Δεν βλέπω κανέναν σοβαρό λόγο να τον διαγράψουν.George_V έγραψε: 24 Δεκ 2022, 19:06Δεν αναγκάζω κανέναν...taxalata xalasa έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:54Και κοιταξτε να ειστε πιο κοσμιοι οταν συνδιαλεγεστε και να αποφευγετε τις προσωπικες επιθεσεις και χαρακτηρισμους προς τους συνομιλητες σας.George_V έγραψε: 24 Δεκ 2022, 15:08
Eχεις διαβάσει ότι έχει γράψει σε αυτό το νήμα και σε άλλα και έχεις μείνει ακόμα με την απορία?
Δε σου έχει λυθεί ήδη μετά από ότι έχεις σιαβασει?
Αυτη ειναι η πρωτη προειδοποιηση πρωτου αναγκασεις τον συντονιστη να μου επιβαλει ξανα προσωρινο αποκλεισμο, ευχαριστω....![]()
Μονο του έρχεται.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
που ναι οι Ιλλυριοι;
Re: που ναι οι Ιλλυριοι;
- Sid Vicious
Χριστουγεννα δεν διαγραφουμε ετσι κι αλλιως
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Oυτε εγώ. εκτός και αν παραφερθει πάλι.Annibas έγραψε: 24 Δεκ 2022, 20:24Δεν βλέπω κανέναν σοβαρό λόγο να τον διαγράψουν.George_V έγραψε: 24 Δεκ 2022, 19:06Δεν αναγκάζω κανέναν...taxalata xalasa έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:54
Και κοιταξτε να ειστε πιο κοσμιοι οταν συνδιαλεγεστε και να αποφευγετε τις προσωπικες επιθεσεις και χαρακτηρισμους προς τους συνομιλητες σας.
Αυτη ειναι η πρωτη προειδοποιηση πρωτου αναγκασεις τον συντονιστη να μου επιβαλει ξανα προσωρινο αποκλεισμο, ευχαριστω....![]()
Μονο του έρχεται.
το ποσταρισμα τύπου "γράφω ότι μου καβλωσει και είναι αλήθεια γιατί έτσι το λέω και το έχω πιστεψει" μπορεί να είναι ηλιθιο και κωμικό αλλά δεν είναι λόγος διαγραφής.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- taxalata xalasa
ο αδελφος με την αδερφη εχουν σχεση; ή είναι απλή συνωνυμία;Annibas έγραψε: 24 Δεκ 2022, 16:59 ΑΛΒΑΝΟΣ και ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ δέν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους παρά μόνο ηχητική, το πρώτο είναι γεωγραφικός προσδιορισμός που αφορά την μυθική ίδρυση της Ρώμης, το δεύτερο εθνολογικός για τους Ιλλυριούς της βασίλισσας Τεύτας.
Αλβανός.
Αρβανίτης.
[img]https://i.postimg.cc/0jGqy7Lz/1419 ... .jpg[/img]
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Νομίζω ότι μας παρουσιάζει αυτά που πιστεύουν οι Αλβανοί. Την κανονική άποψη του κράτους. Απλά δεν έχει την λογική να την κρίνει. Καλά δεν είναι και τίποτε καινούριο εδώ.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
- taxalata xalasa
Νομίζεις... δεν ξερεις και ουτε εχεις λογική για να κρινεις... Μεινε στο «Νομίζω»Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 01:35Νομίζω ότι μας παρουσιάζει αυτά που πιστεύουν οι Αλβανοί. Την κανονική άποψη του κράτους. Απλά δεν έχει την λογική να την κρίνει. Καλά δεν είναι και τίποτε καινούριο εδώ.
καλή ιλλυριά από την παραμύθα που χεις φάει...
Χωρίς ούτε ένα επιχείρημα; Μπράβο τεράστια επιτυχία.taxalata xalasa έγραψε: 24 Δεκ 2022, 20:08Γιατί ρωτάς συνέχεια το ίδιο;Σέλευκας έγραψε: 24 Δεκ 2022, 14:49Ρε συ εγώ συζητάω μαζί σου εδώ ένα και μοναδικό πράγμα. Αν οι σύγχρονοι Αλβανοί έχουν κάποια σχέση με τους Ιλλυριούς. Ότι ένα βουνό στην Ελλάδα έχει αρβανίτικο όνομα σήμερα δεν αποτελεί στοιχείο για τη σχέση Ιλλυριών και Αλβανών. Τρελός είσαι;taxalata xalasa έγραψε: 23 Δεκ 2022, 19:11
Να το μαθεις και οταν το μαθεις, τα ξαναλεμε.
Τι νοημα εχει να σου απαντω αφου εσυ κολλημενος στο Δεν
και εχεις βγαλει πορισμα a priori και ανευ στοιχείων;
και απορρίπτεις την britannica και τις αλλογλωσσες πηγες;
Πιστευε ο,τι θελεις. Ουτως η αλλως δεν εχει σημασια τι πιστευεις εσυ μεμονωμενα.
Η παγκοσμια δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα και σεβεται και τις μειονοτητες.![]()
Για συμβουλη σε λεω μονο να κοιταξεις μηπως εχεις καταντησει ενα γραφικο εκθεμα κηπου και δεν το χεις χαμπεριάσει ακομα.![]()
Κοίτα! μεταφρασμένο από την αγγλική wiki που μπορείς να δεις και μόνος σου.
Η ίδια η Ιλλυρική εξαφανίστηκε μεταξύ του 2ου και 6ου αιώνα μ.Χ., με εξαίρεση έναν κλάδο που μπορεί να επιβίωσε και να εξελίχθηκε στα αλβανικά.
Έχει επίσης υποστηριχθεί ότι τα Ιλλυρικά διατηρούνταν και μιλούνταν στην ύπαιθρο, όπως μαρτυρείται από τις μαρτυρίες του αγίου Jerome 4ου-5ου αιώνα.[•]
• Fortson 2004, p. 405: "Although they were to play an important role in the Roman army and even furnished later Rome with several famous emperors (including Diocletian, Constantine the Great and Justinian I), the Illyrians never became fully assimilated Romans and kept their language."
• Wilkes 1995, p. 266: "Alongside Latin the native Illyrian survived in the country areas, and St Jerome claimed to speak his 'sermo gentilis' (Commentary on Isaiah 7.19)."
Και τώρα ξέρεις εσύ.
Ξαναρώτα το ίδιο...![]()
Και ο καλύτερος τραγουδιστής στον κόσμο είναι ο σουβλατζης μου Δεν έχει σημασία που δεν έχει πει κανένα τραγούδι. Αρκεί να το πιστεύεις.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Λέω νομίζω γιατί δεν πήγα σχολείο στην Αλβανία, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση να μαθαίνουν τέτοιες τουρκαλβανικες σαβουρες .taxalata xalasa έγραψε: 25 Δεκ 2022, 01:54Νομίζεις... δεν ξερεις και ουτε εχεις λογική για να κρινεις... Μεινε στο «Νομίζω»Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 01:35Νομίζω ότι μας παρουσιάζει αυτά που πιστεύουν οι Αλβανοί. Την κανονική άποψη του κράτους. Απλά δεν έχει την λογική να την κρίνει. Καλά δεν είναι και τίποτε καινούριο εδώ.George_V έγραψε: 24 Δεκ 2022, 15:08
Eχεις διαβάσει ότι έχει γράψει σε αυτό το νήμα και σε άλλα και έχεις μείνει ακόμα με την απορία?
Δε σου έχει λυθεί ήδη μετά από ότι έχεις σιαβασει?
καλή ιλλυριά από την παραμύθα που χεις φάει...απο το κράτος των Αθηνων και των Δηθεναίων...
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- taxalata xalasa
Καλημερα και Merry Christmas!...Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 02:21Λέω νομίζω γιατί δεν πήγα σχολείο στην Αλβανία, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση να μαθαίνουν τέτοιες τουρκαλβανικες σαβουρες .taxalata xalasa έγραψε: 25 Δεκ 2022, 01:54Νομίζεις... δεν ξερεις και ουτε εχεις λογική για να κρινεις... Μεινε στο «Νομίζω»Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 01:35
Νομίζω ότι μας παρουσιάζει αυτά που πιστεύουν οι Αλβανοί. Την κανονική άποψη του κράτους. Απλά δεν έχει την λογική να την κρίνει. Καλά δεν είναι και τίποτε καινούριο εδώ.
καλή ιλλυριά από την παραμύθα που χεις φάει...απο το κράτος των Αθηνων και των Δηθεναίων...
Και τι εγινε που πηγες σχολειο στην Ελλαδα και δεν πηγες στην Αλβανια;
παλι ο Αλβανος βαστουσε την σημαια στο Ελληνικο σχολειο
και εγινε επιστημονας στο ξωτερικο
ενω εσυ εμεινες τοσκος στην τρουμπα να περιμενεις τον επομενο στολο.
Τουρκαλβανική σαβούρα ο Ιλλυριός Ιερώνυμος (άγιος της χριστιανικης εκκλησιας)
που ισχυρίστηκε ότι μιλούσε το «sermo gentilis» στους ιθαγενείς Ιλλυριούς
που επιβίωσαν στις επαρχιακές περιοχές
και συνέχισαν να μιλάνε ιλλυρικά;
Τουρκαλβανός ο Ιλλυριος Αγιος Ιερωνυμος ρε αστοιχειωτε;
Θα σε διαβασει και ο συγχρονος Ιλλυριος-Αρβανιτης Αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος,
Ιερωνυμος που χει και το ονομα του, και θα σε αφορισει ρε σελευκα...
Να σε ρωτηξω κατι.... το ειδος σου βγαινει και σεμαυρα και σεπρασινα ή μόνο σελευκα;
Και αφου το αλβανος ειναι λευκος, το σέλευκας ειναι και σάλβανας;
Πληρωνει ο Ραμα, την αγγλικη wiki και την britannica,
για να γραφουν οτι οι Αλβανοι ειναι απογονοι των Ιλλυριων...
Τους στελνει πραμα απ το Λαζαρετο....
Εχεις μεγάλη πλάκα...
Με διασκεδαζεις με την αγνωσια σου
και με το αντι-αλβανικο κολλημα πουχεις...
Ξεπερασετο ρε!...
Οι αλβανοι ειναι ξαδερφια σου, αν οχι αδερφια σου...
Αν εισαι απ τα μερη μας
και δεν ηρθες απ την μεση ανατολη
με τους αλλους προσφυγαιους
καιμαθες να μιλας ελληνικα
για να το παιζεις στρεϊτ απόγονος
του Perry Clean,
του Leo Γιδια και
του Αφρολεξ Ανδρου...
Merry Christmas to you ρε Σελευκα! a.k.a Σαλβανα
Έχεις γράψει εκατό μαλακίες και πετάς μέσα και έναν Ιερωνυμο σαν τσόντα .taxalata xalasa έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:28Καλημερα και Merry Christmas!...Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 02:21Λέω νομίζω γιατί δεν πήγα σχολείο στην Αλβανία, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση να μαθαίνουν τέτοιες τουρκαλβανικες σαβουρες .taxalata xalasa έγραψε: 25 Δεκ 2022, 01:54
Νομίζεις... δεν ξερεις και ουτε εχεις λογική για να κρινεις... Μεινε στο «Νομίζω»
ενω εσυ εμεινες τοσκος στην τρουμπα να περιμενεις τον επομενο στολο.![]()
Θα σε διαβασει και ο συγχρονος Ιλλυριος-Αρβανιτης Αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος,
Να σε ρωτηξω κατι.... το ειδος σου βγαινει και σεμαυρα και σεπρασινα ή μόνο σελευκα;![]()
Και αφου το αλβανος ειναι λευκος, το σέλευκας ειναι και σάλβανας;Σ'αλβανός ρε και μας το κρυβεις παιζοντας τον αντι-αλβανικο ρολο για να τα γραφουμε εμεις;
Τους στελνει πραμα απ το Λαζαρετο....![]()
Εχεις μεγάλη πλάκα...
Ξεπερασετο ρε!...
Οι αλβανοι ειναι ξαδερφια σου, αν οχι αδερφια σου...![]()
Αν εισαι απ τα μερη μας
του Perry Clean,
του Leo Γιδια και
του Αφρολεξ Ανδρου...
Ο Ιερώνυμος αυτός ήταν όντως Ιλλυριός επειδή ήταν από το Ιλλυρικό. Είχε τρία Ελληνικά ονόματα και μιλούσε λατινικά εβραϊκά και ελληνικά. Δεν βλέπω τίποτε να τον συσχετίζει με τους σύγχρονους Αλβανούς. Πάμε άλλο.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Η Ελλάδα έχει εναλλακτική ιστορία και όχι ακαδημαϊκή ιστορία.Προσπάθησα να βρω μια Ακαδημαϊκή θέση σχετικά με τους Αρβανίτες στην Ελλάδα, κυρίως εθνικά δεδομένα και δεν έχω βρει, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες εναλλακτικές θεωρίες.Έτσι για κάποιο διάστημα προέκυψε η άποψη ότι ο Gjergj Kastrijoti ήταν Αρβάνιτης. Είναι επιστημονικό και ακριβές. Μετά ήρθαν οι θεωρίες ότι το ειναι Βορειοηπειρώτης και Ελληνας τελικα ,που δεν εχει στοιχεια.
Ερασιτεχνική και εναλλακτική ιστορία.Λείπει η Ακαδημία Αθηνών και αφήνει εντύπωση...
Ερασιτεχνική και εναλλακτική ιστορία.Λείπει η Ακαδημία Αθηνών και αφήνει εντύπωση...
- taxalata xalasa
Εκατο μαλακιες σκεφτεσαι εσυ που εισαι μισαλλοδοξος...Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 23:36Έχεις γράψει εκατό μαλακίες και πετάς μέσα και έναν Ιερωνυμο σαν τσόντα .taxalata xalasa έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:28Καλημερα και Merry Christmas!...Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 02:21
Λέω νομίζω γιατί δεν πήγα σχολείο στην Αλβανία, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση να μαθαίνουν τέτοιες τουρκαλβανικες σαβουρες .
Να σε ρωτηξω κατι.... το ειδος σου βγαινει και σεμαυρα και σεπρασινα ή μόνο σελευκα;![]()
Και αφου το αλβανος ειναι λευκος, το σέλευκας ειναι και σάλβανας;Σ'αλβανός ρε και μας το κρυβεις παιζοντας τον αντι-αλβανικο ρολο για να τα γραφουμε εμεις;
Εχεις μεγάλη πλάκα...
Ξεπερασετο ρε!...
Αν εισαι απ τα μερη μας
του Perry Clean,
του Leo Γιδια και
του Αφρολεξ Ανδρου...
Ο Ιερώνυμος αυτός ήταν όντως Ιλλυριός επειδή ήταν από το Ιλλυρικό. Είχε τρία Ελληνικά ονόματα και μιλούσε λατινικά εβραϊκά και ελληνικά. Δεν βλέπω τίποτε να τον συσχετίζει με τους σύγχρονους Αλβανούς. Πάμε άλλο.
Ο Ιερωνυμος ηταν Ιλλυριος, στην καταγωγη, και ο ιδιος ισχυρίστηκε ότι μιλούσε το «sermo gentilis» στους ιθαγενείς Ιλλυριούς ...
Ελληνικα εμαθε σε σχολη, οπως εμαθε και εβραϊκα...
Και οπως λεει το link
Εσυ ομως το χεις δεμενο πως ειχε τρια ελληνικα ονοματα...Τα παλαιότερα γραμματολογικά εγχειρίδια προσέδιδαν στον Ιερώνυμο και τη διπλή ονομασία Σωφρόνιος Ευσέβιος. Οι νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι η προσθήκη της διπλής αυτής ονομασίας οφειλόταν σε παρανοήσεις και αυθαίρετες προσθήκες των αρχαίων αντιγραφέων και δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια.
Ο Ιερώνυμος (Hieronymus) ήταν ιλλυρικής καταγωγής. Γεννήθηκε το έτος 347 στη Στριδώνα της Δαλματίας.
πήξε ιλλυριακά (ελευθερα)....
- taxalata xalasa
το κρατος των Αθηνων εχει συμπλεγματα...Andreas έγραψε: 25 Δεκ 2022, 23:41 Η Ελλάδα έχει εναλλακτική ιστορία και όχι ακαδημαϊκή ιστορία.Προσπάθησα να βρω μια Ακαδημαϊκή θέση σχετικά με τους Αρβανίτες στην Ελλάδα, κυρίως εθνικά δεδομένα και δεν έχω βρει, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες εναλλακτικές θεωρίες.Έτσι για κάποιο διάστημα προέκυψε η άποψη ότι ο Gjergj Kastrijoti ήταν Αρβάνιτης. Είναι επιστημονικό και ακριβές. Μετά ήρθαν οι θεωρίες ότι το ειναι Βορειοηπειρώτης και Ελληνας τελικα ,που δεν εχει στοιχεια.
Σορυ φίλε ειλικρινά, δεν υπάρχει καμία σύνδεση του Ιερώνυμου με τους σύγχρονους Αλβανούς και την γλώσσα τους. Λυπάμαι για σένα μέρες που είναι.taxalata xalasa έγραψε: 26 Δεκ 2022, 00:00Εκατο μαλακιες σκεφτεσαι εσυ που εισαι μισαλλοδοξος...Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 23:36Έχεις γράψει εκατό μαλακίες και πετάς μέσα και έναν Ιερωνυμο σαν τσόντα .taxalata xalasa έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:28
Καλημερα και Merry Christmas!...
Εχεις μεγάλη πλάκα...
Ξεπερασετο ρε!...
Αν εισαι απ τα μερη μας
του Perry Clean,
του Leo Γιδια και
του Αφρολεξ Ανδρου...
Ο Ιερωνυμος ηταν Ιλλυριος, στην καταγωγη, και ο ιδιος ισχυρίστηκε ότι μιλούσε το «sermo gentilis» στους ιθαγενείς Ιλλυριούς ...
Και οπως λεει το linkΕσυ ομως το χεις δεμενο πως ειχε τρια ελληνικα ονοματα...Τα παλαιότερα γραμματολογικά εγχειρίδια προσέδιδαν στον Ιερώνυμο και τη διπλή ονομασία Σωφρόνιος Ευσέβιος. Οι νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι η προσθήκη της διπλής αυτής ονομασίας οφειλόταν σε παρανοήσεις και αυθαίρετες προσθήκες των αρχαίων αντιγραφέων και δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια.
Ο Ιερώνυμος (Hieronymus) ήταν ιλλυρικής καταγωγής. Γεννήθηκε το έτος 347 στη Στριδώνα της Δαλματίας.![]()
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- taxalata xalasa
Να λυπασαι τον εαυτο σου που εισαι κολλημενος στην μισαλλοδοξια... και στο δεν ...Σέλευκας έγραψε: 26 Δεκ 2022, 00:24Σορυ φίλε ειλικρινά, δεν υπάρχει καμία σύνδεση του Ιερώνυμου με τους σύγχρονους Αλβανούς και την γλώσσα τους. Λυπάμαι για σένα μέρες που είναι.taxalata xalasa έγραψε: 26 Δεκ 2022, 00:00Εκατο μαλακιες σκεφτεσαι εσυ που εισαι μισαλλοδοξος...Σέλευκας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 23:36
Έχεις γράψει εκατό μαλακίες και πετάς μέσα και έναν Ιερωνυμο σαν τσόντα .
Και οπως λεει το linkΕσυ ομως το χεις δεμενο πως ειχε τρια ελληνικα ονοματα...Τα παλαιότερα γραμματολογικά εγχειρίδια προσέδιδαν στον Ιερώνυμο και τη διπλή ονομασία Σωφρόνιος Ευσέβιος. Οι νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι η προσθήκη της διπλής αυτής ονομασίας οφειλόταν σε παρανοήσεις και αυθαίρετες προσθήκες των αρχαίων αντιγραφέων και δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια.
Ο Ιερώνυμος (Hieronymus) ήταν ιλλυρικής καταγωγής. Γεννήθηκε το έτος 347 στη Στριδώνα της Δαλματίας.![]()
Εισαι συνεχεια στην αρνηση και αντιθεση για κατι που δεν αφορα...
Λες και εγινε κατι σοβαρο αν οι συγχρονοι αλβανοι ειναι απογονοι των ιλλυρικων φυλων...
ή οπως λεμε στα χωριατικα... “Κάτι τρέχει στα γύφτικα, αν οι συγχρονοι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυρικων φυλών” αφού δεν τους προσδιδει κάτι επιπλεον το απο που ήταν και ποιοι ηταν οι προγονοι τους, όπως και δεν προσδιδει και σε μας τιποτα απο που και ποιοι ηταν οι προγονοι μας.... Αυτο που προσδιδει κατι επιπλεον ειναι το τι κανεις εσυ στην συγχρονη εποχη... διό,τι
...τα στερνα τιμουν τα πρωτα