!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είμαστε όλοι Θανασάκης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Είμαστε όλοι Θανασάκης
Μια χαρά είναι οι μάσκες. Εγώ εξακολουθώ να τις φορώ σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο (π.χ. σουπερμάρκετ) και επίσης εξακολουθώ να απολυμαίνω τακτικά τα χέρια μου. Ούτε συνάχι δεν έχω πάθει μέχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου).
- hellegennes
Καλά κάνεις. Δικαίωμά σου είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε προστατεύουν από κάτι. Οι μάσκες εφευρέθηκαν κυρίως για να μην μεταδίδει παθογόνα βακτήρια ο γιατρός στον ασθενή κατά την διάρκεια επεμβάσεων και για χρήση από το προσωπικό σε περίπτωση επικίνδυνης μολυσματικής ασθένειας.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 11:25 Μια χαρά είναι οι μάσκες. Εγώ εξακολουθώ να τις φορώ σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο (π.χ. σουπερμάρκετ) και επίσης εξακολουθώ να απολυμαίνω τακτικά τα χέρια μου. Ούτε συνάχι δεν έχω πάθει μέχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου).
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Ή μέχρι το 2020 κανείς δεν είχε σκεφτεί να την φοράνε ακόμα και οι γιατροί γενικά σε όλες τις συνθήκες, γιατί οι γιατροί και οι ερευνητές της ιατρικής είναι τόσο ηλίθιοι που δεν είχαν σκεφτεί το απλό επιχείρημα που έχουμε διαβάσει πολλάκις ότι "αφού είναι ένα πανί μπροστά στο στόμα σου, άρα σταματάει την μετάδοση σωματιδίων, 1+1=2".
Ή το άλλο είναι ότι αυτό το επιχείρημα είναι μια απλουστευτική βλακεία που δεν ισχύει, η πραγματικότητα είναι μακράν πολυπλοκότερη και τελικά δεν είναι πανηλίθιοι όλοι οι γιατροί και ερευνητές των προηγούμενων 100 ετών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καλά κάνεις, διότι οι μάσκες δουλεύουν. Κανείς δεν κόλλησε φορώντας μάσκα, εκτός και αν ζήτησε από κορωνιασμένο να φτερνιστεί στην εσωτερική πλευρά της πριν την φορέσει ο ίδιος.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 11:25 Μια χαρά είναι οι μάσκες. Εγώ εξακολουθώ να τις φορώ σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο (π.χ. σουπερμάρκετ) και επίσης εξακολουθώ να απολυμαίνω τακτικά τα χέρια μου. Ούτε συνάχι δεν έχω πάθει μέχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου).
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Δεν μιλάμε για απλή, χειρουργική μάσκα. Εγώ φορώ μάσκα τέτοιου τύπουhellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:00Καλά κάνεις. Δικαίωμά σου είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε προστατεύουν από κάτι. Οι μάσκες εφευρέθηκαν κυρίως για να μην μεταδίδει παθογόνα βακτήρια ο γιατρός στον ασθενή κατά την διάρκεια επεμβάσεων και για χρήση από το προσωπικό σε περίπτωση επικίνδυνης μολυσματικής ασθένειας.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 11:25 Μια χαρά είναι οι μάσκες. Εγώ εξακολουθώ να τις φορώ σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο (π.χ. σουπερμάρκετ) και επίσης εξακολουθώ να απολυμαίνω τακτικά τα χέρια μου. Ούτε συνάχι δεν έχω πάθει μέχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου).
Ή μέχρι το 2020 κανείς δεν είχε σκεφτεί να την φοράνε ακόμα και οι γιατροί γενικά σε όλες τις συνθήκες, γιατί οι γιατροί και οι ερευνητές της ιατρικής είναι τόσο ηλίθιοι που δεν είχαν σκεφτεί το απλό επιχείρημα που έχουμε διαβάσει πολλάκις ότι "αφού είναι ένα πανί μπροστά στο στόμα σου, άρα σταματάει την μετάδοση σωματιδίων, 1+1=2".
Ή το άλλο είναι ότι αυτό το επιχείρημα είναι μια απλουστευτική βλακεία που δεν ισχύει, η πραγματικότητα είναι μακράν πολυπλοκότερη και τελικά δεν είναι πανηλίθιοι όλοι οι γιατροί και ερευνητές των προηγούμενων 100 ετών.

που προστατεύει σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτόν που τη φορά.
Οι καλύτερες.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:16Δεν μιλάμε για απλή, χειρουργική μάσκα. Εγώ φορώ μάσκα τέτοιου τύπουhellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:00Καλά κάνεις. Δικαίωμά σου είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε προστατεύουν από κάτι. Οι μάσκες εφευρέθηκαν κυρίως για να μην μεταδίδει παθογόνα βακτήρια ο γιατρός στον ασθενή κατά την διάρκεια επεμβάσεων και για χρήση από το προσωπικό σε περίπτωση επικίνδυνης μολυσματικής ασθένειας.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 11:25 Μια χαρά είναι οι μάσκες. Εγώ εξακολουθώ να τις φορώ σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο (π.χ. σουπερμάρκετ) και επίσης εξακολουθώ να απολυμαίνω τακτικά τα χέρια μου. Ούτε συνάχι δεν έχω πάθει μέχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου).
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
FUCK DONALD TRUMP
Ναι, είναι πολύ καλές. Αρκεί να μην χρησιμοποιείς την ίδια μάσκα, όπως δυστυχώς κάνουν αρκετοί, για πολλές ημέρες.
Ο Θανασάκης έκανε ως χαζοβιόλης που είναι ένα σοβαρό σφάλμα στην υπόθεση Πισπιρίγκου. Μόλις η Πισπ άρχισε νακ ατηγορεί το δημόσιο σύστημα υγείας βγήκε σαν μαλάκας να το υπερασπιστεί με βαριά καθεστωτική γλώσσα του τύπου οτι οποιος κατηγορησει το σύστημα θα το πληρώσει. Το ιδιο σύστημα το οποίο έβγαζε ιατροδικαστικές εκθέσεις για να κουκουλώσει οτι μπορούσε και έπρεπε να πάνε φυλακή οι ιατροδικαστές. Θανάση εκτέθηκες άσχημα εκεί και πέρασε και στο ντούκου. 
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
- hellegennes
Αν την φοράς για ένα μικρό διάστημα σε συγκεκριμένο χώρο που έχεις πιθανότητα να κολλήσεις κάτι, μπορεί να σου προσφέρει ατομικά έναν ικανοποιητικό βαθμό προστασίας. Αν δεν σε ενοχλεί, go for it. Αλλά για πόσα χρόνια ακόμη θα το κάνεις αυτό;Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:16 Δεν μιλάμε για απλή, χειρουργική μάσκα. Εγώ φορώ μάσκα τέτοιου τύπου
Υπόψη ότι η χρήση μάσκας δεν είναι χωρίς κόστος και δεν εννοώ μόνο το οικονομικό σκέλος. Είναι από τις πιο αισχρές πηγές μόλυνσης. Βαρέα μέταλλα, μικροπλαστικά και διάφορα άλλα κομμάτια που καταλήγουν αργά ή γρήγορα στην θάλασσα ή σε υπόγεια ύδατα, πράγμα αναπόφευκτο, γιατί εκτός των άλλων είναι και 100% μη ανακυκλώσιμες.
Δηλαδή είναι τραγέλαφος να απαγορεύεις τα καλαμάκια και ταυτόχρονα να εξαπολύεις στο περιβάλλον μια πηγή πλαστικού τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη που επιπροσθέτως είναι πηγή βαρέων μετάλλων.
Κι όλο αυτό για να μην κολλήσεις ένα κρύωμα, λες και μέχρι τώρα δεν αρρώσταινε το 90% του πληθυσμού στην διάρκεια του έτους από διάφορες ιώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα εξακολουθήσω να φορώ μάσκα σε εσωτερικούς, κλειστούς χώρους με πολυκοσμία, μέχρι οι ειδικοί να πουν ότι ο κίνδυνος πέρασε ή εν πάση περιπτώσει περιορίστηκε σημαντικά. Γι' αυτόν, άλλωστε, τον λόγο έκανα και 3 δόσεις εμβολίου, για να προστατέψω όσο μπορώ τον εαυτό μου.hellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:37Αν την φοράς για ένα μικρό διάστημα σε συγκεκριμένο χώρο που έχεις πιθανότητα να κολλήσεις κάτι, μπορεί να σου προσφέρει ατομικά έναν ικανοποιητικό βαθμό προστασίας. Αν δεν σε ενοχλεί, go for it. Αλλά για πόσα χρόνια ακόμη θα το κάνεις αυτό;Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:16 Δεν μιλάμε για απλή, χειρουργική μάσκα. Εγώ φορώ μάσκα τέτοιου τύπου
Υπόψη ότι η χρήση μάσκας δεν είναι χωρίς κόστος και δεν εννοώ μόνο το οικονομικό σκέλος. Είναι από τις πιο αισχρές πηγές μόλυνσης. Βαρέα μέταλλα, μικροπλαστικά και διάφορα άλλα κομμάτια που καταλήγουν αργά ή γρήγορα στην θάλασσα ή σε υπόγεια ύδατα, πράγμα αναπόφευκτο, γιατί εκτός των άλλων είναι και 100% μη ανακυκλώσιμες.
Δηλαδή είναι τραγέλαφος να απαγορεύεις τα καλαμάκια και ταυτόχρονα να εξαπολύεις στο περιβάλλον μια πηγή πλαστικού τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη που επιπροσθέτως είναι πηγή βαρέων μετάλλων.
Κι όλο αυτό για να μην κολλήσεις ένα κρύωμα, λες και μέχρι τώρα δεν αρρώσταινε το 90% του πληθυσμού στην διάρκεια του έτους από διάφορες ιώσεις.
Δεν κατάλαβα καλά αν εννοείς ότι η κόβιντ είναι "ένα κρύωμα". Αυτό λες;
- hellegennes
Η COVID είναι νόσος που προκαλεί ο κορωνοϊός, για την ακρίβεια είναι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε αντί του SARS, γιατί είχαμε ήδη μια νόσο με αυτό το όνομα. Είναι σοβαρή, οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο κορωνοϊός προκαλεί συμπτώματα απλού κρυώματος, όχι covid. Εκτός αν έχεις κάποιο ιατρικό ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά σου να πάθεις covid, θα περάσεις τον κορωνοϊό σαν απλό κρύωμα, αν δεν τον έχεις περάσει ήδη.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:41 Δεν κατάλαβα καλά αν εννοείς ότι η κόβιντ είναι "ένα κρύωμα". Αυτό λες;
Να θυμίσω εδώ ότι πολλοί ιοί απ' αυτούς που ονομάζουμε "απλό κρύωμα" προκαλούν ARDS. Η covid είναι μια μορφή ARDS. Για την ακρίβεια η νόσος του 2003 ονομάστηκε SARS γιατί ήταν μια πιο σκληροπηρυνική εκδοχή ARDS (το S σημαίνει severe). Η covid είναι σαφέστατα ηπιότερη νόσος, απλά εξαπλώθηκε παγκόσμια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπερδεμένα μού τα λες. Υποστηρίζεις ότι η κόβιντ είναι ένα απλό κρύωμα, όπως έγραψες πρωτύτερα, ή είναι τελικά μια σοβαρή -και κατά περίπτωση εξαιρετικά επικίνδυνη- λοίμωξη του αναπνευστικού;hellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:51Η COVID είναι νόσος που προκαλεί ο κορωνοϊός, για την ακρίβεια είναι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε αντί του SARS, γιατί είχαμε ήδη μια νόσο με αυτό το όνομα. Είναι σοβαρή, οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο κορωνοϊός προκαλεί συμπτώματα απλού κρυώματος, όχι covid. Εκτός αν έχεις κάποιο ιατρικό ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά σου να πάθεις covid, θα περάσεις τον κορωνοϊό σαν απλό κρύωμα, αν δεν τον έχεις περάσει ήδη.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 12:41 Δεν κατάλαβα καλά αν εννοείς ότι η κόβιντ είναι "ένα κρύωμα". Αυτό λες;
Να θυμίσω εδώ ότι πολλοί ιοί απ' αυτούς που ονομάζουμε "απλό κρύωμα" προκαλούν ARDS. Η covid είναι μια μορφή ARDS. Για την ακρίβεια η νόσος του 2003 ονομάστηκε SARS γιατί ήταν μια πιο σκληροπηρυνική εκδοχή ARDS (το S σημαίνει severe). Η covid είναι σαφέστατα ηπιότερη νόσος, απλά εξαπλώθηκε παγκόσμια.
- hellegennes
Ο κορωνοϊός είναι ένας ιός του κοινού κρυώματος, όπως οι υπόλοιποι κορωνοϊοί, με μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει ARDS από τους άλλους κορωνοϊούς, ειδικά σε άτομα με ιατρικές παθήσεις. Αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άρα, λες κοινό κρύωμα. Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσει η χήρα του φίλου μου του Νίκου.
- hellegennes
Ούτε όσοι έχουν χάσει συγγενείς από κοινό κρύωμα θα συμφωνούσαν με την δική σου οπτική.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 13:13 Άρα, λες κοινό κρύωμα. Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσει η χήρα του φίλου μου του Νίκου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καλά, μ' έπεισες. Θα ακούσω εσένα κι όχι τους ειδικούς καθηγητές της ιατρικής. Μάλλον ξέρεις καλύτερα.hellegennes έγραψε: 12 Δεκ 2022, 13:19Ούτε όσοι έχουν χάσει συγγενείς από κοινό κρύωμα θα συμφωνούσαν με την δική σου οπτική.Ναύτης έγραψε: 12 Δεκ 2022, 13:13 Άρα, λες κοινό κρύωμα. Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσει η χήρα του φίλου μου του Νίκου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 890 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-
- 1 Απαντήσεις