Εχουν βάλει και τις τράπεζες μέσα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Παλιά τους τέχνη κόσκινοΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Νοέμ 2022, 13:13Υδράργυρος έγραψε: 24 Νοέμ 2022, 12:04Κοκλώνηδες είναι αυτοί που κλείνουν τα διαμερίσματα.
Όλη η ιστορία πάει για επικό φιάσκο
.
Τράπεζες δε λέγανε ότι έχουν κλείσει τα περισσότερα ;;; .![]()
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Hellinikon Complex
- Υδράργυρος
Re: Hellinikon Complex
- hellegennes
Σύμφωνα με αυτό το τρομερό άρθρο, έχουν δοθεί κρατήσεις για το 90% των κατοικιών, αξίας πάνω από 1 δις. Αυτή η πληροφορία είναι από την τελευταία έκθεση της Lamda (copy-paste), αλλά τίποτα απ' αυτά δεν εμφανίζεται στα οικονομικά τους στοιχεία. Τι είδους προκαταβολές είναι αυτές που δεν φαίνονται πουθενά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Tρεις διαγωνισμοί ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ τρέχουν αυτή τη στιγμή στο project του Ελληνικού.
Πρόκειται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν εντός της έκτασης, το Vouliagmenis Mall το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, και τέλος το Riviera Galleria, τον εμπορικό πόλο που θα αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό πολυτελείας.
https://news.b2green.gr/27117/%ce%bc%ce ... %84-%ce%b5
Πρόκειται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν εντός της έκτασης, το Vouliagmenis Mall το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, και τέλος το Riviera Galleria, τον εμπορικό πόλο που θα αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό πολυτελείας.
https://news.b2green.gr/27117/%ce%bc%ce ... %84-%ce%b5
Που κοίταξες και δεν τις βρήκες;hellegennes έγραψε: 24 Νοέμ 2022, 16:55 Σύμφωνα με αυτό το τρομερό άρθρο, έχουν δοθεί κρατήσεις για το 90% των κατοικιών, αξίας πάνω από 1 δις. Αυτή η πληροφορία είναι από την τελευταία έκθεση της Lamda (copy-paste), αλλά τίποτα απ' αυτά δεν εμφανίζεται στα οικονομικά τους στοιχεία. Τι είδους προκαταβολές είναι αυτές που δεν φαίνονται πουθενά;
- hellegennes
Μα το είπα, στα οικονομικά τους στοιχεία. Δες, το κοκκίνησα.gassim έγραψε: 12 Δεκ 2022, 21:01Που κοίταξες και δεν τις βρήκες;hellegennes έγραψε: 24 Νοέμ 2022, 16:55 Σύμφωνα με αυτό το τρομερό άρθρο, έχουν δοθεί κρατήσεις για το 90% των κατοικιών, αξίας πάνω από 1 δις. Αυτή η πληροφορία είναι από την τελευταία έκθεση της Lamda (copy-paste), αλλά τίποτα απ' αυτά δεν εμφανίζεται στα οικονομικά τους στοιχεία. Τι είδους προκαταβολές είναι αυτές που δεν φαίνονται πουθενά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Βάλε λινκhellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 23:00Μα το είπα, στα οικονομικά τους στοιχεία. Δες, το κοκκίνησα.gassim έγραψε: 12 Δεκ 2022, 21:01Που κοίταξες και δεν τις βρήκες;hellegennes έγραψε: 24 Νοέμ 2022, 16:55 Σύμφωνα με αυτό το τρομερό άρθρο, έχουν δοθεί κρατήσεις για το 90% των κατοικιών, αξίας πάνω από 1 δις. Αυτή η πληροφορία είναι από την τελευταία έκθεση της Lamda (copy-paste), αλλά τίποτα απ' αυτά δεν εμφανίζεται στα οικονομικά τους στοιχεία. Τι είδους προκαταβολές είναι αυτές που δεν φαίνονται πουθενά;
- hellegennes
Θες να πεις ότι δυσκολεύεσαι να βρεις τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας; Εδώ:
https://www.lamdadev.com/el/%CE%B5%CE%B ... CF%82.html
Φυσικά αν διαβάσεις τα στοιχεία δεν θα βρεις πουθενά αυτά τα λεφτά. Αν διαβάσεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι πρόκειται για υποτιθέμενα, μελλοντικά κέρδη, εφόσον συμφωνηθούν αυτές οι πωλήσεις. Δεν είναι δηλαδή υπαρκτές προκαταβολές, είναι στην ουσία letters of intent, ακριβέστερα SPAs, που θεωρητικά είναι κρατήσεις υπό όρους. Τα λεφτά συνήθως κατατίθενται σε ειδικούς λογαριασμούς και η μεταβίβαση γίνεται με την ολοκλήρωση της αγοράς.
Φυσικά αν διαβάσεις τα στοιχεία δεν θα βρεις πουθενά αυτά τα λεφτά. Αν διαβάσεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι πρόκειται για υποτιθέμενα, μελλοντικά κέρδη, εφόσον συμφωνηθούν αυτές οι πωλήσεις. Δεν είναι δηλαδή υπαρκτές προκαταβολές, είναι στην ουσία letters of intent, ακριβέστερα SPAs, που θεωρητικά είναι κρατήσεις υπό όρους. Τα λεφτά συνήθως κατατίθενται σε ειδικούς λογαριασμούς και η μεταβίβαση γίνεται με την ολοκλήρωση της αγοράς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ε λογικά η υπογραφή των SPAs προηγείται των καταθέσεων, αν και εφόσον χρησιμοποιείται η λέξη deposits είναι πιθανό να έχουν μπεί και προκαταβολές.hellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 23:59 Θες να πεις ότι δυσκολεύεσαι να βρεις τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας; Εδώ:
- hellegennes
Δεν έχουν μπει. Δεν εμφανίζονται πουθενά στα στοιχεία. Δεν ξέρω αν τα διάβασες. Επίσης δεν είναι καν υπογεγραμμένα SPAs, είναι υποσχέσεις για υπογραφές που ξεκίνησαν αργά-αργά να μπαίνουν στο μέσο της χρονιάς και υποτίθεται θα συνεχίσουν να υπογράφονται μέχρι το μέσο της επόμενης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα διάβασα, η έκφραση "pre-agreement deposits received..." δεν υποδηλώνει κανονικές καταθέσεις; Εν πάση περιπτώσει δεν ορκίζομαι κιόλας, αυτά φαίνονται όταν δημοσιεύονται οι ισολογισμοί.hellegennes έγραψε: 13 Δεκ 2022, 00:22 Δεν έχουν μπει. Δεν εμφανίζονται πουθενά στα στοιχεία. Δεν ξέρω αν τα διάβασες. Επίσης δεν είναι καν υπογεγραμμένα SPAs, είναι υποσχέσεις για υπογραφές που ξεκίνησαν αργά-αργά να μπαίνουν στο μέσο της χρονιάς και υποτίθεται θα συνεχίσουν να υπογράφονται μέχρι το μέσο της επόμενης.
Όπως και να έχει πάντως φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον.
- hellegennes
Μα είναι δημοσιευμένοι για το 9μηνο στην ίδια έκθεση. Το αποτέλεσμα του 9μηνου είναι αρνητικό και δεν έχουν ξεκινήσει καν οι εργασίες για τα εν λόγω τεμάχια. Το "received" είναι προφανώς σε κείμενο, όχι σε χρήμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κοίτα, received deposits μεταφράζεται επί λέξη σε εισπραχθείσεις προκαταβολές και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ την λέξη deposits για κείμενο.hellegennes έγραψε: 13 Δεκ 2022, 00:34 Μα είναι δημοσιευμένοι για το 9μηνο στην ίδια έκθεση. Το αποτέλεσμα του 9μηνου είναι αρνητικό και δεν έχουν ξεκινήσει καν οι εργασίες για τα εν λόγω τεμάχια. Το "received" είναι προφανώς σε κείμενο, όχι σε χρήμα.
Αλλά επαναλαμβάνω, και σκέτα συμφωνητικά να έχουν υπογραφεί φαίνεται να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον.
- hellegennes
Ναι, αλλά λέει ότι είναι προκαταβολές από προσύμφωνα. Τα προσύμφωνα δεν απαιτούν προκαταβολές ούτε είναι τελικές συμφωνίες. Οποιοδήποτε μέλος της συμφωνίας μπορεί να αποχωρήσει για αθέτηση όρων του προσύμφωνου.
Επίσης κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τράπεζες ή μεσιτικά γραφεία που θέλουν να υποβάλλουν επιθυμία προαγοράς πριν αυξηθεί η αξία εφόσον το έργο προχωρήσει κατά το σχέδιο.
Με λίγα λόγια είναι συμφωνητικά του τύπου "μόλις τα χτίσετε θα τα αγοράσω στην προσυμφωνημένη τιμή", ίσως με καταβολή εγγυήσεων σε καπιστευτικούς λογαριασμούς (κοινώς, λεφτά που θα πάρει η Λάμδα με την ολοκλήρωση της αγοράς).
Είναι περισσότερο "αν και όποτε τα καταφέρετε με ενδιαφέρει", παρά "με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή". Για τους επίδοξους αγοραστές αυτή είναι μια χαμηλού ρίσκου κίνηση, μηδενικού ρίσκου αν δεν απαιτείται καταπίστευση. Για να το πω κι αλλιώς, είναι σαν να εκφράζω επιθυμία αγοράς μιας εταιρείας ή ενός αγαθού με την αξία που έχει σήμερα αλλά η αγορά θα γίνει όταν η αξία τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη, αν φτάσει ποτέ σ' αυτό το στάδιο χωρίς ρίσκο να χάσω χρήματα αν δεν συμβεί ποτέ αυτό.
Επίσης κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τράπεζες ή μεσιτικά γραφεία που θέλουν να υποβάλλουν επιθυμία προαγοράς πριν αυξηθεί η αξία εφόσον το έργο προχωρήσει κατά το σχέδιο.
Με λίγα λόγια είναι συμφωνητικά του τύπου "μόλις τα χτίσετε θα τα αγοράσω στην προσυμφωνημένη τιμή", ίσως με καταβολή εγγυήσεων σε καπιστευτικούς λογαριασμούς (κοινώς, λεφτά που θα πάρει η Λάμδα με την ολοκλήρωση της αγοράς).
Είναι περισσότερο "αν και όποτε τα καταφέρετε με ενδιαφέρει", παρά "με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή". Για τους επίδοξους αγοραστές αυτή είναι μια χαμηλού ρίσκου κίνηση, μηδενικού ρίσκου αν δεν απαιτείται καταπίστευση. Για να το πω κι αλλιώς, είναι σαν να εκφράζω επιθυμία αγοράς μιας εταιρείας ή ενός αγαθού με την αξία που έχει σήμερα αλλά η αγορά θα γίνει όταν η αξία τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη, αν φτάσει ποτέ σ' αυτό το στάδιο χωρίς ρίσκο να χάσω χρήματα αν δεν συμβεί ποτέ αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Frappezitis
Μην μασάτε ρε, απλά ανεβάστε και άλλο τα ενοίκια στην περιοχή...
Απλά ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..
(Τρόπος του λέγειν, γιατί ούτε αυτήν δεν υπάρχει.. )
Απλά ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..
(Τρόπος του λέγειν, γιατί ούτε αυτήν δεν υπάρχει.. )
Μετά την Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στα πρόθυρα αποχώρησης από το πρότζεκτ του Ελληνικού – «Πονοκέφαλος» στον Όμιλο Λάτση από τους χειρισμούς και την επάρκεια του επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου!
H χρηματοδότηση του έργου δεν μπορεί να βασιστεί σε μία μόνο τράπεζα - Στον αέρα η ολοκλήρωση της «Ριβιέρας της Ελλάδας» - Που να βρίσκονται σήμερα οι μπουλντόζες των Άδωνι και Χατζηδάκη;
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.
- hellegennes
Τι να την κάνουν την χρηματοδότηση; Αφού έχουν πάρει προκαταβολές για το 450% της αξίας των ακινήτων, σύμφωνα με τον ΝΔ τύπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,