Ποια μεγαλεια, αυτα που λες ειναι μυθος και δεν αφορουσαν την πλειοψηφια, τα θυμαμαι καλα και τα εζησα τα 80ς και τα 90ς.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:27GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:20Να σου πω κάτι, θα προτιμούσα να το ρίσκαρα, να αναγεννιόμουν στα '70s αντί στα '90s και να ήμουν 47 αντί για 27 τώρα και ας κατέληγα μακροχρόνια άνεργος. Έζησαν ζωάρα οι περισσότεροι, ζωάρα που εγώ δεν έζησα και νοσταλγώ κάτι που δε γνώρισα και δε πρόλαβα να ζήσω..nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:16
οχι απαραιτητα ... μπρει να ησουνα 50αρης μακροχρονια ανεργος , χωρισμενος με διατροφη που δεν γινεται να πληρωσεις ... η πρωην ελευθερος επαγγελματιας που χρωσταει σε εφορια και περιστασιακα εργαζομενος σε δουλειες του ποδαριου
Και με το "ζωάρα" εννοώ όλα όσα διαμεσολάβησαν μεταξύ μέσα '70s με τέλη '90s, χρηματιστήριο, θαλασσοδάνεια, καλοπέραση, μπουζούκια, κλτπ. Εμείς και ανεργία έχουμε, και ακρίβεια και μηδέν πιθανότητες να ζήσουμε ποτέ τέτοια μεγαλεία όπως τα έζησαν η προηγούμενη γενιά..
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επικείμενη κατάρρευση του μπουμερισμού στις ΗΠΑ
- Sid Vicious
Re: Επικείμενη κατάρρευση του μπουμερισμού στις ΗΠΑ
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Αυτό που μπόλνταρα είναι παγκόσμιο φαινόμενο.nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:01ποια διαμαχη ...? δεν υπαρχουν δουλειες οπως δεν υπηρχαν και το 1960 και αλλες τοσες εποχες ... μονο που τωρα αφορα σε πολυ μορφωμενα ατομα οποτε το γυρισαμε στην παλη των γενεων λες και εκει ειναι το προβλημα ...και δεν υπαρχει αντιγραφη αλλα ενηλικιωση αλα Greca ... επειδη καποιοι σπουδασανε θελουνε τα παντα ετοιμα ... οχι κυριοι ... η ζωη ειναι σκληρη ... επικρατει Δαρβινισμος εκει εξωAlienWay έγραψε: 24 Δεκ 2022, 17:55Αλλος ένας λόγος που πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ της διαμάχης με τη μορφή που υπάρχει στη χώρα μας και της διαμάχης όπως επικρατεί δυτικότερα.nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 17:41
η λυπητερη για ολους πως προκυπτει ...? η Ελληνικη κοινωνια εχει θεμα επειδη υπαρχει το αγχος των γονεων ... στη Γερμανια και την Αγγλια κτλ οι πουροτηνειτζερ εχουνε παρει ποδι απο το σπιτι στα 18
Οι Ελληνες προσπαθούν ουσιαστικά να εκφράσουν την ήδη υπάρχουσα διαμάχη, κοπιάροντας τους όρους της δύσεως.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
nostromos, ζόρικη όντως εκείνη η εποχή και χωρίς ανέσεις πράγματι.. Εγώ θυμάμαι ακόμα το '91 στο χωριό που πήγαινα και ήμουν 5-6 ετών, οι τουαλέτες ήταν έξω απ' το σπίτι..
Όμως, τα βασικά πράγματα ήταν πολύ ευκολότερα απ' ότι σήμερα, π.χ. η αναζήτηση εργασίας, τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ήταν φτηνοί κ.ο.κ.
Όμως, τα βασικά πράγματα ήταν πολύ ευκολότερα απ' ότι σήμερα, π.χ. η αναζήτηση εργασίας, τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ήταν φτηνοί κ.ο.κ.
- GreekGuy
- Phorum.gr user: greekguy
Γιατί, δεν τα πληρώνουμε όταν ΕΣΕΙΣ ψηφίζατε 40 χρόνια εναλλάξ μία ΝΔ μία ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να μπούμε σε κρίσεις,ανεργίες, μνημόνια, κτλπ;nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:39εχεις πολυ πλακα φιλε ... αυτες τις ανοησιες οτι πληρωνετε τα γουστα των προηγουμενων ποιος σας τις πουλαει ...?GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:36
Άμα είχα χιλιάδες δραχμές στη τσέπη δεν θα έκανα τόσο κράτει, είναι η αλήθεια αυτό. Θα ήθελα να το ζήσω. Τώρα τι να ζήσεις ακριβώς με την ακρίβεια; Τότε ήσουν άρχοντας..
Ένα πράμα που ποτέ δε κατάλαβα στους μπούμερς είναι πως γίνεται να έζησαν στη καλύτερη εποχή από άποψη οικονομίας και θέλουν συνέχεια να περνάνε το μήνυνα των σκληροτράχηλων Ράμπο που πέρασαν από τόσα δεινά, πολέμους, κτλπ.. μα στα '80s ζήσατε, όχι στα '50s.. η προηγούμενη γενιά τα πέρασε αυτά. Από 1974 και μετά όλα άλλαξαν και το ξέρετε. Μη κλαίγεστε, ζήσατε καλά χρόνια και τις συνέπειες των ξέφρενων πάρτυ, θαλασσοδάνειων, χρηματιστηρίων, κτλπ ΕΜΕΙΣ τις πληρώνουμε. Τουλάχιστον παραδεχτείτε το λέγοντας έστω ένα "ναι ρε μάγκα, ωραία ήταν".![]()
Όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμα και αν δε γνωρίζεις τον λόγο.
- GreekGuy
41; Και είσαι αντί-μπούμερ;ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:41Δεν κάνουμε περιπτωσιολογία εδώ πέρα.talaipwros έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:36ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:35
Είναι, λέγουν, κακομαθημένα παλιόπαιδα, οι νεότεροι, επειδή θέλουν να αμείβονται σύμφωνα με τα προσόντα τους. Τη στιγμή κατά την οποία, οι μπούμερς αμείβονταν δυσανάλογα καλά για τα προσόντα τους και τώρα σκούζουν που κανείς με προσόντα δεν ανέχεται να τον μεταχειρίζονται σαν σκλάβο, επειδή θέλουν, οι μπούμερς, να εξακολουθήσουν να κερδίζουν παραπάνω από όσα αξίζουν.
Ποιος είναι κακομαθημένο παλιόπαιδο και ποιος όχι είναι ολοφάνερο.
define συμφωνα με τα προσοντα τους.
μια ζουμερ ανηψια που εχω, απο ενα μετριο προς καλο αμερικανικο πανεπιστημιο παιρνει 120.000 δολλαρια πρωτο μισθο.
Ποσα θετε πια οι ζουμερς τελος παντων;
Είμαι 41.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:37Καλά, πως έγινες συντονιστής όταν τα λες όπως είναι;ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:35
Είναι, λέγουν, κακομαθημένα παλιόπαιδα οι νεότεροι, επειδή θέλουν να αμείβονται σύμφωνα με τα προσόντα τους. Τη στιγμή κατά την οποία, οι μπούμερς αμείβονταν δυσανάλογα καλά για τα προσόντα τους και τώρα σκούζουν που κανείς με προσόντα δεν ανέχεται να τον μεταχειρίζονται σαν σκλάβο, επειδή θέλουν- οι μπούμερς-να εξακολουθήσουν να κερδίζουν παραπάνω από όσα αξίζουν.
Ποιος είναι κακομαθημένο παλιόπαιδο και ποιος όχι είναι ολοφάνερο.
Εγώ νόμιζα οτί για να γίνει κανείς συντονιστής είναι βασική προυπόθεση να μιλάει εκ μέρους των μπούμερ και να τους έχει στα ώπα ώπα καθώς πλειοψηφικά οι περισσότεροι στο πχόρουμ είναι 40+..![]()
Μπράβο θείο, να έρθεις Θεσσαλονίκη να σε κεράσω κανά φραπέ
το 91 ημουν φοιτητης ... δεν υπηρχε φοιτητης χωρις συγκατοικο και ΙΣΩΣ υπηρχε σε καποιο σπιτι τηλεφωνο και τβ ... αν οι γονεις σου ηταν μισθωτοι εκαναν το σκατο παξιμαδι για να σπουδασουνε παιδι ... τωρα το ιδιο συμβαινειParrot έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:44 nostromos, ζόρικη όντως εκείνη η εποχή και χωρίς ανέσεις πράγματι.. Εγώ θυμάμαι ακόμα το '91 στο χωριό που πήγαινα και ήμουν 5-6 ετών, οι τουαλέτες ήταν έξω απ' το σπίτι..
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:45Γιατί, δεν τα πληρώνουμε όταν ΕΣΕΙΣ ψηφίζατε 40 χρόνια εναλλάξ μία ΝΔ μία ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να μπούμε σε κρίσεις,ανεργίες, μνημόνια, κτλπ;nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:39εχεις πολυ πλακα φιλε ... αυτες τις ανοησιες οτι πληρωνετε τα γουστα των προηγουμενων ποιος σας τις πουλαει ...?GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:36
Άμα είχα χιλιάδες δραχμές στη τσέπη δεν θα έκανα τόσο κράτει, είναι η αλήθεια αυτό. Θα ήθελα να το ζήσω. Τώρα τι να ζήσεις ακριβώς με την ακρίβεια; Τότε ήσουν άρχοντας..
Ένα πράμα που ποτέ δε κατάλαβα στους μπούμερς είναι πως γίνεται να έζησαν στη καλύτερη εποχή από άποψη οικονομίας και θέλουν συνέχεια να περνάνε το μήνυνα των σκληροτράχηλων Ράμπο που πέρασαν από τόσα δεινά, πολέμους, κτλπ.. μα στα '80s ζήσατε, όχι στα '50s.. η προηγούμενη γενιά τα πέρασε αυτά. Από 1974 και μετά όλα άλλαξαν και το ξέρετε. Μη κλαίγεστε, ζήσατε καλά χρόνια και τις συνέπειες των ξέφρενων πάρτυ, θαλασσοδάνειων, χρηματιστηρίων, κτλπ ΕΜΕΙΣ τις πληρώνουμε. Τουλάχιστον παραδεχτείτε το λέγοντας έστω ένα "ναι ρε μάγκα, ωραία ήταν".![]()
![]()
ε ειπα και εγω ... πες μας ρε φιλε τι να ψηφισουμε ...? τι προτεινεις ...?
- GreekGuy
Sid Vicious έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:41Ποια μεγαλεια, αυτα που λες ειναι μυθος και δεν αφορουσαν την πλειοψηφια, τα θυμαμαι καλα και τα εζησα τα 80ς και τα 90ς.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:27GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:20
Να σου πω κάτι, θα προτιμούσα να το ρίσκαρα, να αναγεννιόμουν στα '70s αντί στα '90s και να ήμουν 47 αντί για 27 τώρα και ας κατέληγα μακροχρόνια άνεργος. Έζησαν ζωάρα οι περισσότεροι, ζωάρα που εγώ δεν έζησα και νοσταλγώ κάτι που δε γνώρισα και δε πρόλαβα να ζήσω..
Και με το "ζωάρα" εννοώ όλα όσα διαμεσολάβησαν μεταξύ μέσα '70s με τέλη '90s, χρηματιστήριο, θαλασσοδάνεια, καλοπέραση, μπουζούκια, κλτπ. Εμείς και ανεργία έχουμε, και ακρίβεια και μηδέν πιθανότητες να ζήσουμε ποτέ τέτοια μεγαλεία όπως τα έζησαν η προηγούμενη γενιά..
Μύθος ε; Οκ, διαφωνείς με το 99% όσων μίλησα και είναι 40+
Μπούμερς είναι οι γονείς ημών των σαραντάρηδων.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:4741; Και είσαι αντί-μπούμερ;ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:41Δεν κάνουμε περιπτωσιολογία εδώ πέρα.talaipwros έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:36
μια ζουμερ ανηψια που εχω, απο ενα μετριο προς καλο αμερικανικο πανεπιστημιο παιρνει 120.000 δολλαρια πρωτο μισθο.
Είμαι 41.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:37
Καλά, πως έγινες συντονιστής όταν τα λες όπως είναι;
Εγώ νόμιζα οτί για να γίνει κανείς συντονιστής είναι βασική προυπόθεση να μιλάει εκ μέρους των μπούμερ και να τους έχει στα ώπα ώπα καθώς πλειοψηφικά οι περισσότεροι στο πχόρουμ είναι 40+..![]()
Μπράβο θείο, να έρθεις Θεσσαλονίκη να σε κεράσω κανά φραπέ![]()
Θα έρθω Σαλονικα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- GreekGuy
nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:49GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:45Γιατί, δεν τα πληρώνουμε όταν ΕΣΕΙΣ ψηφίζατε 40 χρόνια εναλλάξ μία ΝΔ μία ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να μπούμε σε κρίσεις,ανεργίες, μνημόνια, κτλπ;nostromos έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:39
εχεις πολυ πλακα φιλε ... αυτες τις ανοησιες οτι πληρωνετε τα γουστα των προηγουμενων ποιος σας τις πουλαει ...?![]()
ε ειπα και εγω ... πες μας ρε φιλε τι να ψηφισουμε ...? τι προτεινεις ...?
Αχ πόσο το περίμενα πως και πως το #1 κλασικό καραμπουμερίστικο επιχείρημα τύπου "εφόσον εμείς αποτύχαμε, τι θα έκανες ΕΣΥ στη θέση μας;"
Δε θα έκανα κάτι διαφορετικό. Το θέμα είναι οτί ΕΣΕΙΣ το κάνατε, όχι ΕΜΕΙΣ. Πάρτε τις ευθύνες που σας αναλογούν και σταματήστε αυτή την ασέβεια προς τη νεολαία τύπου διαμάχες παπούδων προς νέους "γιατί δε σηκώνεσαι να κάτσω;" στα λεωφορεία , όταν οι ίδιοι γέροι στα νιάτα τους ήταν τεντυμπόϊδες και έδειχναν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ασέβεια προς τους τότε ηλικιωμένους.
Το ζήσατε, το γλεντήσατε, τέλειωσαν τα μεγαλεία και μυξοκλαίτε επειδή δεν τα χαρήκατε λιγάκι ακόμα το καλοκαίρι της ζωής σας και τώρα που ξέρετε πως μόνο χειμώνας σας περιμένει απο'δώ και πέρα, σας πιάνει το παράπονο..
- GreekGuy
Οκ, σόρρυ, δεν έμαθα ακόμα τι αναλογεί σε ποια εποχή. Να έρθεις
Millenial είστε αμφότεροι. Απλά εκείνος οριακά θα ήταν generation X και εσύ οριακά zoomerGreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:4741; Και είσαι αντί-μπούμερ;ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:41Δεν κάνουμε περιπτωσιολογία εδώ πέρα.talaipwros έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:36
Είμαι 41.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:37
Καλά, πως έγινες συντονιστής όταν τα λες όπως είναι;
Μπράβο θείο, να έρθεις Θεσσαλονίκη να σε κεράσω κανά φραπέ![]()
- Sid Vicious
Σαφως και διαφωνω, τι ηταν αυτοι οι 40+ που μιλησες;GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:50Sid Vicious έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:41Ποια μεγαλεια, αυτα που λες ειναι μυθος και δεν αφορουσαν την πλειοψηφια, τα θυμαμαι καλα και τα εζησα τα 80ς και τα 90ς.GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:27
Μύθος ε; Οκ, διαφωνείς με το 99% όσων μίλησα και είναι 40+
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
ρε φιλε μπερδευεσαι ... η δικη μου γενια δεν απετυχε ... διαχειριζεται μια στρωμενη κοινωνια και οσον αφορα στις υποχρεωσεις της στους νεους ειναι παραπανω απο επιτυχημενη ... οι νεοι σημερα ειναι πιο μορφωμενοι απο ποτε και καλοπερνανε ... τωρα αν δεν μπορουνε να βρουνε δουλεια στο αντικειμενο τους αυτο ειναι και θεμα δικων τους επιλογων ... οποτε ασε το κλαμα ... δεν θα σε βοηθησει πουθενα ... βγες απο το σπιτι ... ειναι κριμα να τρως τα λεφτα του πατερα σου ... βγαλε δικα σου ... εισαι κοτζαμ μαντραχαλος ...GreekGuy έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:53
Αχ πόσο το περίμενα πως και πως το #1 κλασικό καραμπουμερίστικο επιχείρημα τύπου "εφόσον εμείς αποτύχαμε, τι θα έκανες ΕΣΥ στη θέση μας;"
Δε θα έκανα κάτι διαφορετικό. Το θέμα είναι οτί ΕΣΕΙΣ το κάνατε, όχι ΕΜΕΙΣ. Πάρτε τις ευθύνες που σας αναλογούν και σταματήστε αυτή την ασέβεια προς τη νεολαία τύπου διαμάχες παπούδων προς νέους "γιατί δε σηκώνεσαι να κάτσω;" στα λεωφορεία , όταν οι ίδιοι γέροι στα νιάτα τους ήταν τεντυμπόϊδες και έδειχναν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ασέβεια προς τους τότε ηλικιωμένους.
Το ζήσατε, το γλεντήσατε, τέλειωσαν τα μεγαλεία και μυξοκλαίτε επειδή δεν τα χαρήκατε λιγάκι ακόμα το καλοκαίρι της ζωής σας και τώρα που ξέρετε πως μόνο χειμώνας σας περιμένει απο'δώ και πέρα, σας πιάνει το παράπονο..![]()
- GreekGuy
KRAKEN έγραψε: 24 Δεκ 2022, 18:54Millenial είστε αμφότεροι. Απλά εκείνος οριακά θα ήταν generation X και εσύ οριακά zoomer![]()
Ε ζουμεροφέρνω και εγώ, γι'αυτό τη πέφτω σε μικρότερες πάντα, νιώθω οτί ανήκω περισσότερο στην ψηφιακή εποχή και ας έπαιζαν ακόμα Τετρις και Pacman όταν γεννήθηκα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 255 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
-
- 18 Απαντήσεις