!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:31 Υπάρχει νομοθεσία για την προσβολή της δημοσίας αιδούς, καλό μου.
τεχνικα ρωτάω μην πετάγεσαι αν θες, δεν με νοιαζει το παιχνίδι που παιζεις με τον σταβμαρ
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Εστιατόριο στο Ναύπλιο έδιωξε γκει ζευγάρι επειδή υπηρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι

stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:35 Καταρχήν οι ΗΠΑ δεν έχουν ενιαία νομοθεσία.
Μπλέκεις με μία ομοσπονδία στην οποία η κάθε πολιτεία νομοθετεί κατά βούληση.
Άσε τις ΗΠΑ στην άκρη να πιάσουμε τα δικά μας.
οκ, ομοσπονδιακα και οι μισές πολιτείες δεν βλεπουν ρατσισμό οταν διώχνεις ομοφυλόφιλο. Εδω βλεπουμε, σιγουρα;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Μέρος της καταγγελίας από το ζευγάρι
https://www.google.com/amp/s/www.protot ... titis/AMP/

«Ο σύντροφός μου κι εγώ διαλέξαμε το Ναύπλιο για να περάσουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το βράδυ της παραμονής, αποφασίσαμε να βγούμε για φαγητό στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Με το σύντροφό μου είμαστε γενικά αρκετά ανοικτοί και δε μας πειράζει να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι δημόσια. Έτσι ήμασταν και στο μαγαζί αυτό, εκδηλωτικοί, μα όχι πιο εκδηλωτικοί από ένα συνηθισμένο ετερόφυλο ζευγάρι.

Μέρος από τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη
Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο επιχειρηματίας «ούτε τα παιδιά φωνάξανε, όταν τους είπανε να φύγουνε, φύγανε, δεν μας δημιούργησαν πρόβλημα, ούτε και δημιουργήθηκε όλο αυτό που έχει γίνενι. Είχαμε τους πελάτες οι οποίοι πολύ ευγενικά μου ζήτησαν να σταματήσω αυτό και ο νεαρός ο άλλος που μου έκανε την παρατήρηση ήταν ευγενικότατος. Μου είπαν "αν δεν μπορέσετε να κάνετε κάτι, θα φύγουμε. Και τα παιδιά δεν είναι ότι αντιμίλησαν, κανένας δεν αντιμίλησε».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του περιστατικού ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο Ναύπλιο πρόσθεσε ότι «τους έγινε σύσταση, μας αποτέλεσαν ρατσιστές και τους είπαμε ότι πρέπει να φύγετε γιατί δημιουργείτε πρόβλημα στον χώρο. Και τα παιδά σηκώθηκαν και φύγανε, δεν τους είπαμε κάτι. Όλη αυτή η διάσταση που έχει πάρει τώρα, δεν ξέρω για ποιο λόγο έχει γίνει».
Ουπς.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

enaon έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:37
stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:35 Καταρχήν οι ΗΠΑ δεν έχουν ενιαία νομοθεσία.
Μπλέκεις με μία ομοσπονδία στην οποία η κάθε πολιτεία νομοθετεί κατά βούληση.
Άσε τις ΗΠΑ στην άκρη να πιάσουμε τα δικά μας.
οκ, ομοσπονδιακα και οι μισές πολιτείες δεν βλεπουν ρατσισμό οταν διώχνεις ομοφυλόφιλο. Εδω βλεπουμε, σιγουρα;
Διάβασε όλο το άρθρο που έβαλες. Μέχρι τέλους.

Επιπλέον, γιατί διάλεξες τις ΗΠΑ ως σημείο αναφοράς μίας ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:21
Naida έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:11

ΓΑΛΗ αν δεν έχουν σόι το ζευγάρι των γκέυδων; που θα στηρίξεις το αφήγημα σου; :o
Στο επαγγελματικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις κάτι επώνυμα αλλά έχεις το γελοίο θράσος να βάζεις σε δοκιμασία τα επαγγέλματα άλλων, είσαι για φτύσιμο και τίποτα περισσότερο.

Το αν δεν έχουν οι ίδιοι σόγια και το θεωρούν αυτό ως σοβαρό επιχείρημα για να την πουν σε όσους έχουν, το θεωρώ πολύ πιο χοντρή κακομοιριά.

Σε κάθε περίπτωση, χαρά μου, εσύ δήλωσες ότι δεν θα το έκανες ούτε σε στρέιτ εκδοχή, μπροστά στο σόι σου. Οπότε, άντε να τσιρίξεις κάπου αλλού για τα συντηρητικά άλλα σόγια.

Έχεις πολλές πιθανότητες να τους πείσεις άλλωστε, είναι η συντριπτική πλειοψηφία των προχωκάγκουρων.
Μαρη ΓΑΛΗ, δεν κατανοείς ότι είναι διαφορετικό να βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι μαζί με την οικογένεια /παρέα κτλ οπότε και είναι άκυρο και αγένεια να ξεκινήσεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από ότι οι υπόλοιποι εκείνη την ώρα και είναι διαφορετικό το να είσαι ιδιωτικά με τον σύντροφο σου οι δύο σας στο τραπέζι και δεν έχει σχέση με δηλώσεις και εκδηλώσεις μπροστά στην οικογένεια; απλά του προσδίδεις άλλη έννοια για να το χρησιμοποιήσεις κατά όπως σε βολεύει.
Είναι χαζό όμως όπως το κάνεις γιατί κάνει μπαμ πως με ποιο τρόπο το χρησιμοποιείς.
Σαφώς και δεν το κατανοώ βρε προχωκαγκούρικο φεμ της κωλοπετεινίτσας γιατί έχω βρεθεί με γκέι ζευγάρια αρσενικά και θηλυκά ζευγάρια σε οικογενειακά τραπέζια, πολύ καιρό πριν την έκρηξη της επαναστατικής ερωτικής ταυτότητα του κάθε προχωκάγκουρα και προχωκαγκούρισας, που ούτε τα κορδόνια του δεν μπορεί να δέσει.

:lol: :lol: :lol:

Απλώς ήταν σοβαροί άνθρωποι και όχι ασπόνδυλοι κακομοιρέοι, που έβγαλαν δίσκο υποστήριξης για να καταθέσει πεντάλεπτα το είδος τους.

Και το έχω αναφέρει κι άλλες φορές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:40 Διάβασε όλο το άρθρο που έβαλες. Μέχρι τέλους.
βαλε αν θες τι εννοεις γιατι αυτο το λινκ δεν ειναι και πολυ καλό, ειχα βρει ενα πιο ωραίο πρν λιγες μερες ειχε και ολες τις πολιτειες μεσα, αλλα βαρεθηκα να το βρώ παλι. Η ουσια εναι οτι εκει δεν ειναι ρατσιμός γιατι δν ανοικουν στις προστατευόμενες ομάδες, ρωταω αν εδω υπευθυνα μπορεις να μου πεις οτι ειναι σίγουρα, στα εστιατόρια.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:43
stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:40 Διάβασε όλο το άρθρο που έβαλες. Μέχρι τέλους.
βαλε αν θες τι εννοεις γιατι αυτο το λινκ δεν ειναι και πολυ καλό, ειχα βρει ενα πιο ωραίο πρν λιγες μερες ειχε και ολες τις πολιτειες μεσα, αλλα βαρεθηκα να το βρώ παλι. Η ουσια εναι οτι εκει δεν ειναι ρατσιμός γιατι δν ανοικουν στις προστατευόμενες ομάδες, ρωταω αν εδω υπευθυνα μπορεις να μου πεις οτι ειναι σίγουρα.
Πχ.
But Aren’t Restaurants Considered Private Property?
Any establishment that involves a large amount of public money is considered a public place. This would include places like public parks or recreational centers. However, privately-owned restaurants and bars are an exception to the rule. They are also considered public places by most legal definitions because the public is invited into the establishment.

A ‘Public Place’ is an enclosed area where the public is invited or which the public is permitted including, but not limited to, banks and other financial institutions, schools, college buildings, public conveyances, recreational facilities, lounges, taverns, and bars, The best way to analyze whether somewhere is a public or private place is to ask if you can enter without an invitation if you can it’s a public place on the other hand if you cannot then it is probably private.

While restaurants are considered places of public gathering the primary purpose of a restaurant is to sell food to the general public, which requires susceptibility to equal protection laws. A restaurant’s existence as private property does not excuse an unjustified refusal of service. A restaurant is much different than a country club or a nightclub, which usually caters itself to a specific group of clientele based on and social status.
Βλέπω ότι και στις ΗΠΑ τα εμπορικά καταστήματα θεωρούνται "καταστήματα δημοσίου ενδιαφέροντος" με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργούν με σεβασμό στους γενικούς κανόνες περί ισότητας των πελατών.

Το άρθρο αναφέρει γενικότερα ότι δεν υπάρχει ειδικός νόμος προστασίας κατά των διακρίσεων σεξουαλικού προσανατολισμού στα καταστήματα, αλλά επίσης σου λέει ότι τα πράγματα γίνονται περίπλοκα επειδή υπάρχουν οι συνταγματικές απαιτήσεις περί ισότητας (ίσης μεταχείρισης) γενικότερα (ενεργοποιούνται άλλοι νόμοι).

Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για τις ΗΠΑ όμως.
Άβαταρ μέλους
enaon

stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:45 Βλέπω ότι και στις ΗΠΑ τα εμπορικά καταστήματα θεωρούνται "καταστήματα δημοσίου ενδιαφέροντος" με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργούν με σεβασμό στους γενικούς κανόνες περί ισότητας των πελατών.
εχουν δικαίωμα να αρνηθούν η να εκδιώξουν πελάτη βαση της σεξουαλικής προτίμησης, θεώρησε οτι ειναι ετσι και αν θες θα σου βρώ πιο καλό λινκ. Εδω σίγουρα, στα εστιατόρια, δεν εχουμε δικαίωμα αρνησης εξηπηρέτησης;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 22 Ιαν 2023, 16:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

enaon έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:31 Υπάρχει νομοθεσία για την προσβολή της δημοσίας αιδούς, καλό μου.
τεχνικα ρωτάω μην πετάγεσαι αν θες, δεν με νοιαζει το παιχνίδι που παιζεις με τον σταβμαρ
Τις συστάσεις για άσχετες παρεμβολές χωρίς σαφή τοποθέτηση, να τις κάνεις αλλού, καλό μου. Όχι εσύ σε μένα. :lol:

Κι εγώ έχω γραμμένο το παιχνιδάκι σας αλλά δεν το κάνω θέμα.

Μια συνεχής επανάληψη από ό,τι να' ναι νιανιανια χωρίς τεκμηρίωση ή προσωπική θέση, είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

χέσε μας ρε γαλη, ολη μερα μαλακιες, ελεος
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:48
stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:45 Βλέπω ότι και στις ΗΠΑ τα εμπορικά καταστήματα θεωρούνται "καταστήματα δημοσίου ενδιαφέροντος" με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργούν με σεβασμό στους γενικούς κανόνες περί ισότητας των πελατών.
εχουν δικαίωμα να αρνηθούν η να εκδιώξουν πελάτη βαση της σεξουαλικής προτίμησης, θεώρησε οτι ειναι ετσι και αν θες θα σου βρώ πιο καλό λινκ.
Δεν είμαι βέβαιος ότι ισχύει. Αλλά και πάλι γιατί μιλάμε για ΗΠΑ;
Δεν θεωρώ τις ΗΠΑ προοδευτική χώρα της δύσης σε ό,τι αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.
Εδω σίγουρα, στα εστιατόρια, δεν εχουμε δικαίωμα αρνησης εξηπηρέτησης;
Προσοχή στις φράσεις!
Το κατάστημα δεν έχει δικαίωμα εξυπηρέτησης εφαρμόζοντας διάκριση μεταξύ πελατών, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Έχει δικαίωμα άρνησης εξυπηρέτησης για κάθε άλλο λόγο. Προς όλους ή προς συγκεκριμένους πελάτες που αποδεδειγμένα παράγουν πρόβλημα στη λειτουργία του καταστήματος (πχ μεθυσμένος).
Άβαταρ μέλους
enaon

stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:52
Έχει δικαίωμα άρνησης εξυπηρέτησης για κάθε άλλο λόγο.
ναι βρε σταβμαρ, εδω ζω, ξερω οτι μπορουν να σου πουνε δεν φοράς γραβατα, γειά σας, κλπ. Σιγουρα ομως οι σεξουαλικες προτιμήσεις προστατευονται και στα εστιατόρια;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:54
stavmanr έγραψε: 22 Ιαν 2023, 16:52
Έχει δικαίωμα άρνησης εξυπηρέτησης για κάθε άλλο λόγο.
ναι βρε σταβμαρ, εδω ζω, ξερω οτι μπορουν να σου πουνε δεν φοράς γραβατα, γειά σας, κλπ. Σιγουρα ομως οι σεξουαλικες προτιμήσεις προστατευονται και στα εστιατόρια;
Σε όλη την ΕΕ υφίσταται νομοθεσία περί προστασίας των ανθρώπων από διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και περί σεξουαλικού προσανατολισμού.
Το πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
enaon

οκ, το ειδα και στην αγγλια αυτο, αρα ειναι πανευρωπαικό, καπου το 2019 δηλαδή μπηκε;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Enaon, ρακοσυλλέκτης είμαι.
Ό,τι ξέρεις, ξέρω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”