!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
independent44
Phorum.gr user: independent_44

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent44 »

Δηλαδή τι επιτρέπεται στην καταδίωξη;
Να τον ακολουθείς μέχρι να του τελειώσει η βενζίνη;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:20
stavmanr έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:19
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:15

Κι αυτό κατά την γνώμη σου επισύρει την θανατική ποινή και την εκτέλεση αναλαμβάνει αυτός που τον έκλεισε ο αστυνομικός.
Μα δεν πρόκειται για συνειδητή θανάτωση από πλευράς του.
Αν σταματήσει το αυτοκίνητο, κατέβει κάτω, βγάλει περίστροφο κι πυροβολήσει τον πρώτο οδηγό με σφαίρα στο κεφάλι, ναι τον εκτελεί.
Αν ο πρώτος οδηγός κατέβει από το αυτοκίνητο κι ο άλλος τον πατήσει με πρόθεση, ναι, τον εκτελεί.

Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να αποκαλούμε εκτέλεση κάθε θανατηφόρο τροχαίο.
Θα το τραβήξεις ακόμη πολύ το πράγμα;
Δεν θυμάμαι να μιλάμε για τροχαίο, μιλάμε για απόπειρα δολοφονίας, που για σένα είναι δίκαιη, αφού τον έκλεισαν και δεν μπορούσε να διαφύγει με την ησυχία του.
Βασικά, δεν ξέρω γιατί η μνήμη σου αποτυγχάνει τόσο σύντομα.
Μόλις δύο ποστς πιο πάνω έγραψα ότι κατά την καταδίωξη (...):

Καταρχήν εσύ ως αστυνομικός μπαίνεις στην πορεία του αυτοκινήτου. Τεχνικά, προκαλείς συνθήκες ατυχήματος.
Αν ήμασταν δύο άσχετοι και σου έκλεινα το δρόμο δεν θα προκαλούσα το ατύχημα;

Ακριβώς επειδή προκαλείς το ατύχημα, η εκπαίδευσή σου σου επιβάλει να το προκαλέσεις με όσο το δυνατό πιο ανώδυνο τρόπο γίνεται, ώστε να διατηρήσεις σώους όλους τους τυχόν συμμετέχοντες στην κατάσταση.

Η καταδίωξη είναι μία δραστηριότητα κατά την οποία ως αστυνομικός παραβιάζεις όλους τους πιθανούς κι απίθανους κανόνες του ΚΟΚ (όπως ισχύουν για τους υπόλοιπους οδηγούς), κι εφόσον προσπαθήσεις να σταματήσεις βίαια το όχημα του διωκόμενου παράγεις συνθήκες ατυχήματος. ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ της καταδίωξης. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της κίνησης του εκάστοτε περιπολικού να μπει στο δρόμο του διωκόμενου.

Επομένως, κατά την καταδίωξη μας ενδιαφέρει κατά πόσο οι συνθήκες που παράγεις είναι επικίνδυνες για τη ζωή των συμμετεχόντων σε εκείνη.
Άβαταρ μέλους
Freelancer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Freelancer »

Όταν κλέβεις 20€ και είσαι Ρομά τρως σφαίρα στο κεφάλι και σε καταδικάζουν από πάνω. Όταν βρίσκουν σπίτι σου 600.000€ σε σακούλες και είσαι ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος «να περιμένουμε την δικαιοσύνη».
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:23
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:20Καλά μαλακιες. Γελοία επιχειρήματα εντελώς. Εδώ δε μιλάμε για δολοφονία, αλλά ουσιαστικά για αστική διαφορά οπως είπαν διάφοροι νομικοί, η πες μικροκλοπη.
Διάφοροι νομικοί της πούτσας είπαν μαλακίες. Δεν είναι αστική διαφορά. Σου έφερα το άρθρο του ΠΝ που το περιγράφει. Πάρ' το πάλι:
1. Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή.2. Κινητό πράγμα θεωρείται κατά τον Κώδικα και η ηλεκτρική και κάθε άλλης μορφής ενέργεια.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:20Το ότι ο ιδιοκτήτης δε ήθελε τη σύλληψη του, υπάρχει συγκεκριμένη καταγεγραμμενη επικοινωνια
Μπορούμε να την ακούσουμε κάπου ή το διάβασες σε κάποιο μέσο της πούτσας που κατέχει μη δημοσιευμένο υλικό;
https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ ... /?amp=true
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

independent44 έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:30 Δηλαδή τι επιτρέπεται στην καταδίωξη;
Ξέρουμε τι δεν επιτρέπεται κατά την καταδίωξη.
Και είναι αυτό που συνέβη.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Είναι και αυτό. 20 ευρώ έβαλε, πόσο μακριά θα πήγαινε;
Πυροβολισμός στα λάστιχα ή στο ψυγείο του αυτοκινήτου. Χωρίς ψύξη δεν πάει μακριά το κάρο.
Τοποθέτηση GPS με μαγνήτη πάνω στο καπό μεγάλου μεγέθους ώστε να το βλέπει ο οδηγός και να αποθαρρύνεται.
Θα υπάρχουν και άλλα, που δεν μου έρχονται στο μυαλό.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
independent44

stavmanr έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:34
Είδες τι ωραίες είναι οι εγκύκλιοι της ΝΔ άμα σε συμφέρουν;
Παπαριές. Την έγραψαν δειλοί και άσχετοι
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Όσο πάει.

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

independent44 έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:42
stavmanr έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:34
Είδες τι ωραίες είναι οι εγκύκλιοι της ΝΔ άμα σε συμφέρουν;
Παπαριές. Την έγραψαν δειλοί και άσχετοι
Ποιες εγκύκλιοι της ΝΔ βρε συ; Μιλάμε για τη βασική ελληνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως κωδικοποιείται και εξειδικεύεται ανά περίπτωση.

Πιο πριν έδωσα μία καταδικαστική απόφαση κατά της ελληνικής πολιτείας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη μη προστασία διωκόμενου κατά την καταδίωξη και φυσικά για μη σωστή διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού (τυχαίο; ).
independent44

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:45
Όσο πάει.

Θα πάει να κρυφτεί στον καταυλισμό.
Μετά θα πούνε να μην γίνει επέμβαση γιατί θα τρομάξουν τα γυφτάκια
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vagabondo έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:40
Πυροβολισμός στα λάστιχα ή στο ψυγείο του αυτοκινήτου. Χωρίς ψύξη δεν πάει μακριά το κάρο.
Τοποθέτηση GPS με μαγνήτη πάνω στο καπό μεγάλου μεγέθους ώστε να το βλέπει ο οδηγός και να αποθαρρύνεται.
Εννοείς ότι αν πυροβολήσεις ένα αυτοκίνητο που έχει αναπτύξει ταχύτητα στα λάστιχα, είναι κάτι ασφαλές;

Γιατί αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τα περισσότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα συμβαίνουν χωρίς να πυροβολήσει κάποιος τα λάστιχα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:54
vagabondo έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:40
Εννοείς ότι αν πυροβολήσεις ένα αυτοκίνητο που έχει αναπτύξει ταχύτητα στα λάστιχα, είναι κάτι ασφαλές;

Γιατί αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τα περισσότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα συμβαίνουν χωρίς να πυροβολήσει κάποιος τα λάστιχα.
Στα πίσω λάστιχα είναι ασφαλες
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Εγώ έχω να προτείνω κάτι καλύτερο.

Με το που πέφτει σήμα για κλοπή, ληστεία, τραυματισμό κλπ να δίνεται σήμα από την τροχαία για διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους και να σπεύδουν ομάδες δικυκλιστών αστυνομικών, μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο του ευάλωτου δράστη, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες πλήρους διαφύλαξης της ηθικής και σωματικής του ακεραιότητας.

Το έχουμε δει να γίνεται και με αρχηγούς κράτους και λοιπών επιφανών προσώπων, οπότε το έχουμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

stavmanr έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:31 Η καταδίωξη είναι μία δραστηριότητα κατά την οποία ως αστυνομικός παραβιάζεις όλους τους πιθανούς κι απίθανους κανόνες του ΚΟΚ
Πιστεύεις λοιπόν πως ο οδηγός που καταδιώκεται από την αστυνομία έχει το δικαίωμα να δικάσει και να καταδικάσει τον διώκτη αστυνομικό σε θάνατο, γιατί ο αστυνομικός παραβαίνει τον ΚΟΚ (Lol).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:33
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:23
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:20Καλά μαλακιες. Γελοία επιχειρήματα εντελώς. Εδώ δε μιλάμε για δολοφονία, αλλά ουσιαστικά για αστική διαφορά οπως είπαν διάφοροι νομικοί, η πες μικροκλοπη.
Διάφοροι νομικοί της πούτσας είπαν μαλακίες. Δεν είναι αστική διαφορά. Σου έφερα το άρθρο του ΠΝ που το περιγράφει. Πάρ' το πάλι:
1. Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή.2. Κινητό πράγμα θεωρείται κατά τον Κώδικα και η ηλεκτρική και κάθε άλλης μορφής ενέργεια.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Δεκ 2022, 14:20Το ότι ο ιδιοκτήτης δε ήθελε τη σύλληψη του, υπάρχει συγκεκριμένη καταγεγραμμενη επικοινωνια
Μπορούμε να την ακούσουμε κάπου ή το διάβασες σε κάποιο μέσο της πούτσας που κατέχει μη δημοσιευμένο υλικό;
https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ ... /?amp=true
Συγγνώμη, μου έβαλες τώρα την κλήση σε ηχητικό μήνυμα ή τι φαντάζεται ο κάθε δημοσιογράφος ότι ειπώθηκε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”