νομιζω και με βαση κατι που εγραψα πιο πανω οτι οι ηλικιωμενες γυναικες δεν χρειαζονται καν βοηθεια στο σπιτι εφοσων αυτοεξυπηρετουνται ... εχουνε σχεδον παντα ενεργα κοινωνικο κυκλο και παντα βρισκουνε κατι να ασχοληθουνε ...ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:32Οκ, παρεξήγησα.nostromos έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:23φυσικα και δεν θα ειχα προβλημα και σου εξηγησα γιατι ...ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:17
Εννοείς ότι αν ο τυχερός συζήταγε 8 ώρες ή χάζευε τηλεόραση όταν δεν είχε όρεξη για κουβέντα ή κοιμόταν ο ηλικιωμένος, δεν θα είχες πρόβλημα;
Επ' ευκαιρία, γιατί να το ζητήσεις μόνον από γυναίκα; Ζήτα το από οποιοδήποτε άνεργο έχει ανάγκη από δουλειά.
οσον αφορα στο γιατι ηθελα γυναικα περα του οτι οι περισσοτεροι υποψηφιοι ηταν γυναικες οποτε πιο ευκολη η επιλογη νομιζω οτι μια γυναικεια παρουσια στο σπιτι θα εδινε ενδιαφερων στη μονοτονη ζωη του ...απλως με το να βρισκεται εκει
Να υποθέσω ότι αν η αυτοεξυπηρετούμενη ήταν ηλικιωμένη θα έψαχνες για άρρενα βοηθό στο σπίτι;![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επικείμενη κατάρρευση του μπουμερισμού στις ΗΠΑ
Re: Επικείμενη κατάρρευση του μπουμερισμού στις ΗΠΑ
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Όπερ σημαίνει ότι...(συμπληρώνετε κατά βούληση).nostromos έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:35νομιζω και με βαση κατι που εγραψα πιο πανω οτι οι ηλικιωμενες γυναικες δεν χρειαζονται καν βοηθεια στο σπιτι εφοσων αυτοεξυπηρετουνται ... εχουνε σχεδον παντα ενεργα κοινωνικο κυκλο και παντα βρισκουνε κατι να ασχοληθουνε ...ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:32Οκ, παρεξήγησα.nostromos έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:23
φυσικα και δεν θα ειχα προβλημα και σου εξηγησα γιατι ...
οσον αφορα στο γιατι ηθελα γυναικα περα του οτι οι περισσοτεροι υποψηφιοι ηταν γυναικες οποτε πιο ευκολη η επιλογη νομιζω οτι μια γυναικεια παρουσια στο σπιτι θα εδινε ενδιαφερων στη μονοτονη ζωη του ...απλως με το να βρισκεται εκει
Να υποθέσω ότι αν η αυτοεξυπηρετούμενη ήταν ηλικιωμένη θα έψαχνες για άρρενα βοηθό στο σπίτι;![]()
Εγώ πάντως θυμάμαι τη δική μου γιαγιά, που ακόμη και όταν ήταν 80, όταν έμπαινε αρσενικό πάνω από 20 στο δωμάτιο της, η πρώτη της κίνηση ήταν να διορθώσει το μαλλί. Ποτέ δεν έκανε τέτοιες χαρούλες με τις επίσης αυτοξυπηρετούμενες φίλες του κοινωνικού κύκλου της. Σ΄αυτές γκρίνιαζε για τα αρθριτικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
λογικα εχεις δικιο ... το αντιθετο φυλλο σε κραταει ζωντανο ... απλα το δικο μου μυαλο ειναι τοσο φορτωμενο που δεν βλεπει παρα μονο οσα μπορειΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:44Όπερ σημαίνει ότι...(συμπληρώνετε κατά βούληση).nostromos έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:35νομιζω και με βαση κατι που εγραψα πιο πανω οτι οι ηλικιωμενες γυναικες δεν χρειαζονται καν βοηθεια στο σπιτι εφοσων αυτοεξυπηρετουνται ... εχουνε σχεδον παντα ενεργα κοινωνικο κυκλο και παντα βρισκουνε κατι να ασχοληθουνε ...ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:32
Οκ, παρεξήγησα.
Εγώ πάντως θυμάμαι τη δική μου γιαγιά, που ακόμη και όταν ήταν 80, όταν έμπαινε αρσενικό πάνω από 20 στο δωμάτιο της, η πρώτη της κίνηση ήταν να διορθώσει το μαλλί. Ποτέ δεν έκανε τέτοιες χαρούλες με τις επίσης αυτοξυπηρετούμενες φίλες του κοινωνικού κύκλου της. Σ΄αυτές γκρίνιαζε για τα αρθριτικά.![]()
Boomer Xer λέει στους άλλους να δουλέψουν και δίνει 400 ευρώ χωρίς ασφάλιση για 8ωρο 6ήμερο.
Αλλά αυτοί είστε.
Αλλά αυτοί είστε.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
~~~~
Μίμα για χρήμα
-
Η φωνή της Αληθειας
Νάνε, να κόψεις τα αβοκάντο τοστ και το πολύ τανγκ πινγκ και να ακούσεις τις οδηγίες των συντρόφων Σι και Μα.
Πρώτον οι περισσότεροι δεν έκαναν περιουσία.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 15:06Όρεξη για δουλειά να υπάρχει και αγνοια βασικών μαθηματικών, και σίγουρα θα κάνουν περιουσία κι αυτοί!Λεγεών έγραψε: 21 Δεκ 2022, 14:56 Μπούμερς (και στην ψυχή) κάνουν κουβέντα για το πόσο κοστίζει κάποιος με μεταπτυχιακό για να ξεσκατίζει τα γερόντια τους.
phorum has peaked
Δεύτερον για να ζήσεις με τις ίδιες ανέσεις (και κατ' επέκταση το ίδιο κόστος ζωής) που είχαν αυτοί πρέπει να πας σε καμια Σομαλία. Ή -αν θέλουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές- σε κανα χωριό ή έστω ένα λιγότερο τρέντι προάστιο.
Τρίτον και κυριότερο σχεδόν κανένας μπούμερ δεν είχε ποτέ την απαίτηση (ή την επιδίωξη) να φτιάξει τη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε ο πατέρας του. "Μπουχουχου ξεμείναμε από ηπείρους κι έτσι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με την Αμερική για τη δικιά μου γενιά, να πάμε να πλύνουμε πιάτα και να χεστούμε στο χρήμα", "Μπουχουχού δε γίνονται πια παγκόσμιοι πόλεμοι να σκοτωθεί το 95% των συνομιλήκων μου κι εγώ που θα επιβιώσω να πιάσω την καλή".
καλα λες ... δινω 400 ευρω που φτυνω αιμα να βγαλω για να εχει παρεα ο γερος μου ... τα κραταω και τα τρωμε μαζι σε τσιπουραΜιλλένιαλ έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:59 Boomer Xer λέει στους άλλους να δουλέψουν και δίνει 400 ευρώ χωρίς ασφάλιση για 8ωρο 6ήμερο.
Αλλά αυτοί είστε.
- Highlander
Πώς ακριβώς θα φέρει κοινωνική ή οικονομική ισότητα/ομαλοποίηση το να πεθάνει μια γενιά ανθρώπων;
- Dwarven Blacksmith
Πολλές λέξεις για να πεις για τεμπέλικα entitled snowflakes. Οκ το πιάσαμε, τάσσεσαι με τους μπουμερόψυχους για ταξικούς λόγους.foscilis έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:13Πρώτον οι περισσότεροι δεν έκαναν περιουσία.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 15:06Όρεξη για δουλειά να υπάρχει και αγνοια βασικών μαθηματικών, και σίγουρα θα κάνουν περιουσία κι αυτοί!Λεγεών έγραψε: 21 Δεκ 2022, 14:56 Μπούμερς (και στην ψυχή) κάνουν κουβέντα για το πόσο κοστίζει κάποιος με μεταπτυχιακό για να ξεσκατίζει τα γερόντια τους.
phorum has peaked
Δεύτερον για να ζήσεις με τις ίδιες ανέσεις (και κατ' επέκταση το ίδιο κόστος ζωής) που είχαν αυτοί πρέπει να πας σε καμια Σομαλία. Ή -αν θέλουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές- σε κανα χωριό ή έστω ένα λιγότερο τρέντι προάστιο.
Τρίτον και κυριότερο σχεδόν κανένας μπούμερ δεν είχε ποτέ την απαίτηση (ή την επιδίωξη) να φτιάξει τη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε ο πατέρας του. "Μπουχουχου ξεμείναμε από ηπείρους κι έτσι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με την Αμερική για τη δικιά μου γενιά, να πάμε να πλύνουμε πιάτα και να χεστούμε στο χρήμα", "Μπουχουχού δε γίνονται πια παγκόσμιοι πόλεμοι να σκοτωθεί το 95% των συνομιλήκων μου κι εγώ που θα επιβιώσω να πιάσω την καλή".
ολο θεωρεια εισαι ... γεγονος ειναι οτι οι μπουμερ κατεβηκανε απο χωρια χωρις δευτερο παντελονι και φτιαξανε την κοινωνια στην οποια εσυ κανεις χαλαρη κριτικη ... αγορασανε οικοπεδα με στερηση και μπηκανε σε σπιτια με τα τουβλα χωρις ρευμα να μεινουνε ... εσυ θελεις να συνεχισεις τη ζωαρα που κανεις και να σου κανει δωρο το συστημα και ενα διαμερισμα και την εχεις δει και αδικημενος ... νομιω οτι θα περιμενεις πολυ καιροfoscilis έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:13Πρώτον οι περισσότεροι δεν έκαναν περιουσία.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 15:06Όρεξη για δουλειά να υπάρχει και αγνοια βασικών μαθηματικών, και σίγουρα θα κάνουν περιουσία κι αυτοί!Λεγεών έγραψε: 21 Δεκ 2022, 14:56 Μπούμερς (και στην ψυχή) κάνουν κουβέντα για το πόσο κοστίζει κάποιος με μεταπτυχιακό για να ξεσκατίζει τα γερόντια τους.
phorum has peaked
- Dwarven Blacksmith
Για ισότητα δεν έγραψα κάτι. Μιλώντας πάντα για τις ΗΠΑ, έγραψα για κοινωνική και πολιτική ομαλοποίηση.Highlander έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:17 Πώς ακριβώς θα φέρει κοινωνική ή οικονομική ισότητα/ομαλοποίηση το να πεθάνει μια γενιά ανθρώπων;
Η κοινωνική ομαλοποίηση θα έρθει επειδή θα αμβλυνθεί το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα, το στεγαστικό. Με το κόστος στέγασης χαμηλότερο, ο κόσμος θα μπορεί να ανεχθεί την οικονομική στασιμότητα πολύ πιο εύκολα.
Πολιτική ομαλοποίηση θα έρθει επειδή η γενιά αυτή έχει χάσμα απόψεων με αυτές που ακολουθούν. Κατά συνέπεια και σε συνδυασμό με το κοινωνικό σκέλος, όταν αποχωρήσει θα μειωθεί η πολιτική πολωση.
Μέχρι να συμβεί αυτό, οι τελευταίοι μπούμερς θα βγαίνουν στ σύνταξη και μάντεψε ποιός θα την πληρώνει...Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 12:59 Οι ΗΠΑ λογικά θα βιώσουν πολιτική και κοινωνική ομαλοποίηση τις επόμενες 2 δεκαετίες.
https://twitter.com/nickgerli1/status/1 ... 3938588673
- Highlander
Ούτε το στεγαστικό θα αμβλυνθει ούτε οι οικονομικές ανισότητες. Αυτά οξύνονται και δεν έχει σχέση αυτό με τις Χ ημερομηνίες γέννησης.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:25Για ισότητα δεν έγραψα κάτι. Μιλώντας πάντα για τις ΗΠΑ, έγραψα για κοινωνική και πολιτική ομαλοποίηση.Highlander έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:17 Πώς ακριβώς θα φέρει κοινωνική ή οικονομική ισότητα/ομαλοποίηση το να πεθάνει μια γενιά ανθρώπων;
Η κοινωνική ομαλοποίηση θα έρθει επειδή θα αμβλυνθεί το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα, το στεγαστικό. Με το κόστος στέγασης χαμηλότερο, ο κόσμος θα μπορεί να ανεχθεί την οικονομική στασιμότητα πολύ πιο εύκολα.
Πολιτική ομαλοποίηση θα έρθει επειδή η γενιά αυτή έχει χάσμα απόψεων με αυτές που ακολουθούν. Κατά συνέπεια και σε συνδυασμό με το κοινωνικό σκέλος, όταν αποχωρήσει θα μειωθεί η πολιτική πολωση.
Πάντα υπάρχει διαφορά σε απόψεις και βιώματα από γενιά σε γενιά, όπως υπάρχει και η πνευματική γήρανση που επηρεάζει πολλούς.
Δηλαδή η γενιά Χ δεν έχει μεγάλες διαφορές από τη Ζ ή την Α σε ερεθισματα;
Δεν αναγνωρίζω καθόλου αυτή την κατηγοριοποίηση ως έγκυρο ταξικό πλαίσιο ανάλυσης, τη θεωρώ κομμάτι των αμερικανικών culture wars και μάλιστα από αυτά στα οποία οι νεαροί προοδευτικοί είναι ασυνήθιστα χοντρομαλάκες ακόμα και για τα δεδομένα τους.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:19Πολλές λέξεις για να πεις για τεμπέλικα entitled snowflakes. Οκ το πιάσαμε, τάσσεσαι με τους μπουμερόψυχους για ταξικούς λόγους.foscilis έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:13Πρώτον οι περισσότεροι δεν έκαναν περιουσία.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 15:06
Όρεξη για δουλειά να υπάρχει και αγνοια βασικών μαθηματικών, και σίγουρα θα κάνουν περιουσία κι αυτοί!
Από εκεί και πέρα δεν παρέθεσα απλά "πολλές λέξεις", παρέθεσα σκληρά επιχειρήματα.
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχουν αυτά τα μαλακισμένα; Ότι δε μπορούν να ακολουθήσουν σαν μπούσουλα για επιτυχημένη ζωή αυτό που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έκαναν οι γονείς τους και οι παππούδες τους πριν 30-50 χρόνια; Και ότι αυτό αποτελεί κάποιου είδους "ταξική αδικία"; Για κάνε μου τη χάρη.
Όταν λες τι ωραία που την είχε ο μπούμερ θα αναγνωρίζεις ότι το σπίτι του ήταν τρεις φορές μικρότερο και σε μαλακία περιοχή, ότι κατανάλωνε το 1/10 από εσένα, ότι είχε ήδη 2 παιδιά όταν εσύ σχεδίαζες να επισκεφτείς την 20η χώρα και κυρίως ότι ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΙΩΝ. Τρία πράγματα δηλαδή που κανένας δε σε εμποδίζει να κάνεις, παρά μόνο οι επιλογές σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 21 Δεκ 2022, 18:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dwarven Blacksmith
Επαναλαμβάνω ότι για οικονομικές ανισότητες δεν έγραψα κάτι. Αν χρειαστεί θα το ξαναεπαναλάβω.Highlander έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:32Ούτε το στεγαστικό θα αμβλυνθει ούτε οι οικονομικές ανισότητες. Αυτά οξύνονται και δεν έχει σχέση αυτό με τις Χ ημερομηνίες γέννησης.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:25Για ισότητα δεν έγραψα κάτι. Μιλώντας πάντα για τις ΗΠΑ, έγραψα για κοινωνική και πολιτική ομαλοποίηση.Highlander έγραψε: 21 Δεκ 2022, 18:17 Πώς ακριβώς θα φέρει κοινωνική ή οικονομική ισότητα/ομαλοποίηση το να πεθάνει μια γενιά ανθρώπων;
Πάντα υπάρχει διαφορά σε απόψεις και βιώματα από γενιά σε γενιά, όπως υπάρχει και η πνευματική γήρανση που επηρεάζει πολλούς.
Δηλαδή η γενιά Χ δεν έχει μεγάλες διαφορές από τη Ζ ή την Α σε ερεθισματα;
Όσο για το στεγαστικό, το σκεπτικό βρίσκεται στο OP. Δεν έγραψες γιατί διαφωνείς. Τα τελευταία που λες ότι "πάντα υπάρχει διαφορά σε απόψεις", σεβαστή η άποψη σου, θεωρώ ότι μελετώντας την ιστορία βλέπει κανείς ότι οι κοινωνίες περνάνε από φάσεις κονσένσους σε φάσεις πόλωσης, οπότε τα περι παντοτινών διαφορών δεν τα βρίσκω σωστά. Δεν προβλέπω άλλωστε την εξάλειψη των διαφορών αλλά την εξομάλυνση τους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 252 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
-
- 18 Απαντήσεις