!!! DEVELOPMENT MODE !!!

μια ερώτηση που αποκλείεται ποτέ να απαντηθει

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Re: μια ερώτηση που αποκλείεται ποτέ να απαντηθει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 »

Νατάσα έγραψε: 01 Ιαν 2023, 18:17
Αλητάκι88 έγραψε: 01 Ιαν 2023, 17:35
Νατάσα έγραψε: 01 Ιαν 2023, 17:26

Κοιτα, σε βλεπω και σενα αντιδραστικη. Δεν θα κατσω να μαλωσω μαζι σου, δεν εχω καμια διαθεση, ουτε και θα ασχοληθω περισσοτερο. ΑΝ θελεις, δεχεσαι μια διαφορετικη οπτικη ενος θεολογικου θεματος που ανοιξες, διαφορετικα, κατσε στην αγνοια σου και αναρωτησου.
κοπελια, δε σε ξερω ουτε εσυ εμενα δεν υπαρχει λογος να μαλωσουμε βεβαια, αλλα εκανα μια μικρη ερευνα γιαυτον τον λιακοπουλο που λες και χαζεψα, που τα βρηκε αυτα τα ελοχιμια και ελα και νεφελ και αλλα που λεει; τωρα σοβαρα, μηπως ειναι απλα ενας λογοτεχνης και συ τον περασες για κατι δηθεν υπερφυσικο; μηπως σε δουλεψε; ρε συ οτι θελει ο καθενας γραφει, γιατι να δεχτω οτι ειναι αυτη η αληθεια και γιατι να το παρω ως αληθινο αυτο που λεει; δεν παμε καλα μου φαινεται
Για να καταλαβεις και συ οτι ο Δημοσθενης Λιακοπουλος δεν λεει ψεματα, ουτε ειναι της φαντασιας του ολα αυτα πρεπει να εχεις ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ συν τοις αλλοις και μαλλον σου λειπει. Ο Δημοσθενης μιλαει για οντα-υπερδυναμεις που υπηρξαν μερος της ανθρωπινης ιστοριας καποτε και επειτα επαιξαν πολυ σημαντικο ρολο στην εξελιξη του ειδους μας καθως εγιναν η αιτια να γεννηθουν τερατα που φτανουν στο σημειο να τρωνε ανθρωπους. Εμεις οι ελληνες ειμαστε απογονοι των καλων οντων και θα βοηθησουμε καποια ωρα να αναστηθει ολος ο πλανητης...Δεν το συνεχιζω ομως. Ο,τι θελει πιστευει ο καθενας. Ειναι δικαιωμα σου να πιστεψεις οτι θελεις και οποιον θελεις!
βρε κοπελια, να σου κανω μια ερωτηση; ειλικρινα τωρα, που στο διαολο ειναι αυτα τα οντα που μου λες που ηταν μαλιστα προγονοι μας και επαιξαν και σημαντικο ρολο; εχουμε περασει τα πανδεινα σαν ανθρωποτητα,σαν εθνος, σαν λαος και κοινωνια και σημερα γαμιομαστε απο το πρωι ισαμε το βραδυ,φτωχια εχουμε, κριση, βιασμους, εγκληματα, αυτοκτονιες και δε συμαζευεται και συ μου λες τωρα οτι υπαρχουν και τερατα που τρωνε ανθρωπους, να τα χεσω τα οντα αυτα και τα τερατα και το θεο που πιστευετε μερικοι, τετοιος θεος να μου λειπει, δε θα παρω να τον χαιρεστε, υπαρχει ενας γαμημενος ανθρωπος να μου μιλησει και να μου πει οτι πιστευει στη δυναμη μονο του ανθρωπου; μιας υπεροχης υπαρξης που μπορει να σκεφτεται, να ονειρευεται, να αναπαραγεται, να φτιαχνει τεχνολογια και ολα τα θαυμαστα στον κοσμο και να βελτιωνεται ως υπαρξη με την παροδο του χρονου; εχεις ποτε σου σκεφτει οτι υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που δε γουσταρουν να εχουν αφεντικο στο κεφαλι τους και κεχαγια και δε δινουν δεκαρα τσακιστη αν υπαρχουν τερατα ή δαιμονες ή οντα ανωτερα και κατωτερα και οτι στο διαολο μας λετε οσοι νομιζετε οτι πιστευετε. τα εχουμε γραμμενα στα μουνια μας αυτα τα οντα και το θεο σας μαζι, μονοι μας ημασταν παντα και μονοι θα συνεχιζουμε ως το τελος αν υπαρχει τελος, βαλτο καλα στο μυαλο σου και συ και ολο το συναφι σου που περιμενει θεους και δαιμονες και οντα και τερατα να σας βοηθησουν και ποτε δε βοηθουν στο τελος, ουτε και αλλαζει κατι στην τελικη με ολη αυτη τη θεοπαπαρολογια καλη συνεχεια στη φαντασιοπληξια σου
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Αλητάκι88 έγραψε: 01 Ιαν 2023, 18:45

κοπελια, δε σε ξερω ουτε εσυ εμενα δεν υπαρχει λογος να μαλωσουμε βεβαια, αλλα εκανα μια μικρη ερευνα γιαυτον τον λιακοπουλο που λες και χαζεψα, που τα βρηκε αυτα τα ελοχιμια και ελα και νεφελ και αλλα που λεει; τωρα σοβαρα, μηπως ειναι απλα ενας λογοτεχνης και συ τον περασες για κατι δηθεν υπερφυσικο; μηπως σε δουλεψε; ρε συ οτι θελει ο καθενας γραφει, γιατι να δεχτω οτι ειναι αυτη η αληθεια και γιατι να το παρω ως αληθινο αυτο που λεει; δεν παμε καλα μου φαινεται
Για να καταλαβεις και συ οτι ο Δημοσθενης Λιακοπουλος δεν λεει ψεματα, ουτε ειναι της φαντασιας του ολα αυτα πρεπει να εχεις ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ συν τοις αλλοις και μαλλον σου λειπει. Ο Δημοσθενης μιλαει για οντα-υπερδυναμεις που υπηρξαν μερος της ανθρωπινης ιστοριας καποτε και επειτα επαιξαν πολυ σημαντικο ρολο στην εξελιξη του ειδους μας καθως εγιναν η αιτια να γεννηθουν τερατα που φτανουν στο σημειο να τρωνε ανθρωπους. Εμεις οι ελληνες ειμαστε απογονοι των καλων οντων και θα βοηθησουμε καποια ωρα να αναστηθει ολος ο πλανητης...Δεν το συνεχιζω ομως. Ο,τι θελει πιστευει ο καθενας. Ειναι δικαιωμα σου να πιστεψεις οτι θελεις και οποιον θελεις!
βρε κοπελια, να σου κανω μια ερωτηση; ειλικρινα τωρα, που στο διαολο ειναι αυτα τα οντα που μου λες που ηταν μαλιστα προγονοι μας και επαιξαν και σημαντικο ρολο; εχουμε περασει τα πανδεινα σαν ανθρωποτητα,σαν εθνος, σαν λαος και κοινωνια και σημερα γαμιομαστε απο το πρωι ισαμε το βραδυ,φτωχια εχουμε, κριση, βιασμους, εγκληματα, αυτοκτονιες και δε συμαζευεται και συ μου λες τωρα οτι υπαρχουν και τερατα που τρωνε ανθρωπους, να τα χεσω τα οντα αυτα και τα τερατα και το θεο που πιστευετε μερικοι, τετοιος θεος να μου λειπει, δε θα παρω να τον χαιρεστε, υπαρχει ενας γαμημενος ανθρωπος να μου μιλησει και να μου πει οτι πιστευει στη δυναμη μονο του ανθρωπου; μιας υπεροχης υπαρξης που μπορει να σκεφτεται, να ονειρευεται, να αναπαραγεται, να φτιαχνει τεχνολογια και ολα τα θαυμαστα στον κοσμο και να βελτιωνεται ως υπαρξη με την παροδο του χρονου; εχεις ποτε σου σκεφτει οτι υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που δε γουσταρουν να εχουν αφεντικο στο κεφαλι τους και κεχαγια και δε δινουν δεκαρα τσακιστη αν υπαρχουν τερατα ή δαιμονες ή οντα ανωτερα και κατωτερα και οτι στο διαολο μας λετε οσοι νομιζετε οτι πιστευετε. τα εχουμε γραμμενα στα μουνια μας αυτα τα οντα και το θεο σας μαζι, μονοι μας ημασταν παντα και μονοι θα συνεχιζουμε ως το τελος αν υπαρχει τελος, βαλτο καλα στο μυαλο σου και συ και ολο το συναφι σου που περιμενει θεους και δαιμονες και οντα και τερατα να σας βοηθησουν και ποτε δε βοηθουν στο τελος, ουτε και αλλαζει κατι στην τελικη με ολη αυτη τη θεοπαπαρολογια καλη συνεχεια στη φαντασιοπληξια σου
Ειναι φανερο οτι βρισκεσαι σε παντελη αγνοια και σκοταδι και δεν μπορεις να αντιληφθεις το πιο βασικο, οτι εμεις τα δημιουργηματα ΔΕΝ μπορουμε να ζησουμε ως αυθυπαρκτες, ανεξαρτητες και αυτοφωτες υπαρξεις. Η υπαρξη μας, αλλα και όποια δυναμη κι αν εχουμε μεσα μας, πηγαζει απο τον Δημιουργο και οπως το ειπε ο Χριστος, "χωρις εμου, ου δυνασθε ποιειν ουδεν"! Στην τελικη δηλ εσεις που δεν το καταλαβαινετε αυτο, καποτε θα ερθετε στα λογια μας, ημων των πιστων. Δεν γινεται ομως με αυτο το υφος και τον τροπο συζητηση και κουβεντα. Εθεσες στο κατω κατω ενα ερωτημα και σου εδωσα μια απαντηση που δεν εισαι και υποχρεωμενη να ασπαστεις, αλλα ουτε και να αντιδρας ετσι στον διαλογο. Εκτος και αν τρολαρεις.

Βαρεθηκα ρε να παρει, τι καθομαι και ασχολουμαι. (ειχα πει θα φυγω...κι ομως ειμαι ακομα εδω)
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 »

η γιαγια μου ξερεις τι ελεγε; μαλλια πουτσονια και τριχες απαηδονια :a015:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Νατάσα έγραψε: 01 Ιαν 2023, 19:22 ειχα πει θα φυγω...κι ομως ειμαι ακομα εδω
και αυτό το καλοκαίρι....λιωμένο παγωτό κολάει στο χέρι.... :g030: :smt023
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

tanipteros έγραψε: 02 Ιαν 2023, 15:34
Νατάσα έγραψε: 01 Ιαν 2023, 19:22 ειχα πει θα φυγω...κι ομως ειμαι ακομα εδω
και αυτό το καλοκαίρι....λιωμένο παγωτό κολάει στο χέρι.... :g030: :smt023
:wink
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Αλητάκι88 έγραψε: 02 Ιαν 2023, 14:45 η γιαγια μου ξερεις τι ελεγε; μαλλια πουτσονια και τριχες απαηδονια :a015:
viewtopic.php?p=2824878#p2824878
τώρα έμαθες τι εστί Νατάσα.
Είναι η επιστημονού της Ανωτάτης Ψυχασθενικής Σχολής του Λοιμοσθένη Διαολόπουλου... Του φουλ φωτισμενού από τον Θεό του... που δεν έχει τον θεό του... με αυτά που έχει γράψει, αντιγράφωντας κάτι άλλους πυροβολημένους στην αλλοδαπή που κάνουν διεθνή σουξέ με τέτοιες θεωρίες... έχεις ακουστά την φράση «η τρέλα δεν πάει στα βουνά , στους ανθρώπους πάει»; Είναι γεγονότο δάτο...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Αλητάκι88 έγραψε: 01 Ιαν 2023, 17:19

:smt005: και απο που το ξερεις οτι πληροφορειται απο το θεο, μπορει να ειναι φαντασιοπληκτος ή βλαμενος αλλιως αν πληροφορειται απο το θεο τοτε ειναι αγιος, που το ξερεις εσυ φιλο τον εχεις; και γιατι να πιστεψω αυτο που μου λες οτι το ειπε και να μην πιστεψω τα θρησκευτικα που μας μαθαν στο σχολειο; τι μπουρδες ειναι αυτες τωρα;
δεν ειναι ουτε φαντασιοπληκτος, ουτε βλαμμενος.

κοινος απατεωνας ειναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Αλητάκι88 έγραψε: 01 Ιαν 2023, 18:45

:smt005: :+1:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Magistrus
Phorum.gr user: $%^#$&^#$^&

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magistrus »

Καταρχήν πρίν κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η έννοια του καλου και κακου που αντιπροσωπεύονται απο τον Δημιουργο Θεό και τον Καταστροφέα Διάβολο αντιστοιχα ώς σύμβολα είναι αυτά που σας διδάξανε η οικογένεια σας, το σχολείο σας, ο παπας της ενορίας σας, η κοινωνία..
Και ολα αυτά που σας διδάξανε ώς κανόνες ηθικής και συμπεριφοράς έχουν σκοπό να ζείτε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας μας..
Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Εχετε δει καποιο θεό ή διάβολο; άγγελο ή δαιμονα; Οχι.. ολα αυτά τα θεωρείτε δεδομένα γιατι έτσι σας διδάξανε και όχι γιατι έχουν αποδειχτεί..
Συνεπώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε έιναι να μην πέρνουμε τίποτε ώς δεδομένο.

Γιατί ολες οι θρησκείες λένε τα ιδια.. Ο άνθρωπος που είναι πολύ σημαντικός και τωρα βασανίζεται αλλα οταν πεθάνει θα ζει για πάντα.. και να ειναι καλό παιδι για να μην βασανίζεται αιωνίως..
Γιατι λοιπον να μην είναι η αληθεια ότι ο άνθρωπος δέν ειναι τίποτε άλλο μερικές χημικές ενώσεις με βάση τον άνθρακα που δέν θα ζεί για πάντα αλλά θα γίνει λιπασμα στο τέλος;
Δεν το λένε γιατι δέν καθησυχάζει το φόβο του ανθρώπου και χάνει την ελπίδα οτι είναι κάτι..
Αρα τί ειναι οι θρησκείες; παραμυθάκια για παιδάκια για να πάνε για ύπνο..

Απο αυτά που μπορούμε να δούμε λοιπον γύρω μας διαπιστώνουμε ότι το καλό και το κακό είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Αν ένα λιοντάρι φάει μια ζέμπρα μας φαίνεται κακό το λιοντάρι και καλή η ζέμπρα.
Αν όμως το λιοντάρι δέν φάει τη ζέμπρα και μείνει νηστικό θα πεθάνει άρα κακή ειναι η ζέμπρα.
Το καλό και το κακό σπάνε μέσα μας μονο. Εξω αλληλοεξουδετερώνονται και δέν καταλάβαίνουμε τη διαφορά τους..
Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που η ζωή μας έιναι τόσο βασανιστική..

Τώρα γιατι ο θεός έτσι και ο θεός αλλιώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε γιατι δέν ξέρουμε τι γίνεται..
Οπως δέν μπορεί εξελικτικά μια κότα να καταλάβει το πυθαγώρειο θεώρημα έτσι και εμείς δέν μπορούμε να λύσουμε τα πολύπλοκα θέματα σου Συμπαντος..
Μπορούμε όμως να αντιληφθούμε αρκετά πράγματα.. μάλιστα όταν καταφέρουμε να απομονώσουμε για λίγο το καλό και το κακό και να τα μελετήσουμε μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμα περισσότερα..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Magistrus την 16 Ιαν 2023, 13:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Magistrus έγραψε: 16 Ιαν 2023, 03:47 Καταρχήν πρίν κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η έννοια του καλου και κακου που αντιπροσωπεύονται απο τον Δημιουργο Θεό και τον Καταστροφέα Διάβολο αντιστοιχα ώς σύμβολα είναι αυτά που σας διδάξανε η οικογένεια σας, το σχολείο σας, ο παπας της ενορίας σας, η κοινωνία..
Και ολα αυτά που σας διδάξανε ώς κανόνες ηθικής και συμπεριφοράς έχουν σκοπό να ζείτε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας μας..
Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Εχετε δει καποιο θεό ή διάβολο; άγγελο ή δαιμονα; Οχι.. ολα αυτά τα θεωρείται δεδομένα γιατι έτσι σας διδάξανε και όχι γιατι έχουν αποδειχτεί..
Συνεπώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε έιναι να μην πέρνουμε τίποτε ώς δεδομένο.

Γιατί ολες οι θρησκείες λένε τα ιδια.. Ο άνθρωπος που είναι πολύ σημαντικός και τωρα βασανίζεται αλλα οταν πεθάνει θα ζει για πάντα.. και να ειναι καλό παιδι για να μην βασανίζεται αιωνίως..
Γιατι λοιπον να μην είναι η αληθεια ότι ο άνθρωπος δέν ειναι τίποτε άλλο μερικές χημικές ενώσεις με βάση τον άνθρακα που δέν θα ζεί για πάντα αλλά θα γίνει λιπασμα στο τέλος;
Δεν το λένε γιατι δέν καθησυχάζει το φόβο του ανθρώπου και χάνει την ελπίδα οτι είναι κάτι..

Απο αυτά που μπορούμε να δούμε λοιπον γύρω μας διαπιστώνουμε ότι το καλό και το κακό είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Αν ένα λιοντάρι φάει μια ζέμπρα μας φαίνεται κακό το λιοντάρι και καλή η ζέμπρα.
Αν όμως το λιοντάρι δέν φάει τη ζέμπρα και μείνει νηστικό θα πεθάνει άρα κακή ειναι η ζέμπρα.
Το καλό και το κακό σπάνε μέσα μας μονο. Εξω αλληλοεξουδετερώνονται και δέν καταλάβαίνουμε τη διαφορά τους..
Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που η ζωή μας έιναι τόσο βασανιστική..

Τώρα γιατι ο θεός έτσι και ο θεός αλλιώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε γιατι δέν ξέρουμε τι γίνεται..
Οπως δέν μπορεί εξελικτικά μια κότα να καταλάβει το πυθαγώρειο θεώρημα έτσι και εμείς δέν μπορούμε να λύσουμε τα πολύπλοκα θέματα σου Συμπαντος..
Μπορούμε όμως να αντιληφθούμε αρκετά πράγματα.. μάλιστα όταν καταφέρουμε να απομονώσουμε για λίγο το καλό και το κακό και να τα μελετήσουμε μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμα περισσότερα..
το καλο και το κακο ειναι ανυπαρκτα...
υπαρχει το θετικο και το αντιθετικο...

οσον αφορα τον ανθρωπο, υπαρχουν δυο πρωταρχικα συναισθηματα που γεννουν / παραγουν ολα τα υπολοιπα..

Και επειδη σε βλεπω να εισαι μαγιστρος, μαντεψε ποια ειναι αυτα τα δυο συναισθηματα που ειναι οι πηγη ολων των σκεψεων, λογων και πραξεων του ανθρωπου... του καθε ανθρωπου...

για να σου δωσω ενα hint, το ενα συναισθημα μπορει να παραγει το αλλο και ταναπαλιν, σε ενα αιωνιο loop που αν δεν το καταλαβεις βρισκεσαι πεσμενος μεσα στο λακκο με τα φιδια...

Αναμενω Μαγιστρε να δω την μαγιστροσυνη σου... Φιλικα παντα...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ΠΟΣΟ κρετινοι ειναι αυτοι που νομιζουν πως οτι υπαρχει ειναι αυτο μονο που βλεπουν οι αισθησεις τους. Αυτο ακριβως πιστευει και το μυρμηγκι, οτι ο κοσμος ειναι η μυρμηγκοφωλια του και τα περιξ της. Γαμημενη αισθησιοκρατια χειροτερη απο λεπρα, αν οι θρησκειες ειχαν προβληματα ο αισθησιοκρατισμος υλισμος ειναι η απολυτη πανουκλα, καταλληλος ουτε για γουρουνια.

.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Magistrus έγραψε: 16 Ιαν 2023, 03:47 Καταρχήν πρίν κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η έννοια του καλου και κακου που αντιπροσωπεύονται απο τον Δημιουργο Θεό και τον Καταστροφέα Διάβολο αντιστοιχα ώς σύμβολα είναι αυτά που σας διδάξανε η οικογένεια σας, το σχολείο σας, ο παπας της ενορίας σας, η κοινωνία..
Αυτό που λες δεν είναι κάτι καινούριο, είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό. Το δίπολο καλό-κακό είναι κοινωνικές-ανθρώπινες κατασκευές και αλλάζουν ανάλογα με το status quo της εκάστοτε εποχής και κοινωνίας. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες πράξεις που ήταν καταδικαστέες σχεδόν σε κάθε κοινωνία (πχ ο φόνος).
Magistrus έγραψε: 16 Ιαν 2023, 03:47 Και ολα αυτά που σας διδάξανε ώς κανόνες ηθικής και συμπεριφοράς έχουν σκοπό να ζείτε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας μας..
Ναι, προφανώς πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην κοινωνία και να συμμορφωνόμαστε σε αυτούς, ώστε να μην είμαστε ζούγκλα και κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει.
Magistrus έγραψε: 16 Ιαν 2023, 03:47 Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Εχετε δει καποιο θεό ή διάβολο; άγγελο ή δαιμονα; Οχι.. ολα αυτά τα θεωρείται δεδομένα γιατι έτσι σας διδάξανε και όχι γιατι έχουν αποδειχτεί..
Κοίτα, υπάρχει και η έννοια του συμβολισμού. Υπάρχουν εσωτερικά και συμβολικά νοήματα σε κάθε (σχεδόν) θρησκεία, μόνο όμως οι χαμηλού νοητικού επιπέδου οπαδοί της κάθε θρησκείας αντιλαμβάνονται αυτά που λένε τα ιερά τους βιβλία ως κυριολεκτικά.
Magistrus έγραψε: 16 Ιαν 2023, 03:47 Γιατί ολες οι θρησκείες λένε τα ιδια.. Ο άνθρωπος που είναι πολύ σημαντικός και τωρα βασανίζεται αλλα οταν πεθάνει θα ζει για πάντα.. και να ειναι καλό παιδι για να μην βασανίζεται αιωνίως..
Οι θρησκείες δεν είναι παραμυθάκια για τα παιδιά. Είναι μια αρχαία προσπάθεια του ανθρώπου να καταλάβει το νόημα της ζωής και να εξηγήσει τις υπερβατικές εμπειρίες που του συνέβαιναν. Είναι, επίσης, μια προσπάθεια να αντιληφθεί την θέση του στον κόσμο και να προσεγγίσει μεταφυσικά ζητήματα, όπως το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο που λες.
Σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα να είμαστε αυτό που λες και εμείς να θέλουμε να πιστέψουμε σε κάτι γιατί μας τρελαίνει η εκδοχή της ανυπαρξίας μετά τον θάνατο, δεν μπορούμε βασικά να τη συλλάβουμε σαν έννοια. Όμως, προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό που λες. Προφανώς δεν μπορώ να στο αποδείξω ούτε και θέλω κάτι τέτοιο βέβαια, γιατί θα ήταν άσκοπο. Αυτά είναι υπερβατικά ζητήματα, που δεν χωράνε λογικής ανάλυσης. Είτε τα πιστεύεις είτε όχι.
Magistrus έγραψε: 16 Ιαν 2023, 03:47 Τώρα γιατι ο θεός έτσι και ο θεός αλλιώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε γιατι δέν ξέρουμε τι γίνεται..
Στα τελευταία που γράφεις συμφωνώ. Είναι αυτό που γράφω και παραπάνω, η ανθρώπινη λογική είναι πεπερασμένη και δεν μπορεί να αντιληφθεί τέτοια πράγματα. Η μοναδική προσέγγιση είναι η βιωματική. Αυτά τα πράγματα μπορείς να τα κατανοήσεις μόνο σε βαθύτερο επίπεδο και σίγουρα όχι συνειδητά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Αρίστος έγραψε: 16 Ιαν 2023, 08:35 ΠΟΣΟ κρετινοι ειναι αυτοι που νομιζουν πως οτι υπαρχει ειναι αυτο μονο που βλεπουν οι αισθησεις τους. Αυτο ακριβως πιστευει και το μυρμηγκι, οτι ο κοσμος ειναι η μυρμηγκοφωλια του και τα περιξ της. Γαμημενη αισθησιοκρατια χειροτερη απο λεπρα, αν οι θρησκειες ειχαν προβληματα ο αισθησιοκρατισμος υλισμος ειναι η απολυτη πανουκλα, καταλληλος ουτε για γουρουνια.

.
Καλά, χαλάρωσε κι εσύ. Ούτε εγώ είμαι υλιστής αλλά δεν είναι ωραίο να μιλάς έτσι για ανθρώπους που πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από εσένα.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Αρίστος έγραψε: 16 Ιαν 2023, 08:35 ΠΟΣΟ κρετινοι ειναι αυτοι που νομιζουν πως οτι υπαρχει ειναι αυτο μονο που βλεπουν οι αισθησεις τους.
Το αστείο είναι ότι ούτε αυτοί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Η αίσθησή τους για τα πράγματα είναι περισσότερο μεταφυσική από τους ίδιους θρήσκους.
Μάλιστα ρέπουν προς το υπερφυσικό πολύ περισσότερο από τους θρήσκους.

Δεν μπορείς πχ. να κατανοήσεις πως ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι πρεσβεύει την αισθησιοκρατία μπορεί να μιλά για ομορφιά, λογική, αόρατες δυνάμεις που κινούν τα αντικείμενα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ik_90 έγραψε: 16 Ιαν 2023, 10:08
Αρίστος έγραψε: 16 Ιαν 2023, 08:35 ΠΟΣΟ κρετινοι ειναι αυτοι που νομιζουν πως οτι υπαρχει ειναι αυτο μονο που βλεπουν οι αισθησεις τους. Αυτο ακριβως πιστευει και το μυρμηγκι, οτι ο κοσμος ειναι η μυρμηγκοφωλια του και τα περιξ της. Γαμημενη αισθησιοκρατια χειροτερη απο λεπρα, αν οι θρησκειες ειχαν προβληματα ο αισθησιοκρατισμος υλισμος ειναι η απολυτη πανουκλα, καταλληλος ουτε για γουρουνια.

.
Καλά, χαλάρωσε κι εσύ. Ούτε εγώ είμαι υλιστής αλλά δεν είναι ωραίο να μιλάς έτσι για ανθρώπους που πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από εσένα.

Ειναι αυτο που τους αξιζει, ειτε το κανουν για πολιτικους λογους, ειτε το κανουν επειδη εχουν αικιου αμοιβαδας αλλα ταυτοχρονα εχουν επαρση τουλαχιστον αυτοκρατορα κρινοντας παραδοσεις που αντιστοιχουν σε πνευματικοτητα που οι ιδιοι δεν ειχαν ποτε.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”