εκει, στο κοκκινο, ειναι το λαθος. καθενας πρεπει να αξιολογειται απο τις ικανοτητες του, ανα πασα στιγμη, και οχι απο οτι πτυχιο πηρε η δεν πηρε 20 χρονια πριν.ST48410 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 00:29Ας μπουν κριτήρια. Όποιος έχει κάνει αυτό και εκείνο στην τάδε κατηγορία, όποιο έχει επίσης το παρακάτω στην επόμενη κοκ. Ας γίνουν 10 κατηγορίες αντί για 3.hellegennes έγραψε: 27 Δεκ 2022, 21:17 Αυτό δεν είναι συζήτηση για αυτό το τόπικ. Κι εγώ δεν συμφωνώ με την μισθολογική κλίμακα του δημοσίου βάσει σπουδών, αλλά εφόσον υπάρχει κλίμακα, δεν βλέπω γιατί οι καλλιτέχνες θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αν δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Δεν μπορείς να λες στον άλλο που είναι σε προχωρημένη ηλικία ότι ξαφνικά απαξιώνω σήμερα τις σπουδές που έκανες πριν 20 χρόνια και μένεις με το απολυτήριο λυκείου.
Ούτε είναι δυνατό άνθρωποι με οικογένεια και υποχρεώσεις να ξανακαθήσουν στα θρανία, να πάρουν ένα νέο πτυχίο, για να μη βρεθούν μισθολογικά σε πολύ πιο δεινή κατάσταση σε σχέση με πριν.
Ξαναλέω. Υπάρχει ίσως η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες ζουν από την τέχνη τους. Στην πράξη αυτό αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό (για μουσικούς που ξέρω κάπως καλύτερα το χώρο). Η πλειοψηφία ζει από την διδασκαλία. Απαξιώνοντας το πτυχίο του άλλου δεν τον μειώνεις μόνο μισθολογικά αν εργαστεί με κάποιο τρόπο στο δημόσιο. Μπορεί να του κλείνεις πόρτες κι από τον ιδιωτικό τομέα. Αν είναι δάσκαλος μουσικής πχ, δεν θα τον πάρει ένα ιδιωτικό σχολείο να διδάξει με ένα πτυχίο αντίστοιχο του απολυτηρίου Λυκείου. Κι ας είναι 10 φορές καλύτερος μουσικός από κάποιον με πανεπιστημιακό χαρτί.
παντως, εγω πισω απο αυτη την αναγνωριση σπουδων, βλεπω οτι ζητανε να πληρώνονται παραπανω και σε ασχετες δουλειες. δηλαδη ο τυπικος υπαλληλος γραφειου στο δημοσιο, πληρωνεται παραπανω αν εχει πανεπιστημιακο πτυχιο, ακομη και παντελως ασχετο με τη δουλεια που κανει.
ειναι δηλαδη στο λογιστηριο, τσιμπαει μια ιστορια της τεχνης στο ανοιχτο πανεπιστημιο, και κανα μεταπτυχιακο, και ο μισθος ανεβαινει.
αυτο βλεπω να ζητανε και οι καλλιτεχνες. και μου μοιαζει στα ορια της απατης.