!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άγρια ξυλοκοπήθηκε ανήλικος εργαζόμενος, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
panos291

Re: Άγρια ξυλοκοπήθηκε ανήλικος εργαζόμενος, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Βινόσαυρος έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:51 Ο ερμής εικάζω αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι προτιμούν μαυρη εργασία που μπορεί να τους φτάνει να φυτοζωούν
από νόμιμη που δεν. Επίσης μια άλλη περίπτωση είναι για φορολογικούς λόγους, και γω έχω φίλο που λαμβάνει
10.000 μηνιάτικο και τα 9 είναι μαυρα. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάει. Αυτές όμως δεν έχουν καμιά σχέση.
Οχι δεν μιλαει για τετοιες. Μια πολυ κοινη περίπτωση ειναι σερβιτορος σε ταβέρνα το καλοκαίρι. Τα μεροκαματα ειναι πολυ καλα, αλλα τους βγαινει ο κωλος.
Επειδη δουλεύοντας 5-6 μήνες πρεπει να μαζεψουν λεφτα για να ζησουν 12, θελουν να δουλευουν καθε μερα, και δεν γίνεται να δουλευουν νομιμα 30/30.
Αλλοι με πληρη απασχοληση, απλα κανουν μια δεύτερη δουλεια εστω για λιγα παραπανω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Και για τις δύο περιπτώσεις λέω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

panos291 έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:48
Golden Age έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:44
Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:42 Εδω ακόμη πιστεύουν οτι τη μαύρη εργασία τη ζητάει η εργοδοσία και όχι ο εργαζόμενος.
Ναι, παρακαλά ο κόσμος για ανασφάλιστη εργασία. :lol:
Ξερεις πόσοι δουλευουν πανω απο 40 ωρες την εβδομάδα για να τα βγαλουν περα, ιδιαίτερα στα εποχικα? Δεν γινεται να ασφαλιστει καποιος πανω απο 40ω/εβδ

Γνωρίζω πολύ καλά. Το 8ωρο που κάνει μπορεί να ασφαλιστει κανονικά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:56 Σου ειπα, για να έχεις μαύρη εργασία, πρέπει να έχεις μαύρα εισοδήματα για να καλύπτεις μαύρα τους μισθούς αλλά και τα ενδεχόμενα πρόστιμα.
Για αυτούς που έχουν μαύρο χρήμα ναι μπορεί να ισχύει αυτό που λες. Για το σύνολο όμως δεν ισχύει.
Μαύρα λέει εισοδήματα για να καλύπτεις τους μισθούς. Έχω ένα μαγαζί, έχω έσοδα Α της δίνω ένα 40ρι τη μέρα, ΠΟΙΑ ΜΑΥΡΑ εισοδήματα, από το κέρδος μου τα δίνω, δε δηλώνω πουθενά τα έξοδα μου, βασικά ΚΑΝΕΝΑ σχεδόν έξοδο δε δικαιολογείται, πέρα από κάποιες παπαριές γραφικές ύλες κλπ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

panos291 έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:57
Βινόσαυρος έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:51 Ο ερμής εικάζω αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι προτιμούν μαυρη εργασία που μπορεί να τους φτάνει να φυτοζωούν
από νόμιμη που δεν
. Επίσης μια άλλη περίπτωση είναι για φορολογικούς λόγους, και γω έχω φίλο που λαμβάνει
10.000 μηνιάτικο και τα 9 είναι μαυρα. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάει. Αυτές όμως δεν έχουν καμιά σχέση.
Οχι δεν μιλαει για τετοιες. Μια πολυ κοινη περίπτωση ειναι σερβιτορος σε ταβέρνα το καλοκαίρι. Τα μεροκαματα ειναι πολυ καλα, αλλα τους βγαινει ο κωλος.
Επειδη δουλεύοντας 5-6 μήνες πρεπει να μαζεψουν λεφτα για να ζησουν 12, θελουν να δουλευουν καθε μερα, και δεν γίνεται να δουλευουν νομιμα 30/30.
Αλλοι με πληρη απασχοληση, απλα κανουν μια δεύτερη δουλεια εστω για λιγα παραπανω.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Cecily Anne έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:58
Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:56 Σου ειπα, για να έχεις μαύρη εργασία, πρέπει να έχεις μαύρα εισοδήματα για να καλύπτεις μαύρα τους μισθούς αλλά και τα ενδεχόμενα πρόστιμα.
Για αυτούς που έχουν μαύρο χρήμα ναι μπορεί να ισχύει αυτό που λες. Για το σύνολο όμως δεν ισχύει.
Μαύρα λέει εισοδήματα για να καλύπτεις τους μισθούς. Έχω ένα μαγαζί, έχω έσοδα Α της δίνω ένα 40ρι τη μέρα, ΠΟΙΑ ΜΑΥΡΑ εισοδήματα, από το κέρδος μου τα δίνω, δε δηλώνω πουθενά τα έξοδα μου, βασικά ΚΑΝΕΝΑ σχεδόν έξοδο δε δικαιολογείται, πέρα από κάποιες παπαριές γραφικές ύλες κλπ.
να της δόσεις 60 νόμιμα + ασφαλιση
δε θα δεχτει;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Cecily Anne έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:58
Απο πότε δε δικαιολογούνται τα έξοδα των εργατικών; :roll:

όχι ρωτάω γιατί άν είναι έτσι όπως τα λες, τότε ο λογιστής μου, μου πατάει γερό δουλεμα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Βινόσαυρος έγραψε: 09 Οκτ 2018, 17:01
δε θα δεχτει;
Tα μπέρδεψες. Εγώ στηρίζω ότι ο εργαζόμενος θέλει ασφάλιση.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Golden Age έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:58
Golden Age έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:44

Ναι, παρακαλά ο κόσμος για ανασφάλιστη εργασία. :lol:
Ξερεις πόσοι δουλευουν πανω απο 40 ωρες την εβδομάδα για να τα βγαλουν περα, ιδιαίτερα στα εποχικα? Δεν γινεται να ασφαλιστει καποιος πανω απο 40ω/εβδ

Οχι, δεν μπορει. Πληρης απασχοληση νομιμη, σημαινει ειτε 5 μερες/βδομαδα απο 8 ωρες, ειτε 6 μέρες /βδομαδα απο 6ωρες και 40 λεπτα.
Ειναι παρανομο το 7x8=56, απαγορεύεται.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2018, 17:01
Απο πότε δε δικαιολογούνται τα έξοδα των εργατικών; :roll:

όχι ρωτάω γιατί άν είναι έτσι όπως τα λες, τότε ο λογιστής μου, μου πατάει γερό δουλεμα.
Φυσικά και δικαιολογούνται, ποιός είπε ότι δε δικαιολογούνται; Εγώ έγραψα ότι μπορεί να φεύγει ο "μισθός" μαύρος, χωρίς να σε πάρει χαμπάρι κανείς.

ΕΝΤΙΤ, αν λες για τα έξοδα που αναλύω, εννοώ, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ψάξουν "πού τα τρώς"=που φεύγει το μαύρο 40ρι μισθός, μιας και πουθενά δε δηλώνεις τα έξοδά σου. Θα λες "τα έφαγα σε κρασί, σουπερμαρκετ και καπότες".
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Cecily Anne έγραψε: 09 Οκτ 2018, 17:01
Βινόσαυρος έγραψε: 09 Οκτ 2018, 17:01
δε θα δεχτει;
Tα μπέρδεψες. Εγώ στηρίζω ότι ο εργαζόμενος θέλει ασφάλιση.
οκ, έτσι όπως το έθεσες με το κέρδος
φαινεται όπως στα γράφει ο ερμης
ότι η μισθοδοσία δε θεωρείται έξοδο
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

panos291 έγραψε: 09 Οκτ 2018, 17:02
Golden Age έγραψε: 09 Οκτ 2018, 16:58

Οχι, δεν μπορει. Πληρης απασχοληση νομιμη, σημαινει ειτε 5 μερες/βδομαδα απο 8 ωρες, ειτε 6 μέρες /βδομαδα απο 6ωρες και 40 λεπτα.
Ειναι παρανομο το 7x8=56, απαγορεύεται.
Σε εποχικές εργασίες με μεροκάματα πάντως, ισχύει και εφαρμόζεται. Με εργόσημα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Συνέλθετε, δεν γράφω αυτό.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Αυτό μπορεί να γίνει σε προσωπικές εταιρείες που δεν υπάρχει διπλογραφικό σύστημα. Σε Ανώνυμη και ΕΠΕ κάθε ευρώ που βγάζεις απο την τράπεζα πρέπει να το δικαιολογείς. Αν τώρα κάποιος εργοδότης απο τα τριπλά φορολογημένα του λεφτά, βγάζει και δίνει μαυρα στους εργαζόμενους μάλλον είναι πολύ κακός επιχειρηματίας, όχι απο θέμα ψυχής, αλλά απο θέμα ικανοτήτων.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2018, 17:05 Αυτό μπορεί να γίνει σε προσωπικές εταιρείες που δεν υπάρχει διπλογραφικό σύστημα. Σε Ανώνυμη και ΕΠΕ κάθε ευρώ που βγάζεις απο την τράπεζα πρέπει να το δικαιολογείς. Αν τώρα κάποιος εργοδότης απο τα τριπλά φορολογημένα του λεφτά, βγάζει και δίνει μαυρα στους εργαζόμενους μάλλον είναι πολύ κακός επιχειρηματίας, όχι απο θέμα ψυχής, αλλά απο θέμα ικανοτήτων.
Τις ανώνυμες εσύ τις έμπλεξες στην κουβέντα. Αν και εκεί γίνονται απατεωνιές. Σε προσλαμβάνουν και σε απολύουν κάθε χρόνο, σου κάνουν τρίμηνες συμβάσεις και άλλα τέτοια ωραία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”