hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2022, 12:19
Ερμής έγραψε: 30 Νοέμ 2022, 12:07
ωχ το μάτι μου.
Αν και νομιζω τρολάρει. Με βαση αυτο ομως θα πρέπει να είμαι τελειωμένη.
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2022, 12:02
Δεν ενοχλεί κανέναν η λέξη, απλά σου επισημαίνουν ότι είσαι καραγκιόζης όταν λες επαρχία μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και προδίδεις πόσο επαρχιώτικη είναι η νοοτροπία σου, που βλέπεις με οπαδικούς όρους την γεωγραφία.
Δεν έχει να λέει ο πληθυσμός, είναι κάτι εντελώς άσχετο. Στη γερμανία απο τα λίγα που ξέρω, οι κάτοικοι της Βόννης θεωρούνται αστοι ενώ οι Βερολινέζοι μπαστουνόβλαχοι.
Αυτό έχει να κάνει με την μανταμσουσουδική εκδοχή του βλάχου. Κυριολεκτικά όμως βγαλμένη από το έργο του Ψαθά. Στην Ευρώπη αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, γιατί είχαν στο παρελθόν αληθινή αριστοκρατία. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αριστοκρατία για να βγάζει νόημα.
Υπήρξε μια πολύ μικρή μερίδα, σε κάθε πόλη. Αυτά όμως με την αστυφιλία πήγαν περίπατο. Πλέον δεν υπάρχουν ή και να υπάρχουν κάποιοι παλιοί αριστοκάτες, οι απόγονοι τους δεν ασχολούνται με καταγωγές. Κάποιους λίγους έχω γνωρίσει στην Αθήνα, Ναύπλιο, Καβάλα και Ερμούπολη. Δεν αχολούνται όμως.
Χέλι το 99% όλων μας είναι πρώην αγρότες και τσομπαναραίοι, τι αριστοκρατία και πούτσες;
Και εδώ υπάρχουν κάποιοι που λένε τα παραπάνω όπως ο άντερ και κάτι γυφτοι σε εσάς πάνω ακούν για Αθήνα και φαντάζονται την Μορντορ. Νταξ δε τους δίνει κανείς σημασία, γραφικοί είναι.