!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γάτες.... μιάου!

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γάτες.... μιάου!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Γάτα αρνήθηκε τη μετακόμισηΔιένυσε 600 χιλιόμετρα και γύρισε στην παλιά της γειτονιά.

Εικόνα

Σαν ψέμα φαντάζει η ιστορία που αφορά σε μια ταξιδιάρα γάτα από την Γαλλία, η οποία διένυσε 600 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στην παλιά της γειτονιά, καθώς φαίνεται ότι το νέο σπίτι της δεν της… άρεσε.

Η Laëtitia De Amicis, 41 ετών, μετακόμισε με την οικογένειά της από το Ambly-sur-Meuse, στην περιοχή Orne της Γαλλίας, στο Ginai της Νορμανδίας, για επαγγελματικούς λόγους πριν από έναν χρόνο. Η οικογένεια πήρε μαζί και τις τρεις γάτες που είχε (Felys, Crapaud και Cocci). Μάλιστα, στο νέο σπίτι τις πρόσεχαν πολύ καθώς υπήρχε ο φόβος να χαθούν, επειδή άλλαξαν περιβάλλον.

Και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Η Cocci εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2021 και την βρήκε ένα ζευγάρι – 13 μήνες αργότερα – κοντά στο προηγούμενο σπίτι της οικογένειας. Είχε διανύσει τη μισή Γαλλία για να γυρίσει πίσω. Η οικογένεια, ανήσυχη, αναζητούσε την Cocci για τρεις μήνες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Ψάξαμε, ψάξαμε, ψάξαμε… ξεσήκωσα όλη τη γειτονιά. Δυστυχώς, κανείς δεν είχε δει τη γάτα», εξηγεί η Lætitia De Amicis, στο TF1.

Η Laëtitia για να καθησυχάσει τα παιδιά της, τους είπε ψέματα, εξηγώντας τους ότι πιθανότατα η γάτα έχει πάει στο παλιό σπίτι και τα ψάχνει. Βεβαίως, δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή ότι αυτό που έλεγε θα μπορούσε να είναι και αλήθεια.

Κι όμως, στις 2 Οκτωβρίου, η Laëtitia είδε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Facebook που ανέφερε ότι μια αδέσποτη γάτα βρέθηκε στο Souilly, μια πόλη που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από το Ambly-sur-Meuse. «Την αναγνώρισα αμέσως, αν και φαινόταν εντελώς διαφορετική», είπε η Laëtitia.

Το ζευγάρι βρήκε τη γάτα κάτω από ένα αυτοκίνητο και δημοσίευσε μια φωτογραφία του ζώου στον ιστότοπο για αγνοούμενα κατοικίδια, Pet Alert. Η γάτα πήγε στον κτηνίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το ζώο που χάθηκε ήταν 10 ετών και είχε στειρωθεί, όπως ακριβώς και η Cocci.

Αντάλλαξαν φωτογραφίες και η Laëtitia έστειλε τον πατέρα της για να την αναγνωρίσει.

Η γάτα ήταν εξαντλημένη, πεινούσε και ζύγιζε μόνο ένα κιλό όταν την βρήκαν. «Κλάψαμε πολύ. Ακόμη και η βοηθός κτηνίατρου συγκινήθηκε. Αυτό, δεν θα το ξεχάσουμε», καταλήγει η Lætitia.

«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε επιστημονικά πώς αυτή η γάτα μπόρεσε να διανύσει 600 χιλιόμετρα. Από τύχη και σύμπτωση, είναι πιθανό να πλησίασε σταδιακά στο μέρος που ήθελε να φτάσει και ύστερα από κάποια στιγμή να άρχισε να αναγνωρίζει μυρωδιές και θορύβους που την οδήγησαν τελικά να πλησιάσει το σπίτι», λέει η Joana Lagarrigue, που ειδικεύεται στη συμπεριφορά των αιλουροειδών.

https://www.enikos.gr/international/gat ... a/1883065/
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
The Rebel

15.11.2022
Αυτή είναι η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο – Ζυγίζει 13 κιλά.
Έχει ύψος 1,20 μέτρα.

Εικόνα

Ο 4χρονος Samson είναι μία γάτα Maine Coon, με ύψος 1,20 μέτρα, που ζυγίζει 13 κιλά και πρόσφατα ανακηρύχθηκε η μεγαλύτερη γάτα της Νέας Υόρκης.

Ο ιδιοκτήτης της γάτα, Splurt Zillionz ή Jonathan Zurbel όπως είναι το πραγματικό του όνομα, διαβεβαιώνει ότι η γάτα είναι απόλυτα υγιής και ότι έχει παχύνει τόσο πολύ με φυσικούς τρόπους.

Εικόνα

«Είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας» αναφέρει. «Πολύ γλυκός και τρυφερός, αλλά και σκληρός άντρας. Του αρέσει να παίζει και αγαπάει πολύ τον ιδιοκτήτη του.»

Εικόνα

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για την μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο, το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness κατείχε η Mymains Stewart Gilligan, η γάτα που είχε ύψος 1,32 μέτρα, αλλά απεβίωσε το 2013, οπότε είναι πιθανό ο Samson να έχει πάρει τώρα την πρωτιά.

Εικόνα

Εικόνα
https://www.thedodo.com/largest-cat-nyc-1969855947.html
https://www.pronews.gr/perivallon/katoi ... kila-foto/
Άβαταρ μέλους
The Rebel

24/11/2022
Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο: Μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες, είναι κουφή και δεν βλέπει καλά.

Εικόνα

Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει μια γάτα; Σίγουρα όχι 27, όπως η Φλόσι από το νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Το συγκεκριμένο κατοικίδιο στέφθηκε πριν από λίγες ημέρες η γηραιότερη γάτα στον κόσμο – λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 27 της χρόνια, αφότου οι ειδικοί ανακάλυψαν τα αρχεία των κτηνιάτρων που έδειχναν ότι γεννήθηκε το 1995.

Εικόνα
H Φλόσι στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς της.

27 χρονών - Θα ήταν 120 εάν ήταν άνθρωπος.
Ο Κρεγκ Γκλεντάι, αρχισυντάκτης των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, δήλωσε: «Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όταν μάθαμε για την υπέροχη Φλόσι – δεν συναντάς κάθε μέρα μια γάτα που έχει γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Μιλάμε για το ανθρώπινο ισοδύναμο των 120 χρόνων».

https://twitter.com/GWR/status/15955650 ... %3Dtwitter

Ως γατάκι, η Φλόσι ήταν αδέσποτη και ζούσε κοντά σε ένα νοσοκομείο του Μερσισάιντ, όταν ένας εργαζόμενος την πήρε και την κράτησε στην οικογένειά του για 24 χρόνια.

Μετά τον θάνατο των ιδιοκτητών όμως, η Cats Protection την παρέδωσε στην 27χρονη Βίκυ Γκριν, η οποία δήλωσε: «Ήξερα από την αρχή ότι η Φλόσι ήταν μια ξεχωριστή γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με μια κάτοχο των ρεκόρ Γκίνες».

Εικόνα

Όσο για την υγεία της, όπως λέει η Γκριν: «Είναι κουφή και δεν βλέπει καλά, αλλά τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να την ενοχλεί. Λατρεύει τη στοργή και έχει πολύ όρεξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί ένα καλό γεύμα, εκτός κι αν είναι αγκαλιά με την αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα».
https://www.iefimerida.gr/zoi/giraioter ... kor-gkines
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ειλικρινα ειναι η πρωτη φορα στην ζωη μου που σκεφτομαι σοβαρα να ριξω φ.λ@ σε ζωο!
Μετα απο περυσι που εριξαν φολα στον γατο μου,εχω γραψει το ποιον υποψιαζομαι,εδω και 2 ημερες εχουν εξαφανιστει 2 γατες που κατα καποιον τροπο ηταν δικες μου.
Η μια ηταν η αδελφη του Ξενοφων και η αλλη μια αδεσποτη που την τάιζα εδω και πολλους μηνες.
Καθε μερα ηταν εδω απικο και ελειπαν ελαχιστα.
Αλλωστε θηλυκες ηταν οποτε η απουσια τους για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν ειναι στο dna τους.
Εδω και δυο μερες λοιπον εχουν εξαφανιστει και οι δυο.
Που κολλαει αυτο που εγραψα στην πρωτη γραμμη;
Αυτος λοιπον που λογικα εριξε φολα στον γατο μου,μαλλον ξεκανε και αυτες τις δυο.
Που το στηριζω;
Μολις πριν λιγες μερες η γυναικα του ελεγε στην μανα μου οτι αυξηθηκαν πολυ οι γατες στην γειτονια και υπαρχει προβλημα!
Τον κανεις τον λογικο συνειρμο οτι αυτοι "εφαγαν" τις γατες ή δεν τον κανεις;
Θα φταιω εγω να τον φαει το μαυρο σκοταδι τον κοπρο που εχουν;
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stergiosbik έγραψε: 11 Δεκ 2022, 18:54 Ειλικρινα ειναι η πρωτη φορα στην ζωη μου που σκεφτομαι σοβαρα να ριξω φ.λ@ σε ζωο!
Μετα απο περυσι που εριξαν φολα στον γατο μου,εχω γραψει το ποιον υποψιαζομαι,εδω και 2 ημερες εχουν εξαφανιστει 2 γατες που κατα καποιον τροπο ηταν δικες μου.
Η μια ηταν η αδελφη του Ξενοφων και η αλλη μια αδεσποτη που την τάιζα εδω και πολλους μηνες.
Αλλωστε θηλυκες ηταν οποτε η απουσια τους για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν ειναι στο dna τους.
Αυτος λοιπον που λογικα εριξε φολα στον γατο μου,μαλλον ξεκανε και αυτες τις δυο.
Που το στηριζω;
Μολις πριν λιγες μερες η γυναικα του ελεγε στην μανα μου οτι αυξηθηκαν πολυ οι γατες στην γειτονια και υπαρχει προβλημα!
Καταλαβαίνω.
Αλλά δεν είναι λύση να σκοτώσεις ένα αθώο ζώο επειδή οι ιδιοκτήτες του (αν είναι οι ένοχοι), είνα τομάρια.
Μπορείς όμως να τους "φοβίσεις" λιγάκι, με το να τους πεις πως οι γάτες δεν αφήνουν ποντίκια και άλλα είδη που δεν αρέσουν στον άνθρωπο να πλησιάζουν στα σίτια. Οπότε δεν είναι καλό να τις σκτώνουμε.
Κι αν κάποιος δεν τις χωνεύει και τους ρίχνει φόλα, πάντα θα υπάρκει κάποιος άλλο που θα ρίξει φόλα στα σκυλιά, ας είναι και δεσποζόμενα.

Αν είναι αυτοί, θα το πιάσουν το νόημα...
stergiosbik

Λοξίας έγραψε: 11 Δεκ 2022, 21:10
stergiosbik έγραψε: 11 Δεκ 2022, 18:54 Ειλικρινα ειναι η πρωτη φορα στην ζωη μου που σκεφτομαι σοβαρα να ριξω φ.λ@ σε ζωο!
Που το στηριζω;
Καταλαβαίνω.
Αλλά δεν είναι λύση να σκοτώσεις ένα αθώο ζώο επειδή οι ιδιοκτήτες του (αν είναι οι ένοχοι), είνα τομάρια.
Μπορείς όμως να τους "φοβίσεις" λιγάκι, με το να τους πεις πως οι γάτες δεν αφήνουν ποντίκια και άλλα είδη που δεν αρέσουν στον άνθρωπο να πλησιάζουν στα σίτια. Οπότε δεν είναι καλό να τις σκτώνουμε.
Κι αν κάποιος δεν τις χωνεύει και τους ρίχνει φόλα, πάντα θα υπάρκει κάποιος άλλο που θα ρίξει φόλα στα σκυλιά, ας είναι και δεσποζόμενα.

Αν είναι αυτοί, θα το πιάσουν το νόημα...
Aπεναντι μενουμε.
Η κορη τους που εχει τον σκυλο,ταΐζει αλλες 3 γατες της γειτονιας.
Αυτες βεβαια ειναι μια χαρα.Τυχαιο αραγε;
Αυριο θα ριξω μια ματια τριγυρω μπας και βρω τα πτωματα τους.
Παντως πρεπει να βρω καποιον τροπο να σταματησει αυτο το πραγμα.
Περνανε και καποιοι αλλοι τροποι απο το μυαλο μου αλλα δεν προκειται να τους γραψω φυσικα. :wink
Άβαταρ μέλους
The Rebel

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022
Τουρκία: Δημοτικό σχολείο φιλοξενεί περισσότερες γάτες από μαθητές.

Εικόνα

Ένα σχολείο στη δυτική Τουρκία, όπου φοιτούν 19 μαθητές, έχει γίνει καταφύγιο για περίπου 30 γάτες: τα αιλουροειδή παρακολουθούν τα μαθήματα, μετακινούνται με άνεση στους χώρους του και παίζουν με τα παιδιά στα διαλείμματα.

Αλατζά, Λογιά, Γκετσέ, Γκιουνές, Ουζούμ, Τοσίμπα και Πάνθηρας είναι τα ονόματα μερικών από αυτές. Οι μαθητές μοιράζονται μαζί τους την τάξη τους στο μονώροφο κτίριο όπου στεγάζεται το Δημοτικό Ανταγκουρέ.

Εικόνα

Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε συνοικία της περιφέρειας Μπεϊντάγκ της επαρχίας της Σμύρνης, διέθετε μια άδεια αποθήκη που τώρα χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για τις γάτες.

Η δασκάλα Εβρίμ Μουτλουαΐ, η οποία διδάσκει περίπου 16 χρόνια, μετέτρεψε την αποθήκη σε ένα άνετο σπίτι για τις γάτες στο πλαίσιο του πρότζεκτ της με τίτλο “Σχολείο με Πατούσες”, που έχει στόχο να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τα μαθήματα μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

“Όταν ήρθα εδώ, το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν μια αρνητική διάθεση των μαθητών για το σχολείο, κυρίως εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτούς”, λέει η ίδια.

“Είχα μερικούς μαθητές που δεν έρχονταν στο μάθημα. Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή τους χάρη στον δεσμό που ανέπτυξαν με τις γάτες κι έτσι συνέχισαν να έρχονται στο σχολείο”.

Το πρότζεκτ, όπως εξηγεί η ίδια, βοηθάει ακόμη τους μαθητές να αποκτήσουν αίσθηση ευθύνης, καθώς πρέπει να φροντίζουν και να ταΐζουν τις γάτες.

Εικόνα

“Υπάρχει ένας πολύ ισχυρός δεσμός αγάπης ανάμεσα στις γάτες και στους μαθητές. Με άλλα λόγια, παιδιά που δεν ήθελαν να έρχονται στο σχολείο, άρχισαν να επισκέπτονται το καταφύγιο ακόμη και τα σαββατοκύριακα για να περιποιηθούν τις γάτες και να καθαρίσουν τον χώρο. Ανέπτυξαν μια θετική διάθεση απέναντι στο σχολείο”.

Η Μουτλουάι περνάει χρόνο οργανώνοντας δραστηριότητες προς όφελος της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην αγάπη για τη φύση και τα ζώα.

“Κανένας δεν παθαίνει κάτι από ένα παιδί που αγαπάει τη φύση και τα ζώα”, καταλήγει.
https://www.enikos.gr/international/tou ... s/1897382/
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Που το στηριζω;
Tί φταίει το ζώο?
Καλό θα ήταν να ομολογούσε ο τύπος.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
stergiosbik

Kauldron έγραψε: 15 Δεκ 2022, 20:26
Που το στηριζω;
Tί φταίει το ζώο?
Τακτοποιηθηκε το θεμα. :wink
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

stergiosbik έγραψε: 15 Δεκ 2022, 21:00
Που το στηριζω;
Tί φταίει το ζώο?
Ελπίζω να τη πλήρωσε αυτός, και όχι το ζωάκι.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
stergiosbik

Kauldron έγραψε: 15 Δεκ 2022, 21:23
stergiosbik έγραψε: 15 Δεκ 2022, 21:00

Tί φταίει το ζώο?
Ελπίζω να τη πλήρωσε αυτός, και όχι το ζωάκι.
Τακτοποιηθηκε το θεμα.
Ειναι βεβαιο οτι δεν προκριται να ξαναμπει φολα απο τον ιδιο.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Ζαχαρίας : η ντροπή των γατιών. Σουλατσάριζε ένας μεγάλος αρουραίος στην αυλή κι ο μπουχέσας τον κοιτούσε. :fp:
Ρε τον λουφαδόρο, τζάμπα τον ταϊζω και τον ποτίζω. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Στύγιος έγραψε: 27 Δεκ 2022, 17:06 Ζαχαρίας : η ντροπή των γατιών. Σουλατσάριζε ένας μεγάλος αρουραίος στην αυλή κι ο μπουχέσας τον κοιτούσε. :fp:
Ρε τον λουφαδόρο, τζάμπα τον ταϊζω και τον ποτίζω. :smt005:
Ο αρουραίος ήταν εμβολιασμένος, γι' αυτό δεν τον πείραξε... :P
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”