!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαραδονα, Πελέ, Μέσι κλπ, μια "αντικειμενική" αποψη

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Σκαρταδος 4

Re: Μαραδονα, Πελέ, Μέσι κλπ, μια "αντικειμενική" αποψη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 »

Scouser έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:04
Σκαρταδος 4 έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:01 Λένε κάποιοι νεώτεροι,για εμάς που προλάβαμε τον Μαραντόνα
Η αλήθεια είναι οτι
τον είδαμε σε είκοσι παιχνίδια,άντε σε 22
Τρία ματς του Μουντιάλ του 82 που δεν έκανε τίποτα,εφτά ματς το 86,άλλα τόσα το 90,τα δύο ματς ΠΑΟΚ Νάπολι τον ευρωπαϊκό τελικό με μια γερμανική ομάδα και ένα στο Μουντιάλ του 94 με την Ελλάδα
Έλα ντε. Δεν απέχει πολύ από τον άλλο ''θρύλο'', τον Πελέ, που στο 95% της καριέρας του φόρτωνε με τέρματα βραζιλιάνικα χωριά που στα σοβαρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα πάλευαν για την παραμονή στη Β΄Εθνική.
Εγώ θέλω να πω,ότι στην ουσία ούτε εμείς τον είδαμε τον Μαραντόνα
Πιο πολλά ματς έχω δεί στην οποιαδήποτε σεζόν του Μέσι,παρα όλης της καριέρας του Μαραντόνα
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Scouser έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:04
Σκαρταδος 4 έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:01 Λένε κάποιοι νεώτεροι,για εμάς που προλάβαμε τον Μαραντόνα
Η αλήθεια είναι οτι
τον είδαμε σε είκοσι παιχνίδια,άντε σε 22
Τρία ματς του Μουντιάλ του 82 που δεν έκανε τίποτα,εφτά ματς το 86,άλλα τόσα το 90,τα δύο ματς ΠΑΟΚ Νάπολι τον ευρωπαϊκό τελικό με μια γερμανική ομάδα και ένα στο Μουντιάλ του 94 με την Ελλάδα
Έλα ντε. Δεν απέχει πολύ από τον άλλο ''θρύλο'', τον Πελέ, που στο 95% της καριέρας του φόρτωνε με τέρματα βραζιλιάνικα χωριά που στα σοβαρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα πάλευαν για την παραμονή στη Β΄Εθνική.
Το θέμα είναι στο σήμερα που ενώ κάποιους μεγάλους παίκτες τους βλέπουμε κάθε εβδομάδα στο ΤΛ συνεχίζουμε να τους θεωρούμε μεγάλους.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Ερμής έγραψε: 11 Δεκ 2022, 18:11 Ένας τίτλος του λείπει και αυτός ειναι η κατάκτηση του Μουντιάλ με την Αργεντινή. Εδώ όμως υπάρχει κάτι που δε κολλάει στην ιστορία. Ο μικρος Λίο που πλέον μεγάλωσε δε μπορεί να νιώσει τη φανέλα τον μπιανκοτσελέστε δική του, δε μπορεί να τη νιώσει ένα με αυτόν, δε μπορεί(δε τον ενδιαφέρει τόσο ίσως) να τραβήξει αυτή την ομάδα στην κορυφή όπως είχε κάνει και ο Θεός με το χέρι του κάποιες δεκαετίες πριν.
Όμως μόνο αυτός ο τίτλος θα τον βάλει στο πολύ κλειστό κλάμπ των μεγάλων όπως ο Πελέ, Μαραντόνα, Ζιντάν και το Φαινόμενο, στο οποίο δικαιωματικά ανήκει βάση αριθμών. Θέλει αυτο τον τίτλο και τον θέλει πολύ. Κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει περισσότερο αργεντίνος. Είτε το κατάλαβε ο ίδιος είτε του το σφύριξε ο μάνατζερ αλλά το ζουμι είναι πως πρέπει να γίνει Αργεντινος απο Ισπανός που μέχρι τώρα ήταν, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να βγάλει λίγο προς τα έξω την εγωπάθεια, την αλαζονία, την "αλητεία" που έχει και προς χάρη του καλού προφίλ έκρυβε τόσο καλά(προσωπικά δε πιστεύω πως ειναι φτιαχτό αυτό το προφιλ). Τότε ναι θα μπορούσε να χωρέσει πιο ευκολα στη γαλανόλευκη φανέλα της αργεντινής και να μοιάσει περισσότερο στο είδωλο όλων που περιμένουν την Αργεντινή ως πρωταθλήτρια κόσμου για το 2022.
εγω διαφωνω

ο μεσι τα τελευταια χρονια εχει νευρα επειδη μεγαλουργησε στην μπαρτσα πλαισιωμενος απο μια σειρα αλλων υπερπαικτων οι οποιοι τον βοηθουσαν να κινησει τα νηματα (αρχικα τσαβι ινιεστα και μετα οι MSN), και οι οποιοι οταν ελειψαν αυτο το πραγμα δεν μπορουσε να γινει (για αυτο και τα τελευταια χρονια στην μπαρτσα και τωρα στην παρι δεν τον βλεπουμε να κυριαρχει οπως ειαμε συνηθισει)

στην εθνικη αντιθετα παντα καλουνταν να συρει το νημα απο την λασπη ετσι οπως ειχαν μαθει οι αργεντινοι να κανει ο ντιεγκο
αλλα ο ιδιος δεν εχει μαθει να λειτουργει με αυτη την πιεση και για αυτο με την αργεντινη λιγα πραγματα εχει καταφερει

τα τελευταια χρονια βεβαια μπορεσε η αργεντινη να βρει μια φορμουλα για να λειτουργησει ως μπροσταρης και φαινεται κατι να γινεται τοσο με την κατακτηση του περσινου κοπα αμερικα μεσα στην εδρα της μικτης ζεφυριου οσο και φετος οπου ο μεσι στα 70 λεπτα που εχει δυναμεις κανει παπαδες(με εξαιρεση το ματς με τους σαουδαραβες)

αυτα που βλεπουμε λοιπον δεν ειναι θεμα προφιλ - ειναι περισσοτερο θεμα νευρων και πιεσης που αισθανεται

επισης εχει σημασια οτι μπροστα στα καπριτσια των βεντετων της σημερινης εποχης τυπου εμπαπε και νειμαρ που βαζουν ορους στα συμβολαια για το πως θα τους μαρκαρουν στην προπονηση, ποιος θα βαραει τα πεναλτι και ποσο κουμαντο θα κανουν στις μεταγραφες ο κοντος ειναι παιδι του κατηχητικου
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus »

Ανεξάρτητα από το τι είναι αντικειμενικά ως παίχτης ο Μαραντόνας, υπάρχει η λατρεία για αυτόν. Αργεντινή και Νάπολι. Ό,τι και να πούμε, ο μύθος και η θρησκεία του Μαραντόνα, μας ξεπερνάει.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Άβαταρ μέλους
Exodus

Για κάποιον λόγο του υποσυνειδήτου μου, κι ενώ έχω τρέλα με την καστιλιάνικη προφορά, και προφέρω τα ισπανικά ονόματα πάντα καστιλιάνικα, δεν τον λέω ποτέ Maraδóna, αλλά Maradó:na. Αυτόν ειδικά.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Σκαρταδος 4

Από τα τέλη του 70 όλοι όσοι ασχολούμασταν με το ποδόσφαιρο, γνωρίζαμε ότι στην Αργεντινή υπάρχει ένας πιτσιρικάς,ο οποίος είναι τρομερό ταλέντο,αλλά ο προπονητής του δεν τον πήρε στο Μουντιάλ του 78

Τον βλέπουμε πρώτη φορά στο Μουντιάλ του 82 στο οποίο ήταν απογοητευτικός
Έρχεται το Μουντιάλ του 86
Στους ομίλους, ή στα πρώτα ματς γιατί δεν θυμάμαι πως ήταν τότε η διοργάνωση,όχι τίποτα το ιδιαίτερο
Και έρχεται το ματς με την Αγγλία,με τα γνωστά,όπου έχει πάρει πλέον μυθικές διαστάσεις,ως συνήθως από αυτούς που δεν το είδαν,

Στην συνέχεια ακολουθεί το ματς με το Βέλγιο,όπου δεν πιστεύω να έχει φτάσει σε τόση φόρμα και να έχει τέτοια αυτοπεποίθηση κανείς άλλος σε τέτοια διοργάνωση
Περίμενες να πάρει την μπάλα οπουδήποτε και να βάλει γκολ,όπως φυσικά και το έκανε
Ακολουθεί ο τελικός όπου δεν ακουμπάει την μπάλα,γιατί τον έσβησε κυριολεκτικά ο τεράστιος Λόταρ Ματέους που τότε έπαιζε αμυντικό χαφ.
Όταν το παιχνίδι είχε ανοίξει έδωσε μια μπαλιά στον κενό χώρο στον μπουρουσαγκα για το τρίτο γκολ,μια μπαλιά που μπορεί να την κάνει οποιοδήποτε χάφ ερασιτεχνικής ομάδας

Έρχεται το Μουντιάλ του 90
Πάλι στην αρχή σε ρηχά νερά
Και έρχεται εκείνο το ματς με την Βραζιλία
Η Αργεντινή έχει χάσει την μπάλα,η Βραζιλία χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη
Και τότε ξαφνικά παίρνει την μπάλα περνάει την μισή Βραζιλία, δίνει στον κανιγια και πάρτο το 1-0
Από εκεί και πέρα πάλι τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι το τέλος
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Προσωπικα οι καλυτεροι παιχτες που εχω δει, ειναι Ρονάλντο (ο γνήσιος), ο Ζινταν, ο Ροναλντινιο και ο Μεσι.
Αν δεν μιλησουμε για καριερες αλλα για πικ και μου εδιναν εναν απο αυτους, πιθανοτατα να επαιρνα τον Ροναλντο. Πριν τον τραυματισμο του ο ανθρωπος ηταν απο αλλο πλανητη.
Άβαταρ μέλους
Exodus

panos291 έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:30 Προσωπικα οι καλυτεροι παιχτες που εχω δει, ειναι Ρονάλντο (ο γνήσιος), ο Ζινταν, ο Ροναλντινιο και ο Μεσι.
Αν δεν μιλησουμε για καριερες αλλα για πικ και μου εδιναν εναν απο αυτους, πιθανοτατα να επαιρνα τον Ροναλντο. Πριν τον τραυματισμο του ο ανθρωπος ηταν απο αλλο πλανητη.
Αυτά που έκανε το φαινόμενο δεν γίνονται.
Σκαρταδος 4

panos291 έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:30 Προσωπικα οι καλυτεροι παιχτες που εχω δει, ειναι Ρονάλντο (ο γνήσιος), ο Ζινταν, ο Ροναλντινιο και ο Μεσι.
Τον Ζιντάν τον μάθαμε στο γιουρο του 96 όταν ήταν 24 χρόνων
Πιο πρίν δεν τον ήξερε κανείς
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Γερος,με κοιλια,με προβληματα υγειας,μεσα στην μαστουρα.
Παρολα αυτα το τοπι δεν ξεχνιεται και η συντριπτικη πλειοψηφια των σημερινων παικτων δεν ειναι ουτε τριχα απο τ αρχιδια του Μαραντονα του βιντεο.

zteo

Στο Μουντιάλ του 98 δεν έκανε τίποτα και στον τελικό όπου δεν έπρεπε να παίξει έπαιξε με απαίτηση του χορηγού του και ουσιαστικά ήταν σαν να παίζει με 10.
Στο Μουντιάλ του 02 μεγαλούργησε αλλά τον αξιοποίησε έξυπνα ο Σκολάρι σε μια ομάδα με περισσό ταλέντο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
zteo

Ο Πελέ και ο Μαραντόνα είναι προϊόντα του ποδοσφαίρου της αλάνας.
Ενώ ο Μέσι και ο Κριστιάνο είναι προϊόντα των εργαστηρίων των ακαδημιών.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Τον Πελε δεν τον προλαβα και επισης δεν υπαρχουν πολλα βιντεο για να εχει καποιος αποψη για το ταλεντο του συνολικά.
Ο Μαραντονα ειναι ο κορυφαιος ολων.
Ο Μεσσι για να μπει στην συγκριση με τον Μαραντονα πρεπει να κατακτησει το μουντιαλ.

Αναρωτιεμαι ομως, τι κουβεντα θα καναμε τωρα αν ο Τοττι ειχε παει στη Ρεαλ ή την Γιουναιτεντ εκεινης της εποχης.
Αδικησε τον εαυτο του μενοντας στη Ρομα μια ζωη.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ντε και σώνει πρέπει να υπάρχει κορυφαίος ανάμεσα στους τρεις

και πολύ περισσότερο γιατί πρέπει να εκφέρουμε άποψη έχοντας παρακολουθήσει ελάχιστα και μάλιστα αποκλειστικά στην τιβί μόνον τους 2/3, οι δε νεώτεροι τον 1/3

έλεος πχια με τον ποιος την έχει μεγαλύτερη, και οι τρεις ήτο ούλτρα-ψωλαράδες
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
zteo

Tarkovsky έγραψε: 11 Δεκ 2022, 19:54 ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ντε και σώνει πρέπει να υπάρχει κορυφαίος ανάμεσα στους τρεις

και πολύ περισσότερο γιατί πρέπει να εκφέρουμε άποψη έχοντας παρακολουθήσει ελάχιστα και μάλιστα αποκλειστικά στην τιβί μόνον τους 2/3, οι δε νεώτεροι τον 1/3

έλεος πχια με τον ποιος την έχει μεγαλύτερη, και οι τρεις ήτο ούλτρα-ψωλαράδες
Συμφωνώ να προσθέσω ότι και οι 3 παίξανε μπάλα διαφορετικές εποχές όπου το ποδόσφαιρο παιζόταν διαφορετικά.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”