Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Green Dragon έγραψε: 03 Ιαν 2023, 09:10
Η σειρά είναι
- Αρχικό στέλεχος
- Άλφα
- Δέλτα
- Όμικρον
Η πρώτη μετάλλαξη ήταν η Άλφα που ήταν και η πιο βαριά μορφή κορωνοϊού μέχρι σήμερα, τουλάχιστον απ' όσες διαδόθηκαν ευρέως. Αλλά λες 'εναν χρόνο μετά' που το ταυτίζεις με το τώρα υποθέτω οπότε αν είχες κολλήσει πέρσι κοντά στο τέλος του χρόνου μάλλον είχες την Δέλτα.
10 Φεβ 2021 την κολλησα
Άλφα τότε, συγχαρητήρια, έπιασες το αντι-Λόττο, ήταν το χειρότερο στέλεχος. Αφού πέρασαν τα μεθεόρτια πάλι καλά.
Ειμαι πολυ απογοητευμενος απο το chad immune system μου,που το πηρε το θεμα στα σοβαρα μονο για 2 μερες και μολις ειδε οτι το προβιντακι ειναι της πλακας ειπε fuck it βγαλτα περα μονος σου εγω φευγω.Καπως ετσι ηρθε και η ανοσμια απο το πουθενα.
Εχεις και μπούκωμα στη μύτη;
Δεν θα το λεγα μπουκωμα,ψιλοετρεχε.Τωρα τιποτα.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Εν τω μεταξύ, για κάποιο λόγο έχει καλλιεργηθεί στον κόσμο η νοοτροπία πως αν είσαι άρρωστος αλλά όχι απο κορώνα, είσαι οκ, δεν υπαρχει θεμα, είναι σαν να μην είσαι. ΓΟΥΑΤ ΔΗ ΑΚΤΣΟΥΑΛ ΦΑΚ???
Ακούω και βλέπω ενα σωρό άτομα να εχουν βήχα, φτέρνισμα, να ανεβαζουν πυρετούς κτλ και να σου λενε "μην ανησυχεις, δεν ειναι κορωνοιος, εκανα τεστ, γριπούλα είναι, μη φοβάσαι".
ΒΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕΕΕ! ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΩ ΒΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ!!!
ΡΕΕΙΣΤΕΣΟΒΑΡΟΙΡΕ???
ΑΠΟ ΠΌΤΕ Η ΓΡΙΠΟΥΛΑ ΕΓΙΝΕ ΜΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ? ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ?
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΖΩΑ!
Ε ΡΕ ΕΝΑ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΣΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
vantono έγραψε: 04 Ιαν 2023, 00:07
Έτσι είναι αυτά. Όταν ονομάζεις κοροϊδευτικά "γριπούλα" έναν ιό που έχει σκοτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην ιστορία του για να τονίσεις την σοβαρότητα του κορωνοϊού και προσπαθείς να αποθαρρύνεις οποιαδήποτε σύγκριση, υπονοώντας ότι ο κορωνοϊός είναι τόσες τάξεις μεγέθους πιο σοβαρή απειλή που η γρίπη είναι ένα τίποτα, αυτά τα αποτελέσματα θα πάρεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Έτσι είναι αυτά. Όταν ονομάζεις κοροϊδευτικά "γριπούλα" έναν ιό που έχει σκοτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην ιστορία του για να τονίσεις την σοβαρότητα του κορωνοϊού και προσπαθείς να αποθαρρύνεις οποιαδήποτε σύγκριση, υπονοώντας ότι ο κορωνοϊός είναι τόσες τάξεις μεγέθους πιο σοβαρή απειλή που η γρίπη είναι ένα τίποτα, αυτά τα αποτελέσματα θα πάρεις.
Σου δίνω ένα δίκιο εδώ. Έγιναν πολλές υπερβολές. Ωστόσο δεν θυμάμαι πριν, ούτε και βλέπω τώρα κάποιο άλλο ιό γρίπης να στέλνει 2-3 άτομα από την ίδια οικογένεια στην εντατική και 1-2 στον άλλο κόσμο. Δεν είναι επειδή δεν μας έκανε εντύπωση ή περνούσε απαρατήρητο. Αν είχαμε χάσει 2-3 άτομα από το ίδιο σπίτι από κοινή γρίπη θα το ξέραμε και θα το θυμόμασταν. Υπήρχε μία περίοδος που συνεχώς άκουγα για νεκρούς στη γειτονιά και ένα αναφέρει και τους συγγενείς που έχασα από εξάπλωση που συνέβη σε μία και μόνη οικογενειακή γιορτή.
Όσο κι αν μεγεθύνθηκαν, για διάφορους λόγους, οι επιπτώσεις του κορωνοϊού, αυτά που ζήσαμε σε σοβαρότητα νοσηλειών και απώλειες γνωστών και συγγενών, δεν τα είχαμε ξαναδεί.
Σου δίνω ένα δίκιο εδώ. Έγιναν πολλές υπερβολές. Ωστόσο δεν θυμάμαι πριν, ούτε και βλέπω τώρα κάποιο άλλο ιό γρίπης να στέλνει 2-3 άτομα από την ίδια οικογένεια στην εντατική και 1-2 στον άλλο κόσμο. Δεν είναι επειδή δεν μας έκανε εντύπωση ή περνούσε απαρατήρητο. Αν είχαμε χάσει 2-3 άτομα από το ίδιο σπίτι από κοινή γρίπη θα το ξέραμε και θα το θυμόμασταν. Υπήρχε μία περίοδος που συνεχώς άκουγα για νεκρούς στη γειτονιά και ένα αναφέρει και τους συγγενείς που έχασα από εξάπλωση που συνέβη σε μία και μόνη οικογενειακή γιορτή.
Όσο κι αν μεγεθύνθηκαν, για διάφορους λόγους, οι επιπτώσεις του κορωνοϊού, αυτά που ζήσαμε σε σοβαρότητα νοσηλειών και απώλειες γνωστών και συγγενών, δεν τα είχαμε ξαναδεί.
Ο κορωνοϊός, τουλάχιστον στα αρχικά του στελέχη, είχε 2-4 φορές μεγαλύτερη θνητότητα από την γρίπη, αλλά με πολύ πιο απότομη μεταβολή της θνητότητας με την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό. Σαφώς αυτό είναι σοβαρότερο, αλλά δεν κάνει την διαφορά μεταξύ γρίπης και κορωνοϊού χαοτική. Ο λόγος που δεν γνώριζες ποτέ να πέθαιναν διάφοροι γνωστοί σου από γρίπη είναι γιατί ποτέ δεν τους μετρούσαν με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο η γρίπη και παρά τον ετήσιο εμβολιασμό συνεχίζει να στέλνει γύρω στο μισό εκατομμύριο άτομα τον χρόνο και με πολύ καλύτερα εμβόλια και με σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να έχει φυσική ανοσία. Εγγενώς είναι ΠΙΟ επικίνδυνος ιός η γρίπη. Επίσης οι πανδημίες που ξέρουμε να έχει προκαλέσει είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες του κορωνοϊού. Π.χ. μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες πανδημίες στην Αγγλία του 16ου αιώνα άφησε την χώρα με 2% λιγότερο πληθυσμό. Σε σημερινούς αριθμούς θα ήταν σαν να μειωνόταν ο πληθυσμός της Αγγλίας κατά 1 εκατομμύριο (αντίστοιχα για το 2020-2021 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία ήταν περίπου 100 χιλιάδες*).
* σύμφωνα με δεδομένα υπερβάλλουσας θνησιμότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2023, 02:09
Ο κορωνοϊός, τουλάχιστον στα αρχικά του στελέχη, είχε 2-4 φορές μεγαλύτερη θνητότητα από την γρίπη, αλλά με πολύ πιο απότομη μεταβολή της θνητότητας με την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό. Σαφώς αυτό είναι σοβαρότερο, αλλά δεν κάνει την διαφορά μεταξύ γρίπης και κορωνοϊού χαοτική. Ο λόγος που δεν γνώριζες ποτέ να πέθαιναν διάφοροι γνωστοί σου από γρίπη είναι γιατί ποτέ δεν τους μετρούσαν με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο η γρίπη και παρά τον ετήσιο εμβολιασμό συνεχίζει να στέλνει γύρω στο μισό εκατομμύριο άτομα τον χρόνο και με πολύ καλύτερα εμβόλια και με σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να έχει φυσική ανοσία. Εγγενώς είναι ΠΙΟ επικίνδυνος ιός η γρίπη. Επίσης οι πανδημίες που ξέρουμε να έχει προκαλέσει είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες του κορωνοϊού. Π.χ. μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες πανδημίες στην Αγγλία του 16ου αιώνα άφησε την χώρα με 2% λιγότερο πληθυσμό. Σε σημερινούς αριθμούς θα ήταν σαν να μειωνόταν ο πληθυσμός της Αγγλίας κατά 1 εκατομμύριο (αντίστοιχα για το 2020-2021 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία ήταν περίπου 100 χιλιάδες*).
* σύμφωνα με δεδομένα υπερβάλλουσας θνησιμότητας.
Δεν ξέρω φίλε μου. Είσαι καλύτερος με τα νούμερα και βεβαίως αυτά έχουν αξία. Ωστόσο ενώ από γρίπη άκουγα συχνά να αρρωσταίνουν τα περισσότερα μέλη μιας οικογένειας, δεν θυμάμαι στον στενό ή ευρύτερο κύκλο μου να καταλήγουν μαζικά στην εντατική ή να πεθαίνουν περισσότερα του ενός ατόμου από την ίδια οικογένεια μαζί. Αυτό το έζησα πρώτη και μόνη φορά με την πανδημία του κορωνοϊού. Και δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο της καταμέτρησης. Δεν μιλάμε για τα επίσημα στοιχεία του κράτους. Για το απλό γεγονός να σε πάρει ένας γνωστός ή συγγενείς και να σου πει έχασα τη μάνα και την αδελφή μου από γρίπη. Ταυτόχρονα.
Και μπορεί ο ιός της γρίπης να έχει σαρώσει σε άλλες εποχές και να ήταν το ίδιο ή ακόμα πιο επικίνδυνος αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για την παρούσα συγκυρία όπου παρά τα αρκετά αυστηρά μέτρα και την όποια εξέλιξη στις συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης, ο κορωνοϊός έκανε πάρτι. Διαισθητικά το 2-4 φορές μεγαλύτερη θνητότητα μου φαίνεται λίγο για να περιγράψει την κατάσταση που βιώσαμε τα σχεδόν 3 προηγούμενα χρόνια, αλλά σέβομαι το ότι ασχολείσαι περισσότερο και πιο συστηματικά με τα σχετικά νούμερα.
Δεν είναι αυτός ο λόγος. Και πριν 30 χρόνια και πριν 20 οι γονείς στέλναν τα παιδια στο σχολείο με λίγο πυρετό, λίγο συνάχι, λίγο βήχα. Είναι η υποτίμηση της κατάστασης.
Θυμάμαι που ονομάζατε γριπούλα τον COVID που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.
Πιάσαμε τα 6,5 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, για κάποιο λόγο έχει καλλιεργηθεί στον κόσμο η νοοτροπία πως αν είσαι άρρωστος αλλά όχι απο κορώνα, είσαι οκ, δεν υπαρχει θεμα, είναι σαν να μην είσαι. ΓΟΥΑΤ ΔΗ ΑΚΤΣΟΥΑΛ ΦΑΚ???
Ακούω και βλέπω ενα σωρό άτομα να εχουν βήχα, φτέρνισμα, να ανεβαζουν πυρετούς κτλ και να σου λενε "μην ανησυχεις, δεν ειναι κορωνοιος, εκανα τεστ, γριπούλα είναι, μη φοβάσαι".
Έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι γενικότερα. Κολλά το κεφάλι τους σε μία συγκεκριμένη, κοινωνικά βεβαρημένη κατάσταση, και ξεχνούν τις υπόλοιπες.
Φυσικά και η γρίπη συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο, ειδικά για τους μεγαλύτερους.
stavmanr έγραψε: 04 Ιαν 2023, 09:47
Θυμάμαι που ονομάζατε γριπούλα τον COVID που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.
Αν συνεχίσουμε να μετράμε επ' άπειρον, κάποια στιγμή τον επόμενο αιώνα ίσως να πιάσουμε τα 100 εκατομμύρια. Στο μεταξύ η γρίπη επίσης σκοτώνει 500 χιλιάδες τον χρόνο, οπότε στην ίδια περίοδο συγκρίνουμε 6,5 με 1,5 εκατομμύριο.
Γριπούλα την λέγατε υποτιμητικά εσείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr έγραψε: 04 Ιαν 2023, 09:47
Αν συνεχίσουμε να μετράμε επ' άπειρον, κάποια στιγμή τον επόμενο αιώνα ίσως να πιάσουμε τα 100 εκατομμύρια. Στο μεταξύ η γρίπη επίσης σκοτώνει 500 χιλιάδες τον χρόνο, οπότε στην ίδια περίοδο συγκρίνουμε 6,5 με 1,5 εκατομμύριο.
Γριπούλα την λέγατε υποτιμητικά εσείς.
Το αντίθετο.
Αυτό που γράφαμε από την αρχή εμείς (δηλαδή εγώ σε αυτή την περίπτωση) είναι ότι η Covid είναι περίπου 6 φορές πιο κολλητική κι επικίνδυνη από τη γρίπη.
Γι' αυτό κι επιμέναμε (δηλαδή εγώ) σε όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον Covid, σε αντίθεση με εσάς (δηλαδή εσένα στη συγκεκριμένη περίπτωση).
Εσύ μας έλεγες ότι είναι 1000 φορές πιο θανατηφόρος. Ένα κλικ κάτω από τον έμπολα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σημερα βγηκα και εγω θετικος πρωτη φορα . Συμπτωματα εντελως χαλαρα . λιγο πιασμενο το κορμι και δεκατα . τα δεκατα με σπρωξαν στο ραπιντ γιατι τελευταια φορα που ειχα πυρετο δε θυμαμαι καν ποτε ηταν .