Το ότι υπάρχει άρρωστος άνθρωπος στην οικογένεια είναι το ένα. Το ότι η απελπισία της μάνας, (δεν υπάρχει θετική ενέργεια στην παρούσα φάση, έχει πλέον καταλάβει πως ό,τι κι αν κάνει το παιδί της θα είναι πάντα άρρωστο, αυτό την τρώει και κάνει έτσι) γίνεται μέγγενη και απειλεί να πνίξει όσα καλά και θετικά προσπαθεί να κάνει το άλλο παιδί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ανεπίτρεπτο. Δεν χρειάζεται να την αποδεχτεί ούτε να την ανεχτεί κανένας γιατί είναι ψυχοφθόρο για όλους. Και για αυτό πρέπει να σταματήσει.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιαν 2023, 12:10Μα αυτό ακριβώς, είπα κι εγώ. Ναι, η μάνα της έχει πρόβλημα και προσπαθεί να το φορτώσει στην Casp γιατί όλη της την θετική ενέργεια προφανώς την έχει εξαντλήσει στον αδελφό της Casp. Kατά τα άλλα, αν η μικρή δείξει ψυχραιμία, κάποια στιγμή θα το αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να έχει το πάνω χέρι στη ζωή της κόρης της και το πράγμα θα ψιλοστρώσει. Γιατί το θέμα δεν είναι ο γλυκούλης, είναι η ιδέα που κάποιος άλλος επηρεάζει την κόρη ΤΗΣ, περισσότερο από την ίδια. Αλλά αρκετό καιρό κράτησε αυτό το αντίστροφο μπέιμπι σίτινγκ της κόρης προς τη μάνα, δε νομίζεις;Gherschaagk έγραψε: 20 Ιαν 2023, 08:41Εμένα πάντως μου φαίνεται πως έχει καταθλιψάρα και πως θέλει επειγόντως ψυχολόγο ή και ψυχίατρο.ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιαν 2023, 00:55 Μωρό μου, αν σταματήσεις να βλέπεις τη μάνα σου ως επόπτη της ζωής σου και την δεις όπως αυτό ακριβώς που είναι, θα δεις μια δυστυχισμένη γυναίκα, που δεν αντέχει την ευτυχία άλλων επειδή αυτό κάνει πιο ζόρικα τα δικά της προβλήματα, τα πράγματα θα γίνουν πιο απλά.
Προσπάθησε να μην τη μισήσεις αλλά απλώς να την κατανοήσεις.
Αλλά μέχρι εκεί.![]()
Όσο για τον πατέρα, γιατί να μην το μάθει; Κακό είναι να μάθει πως η κόρη του έχει κι αυτή σχέση όπως όλος ο νορμάλ κόσμος; Τι είδους απειλή είναι αυτή, αν το μάθει ο πατέρας σου; Εμένα ο δικός μου όταν έμαθε που ήμουν και πιο μικρή, χάρηκε. Να το μάθει και να την βάλει στη θέση της την κυρά του.
Γιατί στην τελική είναι και άδικο να ξεσπάει η άλλη στο παιδί της επειδή η ίδια είναι ένα μάτσο χάλια.
Πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, με καλό τρόπο. Πρέπει να υπάρχουν όρια και πρέπει να τα σέβονται όλοι. Ούτε να μαλώσουν, ούτε να χωριστούν, ούτε να τους βγάλει από τη ζωή της, ούτε να μη μιλιούνται.
Όπως τον μάθεις τον άλλο. Όταν το παιδί το μάθεις πως αν δεν εγκρίνεις εσύ, δεν θα κάνει βήμα από δίπλα σου, τότε το πιθανότερο είναι πως θα ερωτευτεί έναν άνθρωπο που θα αντικαταστήσει αυτόν τον γονιό ακόμη και σε αυτό. Αντίστοιχα αν μάθεις τη μάνα σου πως θα κάνει εκείνη κουμάντο στη ζωή σου κι όχι εσύ, τότε δεν έχει σημασία αν είσαι 25 ή 35 ή 45. Και στα 55 σου θα κάνει εκείνη κουμάντο στη ζωή σου.
Και στην τελική αν αυτή η τοξικότητα σταματήσει, το κέρδος θα είναι για όλους.