καλο οχι αριστο αλλα διαβαζεται ευχαριστα και δεν ειναι μαπα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
"ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΑΜΑΖΌΝΕΣ"" Στηβεν Πρεσφιλντ
Re: "ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΑΜΑΖΌΝΕΣ"" Στηβεν Πρεσφιλντ
Του Βενέζη, μου άρεσε περισσότερο το "Οι νικημένοι".Στύγιος έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:11Γω είχα πάθει με Βενέζη και νούμερο 31328 , απορούσα, ο αφελής, πως μπορεί να γίνονται τέτοια.Yochanan έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:03
H ταινία είναι κι αυτή εξαιρετικη. Από τα λίγα νετφλιξοφιλμ που αξιζουν σαν πχοιοτητα περα απο mindless fun. Το βιβλιο το είχα διαβασει σα μαθητης λυκειου και με ειχε σοκαρει λιγο η ωμοτητα και ο κυνισμος - όλα φαινονται πολυ πιο ... αλήθεια από τα κλασσικα βιβλια για θεμα πολεμου που είχε συναντησει μεχρι τοτε
Υποθέτω ότι θα έπαθες πλάκα και με Λουντέμη, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άστο καλύτερα, όταν ο άνθρωπος δεν έχει αισθήματα και δε σέβεται τίποτα κι η ανθρώπινη ζωή δε μετράει . Είτε είναι Τούρκος , είτε Έλληνας , είτε δεν ξέρω κι εγώ τι..Yochanan έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:14 Δεν το έχω διαβάσει και τώρα πια δεν νομίζω ότι μπορω. Παρότι μου αρέσει πολύ η ιστορια, αυτη η περίοδος της Μικρασιατικής Καταστροφής με καταθλίβει απίστευτα.
ολα του ρεμαρκ ειναι υπεροχα τα πρωτοδιαβασα απο 16 ετων η αψιδα του θριαμβου ο συντροφος κλπΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2023, 15:43Τσεκάρισε το "Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο" του Ρέμαρκ, που αναφέρεται στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είναι μελέτη αλλά μυθιστόρημα, βγήκε το 1929 και είναι μια εκπληκτική εισαγωγή στις μάχες των χαρακωμάτων, που δεν ήταν καν "μάχες" αλλά ευφημισμός της αδράνειας όσων θεωρούν τους μάχιμους κιμά.Gherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 15:34Εγώ αυτό ήταν που το λάτρεψα.Evritis έγραψε: 08 Ιαν 2023, 15:30
Μέτριο. Αν και όσον αφορά την ιστορία η περίοδος που πιάνει είναι από τις αγαπημένες μου (οτιδήποτε από τον 19ο αιώνα και έπειτα), δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Θεωρώ ότι έχει γράψει καλύτερα.
Δεν έχω δει την ταινία στο νετφλιξ.
Κι εμένα. Δεν μου προκαλεί μόνον θλίψη αλλά και θυμό. Και ο θυμός είναι πιο δύσκολος στη διαχείριση.Yochanan έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:14 Δεν το έχω διαβάσει και τώρα πια δεν νομίζω ότι μπορω. Παρότι μου αρέσει πολύ η ιστορια, αυτη η περίοδος της Μικρασιατικής Καταστροφής με καταθλίβει απίστευτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Λουντέμη ,καίτοι φιλόλογος , δεν έχω διαβάσει και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Το ομολογώ ,λειτουργώ απωθητικά κάπου κι αντέχω μέχρις ενός σημείου.ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:18Του Βενέζη, μου άρεσε περισσότερο το "Οι νικημένοι".Στύγιος έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:11Γω είχα πάθει με Βενέζη και νούμερο 31328 , απορούσα, ο αφελής, πως μπορεί να γίνονται τέτοια.Yochanan έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:03
H ταινία είναι κι αυτή εξαιρετικη. Από τα λίγα νετφλιξοφιλμ που αξιζουν σαν πχοιοτητα περα απο mindless fun. Το βιβλιο το είχα διαβασει σα μαθητης λυκειου και με ειχε σοκαρει λιγο η ωμοτητα και ο κυνισμος - όλα φαινονται πολυ πιο ... αλήθεια από τα κλασσικα βιβλια για θεμα πολεμου που είχε συναντησει μεχρι τοτε
Υποθέτω ότι θα έπαθες πλάκα και με Λουντέμη, έτσι;
Κι εγώ στη περίοδο της εφηβείας, τον διάβαζα. Τώρα και παιδιά και άστρα και άβυσσοι και κερασιές και ρολόγια, μένουν στο ράφι και σκονίζονται. Δεν επιχειρώ δεύτερη ανάγνωση. Το πολύ κανένα ξεσκόνισμα, γιατί έχουν μουσειακή αξία αλλά μέχρι εκεί.Στύγιος έγραψε: 08 Ιαν 2023, 17:26Λουντέμη ,καίτοι φιλόλογος , δεν έχω διαβάσει και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Το ομολογώ ,λειτουργώ απωθητικά κάπου κι αντέχω μέχρις ενός σημείου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:25Bάλε στα υπ' όψιν και έναν Έλληνα και τον προτείνω ως πρώτη επιλογή στη λίστα. Από τα αγαπημένα μου.Airman68 έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:19Όχι δεν έτυχε.ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:13
Χάνσον έχεις διαβάσει;
Οκ, δεν έγραψε ιστορικά μυθιστορήματα αλλά μελέτες. Ποιος σκότωσε τον Όμηρο, Ο δυτικός τρόπος πολέμου, Πελοποννησιακός πόλεμος. Αυτά διάβασα και είναι ΠΟΛΥ καλά.
Η διαφορά του με τον Πρέσφιλντ (στο επίπεδο τάσης) είναι το ότι ο Πρέσφιλντ είναι φιλολακεδαιμόνιος και ο Χάνσον φιλοαθηναίος.
Στα υπόψιν κι αυτός.
Public τέλος Φεβρουαρίου θα τη βγάλω![]()
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... chi-154196
Και θέλω τη γνώμη όσων το διάβασαν ή το διαβάσουν.
(Να δω τι θα χωρέσει το carry on σακίδιο...)
Yippie Kay Yay
Παρεξήγησες, στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε.Gherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 14:23Αν δεν συμφωνείς δεν είσαι καθόλου φίλος μου. Στην ουσία είσαι πολύ, παρά πολύ εχθρός μου.Airman68 έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:16Gherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:08 Όταν περιγράφει σχηματισμούς μάχης και αναφέρει Πάντσερ, και νυχτερινές εφόδους, είναι Αρλεκιν σκέτο. Στάζουμε.![]()
(Να, αυτά αγνοούσα ο μλκς τόσα χρόνια και δεν καθόμουνα να περιγράφω αερομαχίες στις κοπελιές...)
Απλώς δεν ήξερα ότι τέτοιες θεματολογίες προκαλούν μούσκεμα...
Yippie Kay Yay
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Την έχω δει την ταινία. Αποτυπώνει όλη την οδύνη και την απελπισία που προκαλεί ο πόλεμος.ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2023, 15:43Τσεκάρισε το "Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο" του Ρέμαρκ, που αναφέρεται στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είναι μελέτη αλλά μυθιστόρημα, βγήκε το 1929 και είναι μια εκπληκτική εισαγωγή στις μάχες των χαρακωμάτων, που δεν ήταν καν "μάχες" αλλά ευφημισμός της αδράνειας όσων θεωρούν τους μάχιμους κιμά.Gherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 15:34Εγώ αυτό ήταν που το λάτρεψα.Evritis έγραψε: 08 Ιαν 2023, 15:30
Μέτριο. Αν και όσον αφορά την ιστορία η περίοδος που πιάνει είναι από τις αγαπημένες μου (οτιδήποτε από τον 19ο αιώνα και έπειτα), δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Θεωρώ ότι έχει γράψει καλύτερα.
Δεν έχω δει την ταινία στο νετφλιξ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Οκ την γλύτωσες.Airman68 έγραψε: 08 Ιαν 2023, 18:19Παρεξήγησες, στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε.Gherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 14:23Αν δεν συμφωνείς δεν είσαι καθόλου φίλος μου. Στην ουσία είσαι πολύ, παρά πολύ εχθρός μου.Airman68 έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:16
![]()
(Να, αυτά αγνοούσα ο μλκς τόσα χρόνια και δεν καθόμουνα να περιγράφω αερομαχίες στις κοπελιές...)
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν με τραβάει να το διαβάσω. Έχω ένα τοσοδούλικο προβληματάκι.
δεκτο αν δεν σου αρεσουν τα ιστορικα ....για οσους αρεσουν να το διαβασουνGherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 20:46Δεν με τραβάει να το διαβάσω. Έχω ένα τοσοδούλικο προβληματάκι.
Το τρικ είναι να μην είσαι τέρμα στις τεχνικές ορολογίες που θα κάνουν τον μέσο άνθρωπο να νομίζει ότι διαβάζει κινέζικα, αλλά και ούτε πολύ απλοικός (θες να δείξεις ότι το κατέχεις το θέμα).Airman68 έγραψε: 08 Ιαν 2023, 18:19Παρεξήγησες, στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε.Gherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 14:23Αν δεν συμφωνείς δεν είσαι καθόλου φίλος μου. Στην ουσία είσαι πολύ, παρά πολύ εχθρός μου.Airman68 έγραψε: 08 Ιαν 2023, 13:16
![]()
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Το συγκεκριμένο δεν με τραβάει, μια χαρά μου αρέσουν τα ιστορικά.nemo έγραψε: 09 Ιαν 2023, 18:19δεκτο αν δεν σου αρεσουν τα ιστορικα ....για οσους αρεσουν να το διαβασουνGherschaagk έγραψε: 08 Ιαν 2023, 20:46Δεν με τραβάει να το διαβάσω. Έχω ένα τοσοδούλικο προβληματάκι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση

)