!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος
Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος
Κανονικά δεν υπάρχει το "έτσι γουσταρε". Είσαι κράτος και υπάρχουν νόμοι για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Από την άλλη θα μου πεις Ελλάδα είσαι. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, οπότε βγάζει νόημα αυτό που λες.Maspoli έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:27Δεν είχε υποχρέωση να της δέχεται. Το έκανε ή έστω το ανέχονταν γιατί έτσι γούσταρε. Και τώρα γίνονται δεκτές ταυτότητες που κανονικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτές.GoBzi έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:23 Θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, μιας και φτάνουμε τις 200 σελίδες. Το επιχείρημα κάποιον εδώ μέσα/Μητσοτάκη/Αριστεράς (και εγώ με το ίδιο επιχείρημα μπήκα στην συζήτηση) είναι πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βασίλειο της Ελλάδος, δεν μπορεί να κηδευτεί με τιμές πρώην αρχηγού κράτους.
Εκατομμύρια Έλληνες βγάλανε ταυτότητες το 40-50-60-70 και δεν τις άλλαξαν ποτέ για τον α-β λόγο. Για παράδειγμα ο παππούς μου ψήφιζε με βασιλική ταυτότητα, είχε συναλλαγές με το κράτος και με τράπεζες και πάει λέγοντας. Με την λογική ότι η βασιλεία έχει καταργηθεί και λόγο αυτού ο Κωνσταντίνος θα θαφτεί ως ιδιώτης, πως σκατα το κράτος δεχόταν ανθρώπους με βασιλικές ταυτότητες;
Κανονικά οι συγκεκριμένες ταυτόχρονες θα έπρεπε να θεωρούνται το ίδιο έγκυρες όσο οι ταυτότητες που είχαν οι θεματοφύλακες του συντάγματος.![]()
- Υδράργυρος
Κάποτε με κάτι τέτοια έπαιρνες άδεια για ταξί, φορτηγό, διοριζόσουν, έπαιρνες μεταθέσειςΝαύτης έγραψε: 16 Ιαν 2023, 10:43 Αν κρίνω από τα προγούλια και την πατσοκοιλιά, πιστεύει επίσης στα κοκορέτσια και τα κοψίδια.
(btw τι φάση είναι η ταυτότητα αυτή;)
![]()
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σωστόςGoBzi έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:31Κανονικά δεν υπάρχει το "έτσι γουσταρε". Είσαι κράτος και υπάρχουν νόμοι για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Από την άλλη θα μου πεις Ελλάδα είσαι. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, οπότε βγάζει νόημα αυτό που λες.Maspoli έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:27Δεν είχε υποχρέωση να της δέχεται. Το έκανε ή έστω το ανέχονταν γιατί έτσι γούσταρε. Και τώρα γίνονται δεκτές ταυτότητες που κανονικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτές.GoBzi έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:23 Θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, μιας και φτάνουμε τις 200 σελίδες. Το επιχείρημα κάποιον εδώ μέσα/Μητσοτάκη/Αριστεράς (και εγώ με το ίδιο επιχείρημα μπήκα στην συζήτηση) είναι πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βασίλειο της Ελλάδος, δεν μπορεί να κηδευτεί με τιμές πρώην αρχηγού κράτους.
Εκατομμύρια Έλληνες βγάλανε ταυτότητες το 40-50-60-70 και δεν τις άλλαξαν ποτέ για τον α-β λόγο. Για παράδειγμα ο παππούς μου ψήφιζε με βασιλική ταυτότητα, είχε συναλλαγές με το κράτος και με τράπεζες και πάει λέγοντας. Με την λογική ότι η βασιλεία έχει καταργηθεί και λόγο αυτού ο Κωνσταντίνος θα θαφτεί ως ιδιώτης, πως σκατα το κράτος δεχόταν ανθρώπους με βασιλικές ταυτότητες;
Κανονικά οι συγκεκριμένες ταυτόχρονες θα έπρεπε να θεωρούνται το ίδιο έγκυρες όσο οι ταυτότητες που είχαν οι θεματοφύλακες του συντάγματος.![]()
κράτος δικαίου = τα πάντα λειτουργούν στη βάση γραπτών νόμων και γραπτού συντάγματος
ειδάλλως μιλάμε επίσημα για μπανανία
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Όταν λέω έτσι γούσταρε, εννοώ πώς έτσι είχαν αποφασίσει να κάνουν οι κυβερνήσεις. Αν ήθελαν, τους έστελναν όλους υποχρεωτικά να τις αλλάξουν. Αποφάσισαν να μην το κάνουν. Και τώρα όμως το ζήτημα των ταυτοτήτων δεν είναι αυστηρό. Εγώ χρησιμοποιώ ταυτότητα που την έχω βγάλει το 1991. Κανονικά δεν πρέπει να γίνεται δεκτή. Δεν έχω πάντως αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα. Μπορεί όμως αύριο να πάω στην τράπεζα και ένας υπάλληλος να μην την δεχτεί.GoBzi έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:31Κανονικά δεν υπάρχει το "έτσι γουσταρε". Είσαι κράτος και υπάρχουν νόμοι για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Από την άλλη θα μου πεις Ελλάδα είσαι. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, οπότε βγάζει νόημα αυτό που λες.Maspoli έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:27Δεν είχε υποχρέωση να της δέχεται. Το έκανε ή έστω το ανέχονταν γιατί έτσι γούσταρε. Και τώρα γίνονται δεκτές ταυτότητες που κανονικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτές.GoBzi έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:23 Θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, μιας και φτάνουμε τις 200 σελίδες. Το επιχείρημα κάποιον εδώ μέσα/Μητσοτάκη/Αριστεράς (και εγώ με το ίδιο επιχείρημα μπήκα στην συζήτηση) είναι πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βασίλειο της Ελλάδος, δεν μπορεί να κηδευτεί με τιμές πρώην αρχηγού κράτους.
Ισχύει αυτό.Υδράργυρος έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:33Κάποτε με κάτι τέτοια έπαιρνες άδεια για ταξί, φορτηγό, διοριζόσουν, έπαιρνες μεταθέσειςΝαύτης έγραψε: 16 Ιαν 2023, 10:43 Αν κρίνω από τα προγούλια και την πατσοκοιλιά, πιστεύει επίσης στα κοκορέτσια και τα κοψίδια.
![]()
Έλα, σάς έχω live μετάδοση.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Κοίταξε,στη διεθνή πολιτική υπάρχει και η έννοια του "διαδόχου κράτους" π.χ. η Τουρκία έχει αναγνωρισθεί ως διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η Ρωσία διάδοχο κράτος της ΕΣΣΔ - κάτι που τώρα αμφισβητεί η Ουκρανία λόγω πολέμου αλλά αναγνωρίζεται.Μιλάμε για μεταβολές πολύ μεγαλύτερες από την απλή αλλαγή πολιτεύματος που περιλαμβάνουν και αλλαγή συνόρων.GoBzi έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:23 Θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, μιας και φτάνουμε τις 200 σελίδες. Το επιχείρημα κάποιον εδώ μέσα/Μητσοτάκη/Αριστεράς (και εγώ με το ίδιο επιχείρημα μπήκα στην συζήτηση) είναι πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βασίλειο της Ελλάδος, δεν μπορεί να κηδευτεί με τιμές πρώην αρχηγού κράτους.
Δε νομίζω όμως ότι κανείς στην Ελλάδα έχει πει ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι διάδοχο κράτος του Βασιλείου της Ελλάδος - άλλωστε εάν το έλεγαν θα κόλλαγαν στον ακριβή χρόνο που έγινε η διαδοχή.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Καραμανλής ορκίσθηκε πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της χούντας Γκιζίκη με βάση το σύνταγμα της χούντας που αυτό είχε καταργήσει τη βασιλεία και κατόπιν με συντακτική πράξη επανέφερε το σύνταγμα του 1952 χωρίς τα άρθρα περί βασιλείας και με διάταξη ότι θα εκλεγεί συντακτική βουλή που θα φτιάξει νέο σύνταγμα.
Νομικά αυτές οι κυβερνήσεις ήσαν το ίδιο νόμιμες ή παράνομες όσο και οι χουντικές.Εάν κήρυσσαν εντελώς παράνομο το χουντικό καθεστώς δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν συντακτικές πράξεις ούτε οι ίδιοι,θα έπρεπε να φέρουν πίσω ολόκληρο το σύνταγμα του 1952.Επομένως πρόκειται για ένα κυκεώνα όπου αναλαμβάνουν οι συνταγματολόγοι υπηρεσίας να δώσουν τις ερμηνείες που θέλουν κάθε φορά οι πολιτικοί.
- Υδράργυρος
Ο Χουάν Κάρλος έχει κάτι μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη της Ισπανίας για μια υπεξαίρεση μαμούθ για αυτό κρύβεται στα εμιράτα. Ευκαιρία είναι να τον πιάσουν και να τον εκδώσουν στην Ισπανία που καταζητείται
- Golden Age
Αποθεώθηκε η Σοφία
- Cecily Anne
Ψιλολυπάμαι τον κόσμο έξω πάντως. Να έχουν σηκωθεί τα γερόντια από το χάραμα, ποιός ξέρει από πόσο μακριά, για να πάνε να χαιρετίσουν και να μην προλάβουν.
Μαντάρα τα κάμανε.
Μαντάρα τα κάμανε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Who knows if the delegation of the Greek republicans will be represented by Eva Kaili...
Από τα σχόλια.
πατησιωτης έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:49Who knows if the delegation of the Greek republicans will be represented by Eva Kaili...
Από τα σχόλια.![]()
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
μετά επί πασοκάρας τα έπαιρνες με ταυτότητα της κλαδικήςΥδράργυρος έγραψε: 16 Ιαν 2023, 11:33Κάποτε με κάτι τέτοια έπαιρνες άδεια για ταξί, φορτηγό, διοριζόσουν, έπαιρνες μεταθέσειςΝαύτης έγραψε: 16 Ιαν 2023, 10:43 Αν κρίνω από τα προγούλια και την πατσοκοιλιά, πιστεύει επίσης στα κοκορέτσια και τα κοψίδια.
![]()
συν δημόσια έργα, προμήθεις, έσπα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Επευφημίες και θερμή υποδοχή απ' τον κόσμο και στον Αντώνη Σαμαρά..:

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση