enaon έγραψε: 10 Δεκ 2022, 13:08
nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 13:02
Δεν θα το αποφευγαμε, αλλα το πείραμα θα γινοταν σε επομενο μαθημα για να δειξει την εννοια των
συνθετων κλασματων αναγωγων κλασματων - ισοδυναμων, δηλ. κλασματα που ειναι ισοδυναμα.
ωραίος ρε αλήθεια, όταν δεν λες για τον θεούλη τα κειμενά σου για εμένα τουλάχιστον εναι απόλαυση. Με προβληματίζει λίγο γιατι μεχρι να παμε πεμπτη το εχουμε κανει στην πράξη αρκετες φορές αυτό με τις σοκολάτες αν εχαμε ενα αδελφακι κλπ, οπόθε νομιζω καποια παιδια το βλέπουν το 24 ετσι και αλλιως, μου μοιαζει αδύνατον να μην το πει καποιο αν δεν φοβουνται τον δασκαλο, δεν νομιζω οτι αλήθεια ειναι εφικτό να το κρύψουν, αλλα ωραία τα λες.
Μια χαρα ειναι και τα κειμενα μου για τον θεουλη απλα θα το διαπιστωσεις μετα απο καιρο.
Κοιτα, αν το παραδειγμα εξηγηθει ως "παιρνουμε τις 3 σοκολατες και κοβουμε την καθε μια σε 8 κομματια. Τα 24 κομματια που προκυπτουν τα μοιραζονται οι 8 αρα θα παρει ο καθενας 3" τοτε ναι το 24 ειναι αναποφευκτο να μην φανει.
Αν ομως το παραδειγμα εξηγηθει σε στυλ μοιρασματος των σοκολατων μια μια και οχι ταυτοχρονα δηλ. "παιρνουμε τη πρωτη σοκολατα και κοβουμε την σε 8 κομματια. Αρα θα παρει ο καθενας 1 κομματι. Το ιδιο κανουμε και με τις αλλες 2 σοκολατες" τοτε το 24 κρυβεται.
Οπως ειπα στοχος ειναι να συλλαβει ο μαθητης την εννοια του κλασματος, κι οχι να μαθει να μοιραζει ακεραιο πληθος ομοιων μερων απο ν τεμαχια σε μ ατομα. Αυτο είναι επομενο στη, εκπαιδευτικη αλληλουχια σειρα, εκτος κι αν τελικα ο στοχος ειναι να προκαλεσουμε συγχυση στον μαθητη.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.