι που τους εγκωμιάζεις. Δεν ξέρω τι φίλτρα λειτουργείς αλλά πως να στο πω ρε παιδί μου... δεν είναι κανονικά :D )
(...)
Όσον αφορά την ερώτησή του, απλά απαντάω όπως αρμόζει. Όταν λες ότι σε κάτι το Χ είναι ο κανόνας εννοείς πως είναι μια γενική αρχή που ισχύει ως επί το πλείστον. Για τους λαούς είναι στερεότυπο και συνήθως ρατσιστικό να πεις ότι υπάρχει κανόνας, σχεδόν σε οτιδήποτε που έχει σημασία. Είναι μια εθνοφοβική γενίκευση. Δεν υπάρχει κανονικός Έλληνας ως προς τα περισσότερα πράγματα γιατί δεν υπάρχει κάτι που να χαρακτηρίζει το πλήθος των Ελλήνων, πλην των εθνικών χαρακτηριστικών.
Δηλαδή το "κανονικό ζευγάρι" προσδιορίζεται από κάτι το μοναδικό;
Υπάρχει η ηλικία, η εθνικότητα, το ύψος, το πάχος κλπ. των ανθρώπων που το συνιστούν. Μπορεί καθένας να διαλέγει ένα χαρακτηριστικό και να το χρησιμοποιεί για να αποδώσει χαρακτηρισμό "κανονικό"; Έχει κάποιος το ...δικαίωμα να μιλά για "κανονικό ζευγάρι" από ένα και μόνο χαρακτηριστικό που είναι το φύλο;
Π.χ. θα μπορούσες να πεις ότι ο κανονικός Έλληνας μιλάει ελληνικά, αλλά είναι αχρείαστο το επίθετο ακόμη κι εδώ. Θα πεις σκέτο "ο Έλληνας μιλάει ελληνικά". Αν δεν μιλάει ελληνικά δεν είναι Έλληνας.
Με την ίδια λογική "κανονικό ζευγάρι" είναι αυτό που είναι ερωτευμένο διότι αυτό είναι που χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:59
John Dear έγραψε: 23 Ιαν 2023, 02:12
Και επιθετικός είναι και χυδαίος. Εγώ δεν έχω ταμπού για να θεωρώ συγκεκριμένες λέξεις ως μεταφυσικά κακές ώστε όταν κάποιος τις χρησιμοποιεί να το θεωρώ αυτομάτως κακό. Με λίγα λόγια δεν έχουν σημασία οι λέξεις που χρησιμοποιείς αλλά η πρόθεση στον λόγο σου. Μπορείς να είσαι χυδαίος και επιθετικός χωρίς να χρησιμοποιείς λέξεις που έχουν χαρακτηριστεί ως χυδαίες "κανονικά".
Δεν ξέρω τι νιώθεις βρε άνθρωπε με τις τηλεπαθητικές σου ικανότητες, αλλά τα δικά σου μπινελίκια κατά καιρούς δεν χρειάζονται καν ...προθεσιόμετρο για να μετρηθούν.
Τι προσπαθείς να εξηγήσεις ακριβώς; Να δικαιολογήσεις για ποιο λόγο επιτίθεσαι και βρίζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, μέσω διαδικτύου;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Θύμισέ μου πότε ρώτησα την άποψή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 22:52 Αναφέρεται σε περιπτώσεις που ο καταστηματάρχης απαγόρευσε την είσοδο σε πελάτες επειδή ...έτσι.

Φαντάσου τώρα αυτό το "έτσι" να αφορούσε επιπλέον καί ρατσιστική συμπεριφορά.
1) Αποκλείεται να ήταν απλά έτσι. Για δώσε αριθμούς.
2) Αφορούσε την είσοδο, όχι το σερβίρισμα.
My Life had stood, a Loaded Gun
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”