Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
sharp έγραψε: 27 Δεκ 2022, 12:10
Με τις μλκιες αρρώστησα κι εγώ. Χριστουγεννιάτικα στο κρεββάτι να διαβάζω πχόρουμ... άσε που χάνω 2 τραπεζώματα! Κι όλα αυτά για να μην πάω να κάνω το 4ο επαναλληπτικό. Το καλοκαίρι τη γλύτωσα ενώ είχαν κολλήσει όλοι γύρω μου και νόμιζα ότι είμαι ασυμπτωματικός. Προφανώς ήταν το εμβόλιο 2 μήνες πριν, τώρα τομπούλ!
Ο ψεκασμός στο απόγειό του.
Μαλάκα, είστε ένα στάδιο πιο κάτω από το "φωνάζω τον γιατρό-μάγο να βράσει βότανα στο κεφάλι μου".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
vantono έγραψε: 27 Δεκ 2022, 12:15
Μην κρίνετε απο τα καλοκαιρια που όλοι τη γλυτώσατε/με. Αλλο καλοκαιρι άλλο τώρα. Τα καλοκαίρια ειναι πολύ μικρή η μετάδοση του φορτίου του ιου. Πρέπει να εισαι γκαντεμης για να κολλησεις. Να σε φτύσουν στη μάπα, ή να πιεις απο ποτήρι κορωνιασμενου ή να χώσεις τα δάχτυλά σου σε μύτη/στομα αμεσως μετα απο χειραψία μαζι του.
Εμένα κολλησε η δικιά μου (2η φορά) καπου τον Αυγουστο, μεναμε στο ιδιο σπιτι, το περασε σχεδον σαν να μην το περασε, για 5 μερες με συμπτωματα απλου πονοκεφάλου, ουτε πυρετοι ουτε βηχες και απωλειες γεύσεων και συνάχια ουτε τιποτα, και εγω μεσα στο ιδιο σπιτι δεν κολλησα καθολου.
Και συναναστρεφόμουν και με άλλα άτομα που ειχαν κολλησει το καλοκαιρι, τρωγαμε δίπλα-δίπλα ενω ηταν θετικοι, και δεν κολλαγα με τιποτα.
Μην κρίνετε απο τα καλοκαιρια που όλοι τη γλυτώσατε/με. Αλλο καλοκαιρι άλλο τώρα. Τα καλοκαίρια ειναι πολύ μικρή η μετάδοση του φορτίου του ιου. Πρέπει να εισαι γκαντεμης για να κολλησεις. Να σε φτύσουν στη μάπα, ή να πιεις απο ποτήρι κορωνιασμενου ή να χώσεις τα δάχτυλά σου σε μύτη/στομα αμεσως μετα απο χειραψία μαζι του.
Εμένα κολλησε η δικιά μου (2η φορά) καπου τον Αυγουστο, μεναμε στο ιδιο σπιτι, το περασε σχεδον σαν να μην το περασε, για 5 μερες με συμπτωματα απλου πονοκεφάλου, ουτε πυρετοι ουτε βηχες και απωλειες γεύσεων και συνάχια ουτε τιποτα, και εγω μεσα στο ιδιο σπιτι δεν κολλησα καθολου.
Και συναναστρεφόμουν και με άλλα άτομα που ειχαν κολλησει το καλοκαιρι, τρωγαμε δίπλα-δίπλα ενω ηταν θετικοι, και δεν κολλαγα με τιποτα.
Και τώρα κόλλησες;
Εγω? Όχι, λαίμαι. Πρώτη και τελευταια φορά κόλλησα αρχές Απριλίου.
Και τώρα κόλλησες;
Εγω? Όχι, λαίμαι. Πρώτη και τελευταια φορά κόλλησα αρχές Απριλίου.
Ερμής έγραψε: 26 Δεκ 2022, 21:24
Όταν σύζυγος και γιος βγήκαν θετικοί, έπεσα με τα μούτρα πάνω της για να κολλήσω να ξεμπλέξω. Δε κόλλησα.
Και εγώ τα ίδια. Από τότε που κόλλησα μία, έχω τον ακόλλητο.
Εχω συναναστραφεί με 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις 10 του μήνα και μετά, και τίποτα δεν πιάνει.
Δεν έχω κολλήσει ποτέ, ούτε μια. Υπάρχει κάνεις αλλος;
Άλλο "δεν έχω κολλήσει" άλλο "δεν έχω νοσήσει". Σε όλες τις ασθένεις που μεταδίδονται από τον αέρα έχουμε διαρκή έκθεση. Οι περισσότερες εισέρχονται στο σύστημά μας και γίνονται κομματάκια από το ανοσοποιητικό, πριν αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ότι μπορεί να έχεις κολλήσει, να μην πάθεις covid (δηλαδή να μην νοσήσεις) αλλά να έχεις παρ' όλα αυτά υψηλό ιικό φορτίο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Μπορεί να κολλήσεις και να έχεις πολύ μικρό ιικό φορτίο για να ανιχνεύεται από τεστ.
Κι εγώ για 2,5 χρόνια ήμουν σε διαρκή έκθεση. Πολύ πιθανόν ο ιός να εισήρθε στο σύστημα μου πολλές φορές πριν νοσήσω και να μην το πήρα γραμμή ποτέ (καλά, εγώ δεν έκανα και τεστ γενικότερα, γιατί δεν ήμουν νομικά υποχρεωμένος).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Με τις μλκιες αρρώστησα κι εγώ. Χριστουγεννιάτικα στο κρεββάτι να διαβάζω πχόρουμ... άσε που χάνω 2 τραπεζώματα! Κι όλα αυτά για να μην πάω να κάνω το 4ο επαναλληπτικό. Το καλοκαίρι τη γλύτωσα ενώ είχαν κολλήσει όλοι γύρω μου και νόμιζα ότι είμαι ασυμπτωματικός. Προφανώς ήταν το εμβόλιο 2 μήνες πριν, τώρα τομπούλ!
Περαστικά φίλε και σε σένα και στους υπόλοιπου που νοσούν.
Ο ψεκασμός στο απόγειό του.
Μαλάκα, είστε ένα στάδιο πιο κάτω από το "φωνάζω τον γιατρό-μάγο να βράσει βότανα στο κεφάλι μου".
Ποιος είναι ο ψεκασμός;
Για ένα διάστημα μετά τον εμβολιασμό ή τη νόσηση, έχεις τέτοια αντισώματα που δεν πρόκειται να νοσήσεις ξανά όσο εκτεθειμένος κι αν είσαι. Αυτό το έχουν διαπιστώσει εμπειρικά όλοι εκτός του Στύγιου.
There are decades where you fuck around and days where you find out
39,4 σταθερά.Περπατησα και 5 κμ στον ηλιο πήρα και το ντουαλ προβιντ φλου τεστ θα το κάνω αργοτερα
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
39,4 σταθερά.Περπατησα και 5 κμ στον ηλιο πήρα και το ντουαλ προβιντ φλου τεστ θα το κάνω αργοτερα
Τα αντισώματα σου είναι αδύναμα και ο ιός μέσα σου μεταλλάσσεται συνέχεια. Αυτό δείχνει ο παρατεταμένος υψηλός πυρετός. Λογικά έφτιαξες νέο στέλεχος.
Τα αντισώματα μου σπέρνουν τρόμο και πανικό. Ο υψηλός πυρετός εμποδίζει τον ιό να παρταρει
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.