!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πισπιρίγκου #2

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πισπιρίγκου #2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:41
Beria έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:23

Δεν τα φορτώνω μόνον στην αντιπατριαρχία, ξέρω ακριβώς τι έγραψα και γιατί.

Αναφορικά δε με το μπολντ, που αφορά στα τελευταία 70 χρόνια, γιατί συμβαίνει αυτό;

Έτσι, για να το πάρουμε στεπ μπάι στεπ.
Γιατί ο άντρας δεν είναι φτιαγμένος για να μεγαλώνει μόνος του παιδιά
Μπράβο ρε Beria. Μπράβο.
Συμφωνώ και έπιασα το υπονοούμενο με τα πλάγια.

Οπότε, πάμε και στο δεύτερο στεπ.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, ούτε και οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά.

Οπότε, η γονεϊκή καταλληλότητα δεν είναι θέμα φύλου.

Είτε σε παπάρα είτε σε παπάρω πέσει το παιδί, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

AlienWay έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:47
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:40
AlienWay έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:36

Μα είπες ότι επικρατεί μια εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τις μάνες που τους δίδεται η επιμέλεια (εσύ την αποδίδεις στην πατριαρχία) και συμφώνησα μαζί σου.
Οκ η ακατάλληλοτητα τι σχέση έχει, θύμισε μου λίγο.
Naida έγραψε: 02 Ιαν 2023, 19:31 10 φορές νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική. Πως διαολο την άφηναν να μεγαλώνει το παιδί και δεν της είχαν πάρει την επιμέλεια;
Naida έγραψε: 02 Ιαν 2023, 20:41Ακριβώς. Θέμα πατριαρχιας είναι η αντίληψη το παιδί πρέπει να είναι με τη μάνα του, η γυναίκα είναι αρμόδια για το μεγάλωμα των παιδιών, είναι η φύση της γυναίκας να είναι μητέρα, η γυναίκα στο σπίτι με τα παιδιά κτλ Είπες κάτι;
Και σου είπα, ότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν αυτή η αντίληψη ήταν και είναι θέμα πατριαρχίας.

Οπως (λέω τώρα) δεν με ενδιαφέρει αν αυτή η αντίληψη είναι θέμα αντιπατριαρχίας (που δεν είναι).

Το ζήτημα είναι ότι καλώς ή κακώς, οι μάνες κερδίζουνε την επιμέλεια ακόμη κι όταν είναι πασιφανώς ακατάλληλες.
Νομίζω δεν καταλαβαίνεις :D θα επιχείρηση να στο εξηγήσω άλλη μια.
Άλλο πράγμα παίρνει η μάνα την επιμέλεια γιατί είναι γυναίκα και άρα αρμόδια να μεγάλωσει το παιδί (αντίληψη πατριαρχική) και άλλο δεν αφαιρείται η επιμέλεια από μια ακατάλληλη μάνα (παράλειψη, παραβλέψη, αβλεψία του κράτους και των λειτουργών του) . Δεν ξέρω αν κατάφερα να στο κάνω πιο ξεκάθαρο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:51
Beria έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:34

Γιατί ο άντρας δεν είναι φτιαγμένος για να μεγαλώνει μόνος του παιδιά
Μπράβο ρε Beria. Μπράβο.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, ούτε και οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά.

Είτε σε παπάρα είτε σε παπάρω πέσει το παιδί, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.
Καλά το πας.

Que Sera, Sera...
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:44
Blackdog έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:31 Αυτο που λεει η 29χρονη εδω

«Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι. Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, γιατί είχε ωραία μέρα. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω για λίγο, πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι», λέει στον Άγγελο Λαμπίδη η 29χρονη και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Μετά δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Την αγαπούσα πάρα πολύ την κόρη μου».

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... i/3674760/

...Συν το γεγονος οτι εφυγε και πηγε σε ξενοδοχειο να μεινει, οπως και οτι εκανε οτι δεν ηξερε μετα, ταιριαζει με ψυχικη ασθενεια που χριζει ενδεχομενως νοσηλειας αλλα δεν θα μπορουσε να θεωρηθει επικινδυνη ετσι ωστε να υπαρξει μακροχρονιος εγκλεισμος.

Οτι ηταν εντελως ακαταλληλη για μανα ειναι φως φαναρι, αλλα παιδοκτονος;
Νομιζω οτι θα το ειχαν καταλαβει απο πριν οι ψυχιατροι οτι ειχε αντικοινωνικη συμπεριφορα.

Η Πισπιριγκου δεν δεχοταν να παει σε ψυχιατρο, την πιεσαν μια φορα να παει αλλα δεν ξαναπηγε ποτε. Ειπε πανω κατω οτι ο ψυχιατρος ηταν ψυχακιας. :003:
Δηλαδή, πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό ότι κάποιος που δεν έχει σώας τας φρένας (σαφέστατος προσδιορισμός) δεν έχει το ίδιο κριτήριο στο οτιδήποτε;

Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιμετωπισθεί μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Μια στοιχειώδης καταστολή, μία κίνηση μεταξύ πρώτης και δεύτερης ταχύτητας. Αν κοπεί, άντε γεια. Είναι καθαρά θέμα τύχης το αν θα πέσει ο οδηγός σε πράσινο ή κόκκινο φανάρι.
Δεν παει ετσι...Το να ειναι καποιος επικινδυνος για τους αλλους δεν ειναι χαρακτηριστικο που εχουν ολες οι ψυχικες ασθενειες. Οι ψυχιατροι πρεπει να διαγνωσουν και αντικοινωνικη διαταραχη αναμεσα στις 4-5-6 αλλες διαταραχες που θα εχει ο αρρωστος.

Οσο αφορα την δευτερη παραγραφο, δυστυχως ναι.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:53
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:40

Οκ η ακατάλληλοτητα τι σχέση έχει, θύμισε μου λίγο.
Naida έγραψε: 02 Ιαν 2023, 19:31 10 φορές νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική. Πως διαολο την άφηναν να μεγαλώνει το παιδί και δεν της είχαν πάρει την επιμέλεια;
Naida έγραψε: 02 Ιαν 2023, 20:41Ακριβώς. Θέμα πατριαρχιας είναι η αντίληψη το παιδί πρέπει να είναι με τη μάνα του, η γυναίκα είναι αρμόδια για το μεγάλωμα των παιδιών, είναι η φύση της γυναίκας να είναι μητέρα, η γυναίκα στο σπίτι με τα παιδιά κτλ Είπες κάτι;
Και σου είπα, ότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν αυτή η αντίληψη ήταν και είναι θέμα πατριαρχίας.

Οπως (λέω τώρα) δεν με ενδιαφέρει αν αυτή η αντίληψη είναι θέμα αντιπατριαρχίας (που δεν είναι).

Το ζήτημα είναι ότι καλώς ή κακώς, οι μάνες κερδίζουνε την επιμέλεια ακόμη κι όταν είναι πασιφανώς ακατάλληλες.
Άλλο πράγμα παίρνει η μάνα την επιμέλεια γιατί είναι γυναίκα και άρα αρμόδια να μεγάλωσει το παιδί (αντίληψη πατριαρχική) και άλλο δεν αφαιρείται η επιμέλεια από μια ακατάλληλη μάνα (παράλειψη, παραβλέψη, αβλεψία του κράτους και των λειτουργών του) . Δεν ξέρω αν κατάφερα να στο κάνω πιο ξεκάθαρο.
Να αφαιρεθεί έτσι, ξεροσφύρι, είναι απελπιστικά δύσκολο για τους λόγους που σου εξήγησε η σεσίλια.

Αντίθετα στο διαζύγιο δίδεται (λόγω του θεσμού) η ευκαιρία να τσεκαριστούν πλήρως και οι δύο γονείς. Δηλαδή εκεί είναι η ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια αναφορικά με το ποιόν τους.

Αλλιώς, έτσι, στα καλά του καθουμένου, δεν γίνεται να αφαιρεθεί. Εδώ ας πούμε πάσχουν μερικές γυναίκες από επιλόχειο κατάθλιψη (διαγνωσμένη) και είναι απλά Τρίτη
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μπράβο ρε Beria. Μπράβο.

Καλά το πας.
Δεν το πάω εγώ, μόνο του πάει.

Οι εποχές που ίσχυε το "οι γυναίκες είναι καλύτερες ως μάνες" και "οι άντρες είναι καλύτεροι ως επιθεωρητές/κουβαλητές", έχουν παρέλθει οριστικά.

Απ' ό,τι βλέπω τριγύρω, οι νέες γενιές τα έχουν ξεπεράσει αυτά. Κάποια στιγμή θα τα ξεπεράσουν και οι δήθεν πατριάρχες ή δήθεν φεμ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

AlienWay έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:57

Να αφαιρεθεί έτσι, ξεροσφύρι, είναι απελπιστικά δύσκολο για τους λόγους που σου εξήγησε η σεσίλια.

Αντίθετα στο διαζύγιο δίδεται (λόγω του θεσμού) η ευκαιρία να τσεκαριστούν πλήρως και οι δύο γονείς. Δηλαδή εκεί είναι η ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια αναφορικά με το ποιόν τους.

Αλλιώς, έτσι, στα καλά του καθουμένου, δεν γίνεται να αφαιρεθεί. Εδώ ας πούμε πάσχουν μερικές γυναίκες από επιλόχειο κατάθλιψη (διαγνωσμένη) και είναι απλά Τρίτη
Άλλο πράγμα μου λες τώρα.. Δεν ήταν το θέμα μας αν είναι δύσκολο ή όχι να αφαιρεθεί η επιμέλεια αλλά αν το να μην αφαιρείται η επιμέλεια από μια ακατάλληλη μητέρα είναι κομμάτι της πατριαρχικής αντίληψης, Δεν είναι.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:02

Καλά το πας.

Οι εποχές που ίσχυε το "οι γυναίκες είναι καλύτερες ως μάνες" και "οι άντρες είναι καλύτεροι ως επιθεωρητές/κουβαλητές", έχουν παρέλθει οριστικά.

Απ' ό,τι βλέπω τριγύρω, οι νέες γενιές τα έχουν ξεπεράσει αυτά. Κάποια στιγμή θα τα ξεπεράσουν και οι δήθεν πατριάρχες ή δήθεν φεμ.
Δεν έχουν παρέλθει αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο :g030:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Blackdog έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:44
Blackdog έγραψε: 03 Ιαν 2023, 20:31 Αυτο που λεει η 29χρονη εδω

«Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι. Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, γιατί είχε ωραία μέρα. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω για λίγο, πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι», λέει στον Άγγελο Λαμπίδη η 29χρονη και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Μετά δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Την αγαπούσα πάρα πολύ την κόρη μου».

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... i/3674760/

...Συν το γεγονος οτι εφυγε και πηγε σε ξενοδοχειο να μεινει, οπως και οτι εκανε οτι δεν ηξερε μετα, ταιριαζει με ψυχικη ασθενεια που χριζει ενδεχομενως νοσηλειας αλλα δεν θα μπορουσε να θεωρηθει επικινδυνη ετσι ωστε να υπαρξει μακροχρονιος εγκλεισμος.

Οτι ηταν εντελως ακαταλληλη για μανα ειναι φως φαναρι, αλλα παιδοκτονος;
Νομιζω οτι θα το ειχαν καταλαβει απο πριν οι ψυχιατροι οτι ειχε αντικοινωνικη συμπεριφορα.

Η Πισπιριγκου δεν δεχοταν να παει σε ψυχιατρο, την πιεσαν μια φορα να παει αλλα δεν ξαναπηγε ποτε. Ειπε πανω κατω οτι ο ψυχιατρος ηταν ψυχακιας. :003:
Δηλαδή, πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό ότι κάποιος που δεν έχει σώας τας φρένας (σαφέστατος προσδιορισμός) δεν έχει το ίδιο κριτήριο στο οτιδήποτε;

Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιμετωπισθεί μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Μια στοιχειώδης καταστολή, μία κίνηση μεταξύ πρώτης και δεύτερης ταχύτητας. Αν κοπεί, άντε γεια. Είναι καθαρά θέμα τύχης το αν θα πέσει ο οδηγός σε πράσινο ή κόκκινο φανάρι.
Δεν παει ετσι...Το να ειναι καποιος επικινδυνος για τους αλλους δεν ειναι χαρακτηριστικο που εχουν ολες οι ψυχικες ασθενειες. Οι ψυχιατροι πρεπει να διαγνωσουν και αντικοινωνικη διαταραχη αναμεσα στις 4-5-6 αλλες διαταραχες που θα εχει ο αρρωστος.

Οσο αφορα την δευτερη παραγραφο, δυστυχως ναι.
Ναι ρε συ, τα ξέρω αυτά. Σαφώς και όσοι πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή δεν είναι εν δυνάμει δολοφόνοι. Πολλοί είναι αυτοκαταστροφικοί. Ένα τσεκάρισμα σε αυτοκτονίες ή δολοφονίες που έχουν γίνει από ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, θα το κάνει σαφές. Οι αυτοκτονίες/αυτοτραυματισμοί κλπ είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε φάσεις κρίσης. Και πολλές φορές αυτός ακριβώς ο φόβος κάνει το περιβάλλον τους να λειτουργεί παθητικά. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Ακριβώς γι' αυτό, χρειάζεται η φαρμακευτική αγωγή. Σαφώς και δεν είναι πανάκεια και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να μην είναι η ιδανική λύση. Αλλά προς το παρόν είναι το πιο ασφαλές για όλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:06

Καλά το πας.

Εγώ όσο βλέπω φεμ με χειλάκια βάτραχου, χωρίς να πάσχουν από κάποια διαγνωσμένη διαταραχή, πιστεύω το αντίθετο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:17
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:06

Εγώ όσο βλέπω φεμ με χειλάκια βάτραχου, χωρίς να πάσχουν από κάποια διαγνωσμένη διαταραχή, πιστεύω το αντίθετο.
Μπορώ να πω δεν κατάλαβα γρι :smt005:

Que Sera, Sera...
Blackdog

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:12

Ναι ρε συ, τα ξέρω αυτά. Σαφώς και όσοι πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή δεν είναι εν δυνάμει δολοφόνοι. Πολλοί είναι αυτοκαταστροφικοί. Ένα τσεκάρισμα σε αυτοκτονίες ή δολοφονίες που έχουν γίνει από ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, θα το κάνει σαφές. Οι αυτοκτονίες/αυτοτραυματισμοί κλπ είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε φάσεις κρίσης. Και πολλές φορές αυτός ακριβώς ο φόβος κάνει το περιβάλλον τους να λειτουργεί παθητικά. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Ακριβώς γι' αυτό, χρειάζεται η φαρμακευτική αγωγή. Σαφώς και δεν είναι πανάκεια και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να μην είναι η ιδανική λύση. Αλλά προς το παρόν είναι το πιο ασφαλές για όλους.
Ετσι ειναι. Δεν υπαρχει πανακεια σε αυτες τις περιπτωσεις. Εδω και πανω απο 10ετια η ταση ειναι πρωτα συνταγογραφηση και μετα συνεδριες, το αντιθετο με οτι ισχυε παλιοτερα. Τα φαρμακα αυτης της γενιας ειναι αποτελεσματικα σε τετοιο σημειο που να εχει απενοχοποιηθει η πρακτικη αυτη.

Και σαφως αν η αγωγη σταματησει χωρις εντολη γιατρου, the sky is the limit.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Blackdog έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:42

Ετσι ειναι. Δεν υπαρχει πανακεια σε αυτες τις περιπτωσεις. Εδω και πανω απο 10ετια η ταση ειναι πρωτα συνταγογραφηση και μετα συνεδριες, το αντιθετο με οτι ισχυε παλιοτερα. Τα φαρμακα αυτης της γενιας ειναι αποτελεσματικα σε τετοιο σημειο που να εχει απενοχοποιηθει η πρακτικη αυτη.

Κι εκεί πλέον σε αρκετά έχουμε λύσεις με μηνιαίες ενέσεις και ξεμπερδεμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Blackdog

Cecily Anne έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:46
Blackdog έγραψε: 03 Ιαν 2023, 21:42

Κι εκεί πλέον σε αρκετά έχουμε λύσεις με μηνιαίες ενέσεις και ξεμπερδεμα.
:smt023

Και τριμηνιαιες εχουμε
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”