Ο Θεός να τον αναπαύσει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πέθανε το "Παιδι του Λαου"
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
Re: Πέθανε το "Παιδι του Λαου"
Η μακαρίτισσα η μάνα μου τον είχε πετύχει κάποτε στη Λαϊκή Αγορά στη Λάρισα και τις έδωσε αυτόγραφο ! Σε όλους έδωσε,το έχω ακόμα
Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Ο Θεός να τον αναπαύσει.
- plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
Κατι τετοια καραγκιοζιλικια μπορουσε να δει κανεις και στον ινδικο κινηματογραφο με την σουπερ σταρ την Ναργκις και με αλλλουςΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 12:41 θυμάμαι πιτσιρίκας έριχνα πολύ γέλιο με τις ταινίες του, είχε κάτι σκηνές θεϊκές, όπως με την αρκούδα, η την άλλη με τον κακό που σκόνταψε σε κάτι αλυσίδες και πέθανε, η κάτι τρομερά υποβρύχια πλάνα. έφυγε και πλήρης ημερών, μια χαρά
με το τσουβαλι ερχονταν οι κοπιες των ινδικων φιλμ στο Ελλαδισταν.
Το χριστιανικο χαλιφατο της Ευρωπης ημασταν παντοτε ακομα και μεχρι τωρα τυπε λιγα εχουν αλλαξει τυπε μου .
Οι γυφτοδεξιουληδες βεβαια νομιζουν πως ανηκωμεν στην Δυσιν και ειμαστε ευρωπεη ας καγχασω.
Ξεχνανε βεβαια πως μεχρι την Μεταπολιτευση η μοιχεια ηταν ποινικοποιημενη και τα παρανομα ζευγαρια οδηγουνταν οπως ηταν στο Ατοφωρο
Ας ειναι καλα ο Παπατζης Θαθαντρεου που εκανε μεγαλες αλλαγες στο οικογενιακο δικαιο και αποκτησαμε κατι απο Ευρωπη αν και πολυ αμφιβαλλω.
Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες της εποχής με όρους δύσης;Beria έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:57Ο κινηματογράφος του Ξανθόπουλου έχει καταγωγή τις ινδικές και τις τουρκικές ταινίες και όχι τον δυτικό κινηματογράφο.Μπίστης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:54Πιό πολύ από την αφέλεια ...ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:47 κάποιες σκηνοθετικές αστοχίες που οκ ως ένα βαθμό μπορούν να δικαιολογηθούν ίσως από την
ύπαρξη στενών οικονομικών μπάτζετ.![]()
Ο οποίος από την πλευρά του έχει καταγωγή τους αφηγητές και τους ασικηδες της Ανατολής.
Οπότε είναι λάθος να προσπαθείς να τον κρίνεις τεχνικά ή σεναριακα με όρους δύσης.
Αναφέρομαι στην περίοδο 60κάτι - 70κάτι. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό ακριβώς. Ούτε και σε μένα έλεγαν κάτι οι ταινίες του (για την ακρίβεια δεν έχω δει και πολλές) αλλά ήταν από τους ελάχιστους που παρέμειναν αξιοπρεπείς ως προς το πρότυπο που πρέσβευαν.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:52 Ομολογώ πως οι ταινίες του δεν μου έλεγαν κάτι. Έχει κάνει και δισκογραφία νομίζω.
Έτυχε να τον γνωρίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1980 καθώς σύχναζε στο βιβλιοπωλείο που δούλευα. Αξιοπρεπέστατος, σοβαρός και καταδεκτικός προς όλους. Ήταν πολύ διαβαστερός και με μεγάλη βιβλιοθήκη.
Θεός σχωρέσ' τον![]()
Για μένα ήταν η εκπροσώπηση του πραγματικά "λαϊκού" ανθρώπου με αξίες και στην προσωπική του ζωή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- BigChiefWahoo
Και όμως φίλε,υπάρχει ταινία πριν από "το παιδί του λαού",ασπρόμαυρη εννοείται,που ο Ξανθό είναι τσόγλανος,το παίζει καλό παιδί και ερωτύλος,για να φάει την περιουσία από μία τύπισσα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:19 πέρα από τον χαβαλέ, εμένα μου την έσπαγε η μοιρολατρια. συνέχεια τον αδικουσαν, αλλά ποτέ δεν κανε κάτι γι αυτό, να αντιδράσει. όταν τα δέχονταν γιατί έτσι η μοίρα του φτωχού, να υπομένει τα πάντα. ήθελα να μπω στην οθόνη να τον πλακώσω στα χαστούκια.
Ξεκίνησε ως κακός
- BigChiefWahoo
Ή και προς τον Lennon με το Working Class HeroΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:38μπα. ο ξανθοπουλος ποτέ δεν οργανώνοταν, ούτε αντιστεκόταν στην αδικία. ήταν περήφανος που ήταν εργάτης, πως ήταν φτωχός και τίμιος, αλλά δεν έκανε τίποτα να το αλλάξει. μπορεί να ήταν πιο πολύ προς την working class pride των skinhead.Beria έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:31 Καζαντζίδης και Ξανθόπουλος από τη μια και η χούντα από την άλλη είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την επιρροή του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία
- Dr Socrates
Στην ταινια ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ ( Ο ΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ) 1961 παιζει η Ριτα Διαλυνα και ο Ξανθοπουλος παιζει τον ρολο του τσογλανου,δεν θυμαμαι εαν ειναι αυτη που αναφερεις.η ταινια αυτη διαφερει απο ολες τις αλλες ταινιες του.BigChiefWahoo έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:23Και όμως φίλε,υπάρχει ταινία πριν από "το παιδί του λαού",ασπρόμαυρη εννοείται,που ο Ξανθό είναι τσόγλανος,το παίζει καλό παιδί και ερωτύλος,για να φάει την περιουσία από μία τύπισσα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:19 πέρα από τον χαβαλέ, εμένα μου την έσπαγε η μοιρολατρια. συνέχεια τον αδικουσαν, αλλά ποτέ δεν κανε κάτι γι αυτό, να αντιδράσει. όταν τα δέχονταν γιατί έτσι η μοίρα του φτωχού, να υπομένει τα πάντα. ήθελα να μπω στην οθόνη να τον πλακώσω στα χαστούκια.
Ξεκίνησε ως κακός![]()
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ ( Ο ΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ) 1961
https://www.youtube.com/watch?v=yx94CKRi00s
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dr Socrates την 22 Ιαν 2023, 14:29, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
- Υδράργυρος
Ποτε δεν ειχα δει ταινια του. Αν τον πετυχαινα στο ζαπινγκ αλλαγη καναλιου κατευθειαν
Εγώ αναρωτιέμαι πόσους μίζερους πλάκωσε στα χαστούκια ο ένοπλος στρακαστρούκας στην πραγματική ζωή.BigChiefWahoo έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:23Και όμως φίλε,υπάρχει ταινία πριν από "το παιδί του λαού",ασπρόμαυρη εννοείται,που ο Ξανθό είναι τσόγλανος,το παίζει καλό παιδί και ερωτύλος,για να φάει την περιουσία από μία τύπισσα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 13:19 πέρα από τον χαβαλέ, εμένα μου την έσπαγε η μοιρολατρια. συνέχεια τον αδικουσαν, αλλά ποτέ δεν κανε κάτι γι αυτό, να αντιδράσει. όταν τα δέχονταν γιατί έτσι η μοίρα του φτωχού, να υπομένει τα πάντα. ήθελα να μπω στην οθόνη να τον πλακώσω στα χαστούκια.
Ξεκίνησε ως κακός![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
στις κωμωδίες πάντως ήμασταν καλοί, και έπαιζαν και κάποια αξιόλογα δράματα. δηλαδή αν εξαιρέσεις τις μεγάλες σχολές, για το μέγεθος μας, δεν ήμασταν κακοί. τι κινηματογράφο είχε τότε η Ισπανία πχ, η άλλες τόσες χώρες της Ευρώπης πιο προηγμένες οικονομικά. απλά αυτοί από τα 90ς και μετά εξελίχθηκαν, ενώ εμας μας πήρε η κατηφόρα.plouf έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:14Κατι τετοια καραγκιοζιλικια μπορουσε να δει κανεις και στον ινδικο κινηματογραφο με την σουπερ σταρ την Ναργκις και με αλλλουςΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 22 Ιαν 2023, 12:41 θυμάμαι πιτσιρίκας έριχνα πολύ γέλιο με τις ταινίες του, είχε κάτι σκηνές θεϊκές, όπως με την αρκούδα, η την άλλη με τον κακό που σκόνταψε σε κάτι αλυσίδες και πέθανε, η κάτι τρομερά υποβρύχια πλάνα. έφυγε και πλήρης ημερών, μια χαρά
με το τσουβαλι ερχονταν οι κοπιες των ινδικων φιλμ στο Ελλαδισταν.![]()
![]()
Το χριστιανικο χαλιφατο της Ευρωπης ημασταν παντοτε ακομα και μεχρι τωρα τυπε λιγα εχουν αλλαξει τυπε μου .
Οι γυφτοδεξιουληδες βεβαια νομιζουν πως ανηκωμεν στην Δυσιν και ειμαστε ευρωπεη ας καγχασω.![]()
![]()
Ξεχνανε βεβαια πως μεχρι την Μεταπολιτευση η μοιχεια ηταν ποινικοποιημενη και τα παρανομα ζευγαρια οδηγουνταν οπως ηταν στο Ατοφωρο
Ας ειναι καλα ο Παπατζης Θαθαντρεου που εκανε μεγαλες αλλαγες στο οικογενιακο δικαιο και αποκτησαμε κατι απο Ευρωπη αν και πολυ αμφιβαλλω.![]()
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Εγώ περιμένω ακόμη λίστα με τις ταινίες που θεωρούσαν δυτικού τύπου, οι ευέξαπτοι καλλιτεχνικώς.
Γιατί εγώ τους κόβω τρελλούς φαν μεταξύ ροδοκοπανατζίδικων βιντεοταινιών και νέου ελληνικού κινηματογράφου, όπου στο ήμισυ των διαλόγων παίζει το "μαλάκας" ως γάντι του μποξ.
Γιατί εγώ τους κόβω τρελλούς φαν μεταξύ ροδοκοπανατζίδικων βιντεοταινιών και νέου ελληνικού κινηματογράφου, όπου στο ήμισυ των διαλόγων παίζει το "μαλάκας" ως γάντι του μποξ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Η Συνοικεία το Όνειρο, τα Κόκκινα Φανάρια, η Κάλπικη Λίρα είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του παλιούΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:32 Εγώ περιμένω ακόμη λίστα με τις ταινίες που θεωρούσαν δυτικού τύπου, οι ευέξαπτοι καλλιτεχνικώς.
ελληνικού κινηματογράφου που βρίσκονται ποιοτικά πάνω από τις ταινίες του Ξανθόπουλου.
Και γενικά το επιχείρημα "Είμαι και εγώ χάλια αλλά το ίδιο και ο τάδε" δε στέκει.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
ο ξανθοπουλος ουσιαστικά ήταν η βιντεοκασέτα των 60ς. πάντως έχω δει βιντεοκασέτες δραματικες που είναι ανώτερες από τις ταινίες του. ειδικά όταν μιλάμε για μια εποχή που είχαμε καλή παραγωγή λαικου κινηματογραφου. μετά στα 70ς , ξεκίνησε η βαθιά παρακμή του, και πήραν την σκυτάλη οι πιο σοβαροί
"κουλτουριαρηδες" σκηνοθέτες. τα 80ς θα έλεγα με τον ψάλτη και τον. μουστάκα, ήταν η αναβίωση της ελληνικής λαϊκής κωμωδίας, έστω για λίγα χρόνια, πριν η κασέτα το ρίξει στην πολύ φτήνια, αν κι εκεί βρίσκεις διαμάντια, όπως του τσάκωνα, και αλλά.
"κουλτουριαρηδες" σκηνοθέτες. τα 80ς θα έλεγα με τον ψάλτη και τον. μουστάκα, ήταν η αναβίωση της ελληνικής λαϊκής κωμωδίας, έστω για λίγα χρόνια, πριν η κασέτα το ρίξει στην πολύ φτήνια, αν κι εκεί βρίσκεις διαμάντια, όπως του τσάκωνα, και αλλά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Η συνοικία το όνειρο και η κάλπικη λίρα, ναι ήταν πολύ καλές. Υπάρχουν κι άλλες σ' αυτήν την κατηγορία.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:38Η Συνοικεία το Όνειρο, τα Κόκκινα Φανάρια, η Κάλπικη Λίρα είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του παλιούΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:32 Εγώ περιμένω ακόμη λίστα με τις ταινίες που θεωρούσαν δυτικού τύπου, οι ευέξαπτοι καλλιτεχνικώς.
ελληνικού κινηματογράφου που βρίσκονται ποιοτικά πάνω από τις ταινίες του Ξανθόπουλου.
Και γενικά το επιχείρημα "Είμαι και εγώ χάλια αλλά το ίδιο και ο τάδε" δε στέκει.
Τα κόκκινα φανάρια, το Λόλα (που ήταν παρεμφερές κλπ) ήταν ωραιοποιημένα μελό και τίποτα παραπάνω.
Δεν αναφέρομαι σε σκηνοθεσία, τραγούδια, ερμηνείες αλλά στο σενάριο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 22 Ιαν 2023, 14:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πολλές φορές συνταυτίζεται ο τυχαίος ρόλος του ηθοποιού με τον ίδιο τον ηθοποιό σαν άνθρωπο και αυτό οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα για τον ίδιο τον ηθοποιό, μπορεί να του κάνουν καλό ή κακό ανάλογα με την περίπτωση.Υδράργυρος έγραψε: 22 Ιαν 2023, 14:26 Ποτε δεν ειχα δει ταινια του. Αν τον πετυχαινα στο ζαπινγκ αλλαγη καναλιου κατευθειαν
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 335 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
-
- 5 Απαντήσεις