!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Nostalgia έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:08 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άψογοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

George_V έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:04
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:03
taliban έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:57 το Τατόι το συμμαζεψαν σε λίγα 24ωρα.

άμα δλδ ο βασιλιάς ήθελε να ταφεί στην θεσ/κη θα είχαν φτιάξει και το μετρο λογικά :smt047
Καλό. :lol:

Όπου υπάρχει εγκαταλελειμμένη δημόσια έκταση, αν κάνουμε αίτημα να γίνεται και κάποιος βασιλικός τάφος, θα φτιάξει η μισή Ελλάδα.
Aρχαια μη βρειτε μονο γιατι δε θα γινει τιποτα αμα πλακωσει η αρχαιολογικη υπηρεσια.
ισχύει. ου μπλέξεις.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Nostalgia έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:34
Πασιφάη έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:58
Nostalgia έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:53

Δεν επιθυμουσαν καναλια κλπ, προφανως εβγαλαν στην δημοσιοτητα αυτο που ηθελαν να βγαλουν. Αλλα τι αλλο θα ψαξετε να τους βρειτε για να τους κατηγορησετε;
Διότι προφανώς γνώριζαν πως θα διαρρεύσει και θα παίξει στα κανάλια.
Εγώ ξέρω πως αν κάποιος επιθυμεί ιδιωτικότητα, βρίσκει κάλλιστα τρόπο να την τηρήσει.
Ειλικρινής απορία μου κι ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και δεν με κάλυψε.
οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες
Με 10- 15 δημοσιεύσεις μου στο νήμα, δεν νομίζω πως είμαι εγώ αυτή που το πράττει, αλλά όλοι όσοι μουρμουρίζουν περί αναχρονιστικών καταστάσεων με μιαν εσάνς νοσταλγίας.
Ήμουν σαφής στο ερώτημά μου. Αν δεν έχεις περαιτέρω απάντηση κανένα πρόβλημα, το κατανοώ. Ευχαριστώ ακόμη μια φορά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:34
Πασιφάη έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:15
Scouser έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:12
Δεν υπάρχει ''λογική'' σε αυτά. Εφόσον δεν πιστεύεις σε κάποια θρησκεία, δεν έχεις κανένα λόγο να ενδιαφέρεσαι για το τι θα συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις, αφού έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχεις για να σε νοιάζει. Ας κάνει ό,τι θέλει η οικογένεια. Νομίζω ότι η εμμονή κάποιων άθεων με το θέμα της αποτέφρωσης προέρχεται αφενός από τη ματαιοδοξία τους (αυτό αφορά και τους μη άθεους που κάθονται και οργανώνουν πριν πεθάνουν την κηδεία τους, τον τάφο τους κτλ), αφετέρου από την κρυφή ελπίδα που διατηρούν, έστω υποσυνείδητα, ότι θα είναι κάπου για να δουν τι θα συμβεί στο σώμα τους. Προσωπικά αν ήμουν άθεος, ας πέταγαν το σώμα μου να το φάνε και τα γουρούνια, ποσώς θα με ενδιέφερε. Τώρα που το σκέφτομαι για έναν υλιστή, το τάισμα στα γουρούνια είναι πολύ πιο συνεπής και ορθολογική επιλογή από την αποτέφρωση, αν πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Γιατί ; Ποιόν ενοχλεί τί θα κάνω εγώ στο κορμί μου; Ό,τι γουστάρω θα το κάνω, για όποιον λόγο εγώ επιθυμώ. Ναι, είμαι εγωϊστικό καθίκι. Δεν θα μου υπαγορεύσει κανείς το θέλω μου. Όποιο κι αν είναι αυτό.
Νομικώς δεν υπάρχει καμιά ιδιοκτησία μετά θάνατον. Δεν θεωρείται ο νεκρός φυσικό πρόσωπο για να έχει ικανότητα δικαίου.

Είναι όμως και το άλλο. Αν κάποτε προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη ώστε να μπορεί από ένα δείγμα γονιδίων να αντικαταστήσει έναν άνθρωπο, για όσους θα έχουν αποτεφρωθεί, δεν θα μπορεί να το κάνει.

Υ.Γ. Για αυτό άλλωστε οι φανατικοί της αποτέφρωσης ήταν διαχρονικά οι πιστοί θρησκειών της μετεμψύχωσης. Το ότι οι άθεοι είναι υπέρ είναι όψιμο φρούτο.
Οι δικοί μου άνθρωποι θα φροντίσουν για την επιθυμία μου. Εξυπακούεται. Τα υπόλοιπα που λες, δεν με αφορούν.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Beria έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:23
Scouser έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:12
Πασιφάη έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:06

Το να βάλω την οικογένειά μου στη διαδικασία να με χώσει σε ένα τάφο, να πηρώνει τα'' μπες- βγες'', ή να πρέπει εγώ να αγοράσω εν ζωή , ''βίλα'' με κανα 5χίλιαρο έουρος το φθηνότερο και χωρίς θέα, το θεωρώ γελοίο.
Άσε που προτιμώ τη διαδικασία της αποτέφρωσης διότι δεν επιβαρύνω τη γαία με το σαπισμένο κορμί μου.
Σαφώς όμως είναι και θέμα λογικής, μιας και μετά θάνατον δεν υπάρχει κάτι, ούτε βρέθηκε ποτέ κανείς να γυρίσει και να μας πει τα χαμπέρια. :lol:
Δεν υπάρχει ''λογική'' σε αυτά. Εφόσον δεν πιστεύεις σε κάποια θρησκεία, δεν έχεις κανένα λόγο να ενδιαφέρεσαι για το τι θα συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις, αφού έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχεις για να σε νοιάζει. Ας κάνει ό,τι θέλει η οικογένεια. Νομίζω ότι η εμμονή κάποιων άθεων με το θέμα της αποτέφρωσης προέρχεται αφενός από τη ματαιοδοξία τους (αυτό αφορά και τους μη άθεους που κάθονται και οργανώνουν πριν πεθάνουν την κηδεία τους, τον τάφο τους κτλ), αφετέρου από την κρυφή ελπίδα που διατηρούν, έστω υποσυνείδητα, ότι θα είναι κάπου για να δουν τι θα συμβεί στο σώμα τους. Προσωπικά αν ήμουν άθεος, ας πέταγαν το σώμα μου να το φάνε και τα γουρούνια, ποσώς θα με ενδιέφερε. Τώρα που το σκέφτομαι για έναν υλιστή, το τάισμα στα γουρούνια είναι πολύ πιο συνεπής και ορθολογική επιλογή από την αποτέφρωση, αν πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Όποιος έχει βρεθεί στη θέση να κάνει εκταφή γονιού που έκανε χημειοθεραπείες πριν τον θάνατό του, δεν θέλει να βάλει τα παιδιά του να μπουν σε αυτή τη θέση. Ποτέ

Αρα ναι, ενδιαφέρομαι τι θα γίνει το σώμα μου μετά τον θάνατο
Άμα δεν θέλει να μπει σε αυτή τη θέση, δεν θα μπει. Θα σε αποτεφρώσει ή θα σε πετάξει στη θάλασσα ή θα σε θάψει χωρίς καμία τελετή σε ένα λάκκο στον κήπο ή θα σε πετάξει στα γουρούνια. Αν από την άλλη πιστεύει στα ψέμματα της ΟΑ ότι τα μνημόσυνα βοηθάνε παρότι ο Χριστός είπε ότι στον Άδη δεν υπάρχει σωτηρία, θα σε θάψει. Εσύ πληρώνεις ή θα μπεις σε κόπο; :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Scouser

Ναύτης έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:17Α, επίσης σιχαίνομαι τα σκουλήκια. Ας φάνε κάναν άλλον.
Κάποιον άλλο θα φάνε, το πτώμα σου. ''Εσύ'' δεν θα υπάρχεις.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Scouser έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:55
Ναύτης έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:17Α, επίσης σιχαίνομαι τα σκουλήκια. Ας φάνε κάναν άλλον.
Ναι, ακριβώς. Αλλά δεν θέλω να φάνε ούτε το πτώμα μου. Δικό μου πτώμα θά 'ναι, όποιον θέλω θα ταΐσω ή δεν θα ταΐσω με δαύτο, μπααα.
Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger »

Ειμαι υπερ της ταφης. Οχι οτι πιστευω τα θρησκευτικα για παραδεισο κτλ κτλ. Απλα θελω να υπάρχει ενα "σημειο" να με επισκεπτονται. Με την καυση δεν υπάρχει.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:35
Beria έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:23
Όποιος έχει βρεθεί στη θέση να κάνει εκταφή γονιού που έκανε χημειοθεραπείες πριν τον θάνατό του, δεν θέλει να βάλει τα παιδιά του να μπουν σε αυτή τη θέση. Ποτέ

Αρα ναι, ενδιαφέρομαι τι θα γίνει το σώμα μου μετά τον θάνατο
Οι πρόωρες εκταφές, ειδικώς σε κεκορεσμένους χώρους, είναι κάτι εκ των πραγμάτων προβληματικό. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος είναι να προκαλέσει εμετικά συναισθήματα στους οικείους του ή τον οποιονδήποτε άλλο, χρόνια μετά το θάνατο του.

Αλλά στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει θέμα εκταφής, προσωπικώς θεωρώ την ταφή ως κάτι πιο φυσικό και υγιεινό.
και για αυτον τον λογο αλλαξα και εγω τις αποψεις μου περι ταφης το θεωρω πιο κομψο την καυση στην σημερινη εποχη
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Η καύση των νεκρών είναι μια απ' τις μεγαλύτερες διαβολικές ενέργειες.. Η καύση, δλδ ο αφανισμός της Εικόνος του Θεού..
Άβαταρ μέλους
Scouser

Ναύτης έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:58
Scouser έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:55
Ναι, ακριβώς. Αλλά δεν θέλω να φάνε ούτε το πτώμα μου. Δικό μου πτώμα θά 'ναι, όποιον θέλω θα ταΐσω ή δεν θα ταΐσω με δαύτο, μπααα.
Η έκφραση το πτώμα ''σου'' δεν είναι ακριβής επιστημονικά. ''Εσύ'' δεν θα υπάρχεις, μιλάμε απλώς ένα άβιο σύνολο νεκρών κυττάρων, χωρίς ιδιοκτήτη. :102:
JD Vance
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Space_Passenger έγραψε: 17 Ιαν 2023, 14:01 Ειμαι υπερ της ταφης. Οχι οτι πιστευω τα θρησκευτικα για παραδεισο κτλ κτλ. Απλα θελω να υπάρχει ενα "σημειο" να με επισκεπτονται. Με την καυση δεν υπάρχει.
Και σ' αυτό υπάρχει τρόπος. Μπορούν να θάψουν το βάζο με την τέφρα, όπου γουστάρουν.

Στην τελική, υπάρχουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένοι τάφοι σε όλα τα νεκροταφεία.

Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

Nostalgia έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:08 Εικόνα
Άψογοι.
Όποτε βλέπω μπλε και άσπρες ρίγες που παραπέμπουν στην ελληνική σημαία με πιάνει αηδία και τάση για εμετό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xioni την 17 Ιαν 2023, 14:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Parrot έγραψε: 17 Ιαν 2023, 14:09 Η καύση των νεκρών είναι μια απ' τις μεγαλύτερες διαβολικές ενέργειες.. Η καύση, δλδ ο αφανισμός της Εικόνος του Θεού..
Αυτά είναι ανοησίες. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, που κάηκαν, πνίγηκαν, εξαφανίστηκαν χωρίς τελετουργικό. Όπως και εκατομμύρια "διαβολικών" που είναι θαμμένοι. Ο θεός, όπως και να τον αντιλαμβάνεται κάποιος δεν κατοικεί σε νεκρά, άχρηστα πλέον κύτταρα. Ο θάνατος έχει νόημα μόνον σε σχέση συνάρτησης με τη ζωή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

xioni έγραψε: 17 Ιαν 2023, 14:15
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2023, 13:42 Εικόνα
Άψογοι.
Όποτε βλέπω μπλε και άσπρες ρίγες που παραπέμπουν στην ελληνική σημαία με πιάνει αηδία και τάση για εμετό.
Ε και; Υπάρχουν δεκάδες φαρμακευτικά σκευάσματα για την περίπτωση σας.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν γουστάρεις χάπια ή σορόπια, έχε μαζί σου σακουλάκια εμετού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Ιαν 2023, 14:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”