Για τον μακαρίτη δεν υπήρχε καμία υποχρέωση για κηδεία με τιμές από το κράτος, ως άνθρωπος όμως δεν ήταν αντιπαθής.exiledd έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:09Εμένα πάντως με συγκίνησε η εικόνα ενός 80 κάτι καταβεβλημένου πρώην βασιλιά να κλαίει σα μωρό παιδί στην κηδεία του πατήρ Μητσοτού, και το άλλο το γαϊδούρι ο γιος δε θα παραστεί στην κηδεία του...nowhere έγραψε: 13 Ιαν 2023, 17:56ο κομουνοβασιλικός είναι από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια,τον έχω παρατηρήσειvantono έγραψε: 13 Ιαν 2023, 17:41 Εγώ εμπειρικά irl, θα έλεγα 0%. Ουτε 85χρονους βασιλικούς δεν εχω πετύχει, ουτε καν αυτη την περιοδο, που υποτιθεται οτι θα έβγαιναν απο τα καβούκια τους.
Στην παραπχορουμάρα βεβαια συναντάς ακομα και κομμουνοβασιλικούς αλλα οκ, η πχορουμαρα ειναι καλτίλα.
Αριστερός και αντιμοναρχικός, αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο με άγγιξε αυτό, δεν ξέρω, κομμουνοβασιλικός;
Μπορεί...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος
Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος
Λογικό. Έχεις απολιθωμένη άποψη για τους φιλοβασιλικούς.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:13Δε βγάζει νόημα αυτό που γράφειςΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:12Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Είναι πολύ βολικό για τους προχωκάγκουρες.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:09
Είμαστε στο σημείο καμπής που λόγω θανάτων της παλαιότερης γενιάς όπου πράγματι είχε μια Χ απήχηση οι περισσότεροι από αυτούς που δηλώνουν πλέον φιλοβασιλικοι δεν έχουν σχέση με τους ορίτζιναλ αλλά υποδύονται ρόλους μαζί με άλλους όπως των υπερασπιστών του Συντάγματος, των δωδεκαθειστων κλπ
Η δική μου άποψη για τους προχωκάγκουρες αντικάτηδες βασίζεται σε καθημερινά απντέιτς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν θα διαφωνησω με το "γερασμενη" αλλα βλεπω οτι η δημοφιλια του Βασιλια στην περιοχη περναει (σε καπως μικροτερο βαθμο αλλα περναει) και στις νεοτερες γενιες.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:12Η Μάνη και η Λακωνία ειναι από τις πλέον γερασμένες περιοχές πανελλαδικά αν όχι και η πλέον γερασμένη. Με αυτήν την έννοια το λέω και ότι γενικά περιοχές απομονωμένες τείνουν σε τέτοιες καταστάσεις πολιτικής απολιθωσης απλά προφανεστατα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικές.George_V έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:09Επειδη η καταγωγη μου ειναι απο εκει και πηγαινω συχνα μπορω να σου πω οτι δεν ειναι μονο συνταξιουχοι που δηλωνουν Βασιλικοι.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:05
Δεν είναι περίεργο για περιοχές με 5-6 οικογένειες απομονωμένες και με εγκατάλειψη από το νεαρότερο πληθυσμό να έχουν ιδιαίτερα και απολιθωμένα χαρακτηριστικά. Απλα δεν έχει νόημα σε ερώτηση για την απήχηση του τάδε να λες ότι σε αυτά τα χωριά συνεχίζουν να ζουν συνταξιούχοι που τον υποστηρίζουν.
Οπως ειπα και προηγουμενως προ καποιων ετων σε καφενειο της Μανης ετυχε να βρεθω σε καυγά επειδη καποιος χαρακτηρισε τον Κωνσταντινο "βλακα με περικεφαλαια".
Πριν προλαβει να τελειωσει τη φράση ακουγεται ενας να λεει "τι ειπες ρε παλιοκομμουνι για τον Βασιλια μας!" και μπαμ του σκαει μπουκετο στη μαπα.
Μετα πεσαμε ολοι μαζι να τους χωρισουμε για να μη γινει κανα φονικο και βγάλαμε αυτον που την εφαγε εξω για να εκτονωθει η κατασταση.
Και δεν ηταν τιποτα 80χρονοι.
Ο ενας ηταν 30-35 και ο αλλος 40αρης.
Π.χ. τα καδρα των Βασιλιαδων παραμενουν στα σπιτια και στα καφενεια παρολο που ο αρχικος ιδιοκτητης εχει πεθάνει εδω και χρονια. Καποτε ρωτησα εναν καφετζη σε χωριο της περιοχης (νεοτατος 25-30 χρονων) γιατι ενω ανακαινισε ολοκληρο το μαγαζι του και το εκανε μοντέρνο κρατησε τα παλια πορτραιτα των Βασιλιαδων σε περιοπτη θέση και μου απαντησε:
"Τα ειχε ο παππους μου απο παλια και ειμαστε ολοι οικογενειακως βασιλικοι. Θα ηταν ιεροσυλια να τα βγάλω. Και ακομα και αν ηθελα να τα βγάλω οι μισοι και παραπανω που βλεπεις εδω μεσα δε θα ξαναπατουσαν στο μαγαζι μου."
Ακριβως την ιδια λογικη συναντησα και στην Κρητη αλλα με πορτραιτα του Βενιζέλου (και ας εχει πεθανει εδω και 90 χρονια).
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δεν συγκρίνετε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον κοκο
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- Philip Mortimer
Τι να σου πω, γενικά ο γραπτός λόγος σου είναι λίγο μπερδεμενος. Πάντως η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε και μάλιστα προ δεκαπενταετιας σχετικά βρήκε τους φιλα προσκείμενους 11% και το φιλοβασιλικο κόμμα προ δεκαετίας πήρε 0,07%.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:17Λογικό. Έχεις απολιθωμένη άποψη για τους φιλοβασιλικούς.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:13Δε βγάζει νόημα αυτό που γράφειςΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:12
Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Είναι πολύ βολικό για τους προχωκάγκουρες.
Η δική μου άποψη για τους προχωκάγκουρες αντικάτηδες βασίζεται σε καθημερινά απντέιτς.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
ένταξει άλλοι βάζουν τον ..βελουχιώτη στα υπουργικά γραφεία τους,δεν χάλασε ο κόσμος
- George_V
Δεν συνεκρινα προσωπα.
Συνεκρινα νοοτροπιες.
Πως στην Κρητη εχουν τον Βενιζέλο σε καθε σπιτι και καφενειο ακριβως το ιδιο συμβαινει και στη Μανη με τον Βασιλια.
Δες το σαν κατάλοιπο του Διχασμου προ ενος αιωνος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
καλά στην Ελλάδα δεν είμαστε ακριβώς και η αφρόκρεμα των σύγχρονων ρευμάτωνPhilip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:21Τι να σου πω, γενικά ο γραπτός λόγος σου είναι λίγο μπερδεμενος. Πάντως η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε και μάλιστα προ δεκαπενταετιας σχετικά βρήκε τους φιλα προσκείμενους 11% και το φιλοβασιλικο κόμμα προ δεκαετίας πήρε 0,07%.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:17Λογικό. Έχεις απολιθωμένη άποψη για τους φιλοβασιλικούς.
ένας στους τρείς ψηφίζει/ουμε ακόμα σταλινικά κόμματα,διεθνιστικά/μηδενιστικά εποχής 19 αιώνα και τα ρέστα παγωτό
- Philip Mortimer
Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε χρονοκαψουλα και απομονωμένοι από εξωτερικά ερεθίσματα. Δεν καταλαβαίνεις το ότι δεν εχει καμία σχέση αντιπροσωπευτικότητα το τι λέει ένας ιδιοκτήτης καφενείου σε χωριό της μανης ;George_V έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:18Δεν θα διαφωνησω με το "γερασμενη" αλλα βλεπω οτι η δημοφιλια του Βασιλια στην περιοχη περναει (σε καπως μικροτερο βαθμο αλλα περναει) και στις νεοτερες γενιες.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:12Η Μάνη και η Λακωνία ειναι από τις πλέον γερασμένες περιοχές πανελλαδικά αν όχι και η πλέον γερασμένη. Με αυτήν την έννοια το λέω και ότι γενικά περιοχές απομονωμένες τείνουν σε τέτοιες καταστάσεις πολιτικής απολιθωσης απλά προφανεστατα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικές.George_V έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:09
Επειδη η καταγωγη μου ειναι απο εκει και πηγαινω συχνα μπορω να σου πω οτι δεν ειναι μονο συνταξιουχοι που δηλωνουν Βασιλικοι.
Οπως ειπα και προηγουμενως προ καποιων ετων σε καφενειο της Μανης ετυχε να βρεθω σε καυγά επειδη καποιος χαρακτηρισε τον Κωνσταντινο "βλακα με περικεφαλαια".
Πριν προλαβει να τελειωσει τη φράση ακουγεται ενας να λεει "τι ειπες ρε παλιοκομμουνι για τον Βασιλια μας!" και μπαμ του σκαει μπουκετο στη μαπα.
Μετα πεσαμε ολοι μαζι να τους χωρισουμε για να μη γινει κανα φονικο και βγάλαμε αυτον που την εφαγε εξω για να εκτονωθει η κατασταση.
Και δεν ηταν τιποτα 80χρονοι.
Ο ενας ηταν 30-35 και ο αλλος 40αρης.
Π.χ. τα καδρα των Βασιλιαδων παραμενουν στα σπιτια και στα καφενεια παρολο που ο αρχικος ιδιοκτητης εχει πεθάνει εδω και χρονια. Καποτε ρωτησα εναν καφετζη σε χωριο της περιοχης (νεοτατος 25-30 χρονων) γιατι ενω ανακαινισε ολοκληρο το μαγαζι του και το εκανε μοντέρνο κρατησε τα παλια πορτραιτα των Βασιλιαδων σε περιοπτη θέση και μου απαντησε:
"Τα ειχε ο παππους μου απο παλια και ειμαστε ολοι οικογενειακως βασιλικοι. Θα ηταν ιεροσυλια να τα βγάλω. Και ακομα και αν ηθελα να τα βγάλω οι μισοι και παραπανω που βλεπεις εδω μεσα δε θα ξαναπατουσαν στο μαγαζι μου."
Ακριβως την ιδια λογικη συναντησα και στην Κρητη αλλα με πορτραιτα του Βενιζέλου (και ας εχει πεθανει εδω και 90 χρονια).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 13 Ιαν 2023, 18:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η χώρα έπρεπε κανονικά να κάνει μνημόσυνο με τιμές στον Κολοκοτρώνη κάθε χρόνο και να πηγαίνουν υποχρεωτικά όλοι οι πολιτικοί να υποκλίνονται.
Τώρα για τον κοκό και που του δίνουν το Τατόϊ να ταφεί μεγάλη χάρη του.
Τώρα για τον κοκό και που του δίνουν το Τατόϊ να ταφεί μεγάλη χάρη του.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Πολύ λίιιιιγο όμως. Τόσο δα. Όσο πατάει η... γαλήPhilip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:21Τι να σου πω, γενικά ο γραπτός λόγος σου είναι λίγο μπερδεμενος. Πάντως η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε και μάλιστα προ δεκαπενταετιας σχετικά βρήκε τους φιλα προσκείμενους 11% και το φιλοβασιλικο κόμμα προ δεκαετίας πήρε 0,07%.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:17Λογικό. Έχεις απολιθωμένη άποψη για τους φιλοβασιλικούς.
- Golden Age
Η Μελίνα που κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους, τί ήτανε;Niki έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:02 Και ο Ιωαννίδης ήτανε αρχηγός κράτους και ο Παττακός.
Το θέμα δεν είναι να ήσουν με οποιοδήποτε τρόπο αρχηγός κράτους για να σου γίνει κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.
το σύνταγμα προνοεί όσοι εκλέγονται δημοκρατικά στην θέση προέδρου ή πρωθυπουργού και διατελούν στην εξουσία χάνοντας την ζωή τους ενώ βρίσκονται στην πολιτική τους θέση ,η κηδεία τους γίνετε με τιμές αρχηγού κράτους.
Εξαιρέσεις για ήρωες και μεγάλους φιλάνθρωπους και διάφορα άλλα υπάρχουν αλλά δεν ήτανε ούτε ήρωας ούτε ποτέ δημοκρατικά εκλεγμένος ούτε φιλάνθρωπος.
Ο Κωνσταντίνος τουλάχιστον υπήρξε αρχηγός κράτους.
Φιλοβασιλικα κομματα επαιρναν ελαχιστα ποσοστα επι μεταπολιτευσης ακριβως γιατι γνωριζαν οι βασιλικοι ψηφοφοροι οτι δεν υπηρχε περιπτωση παλινορθωσης της μοναρχιας, συνεπως ψηφιζαν ΝΔ η ΛΑΟΣ.
Στην υποθετικη ομως περιπτωση που θα επιτρεποταν απο το Συνταγμα κομμα με επικεφαλης το Βασιλια χαλαρα θα χτυπαγε τουλαχιστον το 25%.
.
Στην υποθετικη ομως περιπτωση που θα επιτρεποταν απο το Συνταγμα κομμα με επικεφαλης το Βασιλια χαλαρα θα χτυπαγε τουλαχιστον το 25%.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 13 Ιαν 2023, 18:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- George_V
Δε μιλησα ποτε για αντιπροσωπευτικοτητα οτι ειπα το ειπα για μια συγκεκριμενη περιοχη της χώρας.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:25Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε χρονοκαψουλα και απομονωμένοι από εξωτερικά ερεθίσματα. Δεν καταλαβαίνεις το ότι δεν εχει καμία σχέση αντιπροσωπευτικότητα το τι λέει ένας ιδιοκτήτης καφενείου σε χωριό της μανης ;George_V έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:18Δεν θα διαφωνησω με το "γερασμενη" αλλα βλεπω οτι η δημοφιλια του Βασιλια στην περιοχη περναει (σε καπως μικροτερο βαθμο αλλα περναει) και στις νεοτερες γενιες.Philip Mortimer έγραψε: 13 Ιαν 2023, 18:12
Η Μάνη και η Λακωνία ειναι από τις πλέον γερασμένες περιοχές πανελλαδικά αν όχι και η πλέον γερασμένη. Με αυτήν την έννοια το λέω και ότι γενικά περιοχές απομονωμένες τείνουν σε τέτοιες καταστάσεις πολιτικής απολιθωσης απλά προφανεστατα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικές.
Ειναι προφανες οτι τωρα να γινοταν δημοψηφισμα η Βασιλεια θα επαιρνε λιγοτερο απο 30% πανελλαδικως. Αυτο δεν το αρνειται κανεις.
Απλα στη Λακωνια και στη Μεσσηνια θα χτυπησει ταβάνι λογω των παραδοσιακων αντανακλαστικων της περιοχης (και οταν λεω ταβανι δεν εννοω σταλινικα ποσοστα. Απλα μεγαλυτερα απο αλλους νομους).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση