μ αρεσει που εισαι ακομπλεξαριστος τυπος... δεν εχεις καθολου κομπλεξ με τους σκουπετ-άριους... μαλλον γι αυτο σε αποβάλανε απο την σουηδία... μισαλλοδοξια και σουηδία δεν κανανε ταίρι...Sid Vicious έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:12Παντως ο δευτερος σγυφταρι στην φωτο καλο ειναι να πλενει τα δοντια τουtaxalata xalasa έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:09δεν σε παρεξηγω.... και λιγο να καταλαβεις, παλι καλο ειναι... δεν ειναι ολα για ολους...Sid Vicious έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:04
Ενταξει εδω το παραδεχομαι οι ομιλουντες Αιμαρα μοιαζουν οντως με Σγκιφταρι
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
που ναι οι Ιλλυριοι;
- taxalata xalasa
Re: που ναι οι Ιλλυριοι;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
οτι καταλαβαινεις.... παντως το candidus ειναι λαμπερο σαν το candele, candle, καντήλι που δεν ειναι λευκό αλλά λαμπυρίζει και φέγγει...George_V έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:15Ω ρε ενας αχταρμας...taxalata xalasa έγραψε: 15 Δεκ 2022, 17:50 Mαέστρο Τζώρτζη V, θα πάρω και έγω ένα point.
albus = αμβλύ, ωχρό, πάλλιδο (pallidus) ή ματ, που λεν στο χωριό'μ, άσπρο/λευκό.
Tο candidus είναι από το επίσης λατινικό candeō που είναι το αλβανικό hënë («σελήνη, φεγγάρι»), σανσκριτικά चन्द्र (candrá, «λάμπει») και παλιά αρμενικά խանդ χάντ (xand) και σημαινεί το λαμπερό, το γυαλιστερό, το κάνδαρον
και απεκεί βγαίνει και το
Ντίλι ντίλι ντίλι,
ντίλι το καντήλι
που έφεγγε και κένταγεάλλο το Candidus και άλλο το Pallidus, λευκό. Το Albus δεν είναι Candidus, αλλά Pallidus.Spoiler
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι.
Πήγε και ο ποντικός (τα τρωκτικά που λέμε)
και πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
Πάει και η γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
Πάει και ο σκύλος
που έφαγε τη γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
Πάει και το ξύλο
που σκότωσε το σκύλο
που έφαγε τη γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
Πάει και ο φούρνος
που έκαψε το ξύλο
που σκότωσε το σκύλο
που έφαγε τη γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι.
Πάει και το ποτάμι
που έσβησε το φούρνο
που έκαψε το ξύλο
που σκότωσε το σκύλο
που έφαγε τη γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
Πάει και το βόδι,
που ήπιε το ποτάμι
που έσβησε το φούρνο
που έκαψε το ξύλο
που σκότωσε το σκύλο
που έφαγε τη γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
Πάει κι ο χασάπης (κρεατάς)
που έσφαξε το βόδι
που ήπιε το ποτάμι
που έσβησε το φούρνο
που έκαψε το ξύλο
που σκότωσε το σκύλο
που έφαγε τη γάτα
που έφαγε τον ποντικό
που πήρε το φιτίλι
μέσ’ από το καντήλι
που έφεγγε και κένταγε
η κόρη το μαντίλι
ντίλι ντίλι ντίλι
της κόρης το μαντίλι.
όπως το Βολιβιανό allpaqa (αλπάκα) που δεν είναι λευκό candidus αλλά pallidus και είναι από την γλώσσα Αϊμάρα που ομιλείται στη Βολιβία, όπου και είναι μια από τις κυρίαρχες ινδιάνικες γλώσσες, στο Περού, την Αργεντινή και τη Χιλή.
Και κάτσε τώρα να μπει και ο Αρίστος να σας εξηγήσει πως και γιατί ζουν αναμέσά μας οι Albus Pallidus και γιατί είναι ομόηχα και ομόνοα το Albus και το Allpaqa που λέγεται αλπάκα και είναι χρώμα albus pallidus και όχι candidus.
Τι απαντας τωρα σε αυτο? Που εχει μπλεξει τα λευκα με τα χλωμά και τα χει κανει τουρλου?
Τιποτα.
Δε μπορεις να τα βαλεις με τρελο η μεθυσμένο (γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ενα απο τα δυο).
πόσο πιο απλά πρέπει να στα γράψουμε για να τα καταλαβεις τα ελληνικά ;
εκει που εσυ βλεπεις coincidences (σύνπτωσεις, συνκυρίες) εγώ βλέπω consequences (συνέπειες, συνεπακολουθίες)
- taxalata xalasa
Roman Britain. Οχι Γερμαν - Αγγλο-Σaξon Britain. Για να μην χάνεται η μπάλα ...Σκαρταδος 4 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:17Βρε άσε τα γύρω γύρω και πες στα ίσια και παλληκάρισιαtaxalata xalasa έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:09λεει οτι λεει και αυτο που εφερες εσυ περι δηθεν αεθνου ονοματος. κατα την ιδια περιλογικη σου, όπως το alban ειναι ονομα και οχι εθνος, ετσι και το greco και το helenos ειναι ονομα και δεν ειναι εθνος. Ίδια ζυγαριά... η δικιά σου... μπουγάρσκι...Σκαρταδος 4 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:04
Και τι λέει δηλαδή αυτό που έφερες;
Γιατί εσύ είσαι ικανός να νομίζεις ότι το επίθημα vs, αναφέρεται σε πολλούς Αλβανούς![]()
![]()
Ο πρώτος Βρετανός χριστιανός μάρτυρας ο σεντ αλμπανους ήταν Αλβανός στην καταγωγή;
Μην ντρέπεσαι και μην φοβάσαι
Εκφρασου ιλλυρικα![]()
Μπορεί και να ήταν αλβανός, αφού ήταν ρωμαίος πατρίκιος.
Και οι άλλοι οι αλβανοί, o Flavius Constantius και ο Flavius Valerius Constantinus, ήσαντε τότε στην Βριταινία... Δεν θα τάνε ο μόνος αλβανός εκεί...
Εσύ τι πρόβλημα έχεις;
ναι ρε αλλα αν κολήσουμε εκεί θα ελίσσεται. Για χάρη της συζήτησης δέχομαι οτι υπήρχαν αρχαίοι Αλβανοί σε μια πόλη που λεγόταν αλβανόπολη για να τελειώνουμε με αυτό. Ας μας απαντήσει λοιπόν ποια είναι η σχέση εκείνων των Αλβανών με τους σημερινούς.Σκαρταδος 4 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 17:32Ποιους αρχαίους Αλβανούς ρε συ;Σέλευκας έγραψε: 15 Δεκ 2022, 17:24 Κοίτα δεν είσαι φίδι για να ελίσσεσαι . Απάντα που είναι η σχέση των σημερινών Αλβανών με τους αρχαίους Αλβανούς ή πάνε και γαμήσου.
Πιο καθαρά δεν γίνεται.
Αυτοί ήταν κάποτε ένας λαός που κατοικούσε στην ιταλική πόλη Άλμπα λόνγκα και παπαλα
Αυτά τα αλμπανους που φέρνει ο κοσοβαρος είναι ονόματα λατινικά
Μέχρι και στην Βρετανία ο πρώτος χριστιανός μάρτυρας έτσι ονομαζόταν
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Saint_Alban
Saint Alban (/ˈɔːlbən, ˈæl-/; Latin: Albanus) is venerated as the first-recorded British Christian martyr,
(και προφανως δεν θα βρει καμια σχέση αφου ουτε καν υπήρχαν εκείνοι)
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
- taxalata xalasa
...πήγα να βάλω κάτι μπρόκολα και σκάπτωνας... έπεσε τ'αξινάρι, πάλι σε πέτρα άλλη...

όποιος έλεγε πως δεν υπάρχουν αρχαίες αναφορές στο όνομα αλβανός, τώρα ας επιδοθεί στο εθνικικό άθλημα της κωλοτούμβας.
έχουν κάνει συνωμοσία οι πέτρες...
ε ρε γλέντια!...

όποιος έλεγε πως δεν υπάρχουν αρχαίες αναφορές στο όνομα αλβανός, τώρα ας επιδοθεί στο εθνικικό άθλημα της κωλοτούμβας.
έχουν κάνει συνωμοσία οι πέτρες...
ε ρε γλέντια!...
Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
Σκαρταδος 4
Τι να απαντήσει ρε συΣέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:52 Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
Είναι σαν να έχω πει εγώ ότι υπήρχε λαός δημητριοι και να σάς φέρνω συνέχεια ως απόδειξη γραπτά με το όνομα Δημήτρης
Έγραψε μια μαλακια,ε και τι έγινε;
Αντί να πει οκ λάθος μου, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο
Ας πει οτι το θέλει πολύ και αυτό αρκείΣκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:56Τι να απαντήσει ρε συΣέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:52 Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
Είναι σαν να έχω πει εγώ ότι υπήρχε λαός δημητριοι και να σάς φέρνω συνέχεια ως απόδειξη γραπτά με το όνομα Δημήτρης
και οτι ολα θα παν καλά
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
Σκαρταδος 4
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα άλλωστεΣέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:59Ας πει οτι το θέλει πολύ και αυτό αρκείΣκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:56Τι να απαντήσει ρε συΣέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:52 Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
και οτι ολα θα παν καλά
Μπορεί και να πει ότι πάμε σε εκλογές
- taxalata xalasa
Ασε ρε πονηρε με το ιδιο ποιηματακι.Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:56Τι να απαντήσει ρε συΣέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:52 Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
Για κάτσε να δούμε τι λέει και η Britannica αφού μας έφερες τον Αγιο Αλβανο απο την Ρωμαϊκη Βριταινία και πήγες κουβα.

Αλλο ενα τρομπονι... Εφυγε και ο Σουηδος απο την Πρωκτοπολις της Σουηδίας... να εχω όλο το Trio Stooges να τρομπονιάζω ταυτόχρονα...το άλτερ-έγκω σου, βέβαια ξανάκοψε λάσπη αφότου εμφανίστηκα πάλι και αναμένω να έρθει να μας πει πάλι ότι το i liri δεν είναι το ίδιο με το il liri να του δώκω τον κουβα του κιαφτουνού....
Το κομπλεξ σας, ειναι το φαϊ μου... Ειδικά οι θρακορωμαίοι και αρμενο-ανατολίτες που νομίζουν ό,τι είναι μακεδόνες επειδή γεννήθηκαν στην ίδια γεωγραφική περιοχή που ήτανε κάποτες ο Φίλιψ ο Γκαβός...
- taxalata xalasa
Κι ενω τα ειχα όλα ετοιμα για να σας τρομπονιαζω λιγο λιγο, εμφανιστει ο συντονιστης και με εστειλε για μπανιο ανευ λογου και αιτιας και ανευ προειδοποιησης η εστω μηλινης κάρτας.
Ας όψεται... Σας άφησε να το χαρείτε για λιγακι... Περασατε ενα χαρουμενο μηνα και τωρα παλι φαπες...
Ας όψεται... Σας άφησε να το χαρείτε για λιγακι... Περασατε ενα χαρουμενο μηνα και τωρα παλι φαπες...
Ταξαλα συνέχισε γερά οταν κάτι το θες πολύ ολο το σύμπαν συνωμοτεί.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
Σκαρταδος 4
Τέτοιες πηγές υπάρχουν και για την υπόθεση της καταγωγής από τους δακεςtaxalata xalasa έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:10Ασε ρε πονηρε με το ιδιο ποιηματακι.Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:56Τι να απαντήσει ρε συΣέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:52 Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
Για κάτσε να δούμε τι λέει και η Britannica αφού μας έφερες τον Αγιο Αλβανο απο την Ρωμαϊκη Βριταινία και πήγες κουβα.
Αλλο ενα τρομπονι... Εφυγε και ο Σουηδος απο την Πρωκτοπολις της Σουηδίας... να εχω όλο το Trio Stooges να τρομπονιάζω ταυτόχρονα...το άλτερ-έγκω σου, βέβαια ξανάκοψε λάσπη αφότου εμφανίστηκα πάλι και αναμένω να έρθει να μας πει πάλι ότι το i liri δεν είναι το ίδιο με το il liri να του δώκω τον κουβα του κιαφτουνού....
Το κομπλεξ σας, ειναι το φαϊ μου... Ειδικά οι θρακορωμαίοι και αρμενο-ανατολίτες που νομίζουν ό,τι είναι μακεδόνες επειδή γεννήθηκαν στην ίδια γεωγραφική περιοχή που ήτανε κάποτες ο Φίλιψ ο Γκαβός...
![]()
![]()
![]()
Το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζει ο καθένας αλλά τι αποδείξεις φέρνει
Από την στιγμή που δεν έχουμε στοιχεία για την γλώσσα των δακων και των Ιλλυριών ότι θέλει ο καθένας γράφει
Μήπως δεν υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί καταγονται από τους Πελασγούς και μιλούν την γλώσσα τους;
Και ποιον κουβα έφαγα με τον άγιο αλβανιους των Βρετανών;
Που νομίζεις ότι ήταν από την Αλβανία;
Τέλος πάντων, σταματάω εδώ
Με τα θέλω του άλλου δεν μπορεί να τα βάλει κανείς
- taxalata xalasa
Εσύ να αναμένεις το νέο νήμα του Taxalataxalasa με τίτλο: που ναι οι Μακεδόνες;Σέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:15 Ταξαλα συνέχισε γερά οταν κάτι το θες πολύ ολο το σύμπαν συνωμοτεί.
Εκει να δεις γλεντια... θα λυσσαξ-ουν και -ετε...
Προς το παρον παρτε τον κουβα σας και απο ενα τρομπονι δωρο ο καθενας σας.
- taxalata xalasa
Με τα «δεν θελω» του αλλου μπορει να βαλει κανεις;Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:18Τέτοιες πηγές υπάρχουν και για την υπόθεση της καταγωγής από τους δακεςtaxalata xalasa έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:10Ασε ρε πονηρε με το ιδιο ποιηματακι.Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:56
Τι να απαντήσει ρε συ
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
![]()
![]()
![]()
Το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζει ο καθένας αλλά τι αποδείξεις φέρνει
Από την στιγμή που δεν έχουμε στοιχεία για την γλώσσα των δακων και των Ιλλυριών ότι θέλει ο καθένας γράφει
Μήπως δεν υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί καταγονται από τους Πελασγούς και μιλούν την γλώσσα τους;
Και ποιον κουβα έφαγα με τον άγιο αλβανιους των Βρετανών;
Που νομίζεις ότι ήταν από την Αλβανία;
Τέλος πάντων, σταματάω εδώ
Με τα θέλω του άλλου δεν μπορεί να τα βάλει κανείς
Αφού δεν θελετε οι Αλβανοί να είναι απόγονοι των Ιλλυριών, ενώ σας το εξηγούν με πολλούς τρόπους, θα λέτε συνέχεια και αυθαιρετα πως δεν είναι.
Αντιθετικοί και αντιδραστικοί σε οτιδήποτε άλλο. Αυθαιρετικοί, όπως όλη η χώρα...
Συμπλεγματική Μισαλλόδοξια...
Δεν φταίτε εσείς...
Εδώ καταντήσαμε και είχαμε, και καλά, έναν πρόεδρο δεμοκρατίας με παντελως ξενόγλωσσο επώνυμο και μας έλεγε την μαλάκια του περί Εθνους Ανάδελφου...
Εδώ κολλάει κυριολεκτικά η φράση «'το μάτι σου τ' αλλήθωρο που τρέχει στον κατήφορο και κάνει ντρίγκι ντράγκα σαν παλιοσακαράκα»