Σε λίγο δεν θα χρειάζεται να σου απαντάω θα απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου για το καθεστώς του Βασιλιά.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:26Δε μου λες το 1956 που ειχαμε και 4 νεκρους σε αντιστοιχη διαδηλωση για τους Καραολη και Δημητριου εγινε τιποτα με την Αγγλια?Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:25Εγώ τα ξέρω από άνθρωπο που τα έζησε από πολύ κοντά.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:19
A τωρα το πηγαμε στη συνομωσια. Κουκουλωσαν το συλλαλητηριο.
Οσο παει γινεται και καλυτερο.
Έτσι είναι τα πράγματα.
Φοβόντουσαν όλοι ότι αν διέρρεαν όλα αυτά στο εξωτερικό θα είχανε πρόβλημα με την Αγγλία.
Έτσι αποφάσισαν να κτυπήσουν βάναυσα τον κόσμο να το διαλύσουν γρήγορα και στον τύπο όσο μπορούν να γραφούν λιγότερα.
Η ιστορία δεν γράφετε μόνο αλλά μεταφέρετε και προφορικά.
Αιωνία η μνήμη του Παππού μου, του Γρίβα και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Πρόσεξε δεν λέω τίποτα για τον Βασιλιά σας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος
Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Η επίθεση του έκπτωτου προς την οικογένεια του πρωθυπουργού ήταν σε όλα τα επίπεδα. Φραστική, επιστολές, προβοκάτορες...Golden Age έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:24Ο Παπανδρέου τη γλύτωσε απο τη δίκη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας, η έκπτωση της οποίας είχε καταψηφιστεί απο τη βουλή.stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:22Συνήθως δεν γράφεις τόσο επιπόλαια.Golden Age έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:18
Δεν υπάρχει καμμία απόδειξη για προβοκάτσια, παρά μόνο θεωρητικολογίες των Μεταπολιτευτικών. Λένε ότι δεν υπήρχε ΑΣΠΙΔΑ, αλλά μια χαρά έβγαιναν μέλη του και έδιναν συνεντεύξεις στη Μεταπολίτευση, ως μέλη του.
Το αν υπήρχε ΑΣΠΙΔΑ ή όχι δεν σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το αν η ΑΣΠΙΔΑ αφορούσε τον Παπανδρέου.
Η άλλη του εξήγηση, και σοβαρότερη προσθέτω εγώ, ήταν ότι θα ψαρώσουν με την επαναστατική του συνοφρύωση κατά τη φωτογράφηση...Δεν τους όρκισε επειδή τους θεωρούσε "ψαρωμένους". Σε ερώτηση ενός δικού του "γιατί δεν έδωσε εντολή να διαλυθούν", η απάντησή του ήταν ότι τις μονάδες που ήταν στο δρόμμο δεν τις ήλεγχε. Αιφνιδιάστηκε με τον φόβο ενός εμφυλίου και τους όρκισε. Όταν ξαναϋπολόγισε τα δεδομένα προσπάθησε να τους ανατρέψει και να φέρει τη δημοκρατία.
Δεν υπάρχει "άλλη εξήγηση", για το ύφος του απάντησε (και ισχύει) όσον αφορά τις προθέσεις του.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τέτοια συμπεριφορά προς τον αρχηγό του κράτους, πέρα από την παραγωγή κλίματος αποσύνθεσης στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Και ήταν τόσο φιλοδημοκράτης που όρκισε την χούντα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 17 Ιαν 2023, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Μιλαμε για συνταγματικες εξουσιες ή εξουσιες τυπου παιρνω το στρατο και γαμαω οποιον θελω?Space_Passenger έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:25Ηταν αρχηγος των ενοπλων δυναμεων. Αν ηθελε κατεβαζε στρατο και διελυε τη Βουλη.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:18 Οχι ακριβως. Ειχε λιγο μεγαλυτερες απο τις σημερινες του Προεδρου. Ουσιαστικα μονο το δικαιωμα εκδοσεως Νομοθετικων Διαταγματων εν τη απουσια της Βουλης και το δικαιωμα να συγκαλει το Συμβουλιο του Στέμματος οσες φορες το εκρινε αναγκαιο.
Ο εκαστοτε μονάρχης του ΗΒ εχει ΠΟΛΥ μεγαλυτερες εξουσιες απο καθε αλλο μονάρχη στην Ευρωπη ακομα και σημερα. Ασχετως αν δεν τις ασκει by convention.
Τις μεγαλυτερες εξουσιες ΣΗΜΕΡΑ στην Ευρωπη τις εχει της Ισπανιας, αλλα δεν ξερω λεπτομερειες. Το ειχα διαβασει οι αλλοι ειναι διακοσμητικοι. (Σε Ευρωπη μιλαω)
Γιατι με αυτη τη λογικη και η Σακελλαροπουλου ως ΠτΔ και Αρχηγος των ΕΔ εχει και αυτη την ιδια εξουσια. Η η κυβερνηση ως νομος οριζει
Αρθρο 45 Συνταγματος
Οπως ειπα και πριν τις μεγαλυτερες εξουσιες τις εχει ο μοναρχης του ΗΒ (ασχετως αν δεν τις ασκει by convention) και επεται ο Βασιλιας της Ισπανιας ο οποιος εχει καποιες εξουσιες τις οποιες ασκει μονο σε περιπτωση εκτακτης αναγκης (κατι το οποιο δεν εχει γινει ποτε. Ακομα και το 1982 στο πραξικοπημα Τεχέρο ο Χουαν Καρλος δεν χρησιμοποιησε κανενα Royal Prerogative του Συνταγματος).O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων της Xώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Kυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει. Aπονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- George_V
Εγω αλλο ρωτησα.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:30Σε λίγο δεν θα χρειάζεται να σου απαντάω θα απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου για το καθεστώς του Βασιλιά.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:26Δε μου λες το 1956 που ειχαμε και 4 νεκρους σε αντιστοιχη διαδηλωση για τους Καραολη και Δημητριου εγινε τιποτα με την Αγγλια?Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:25
Εγώ τα ξέρω από άνθρωπο που τα έζησε από πολύ κοντά.
Έτσι είναι τα πράγματα.
Φοβόντουσαν όλοι ότι αν διέρρεαν όλα αυτά στο εξωτερικό θα είχανε πρόβλημα με την Αγγλία.
Έτσι αποφάσισαν να κτυπήσουν βάναυσα τον κόσμο να το διαλύσουν γρήγορα και στον τύπο όσο μπορούν να γραφούν λιγότερα.
Η ιστορία δεν γράφετε μόνο αλλά μεταφέρετε και προφορικά.
Αιωνία η μνήμη του Παππού μου, του Γρίβα και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Πρόσεξε δεν λέω τίποτα για τον Βασιλιά σας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Μα σου απάντησα.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:32Εγω αλλο ρωτησα.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:30Σε λίγο δεν θα χρειάζεται να σου απαντάω θα απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου για το καθεστώς του Βασιλιά.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:26
Δε μου λες το 1956 που ειχαμε και 4 νεκρους σε αντιστοιχη διαδηλωση για τους Καραολη και Δημητριου εγινε τιποτα με την Αγγλια?
Μόνος σου ψάχνεις τώρα και αρχίζεις και βρίσκεις ντοκουμέντα με το τί έγινε τότε.
Τώρα που πέρασαν χρόνια.
Διαδηλώσεις νεκροί τραυματίες.
Αλλά τότε που γινόντουσαν όλα αυτά γιατί όλα αυτά δεν έβγαιναν στην επιφάνεια;
Αυτό πρέπει να σε προβληματίσει.
Όσο ψάχνεις και βρίσκεις θα απαντάς μόνο σου στον εαυτό σου.
- Space_Passenger
George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:31 Μιλαμε για συνταγματικες εξουσιες ή εξουσιες τυπου παιρνω το στρατο και γαμαω οποιον θελω?
Γιατι με αυτη τη λογικη και η Σακελλαροπουλου ως ΠτΔ και Αρχηγος των ΕΔ εχει και αυτη την ιδια εξουσια. Η η κυβερνηση ως νομος οριζει
Αρθρο 45 ΣυνταγματοςΟπως ειπα και πριν τις μεγαλυτερες εξουσιες τις εχει ο μοναρχης του ΗΒ (ασχετως αν δεν τις ασκει by convention) και επεται ο Βασιλιας της Ισπανιας ο οποιος εχει καποιες εξουσιες τις οποιες ασκει μονο σε περιπτωση εκτακτης αναγκης (κατι το οποιο δεν εχει γινει ποτε. Ακομα και το 1982 στο πραξικοπημα Τεχέρο ο Χουαν Καρλος δεν χρησιμοποιησε κανενα Royal Prerogative του Συνταγματος).O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων της Xώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Kυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει. Aπονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει.
Μιλαμε για το ποιος ειχε ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Αυτο μετράει στο τελος τελος. Τα αλλα ειναι παραμυθια.
υγ: Δεν γνωριζα οτι του ΗΒ εχει τις μεγαλυτερες εξουσιες σημερα στην Ευρωπη. Μου κανει εντυπωση.
Ο Καραμανλής πάει στο παλάτι συζητάνε και αποφασίζουν πώς θα δράσουν έναντι των τρομοκρατών για να τα έχουν καλά με την Αγγλία.Space_Passenger έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:36George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:31 Μιλαμε για συνταγματικες εξουσιες ή εξουσιες τυπου παιρνω το στρατο και γαμαω οποιον θελω?
Αρθρο 45 ΣυνταγματοςΟπως ειπα και πριν τις μεγαλυτερες εξουσιες τις εχει ο μοναρχης του ΗΒ (ασχετως αν δεν τις ασκει by convention) και επεται ο Βασιλιας της Ισπανιας ο οποιος εχει καποιες εξουσιες τις οποιες ασκει μονο σε περιπτωση εκτακτης αναγκης (κατι το οποιο δεν εχει γινει ποτε. Ακομα και το 1982 στο πραξικοπημα Τεχέρο ο Χουαν Καρλος δεν χρησιμοποιησε κανενα Royal Prerogative του Συνταγματος).O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων της Xώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Kυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει. Aπονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει.
Μιλαμε για το ποιος ειχε ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Αυτο μετράει στο τελος τελος. Τα αλλα ειναι παραμυθια.
υγ: Δεν γνωριζα οτι του ΗΒ εχει τις μεγαλυτερες εξουσιες σημερα στην Ευρωπη. Μου κανει εντυπωση.
Έτσι αποφασίζουν να τους πλακώσουν με πυγμή και να τα κουκουλωσουν να μην γί η χώρα περίγελος στον πλανήτη.
Ο κόσμος κτυπιέται το παλληκάρι το κρεμάνε οι εφημερίδες γράφουν για το γεύμα του Βασιλιά.
Ο δε Γιώργος στο φόρουμ μου λέει ότι την ευθύνη για όλα αυτά την είχε ο αρχηγός της αστυνομίας.
- George_V
Τι θα επρεπε να με προβληματισει? Οτι πραγματα που εγιναν πριν 70 χρονια πρεπει να ψάξω να τα βρω?Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:36Μα σου απάντησα.
Μόνος σου ψάχνεις τώρα και αρχίζεις και βρίσκεις ντοκουμέντα με το τί έγινε τότε.
Τώρα που πέρασαν χρόνια.
Διαδηλώσεις νεκροί τραυματίες.
Αλλά τότε που γινόντουσαν όλα αυτά γιατί όλα αυτά δεν έβγαιναν στην επιφάνεια;
Αυτό πρέπει να σε προβληματίσει.
Όσο ψάχνεις και βρίσκεις θα απαντάς μόνο σου στον εαυτό σου.
Ε λογικο δεν ειναι? Δεν ζουσα τοτε για να τα θυμαμαι. Αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ειχαν γινει. Δεν ειναι κατι που μου ειπε καποιος και εξεπλαγην.
Οσο για το αν το κάλυψαν η το κουκουλωσαν παρε μια τυχαια εφημεριδα που βρηκα με ενα τυχαιο γκουγκλάρισμα

- George_V
Πηγη?Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:42Ο Καραμανλής πάει στο παλάτι συζητάνε και αποφασίζουν πώς θα δράσουν έναντι των τρομοκρατών για να τα έχουν καλά με την Αγγλία.Space_Passenger έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:36George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:31 Μιλαμε για συνταγματικες εξουσιες ή εξουσιες τυπου παιρνω το στρατο και γαμαω οποιον θελω?
Αρθρο 45 Συνταγματος
Οπως ειπα και πριν τις μεγαλυτερες εξουσιες τις εχει ο μοναρχης του ΗΒ (ασχετως αν δεν τις ασκει by convention) και επεται ο Βασιλιας της Ισπανιας ο οποιος εχει καποιες εξουσιες τις οποιες ασκει μονο σε περιπτωση εκτακτης αναγκης (κατι το οποιο δεν εχει γινει ποτε. Ακομα και το 1982 στο πραξικοπημα Τεχέρο ο Χουαν Καρλος δεν χρησιμοποιησε κανενα Royal Prerogative του Συνταγματος).
Έτσι αποφασίζουν να τους πλακώσουν με πυγμή και να τα κουκουλωσουν να μην γί η χώρα περίγελος στον πλανήτη.
Ο κόσμος κτυπιέται το παλληκάρι το κρεμάνε οι εφημερίδες γράφουν για το γεύμα του Βασιλιά.
Ο δε Γιώργος στο φόρουμ μου λέει ότι την ευθύνη για όλα αυτά την είχε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Δεν υπάρχει πηγή το υποθέτω εγώ μια Κρητικιά που δεν είμαι χαζή.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:43Πηγη?Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:42Ο Καραμανλής πάει στο παλάτι συζητάνε και αποφασίζουν πώς θα δράσουν έναντι των τρομοκρατών για να τα έχουν καλά με την Αγγλία.Space_Passenger έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:36
Αν πιστεύεις εσύ ότι ο Καραμανλής βαρούσε κόσμο τρείς μέρες και ο Βασιλιάς έτρωγε θαυμάσια γεύματα είχε φωτογράφους να φωτογραφίζουν τα φαγητά αλλά δεν ήξερε ότι ο κόσμος έξω έτρωγε ξύλο μίλα με τους συντονιστές να σβήσουν την δημοσίευση μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 17 Ιαν 2023, 22:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Space_Passenger
Το Παλατι μπορει να μην εδωσε την εντολη για ενα χ γεγονος απευθειας, αλλά ειχε το γενικο προσταγμα. Το πώς ενηργησαν μεμονωμενα ατομα αστυνομικοι, μπορει να μην το ηξερε/ενεκρινε ο Βασιλιας, αλλα ειχε την ηθικη ευθυνη. Ειναι π.χ σαν σημερα σε μια πορεια μπορει ενας π.χ αστυνομικος να τσακισει καποιον δε σημαινει οτι πηρε την ενλογω εντολη απευθειας. Αλλα δεν σημαινει οτι δεν εκτιθεται ολη η αστυνομια και η πολιτικη ηγεσια.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:42 Ο Καραμανλής πάει στο παλάτι συζητάνε και αποφασίζουν πώς θα δράσουν έναντι των τρομοκρατών για να τα έχουν καλά με την Αγγλία.
- George_V
Κοιτα αλλη φορα οταν βασιζεις ολη σου την κοσμοθεωρια σε μια υποθεση να μας το λες εξ αρχης για να μη χανουμε το χρονο μας.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:46Δεν υπάρχει πηγή το υποθέτω εγώ μια Κρητικιά που δεν είμαι χαζή.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:43Πηγη?Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:42
Ο Καραμανλής πάει στο παλάτι συζητάνε και αποφασίζουν πώς θα δράσουν έναντι των τρομοκρατών για να τα έχουν καλά με την Αγγλία.
Αν πιστεύεις εσύ ότι ο Καραμανλής βαρούσε κόσμο τρείς μέρες και ο Βασιλιάς έτρωγε θαυμάσια γεύματα είχε φωτογράφους να φωτογραφίζουν τα φαγητά αλλά δεν ήξερε ότι ο κόσμος έξω έτρωγε ξύλο σβήσε την δημοσίευση μου.
Και γω μπορω να υποθέσω οτι θελω και να πεισω τον εαυτο μου οτι ισχυει αυτο. Αλλα αυτο δε λεγεται συζητηση για ιστορικα γεγονοτα. Λεγεται "κατηφοριζω προς την παρανοια".
Ακριβώς τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια.Space_Passenger έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:48Το Παλατι μπορει να μην εδωσε την εντολη για ενα χ γεγονος απευθειας, αλλά ειχε το γενικο προσταγμα. Το πώς ενηργησαν μεμονωμενα ατομα αστυνομικοι, μπορει να μην το ηξερε/ενεκρινε ο Βασιλιας, αλλα ειχε την ηθικη ευθυνη. Ειναι π.χ σαν σημερα σε μια πορεια μπορει ενας π.χ αστυνομικος να τσακισει καποιον δε σημαινει οτι πηρε την ενλογω εντολη απευθειας. Αλλα δεν σημαινει οτι δεν εκτιθεται ολη η αστυνομια και η πολιτικη ηγεσια.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:42 Ο Καραμανλής πάει στο παλάτι συζητάνε και αποφασίζουν πώς θα δράσουν έναντι των τρομοκρατών για να τα έχουν καλά με την Αγγλία.
οκ ακολούθα το δικό σου σκεπτικό εγώ είμαι ξεκάθαρη.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:50Κοιτα αλλη φορα οταν βασιζεις ολη σου την κοσμοθεωρια σε μια υποθεση να μας το λες εξ αρχης για να μη χανουμε το χρονο μας.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:46Δεν υπάρχει πηγή το υποθέτω εγώ μια Κρητικιά που δεν είμαι χαζή.
Αν πιστεύεις εσύ ότι ο Καραμανλής βαρούσε κόσμο τρείς μέρες και ο Βασιλιάς έτρωγε θαυμάσια γεύματα είχε φωτογράφους να φωτογραφίζουν τα φαγητά αλλά δεν ήξερε ότι ο κόσμος έξω έτρωγε ξύλο σβήσε την δημοσίευση μου.
Και γω μπορω να υποθέσω οτι θελω και να πεισω τον εαυτο μου οτι ισχυει αυτο. Αλλα αυτο δε λεγεται συζητηση για ιστορικα γεγονοτα. Λεγεται "κατηφοριζω προς την παρανοια".
- George_V
Το δικο μου σκεπτικο εχει πηγες και υποστηριζεται απο γεγονοτα.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:52οκ ακολούθα το δικό σου σκεπτικό εγώ είμαι ξεκάθαρη.George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:50Κοιτα αλλη φορα οταν βασιζεις ολη σου την κοσμοθεωρια σε μια υποθεση να μας το λες εξ αρχης για να μη χανουμε το χρονο μας.Niki έγραψε: 17 Ιαν 2023, 22:46
Δεν υπάρχει πηγή το υποθέτω εγώ μια Κρητικιά που δεν είμαι χαζή.
Το δικο σου ειναι μια υποθεση θεωριας συνομωσίας.
Μαντεψε τι μετραει πιο πολυ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση