!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Blackdog

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

AlienWay έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:01

Πώς το φαντάζεσαι ότι θα έρθει η δική μας ώρα; Δηλαδή θα περπατάμε αμέριμνοι στο δρόμο και θα μας την πέφτουν ζητάδες από του πουθενά για να μας τη μπουμπουνίξουνε;
Σκεψου εναν κοσμο που ο αστυνομικος θα πυροβολει αδιακριτα

Ειναι πολλα τα σεναρια σκεψου ενα.

Το πιο λαιτ ειναι το ατυχημα. Την προηγουμενη φορα με τις 37 σφαιρες, ηταν σε κατοικημενη περιοχη. Πως ξερω εγω οτι αν συνεχισει ετσι δεν θα ειναι κατω απ το σπιτι μου και δεν θα φαω καμμια αδεσποτη;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Blackdog έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:09

Πώς το φαντάζεσαι ότι θα έρθει η δική μας ώρα; Δηλαδή θα περπατάμε αμέριμνοι στο δρόμο και θα μας την πέφτουν ζητάδες από του πουθενά για να μας τη μπουμπουνίξουνε;
Νομίζω είναι άλμα λογικής να πας από το συγκεκριμένο περισταστικό στο "πυροβολεί αδιάκριτα", στον ίδιο βαθμό που είναι άλμα λογικής να πεις "σκέψου έναν κόσμο που θα διώκεται το σεξ" επειδή διώκεται το σεξ με ανήλικους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Blackdog

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:04

Παίζει και αντίστροφα. Και νομίζω ότι αυτό που δημιουργεί το κυρίως πρόβλημα είναι η εθιμική πλέον απενοχοποίηση, τόσο της ανήλικης όσο και ημιανήλικης παραβατικότητας, ακόμη κι αν αυτή δεν αφορά σε μικροκλοπές αλλά και σε τραυματισμούς όπως και καταστροφής περιουσιών.
Σιγουρα ισχυει και αυτο.

Μεγαλη ζημια κατα την γνωμη μου, κανει το γεγονος του οτι οι παραβατες αυτου του τυπου αφηνονται ελευθεροι αντι να πανε φυλακη εστω και για καποιους μηνες.

Ετσι τελικα οταν σκοτωνεται ενας απο αστυνομικο, εχουμε την ψευδαισθηση απονομης δικαιοσυνης και χειροκροταμε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Blackdog έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:04

Παίζει και αντίστροφα. Και νομίζω ότι αυτό που δημιουργεί το κυρίως πρόβλημα είναι η εθιμική πλέον απενοχοποίηση, τόσο της ανήλικης όσο και ημιανήλικης παραβατικότητας, ακόμη κι αν αυτή δεν αφορά σε μικροκλοπές αλλά και σε τραυματισμούς όπως και καταστροφής περιουσιών.
Σιγουρα ισχυει και αυτο.

Μεγαλη ζημια κατα την γνωμη μου, κανει το γεγονος του οτι οι παραβατες αυτου του τυπου αφηνονται ελευθεροι αντι να πανε φυλακη εστω και για καποιους μηνες.

Ετσι τελικα οταν σκοτωνεται ενας απο αστυνομικο, εχουμε την ψευδαισθηση απονομης δικαιοσυνης και χειροκροταμε.
Κάθε άλλο, δεν παίζει πληθυντικός σ´αυτά τα θέματα.

Ο καθένας σκέφτεται και κρίνει τις καταστάσεις με τελείως διαφορετικά σημεία αναφοράς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

georgebi έγραψε: 08 Δεκ 2022, 18:11 Κουτσούμπας: «Κτήνος με στολή» :o ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά
Σωστός ο Κουτσούμπας.
Επιτέλους κάποιος που δεν γλύφει φασίστες και κυρπαντεληδες και αποκαλεί ακριβώς όπως πρέπει τον εγκληματία αστυνομικό.
Ελπίζουμε να προφυλακιστεί το κάθαρμα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του ρατσισμού και του χρυσαυγιτισμου μάλλον απίθανο.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Υδράργυρος έγραψε: 08 Δεκ 2022, 17:00 Καλυτερα με γυφτους παρα με ρατσιστες
12-08-2022
Πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις Τσίπρα έβγαλαν τους Ρομά στους δρόμους.

Εικόνα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης,

εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον Status FM.

Ο κ. Φλωρίδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από ομάδες ατόμων Ρομά «οι δηλώσεις Τσίπρα πυροδοτούν αυτή την έξαρση που παρατηρείται τώρα. Αυτός τους έβγαλε στον δρόμο, αυτός τους νομιμοποιεί.

Πώς το είχε πει πρόσφατα η Αχτσιόγλου; Εμάς η κανονικότητα δεν μας συμφέρει, εμείς αναμπουμπούλες θέλουμε. Όταν τα λένε, τα εννοούν κιόλας».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Συνέδεσα τη δήλωση αυτή με την παλιά του δήλωση, όταν μιλούσε για τους τρεις εργαζόμενους που δολοφονήθηκαν στη Marfin, που τους έκαψαν ζωντανούς. Τότε ο Τσίπρας είπε ‘και τι κακό έχουν οι μολότοφ; Το θέμα είναι από ποια μεριά βρίσκεσαι όταν αυτές πέφτουν’. Είναι στο dna τους, στα κύτταρά τους, δεν είναι ατυχείς δηλώσεις».

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε είναι άγνωστες και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. «Δεν οδηγούν πουθενά οι λογικές πυροβόλησε για ένα 20ευρο», σημείωσε.
https://www.el.gr/ellada/kommata/proin- ... iloseis-t/
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Επ´ ευκαιρία, επειδή βαρέθηκα τις εθιμικές παπαριές, θα αρχίσω κι εγώ να χρησιμοποιώ πάλι τον προσδιορισμό "γύφτος" για τους παραβατικούς ρομά.

Και όποιος ευαισθητοποιημένος χρησιμοποιεί στο χαλαρό τον προσδιορισμό "μπάτσος" ας έρθει να μου τραβήξει το αυτάκι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Blackdog

hellegennes έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:12

Νομίζω είναι άλμα λογικής να πας από το συγκεκριμένο περισταστικό στο "πυροβολεί αδιάκριτα", στον ίδιο βαθμό που είναι άλμα λογικής να πεις "σκέψου έναν κόσμο που θα διώκεται το σεξ" επειδή διώκεται το σεξ με ανήλικους.
Την μια σφαιρα την βρηκαν καρφωμενη σε πορτα

Με την αλλη ηθελε να πετυχει το αυτοκινητο αλλα πετυχε τον γυφτο

Εμενα "αδιακριτα" μου φαινεται :102:
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Blackdog έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:09

Ειναι πολλα τα σεναρια σκεψου ενα.

Το πιο λαιτ ειναι το ατυχημα. Την προηγουμενη φορα με τις 37 σφαιρες, ηταν σε κατοικημενη περιοχη. Πως ξερω εγω οτι αν συνεχισει ετσι δεν θα ειναι κατω απ το σπιτι μου και δεν θα φαω καμμια αδεσποτη;
Το πιο πιθανό είναι ότι τις 37 σφαίρες τις ρίξανε γιατί θεώρησαν πως μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητο σουρωτήρι, χωρίς οι σφαίρες να διαπεράσουν τη λαμαρίνα.

το δυστοπικό σενάριο που περιγράφεις, μπορεί να μην οφείλεται στη νομιμοποίηση της οπλοχρησίας των αστυνόμων, αλλά στο γεγονός ότι νομοτελειακά η αστυνομία αποτελεί το χέρι του κράτους στα ζητήματα της ασφάλειας. Που σημαίνει ότι αν ποτέ υπάρξει ένα καθεστώς αντιδημοκρατικού τύπου το οποίο θα θελήσει να επιβληθεί στους πολίτες, τότε μοιραία θα αξιοποιήσει την αστυνομία. Οχι τους ζαχαροπλάστες ή τους κουλουρτζήδες.

Οταν όμως το ζητούμενο ολόκληρης της κοινωνίας είναι να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, τότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα, θα υπάρχουν και μοιραία λάθη, ή δολοφονικά παρατράγουδα. Η εναλλακτική είναι μια κοινωνία χάους και βίας που δεν καταστέλλεται. Στη διαπίστωση ότι οι καταδιώξεις έχουν αυξηθεί τελευταία, η μεγάλη είδηση είναι ότι η αστυνομία (με τα λάθη και τις παραλείψεις της) μπαίνει εξ' αρχής στη διαδικασία να καταδιώξει τους εγκληματίες και δεν λέει "δεν βαριέσαι, ασ' το".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Blackdog έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:25

Δεν είναι καθόλου αδιάκριτα, είναι για έναν πολύ συγκεκριμένο, δικαιολογημένο λόγο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:31

Δεν είναι καθόλου αδιάκριτα, είναι για έναν πολύ συγκεκριμένο, δικαιολογημένο λόγο.
Και η συγκεκριμένη ευαισθητοποίηση έχει έναν σαφή στόχο. Επιδιώκεται ταύτιση του αστυνομικού με τον Κορκονέα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

AlienWay έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:26

Οταν όμως το ζητούμενο ολόκληρης της κοινωνίας είναι να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, τότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα, θα υπάρχουν και μοιραία λάθη, ή δολοφονικά παρατράγουδα. Η εναλλακτική είναι μια κοινωνία χάους και βίας που δεν καταστέλλεται. Στη διαπίστωση ότι οι καταδιώξεις έχουν αυξηθεί τελευταία, η μεγάλη είδηση είναι ότι η αστυνομία (με τα λάθη και τις παραλείψεις της) μπαίνει εξ' αρχής στη διαδικασία να καταδιώξει τους εγκληματίες και δεν λέει "δεν βαριέσαι, ασ' το".
:goodpost: :+1:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Blackdog

AlienWay έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:26

Ας τα χαρακτηριζουμε ετσι λοιπον αντι να δικαιωνουμε το λαθος

Δεν θα ελεγα οτι διαφωνω, ουτε με τα υπολοιπα
Blackdog

hellegennes έγραψε: 08 Δεκ 2022, 19:31

Για πες
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”