!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είμαι θετικός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Είμαι θετικός
Την Κυριακή ήμουν σε κορονοπάρτι. Μου το είπαν σήμερα που άρχισαν να σκάνε τα θετικά. Μέχρι την Παρασκευή θα ξέρω αν την σκαπουλάρισα για ακόμη μία φορά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Η απάντηση του οργανισμού στην λοίμωξη από κορωνοϊό έχει γενετικό υπόβαθρο, μάλλον πολύ εντονότερα από άλλες ασθένειες, εξ ου και το ξεκλήρισμα οικογενειών. Έχει πλέον φανεί ξεκάθαρα αυτό, μένει ν' αποδειχτεί και στατιστικά.ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2023, 03:03Δεν ξέρω φίλε μου. Είσαι καλύτερος με τα νούμερα και βεβαίως αυτά έχουν αξία. Ωστόσο ενώ από γρίπη άκουγα συχνά να αρρωσταίνουν τα περισσότερα μέλη μιας οικογένειας, δεν θυμάμαι στον στενό ή ευρύτερο κύκλο μου να καταλήγουν μαζικά στην εντατική ή να πεθαίνουν περισσότερα του ενός ατόμου από την ίδια οικογένεια μαζί. Αυτό το έζησα πρώτη και μόνη φορά με την πανδημία του κορωνοϊού. Και δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο της καταμέτρησης. Δεν μιλάμε για τα επίσημα στοιχεία του κράτους. Για το απλό γεγονός να σε πάρει ένας γνωστός ή συγγενείς και να σου πει έχασα τη μάνα και την αδελφή μου από γρίπη. Ταυτόχρονα.hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2023, 02:09 Ο κορωνοϊός, τουλάχιστον στα αρχικά του στελέχη, είχε 2-4 φορές μεγαλύτερη θνητότητα από την γρίπη, αλλά με πολύ πιο απότομη μεταβολή της θνητότητας με την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό. Σαφώς αυτό είναι σοβαρότερο, αλλά δεν κάνει την διαφορά μεταξύ γρίπης και κορωνοϊού χαοτική. Ο λόγος που δεν γνώριζες ποτέ να πέθαιναν διάφοροι γνωστοί σου από γρίπη είναι γιατί ποτέ δεν τους μετρούσαν με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο η γρίπη και παρά τον ετήσιο εμβολιασμό συνεχίζει να στέλνει γύρω στο μισό εκατομμύριο άτομα τον χρόνο και με πολύ καλύτερα εμβόλια και με σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να έχει φυσική ανοσία. Εγγενώς είναι ΠΙΟ επικίνδυνος ιός η γρίπη. Επίσης οι πανδημίες που ξέρουμε να έχει προκαλέσει είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες του κορωνοϊού. Π.χ. μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες πανδημίες στην Αγγλία του 16ου αιώνα άφησε την χώρα με 2% λιγότερο πληθυσμό. Σε σημερινούς αριθμούς θα ήταν σαν να μειωνόταν ο πληθυσμός της Αγγλίας κατά 1 εκατομμύριο (αντίστοιχα για το 2020-2021 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία ήταν περίπου 100 χιλιάδες*).
* σύμφωνα με δεδομένα υπερβάλλουσας θνησιμότητας.
Και μπορεί ο ιός της γρίπης να έχει σαρώσει σε άλλες εποχές και να ήταν το ίδιο ή ακόμα πιο επικίνδυνος αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για την παρούσα συγκυρία όπου παρά τα αρκετά αυστηρά μέτρα και την όποια εξέλιξη στις συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης, ο κορωνοϊός έκανε πάρτι. Διαισθητικά το 2-4 φορές μεγαλύτερη θνητότητα μου φαίνεται λίγο για να περιγράψει την κατάσταση που βιώσαμε τα σχεδόν 3 προηγούμενα χρόνια, αλλά σέβομαι το ότι ασχολείσαι περισσότερο και πιο συστηματικά με τα σχετικά νούμερα.
Εμείς ευτυχώς διαπιστώσαμε ότι είμαστε στην πολύ safe πλευρά του δρόμου αφού ακόμα και ο 80χρονος πατέρας μου πέρασε ένα απλό συνάχι.
- Green Dragon
Σαν τους Κινέζους κάνεις, ακόμα και αυτοί πάντως τα παράτησαν, κατάλαβαν ότι δεν γίνεται να κυνηγούν συνέχεια την ουρά τους.Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:08 Την Κυριακή ήμουν σε κορονοπάρτι. Μου το είπαν σήμερα που άρχισαν να σκάνε τα θετικά. Μέχρι την Παρασκευή θα ξέρω αν την σκαπουλάρισα για ακόμη μία φορά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μα όταν κόλλησε το παιδί ήμασταν αγκαλιά για 3 24ωρα για να κολλήσω επιτέλους και να ησυχάσω. Εγώ δεν κόλλησα, ο μπαμπάς του που κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο κόλλησε. Επί 10 μέρες όλα τα σελφ τεστ αρνητικά.Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:15Σαν τους Κινέζους κάνεις, ακόμα και αυτοί πάντως τα παράτησαν, κατάλαβαν ότι δεν γίνεται να κυνηγούν συνέχεια την ουρά τους.Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:08 Την Κυριακή ήμουν σε κορονοπάρτι. Μου το είπαν σήμερα που άρχισαν να σκάνε τα θετικά. Μέχρι την Παρασκευή θα ξέρω αν την σκαπουλάρισα για ακόμη μία φορά.
- Green Dragon
Χα χα χα εντάξει όχι κι έτσι, δεν θα πάμε και γυρεύοντας, απλά να μην λειτουργούμε σαν τον Κατακουζηνό λέω.Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:19Μα όταν κόλλησε το παιδί ήμασταν αγκαλιά για 3 24ωρα για να κολλήσω επιτέλους και να ησυχάσω. Εγώ δεν κόλλησα, ο μπαμπάς του που κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο κόλλησε. Επί 10 μέρες όλα τα σελφ τεστ αρνητικά.Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:15 Σαν τους Κινέζους κάνεις, ακόμα και αυτοί πάντως τα παράτησαν, κατάλαβαν ότι δεν γίνεται να κυνηγούν συνέχεια την ουρά τους.
Πάντως εγώ αυτό που κράτησα από την πανδημία σαν συνήθεια και το θεωρώ καλό είναι να φοράω μάσκα όταν έχω αναπνευστική λοίμωξη για να μην διασπείρω πολύ αλλά επίσης βοηθάει και με κάποια από τα συμπτώματα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τι γυρεύοντας να πάω;Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:23Χα χα χα εντάξει όχι κι έτσι, δεν θα πάμε και γυρεύοντας, απλά να μην λειτουργούμε σαν τον Κατακουζηνό λέω.Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:19Μα όταν κόλλησε το παιδί ήμασταν αγκαλιά για 3 24ωρα για να κολλήσω επιτέλους και να ησυχάσω. Εγώ δεν κόλλησα, ο μπαμπάς του που κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο κόλλησε. Επί 10 μέρες όλα τα σελφ τεστ αρνητικά.Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:15 Σαν τους Κινέζους κάνεις, ακόμα και αυτοί πάντως τα παράτησαν, κατάλαβαν ότι δεν γίνεται να κυνηγούν συνέχεια την ουρά τους.
Πάντως εγώ αυτό που κράτησα από την πανδημία σαν συνήθεια και το θεωρώ καλό είναι να φοράω μάσκα όταν έχω αναπνευστική λοίμωξη για να μην διασπείρω πολύ αλλά επίσης βοηθάει και με κάποια από τα συμπτώματα.
Εγώ είμαι η μάνα του, εγώ το φρόντιζα, εγώ κοιμόμουν μαζί του για να το προσέχω, το λογικό ήταν να κολλήσω. Αμ δε.
Κατέληξα με δύο άρρωστους στο σπίτι να τους φροντίζω σε όλα. Ευτυχώς γιατί, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, ψωμί, κρεοπωλείο, τα είχα αναλάβει εγώ. Πάντα με αρνητικό σελφ τεστ και μάσκα βέβαια και τον άντρα μου να το βάζει κάτω από δυνατό φως για να διακρίνει τη γραμμή που δεν φαινόταν.
- hellegennes
Πες του ότι δεν θέλει δυνατό φως, γυαλιά πρεσβυωπίας θέλει.Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:31 Πάντα με αρνητικό σελφ τεστ και μάσκα βέβαια και τον άντρα μου να το βάζει κάτω από δυνατό φως για να διακρίνει τη γραμμή που δεν φαινόταν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τη μάσκα. Οι περισσότεροι τη βλέπουν μόνον ως κάτι προστατευτικό για τον εαυτό τους, ενώ ουσιαστικώς η λογική της χρήσης μάσκας, αφορά στο ότι είναι προστατευτική ΚΑΙ για τους άλλους. Και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση, που έχει κάποιος το χ ή ψ σύμπτωμα αλλά και στο ότι μπορεί να περνάει τη γρίππη ή τον κόβιντ ασυμπτωματικά, σε χώρους με πολυκοσμία (μαγαζιά, μμμ κλπ).Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:23 Πάντως εγώ αυτό που κράτησα από την πανδημία σαν συνήθεια και το θεωρώ καλό είναι να φοράω μάσκα όταν έχω αναπνευστική λοίμωξη για να μην διασπείρω πολύ αλλά επίσης βοηθάει και με κάποια από τα συμπτώματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν μπορείς να δεις κάτι που δεν υπάρχει.hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 13:26Πες του ότι δεν θέλει δυνατό φως, γυαλιά πρεσβυωπίας θέλει.Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:31 Πάντα με αρνητικό σελφ τεστ και μάσκα βέβαια και τον άντρα μου να το βάζει κάτω από δυνατό φως για να διακρίνει τη γραμμή που δεν φαινόταν.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μου λένε οι άλλοι πως τους πήρε σχετικά βαριά. Τους έχει τρελάνει στην διάρροια. Ελπίζω να την σκαπουλάρισα.
Ρε συ, αυτό το ακούω πολύ συχνά τελευταία. Χθες με παίρνει συνάδελφος να με ενημερώσει για να τον αντικαταστήσω σε κάτι, σήμερα καπάκι το ίδιο από άλλον. Διαφορετικές ηλικίες και οι δύο. Είναι τελικώς ίωση που κυκλοφορεί ή σύμπτωμα άλλης μετάλλαξης του κόβιντ;Gherschaagk έγραψε: 11 Ιαν 2023, 23:48 Μου λένε οι άλλοι πως τους πήρε σχετικά βαριά. Τους έχει τρελάνει στην διάρροια. Ελπίζω να την σκαπουλάρισα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Διάρροια φέρνει η γαστρεντερίτιδα. Είναι και σύμπτωμα του κορωνοϊού αλλά όχι συχνό. Κατά πάσα πιθανότητα είναι γαστρεντερίτιδα.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2023, 23:54Ρε συ, αυτό το ακούω πολύ συχνά τελευταία. Χθες με παίρνει συνάδελφος να με ενημερώσει για να τον αντικαταστήσω σε κάτι, σήμερα καπάκι το ίδιο από άλλον. Διαφορετικές ηλικίες και οι δύο. Είναι τελικώς ίωση που κυκλοφορεί ή σύμπτωμα άλλης μετάλλαξης του κόβιντ;Gherschaagk έγραψε: 11 Ιαν 2023, 23:48 Μου λένε οι άλλοι πως τους πήρε σχετικά βαριά. Τους έχει τρελάνει στην διάρροια. Ελπίζω να την σκαπουλάρισα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
στην Κίνα η διάρροια ειναι σύμπτωμα τωρα, το έλεγε αυτος και κορόιδευε, οτι φταινε αυτα που τρώνε 
8:59
8:59
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Αυτοί που λέω εγώ έχουν κόβιντ 4 και οι 3 είναι με διάρροια και διάφορους πόνους μου λένε, αλλά ο πυρετός μέχρι 38,4.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2023, 23:54Ρε συ, αυτό το ακούω πολύ συχνά τελευταία. Χθες με παίρνει συνάδελφος να με ενημερώσει για να τον αντικαταστήσω σε κάτι, σήμερα καπάκι το ίδιο από άλλον. Διαφορετικές ηλικίες και οι δύο. Είναι τελικώς ίωση που κυκλοφορεί ή σύμπτωμα άλλης μετάλλαξης του κόβιντ;Gherschaagk έγραψε: 11 Ιαν 2023, 23:48 Μου λένε οι άλλοι πως τους πήρε σχετικά βαριά. Τους έχει τρελάνει στην διάρροια. Ελπίζω να την σκαπουλάρισα.
Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2023, 10:14 Η απάντηση του οργανισμού στην λοίμωξη από κορωνοϊό έχει γενετικό υπόβαθρο, μάλλον πολύ εντονότερα από άλλες ασθένειες, εξ ου και το ξεκλήρισμα οικογενειών. Έχει πλέον φανεί ξεκάθαρα αυτό, μένει ν' αποδειχτεί και στατιστικά.
Αφού δεν έχει αποδειχθεί και στατιστικά, πώς έχει φανεί ξεκάθαρα; Φιλικά ρωτάω (εξού και Φιλίτσα)
(απευθυνόμενοι σε γνωστή χρήστρια του πακυ)
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 482 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 150 Απαντήσεις