!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Web3
Re: Web3
Ερμής έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:29 Έχει πει ένα πολύ πετυχημένο ο Γιοχι για τους lords των web1, web2, web3 και πάει λέγοντας
Το progression είναι
Web1: socially awkward CEOs, (γκεητς)
Web2: mildly autistic CEOs, (τσουκερμπερκ)
Web3: moderately autistic CEOs (βιταλικ)
Μέχρι το Web5 θα σου πέφτουν τα print-outs μπροστα στον τσέο και αυτός θα μετράει πόσες σελίδες είναι και τις λέξεις σε κάθε μια
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δλδ το να σου κάνουν 30 κλήσεις μέσα σε ένα βράδυ είναι υγιές και δεν θα έχεις πρόβλημα ή το ότι θα ξέρει το Viber σου και θα σου στέλνει μηνύματα όποτε του κάτσει δεν είναι κάτι;vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:27Δεν νομίζω οτι μπορει να συγκριθει με τα σημερινα σοσιαλ το web3, απ'τη στιγμη που μιλάμε για monetizable φάσεις (όπως το εξηγεί ο στακ). Θα μπορούσε αν αντιστοίχως ήταν και τα σημερινα σοσιαλ με χρέωση. Και δεν αναφέρομαι στο οχταδόλλαρο του Μασκ για verified φάσεις στο τουιτερ, αλλά γενικως με χρέωση/συνδρομη σε ολα, fb και insta. Πιστεύω οτι τα σοσιαλ δεν θα ειχαν καν την απήχηση που εχουν σημερα, αν όλο αυτό το προτζεκτ ξεκινουσε με χρεώσεις εξ αρχής.Ερμής έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 17:13 Σιγά.. το zoom Έτσι ήταν, ένα mirc με γυναίκες και εικόνες.
Το θέμα είναι πως παρά πολύς κόσμος βγάζει όλη τη ζωή του οικειοθελώς στο διαδίκτυο ενώ παλιά φοβόμασταν να βάλουμε μέχρι και το πραγματικό μας όνομα στο mail. Έτσι φοβάμαι πως θα γίνει και στο web3. Πιστεύω πως μόλις έχουν τις δικλείδες για να γίνει κάπως ασφαλές θα το μοστραρουν φουλ.
Εχω ακούσει φάσεις γνωστών μου που την πέφτουν σε τύπισσες ζητώντας τον αριθμό κιν τους, και τους λένε "α, αριθμό δεν δινω, για αρχή μονο σοσιαλ αν θες".Το θέμα είναι πως παρά πολύς κόσμος βγάζει όλη τη ζωή του οικειοθελώς στο διαδίκτυο ενώ παλιά φοβόμασταν να βάλουμε μέχρι και το πραγματικό μας όνομα στο mail.
Δηλαδή υπαρχουν άτομα που θεωρούν λιγότερο επικίνδυνο το να δώσουν τα σοσιαλ τους σε εναν άγνωστο, που καθε τρεις και λιγο ανεβαζουν στοριζ για το πού βρίσκονται, που μενουν, πότε εφαγαν/εκλασαν κτλ και αυτος ο αγνωστος μπορεί να τα βλέπει όλα ανα πάσα στιγμη, απ'το να του δωσουν εναν αριθμό κινητου τους, που στο κατω-κατω μπορουν να μην απαντουν στις κλησεις/μηνυματα του.
Γενικα έχει καπως χαθεί η μπαλα για μερικους/ες, στο θεμα σόσιαλ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Yochanan έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:51Ερμής έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:29 Έχει πει ένα πολύ πετυχημένο ο Γιοχι για τους lords των web1, web2, web3 και πάει λέγοντας![]()
![]()
Το progression είναι
Web1: socially awkward CEOs, (γκεητς)
Web2: mildly autistic CEOs, (τσουκερμπερκ)
Web3: moderately autistic CEOs (βιταλικ)
Μέχρι το Web5 θα σου πέφτουν τα print-outs μπροστα στον τσέο και αυτός θα μετράει πόσες σελίδες είναι και τις λέξεις σε κάθε μια
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν φοβάται μην είναι ψυχάκιας ο άλλος, αλλά θέλει να αποφύγει να την καλεί όποτε γουστάρει. Στο σόσιαλ ελέγχει εκείνη πότε θα μπει και σε ποιον θα απαντήσει αν θέλει.vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:27
Εχω ακούσει φάσεις γνωστών μου που την πέφτουν σε τύπισσες ζητώντας τον αριθμό κιν τους, και τους λένε "α, αριθμό δεν δινω, για αρχή μονο σοσιαλ αν θες".
Δηλαδή υπαρχουν άτομα που θεωρούν λιγότερο επικίνδυνο το να δώσουν τα σοσιαλ τους σε εναν άγνωστο, που καθε τρεις και λιγο ανεβαζουν στοριζ για το πού βρίσκονται, που μενουν, πότε εφαγαν/εκλασαν κτλ και αυτος ο αγνωστος μπορεί να τα βλέπει όλα ανα πάσα στιγμη, απ'το να του δωσουν εναν αριθμό κινητου τους, που στο κατω-κατω μπορουν να μην απαντουν στις κλησεις/μηνυματα του.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Τον κάνεις μπλοκ στην ανάγκη (λίστα αποκλεισμένων/ανεπιθύμητων αριθμών, καπως ετσι το λεει) και απο τηλ και απο viber και ουτε κλησεις μπορει να σου κανει ουτε μηνυματα να σου στειλει.Gherschaagk έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:19Δλδ το να σου κάνουν 30 κλήσεις μέσα σε ένα βράδυ είναι υγιές και δεν θα έχεις πρόβλημα ή το ότι θα ξέρει το Viber σου και θα σου στέλνει μηνύματα όποτε του κάτσει δεν είναι κάτι;vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:27Δεν νομίζω οτι μπορει να συγκριθει με τα σημερινα σοσιαλ το web3, απ'τη στιγμη που μιλάμε για monetizable φάσεις (όπως το εξηγεί ο στακ). Θα μπορούσε αν αντιστοίχως ήταν και τα σημερινα σοσιαλ με χρέωση. Και δεν αναφέρομαι στο οχταδόλλαρο του Μασκ για verified φάσεις στο τουιτερ, αλλά γενικως με χρέωση/συνδρομη σε ολα, fb και insta. Πιστεύω οτι τα σοσιαλ δεν θα ειχαν καν την απήχηση που εχουν σημερα, αν όλο αυτό το προτζεκτ ξεκινουσε με χρεώσεις εξ αρχής.Ερμής έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 17:13 Σιγά.. το zoom Έτσι ήταν, ένα mirc με γυναίκες και εικόνες.
Το θέμα είναι πως παρά πολύς κόσμος βγάζει όλη τη ζωή του οικειοθελώς στο διαδίκτυο ενώ παλιά φοβόμασταν να βάλουμε μέχρι και το πραγματικό μας όνομα στο mail. Έτσι φοβάμαι πως θα γίνει και στο web3. Πιστεύω πως μόλις έχουν τις δικλείδες για να γίνει κάπως ασφαλές θα το μοστραρουν φουλ.
Εχω ακούσει φάσεις γνωστών μου που την πέφτουν σε τύπισσες ζητώντας τον αριθμό κιν τους, και τους λένε "α, αριθμό δεν δινω, για αρχή μονο σοσιαλ αν θες".Το θέμα είναι πως παρά πολύς κόσμος βγάζει όλη τη ζωή του οικειοθελώς στο διαδίκτυο ενώ παλιά φοβόμασταν να βάλουμε μέχρι και το πραγματικό μας όνομα στο mail.
Αυτές τις δικλείδες ασφαλείας τις εχουν και τα σοσιαλ φυσικα, και με το παραπάνω (μεχρι και αποκρυψη στορι σε συγκεκριμένα άτομα μπορεις να κανεις) αλλα αν ειναι να βαζεις κατευθειαν σε λιστα περιορισμού(καπως ετσι το λενε στα σοσιαλ) όποιον άγνωστο γνωριζεις καθε μερα, θα ειναι κουραστικο.
Με το τηλ γινεται πολυ πιο εύκολα.
- vantono
Και απο το κινητο τα κανεις αυτα, πλεον. Ολα τα σμαρτφον εχουν λειτουργία μπλοκ (λιστα ανεπιθύμητων αριθμων) ακομα και τα πιο αρχαία. Τα παλιοτερα κινητα, μη σμαρτφον, δεν ειχαν.sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:29Δεν φοβάται μην είναι ψυχάκιας ο άλλος, αλλά θέλει να αποφύγει να την καλεί όποτε γουστάρει. Στο σόσιαλ ελέγχει εκείνη πότε θα μπει και σε ποιον θα απαντήσει αν θέλει.vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:27
Εχω ακούσει φάσεις γνωστών μου που την πέφτουν σε τύπισσες ζητώντας τον αριθμό κιν τους, και τους λένε "α, αριθμό δεν δινω, για αρχή μονο σοσιαλ αν θες".
Εγω πιστευω οτι μεσω κινητου ειναι πιο ευκολο να αποκλεισεις άτομο, παρά μεσω σοσιαλ.
Μα δεν θέλει να τον μπλοκάρει για πάντα. Στο κινητό αν δεν απαντήσεις μια δυο δείχνεις ότι τον γράφεις. Στα σόσιαλ δεν είναι απαραίτητο να απαντάς πάντα ή βάζεις ένα λαικ και ξεμπερδεύεις. Έτσι αποφεύγουν το μαρκάρισμα, πετώντας μερικά ψίχουλα στον άλλονvantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:35Και απο το κινητο τα κανεις αυτα, πλεον. Ολα τα σμαρτφον εχουν λειτουργία μπλοκ (λιστα ανεπιθύμητων αριθμων) ακομα και τα πιο αρχαία. Τα παλιοτερα κινητα, μη σμαρτφον, δεν ειχαν.sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:29Δεν φοβάται μην είναι ψυχάκιας ο άλλος, αλλά θέλει να αποφύγει να την καλεί όποτε γουστάρει. Στο σόσιαλ ελέγχει εκείνη πότε θα μπει και σε ποιον θα απαντήσει αν θέλει.vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:27
Εγω πιστευω οτι μεσω κινητου ειναι πιο ευκολο να αποκλεισεις άτομο, παρά μεσω σοσιαλ.
Τι έγινε, έκανες καμμιά εξωσχολική ιστορία, έχω καιρό να διαβάσω.
- vantono
Νομιζεις. Άτομο που σου ειναι τόσο φορτικό στο τηλεφωνο/κλήσεις, μπορει να σου γινει εξισου (ή και περισσοτερο) φορτικό μεσω σοσιαλ. Δεν προκειται να τον σταματησει ενα ξερο λαικ/ριαξιον που θα του κανεις σε ενα μηνυμα χωρις να του απαντησεις τίποτα. Μην πω οτι παιζει να τον εκνευρίσει και περισσοτερο.sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:38Μα δεν θέλει να τον μπλοκάρει για πάντα. Στο κινητό αν δεν απαντήσεις μια δυο δείχνεις ότι τον γράφεις. Στα σόσιαλ δεν είναι απαραίτητο να απαντάς πάντα ή βάζεις ένα λαικ και ξεμπερδεύεις. Έτσι αποφεύγουν το μαρκάρισμα, πετώντας μερικά ψίχουλα στον άλλονvantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:35Και απο το κινητο τα κανεις αυτα, πλεον. Ολα τα σμαρτφον εχουν λειτουργία μπλοκ (λιστα ανεπιθύμητων αριθμων) ακομα και τα πιο αρχαία. Τα παλιοτερα κινητα, μη σμαρτφον, δεν ειχαν.sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:29
Δεν φοβάται μην είναι ψυχάκιας ο άλλος, αλλά θέλει να αποφύγει να την καλεί όποτε γουστάρει. Στο σόσιαλ ελέγχει εκείνη πότε θα μπει και σε ποιον θα απαντήσει αν θέλει.
Εγω πιστευω οτι μεσω κινητου ειναι πιο ευκολο να αποκλεισεις άτομο, παρά μεσω σοσιαλ.![]()
Και στα δύο όποτε και (ότ)Αν θες εσυ απαντάς. Στο κινητο, και αθορυβο να μην το εχεις, υπαρχει και λειτουργια επιτόπου mute, που μπορεις να πατησεις ενα κουμπακι σίγασης και να το αφήσεις να βαράει οση ωρα θελει, χωρις καν να το ακους (και χωρις να χρειαστει να κανεις απορριψη κλησης, και σε παρει χαμπαρι οτι του το εκλεισες).sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:39 Επίσης στο τηλεφώνημα πρέπει να απαντήσεις όταν εκείνος το θέλει. Ενώ στα σόσιαλ όποτε θες εσύ.
- vantono
Το θεμα που ξεκινησα να θίξω βασικά, δεν ηταν ακριβως τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα των σοσιαλς σε συγκριση με τα κινητα βεβαια, αλλά η ηλιθιότητα της Κυβιάνας (εκ του Κυβέλη-Άννα) να αρνείται να δώσει τον αριθμο κινητου της σε εναν αγνωστο ενώ παράλληλα να του δίνει απλόχερα το ινστα της και να τον αφηνει να βλεπει μεσω στορυ της οτι σημερα βρίσκεται στους μαγευτικους καταρράκτες της Άνω Πουτσιανής Γρεβενών ή στο κλαμπ λόκα-πόκα στο Κολωνάκι και wow p3rname t3leiaa slatines m00!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 12 Νοέμ 2022, 21:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στην πρώτη περίπτωση είναι σχέση ενώ στη δεύτερη κοινό.vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:53 Το θεμα που ξεκινησα να θίξω βασικά, δεν ηταν ακριβως τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα των σοσιαλς σε συγκριση με τα κινητα βεβαια, αλλά η ηλιθιότητα της Κυβιάνας (εκ του Κυβέλη-Άννα) να αρνείται να δώσει τον αριθμο κινητου της σε εναν εντελως αγνωστο ενώ παράλληλα να του δίνει απλόχερα το ινστα της και να τον αφηνει να βλεπει μεσω στορυ της οτι σημερα βρίσκεται στους μαγευτικους καταρράκτες της Άνω Πουτσιανής Γρεβενών ή στο κλαμπ λόκα-πόκα στο Κολωνάκι και wow p3rname t3leiaa slatines m00!!!
Μιλάω για φυσιολογικό άτομο. Στην αρχή αν τον φτυσεις δυο φορές έφυγε. Στα σόσιαλ μπορείς να τον κρατάς σε απόσταση. Στο κινητό αν το σηκώσει η γκόμενα θα αρχίσει ο άλλος το μπλαμπλα και να την στριμώχνει. Τεσπα, έτσι το βλέπουν οι γκόμενες, αισθάνονται ότι έχουν περισσότερη άνεση πότε θα απαντήσουν και τι θα γράψουν. Αποφεύγουν και την ομιλία που φέρνει σε αμηχανία. Άκουμε που σού λέω, δεν ξες εσύ.vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:44Spoiler
Νομιζεις. Άτομο που σου ειναι τόσο φορτικό στο τηλεφωνο/κλήσεις, μπορει να σου γινει εξισου (ή και περισσοτερο) φορτικό μεσω σοσιαλ. Δεν προκειται να τον σταματησει ενα ξερο λαικ/ριαξιον που θα του κανεις σε ενα μηνυμα χωρις να του απαντησεις τίποτα. Μην πω οτι παιζει να τον εκνευρίσει και περισσοτερο.sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:38Μα δεν θέλει να τον μπλοκάρει για πάντα. Στο κινητό αν δεν απαντήσεις μια δυο δείχνεις ότι τον γράφεις. Στα σόσιαλ δεν είναι απαραίτητο να απαντάς πάντα ή βάζεις ένα λαικ και ξεμπερδεύεις. Έτσι αποφεύγουν το μαρκάρισμα, πετώντας μερικά ψίχουλα στον άλλονvantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:35
Και απο το κινητο τα κανεις αυτα, πλεον. Ολα τα σμαρτφον εχουν λειτουργία μπλοκ (λιστα ανεπιθύμητων αριθμων) ακομα και τα πιο αρχαία. Τα παλιοτερα κινητα, μη σμαρτφον, δεν ειχαν.
Εγω πιστευω οτι μεσω κινητου ειναι πιο ευκολο να αποκλεισεις άτομο, παρά μεσω σοσιαλ.![]()
Και στα δύο όποτε και (ότ)Αν θες εσυ απαντάς. Στο κινητο, και αθορυβο να μην το εχεις, υπαρχει και λειτουργια επιτόπου mute, που μπορεις να πατησεις ενα κουμπακι σίγασης και να το αφήσεις να βαράει οση ωρα θελει, χωρις καν να το ακους (και χωρις να χρειαστει να κανεις απορριψη κλησης, και σε παρει χαμπαρι οτι του το εκλεισες).sharp έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:39 Επίσης στο τηλεφώνημα πρέπει να απαντήσεις όταν εκείνος το θέλει. Ενώ στα σόσιαλ όποτε θες εσύ.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τόσο εύκολα τα ρίχνεις εσύ τα μπλοκ;vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:33Τον κάνεις μπλοκ στην ανάγκη (λίστα αποκλεισμένων/ανεπιθύμητων αριθμών, καπως ετσι το λεει) και απο τηλ και απο viber και ουτε κλησεις μπορει να σου κανει ουτε μηνυματα να σου στειλει.Gherschaagk έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 19:19Δλδ το να σου κάνουν 30 κλήσεις μέσα σε ένα βράδυ είναι υγιές και δεν θα έχεις πρόβλημα ή το ότι θα ξέρει το Viber σου και θα σου στέλνει μηνύματα όποτε του κάτσει δεν είναι κάτι;vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2022, 18:27
Δεν νομίζω οτι μπορει να συγκριθει με τα σημερινα σοσιαλ το web3, απ'τη στιγμη που μιλάμε για monetizable φάσεις (όπως το εξηγεί ο στακ). Θα μπορούσε αν αντιστοίχως ήταν και τα σημερινα σοσιαλ με χρέωση. Και δεν αναφέρομαι στο οχταδόλλαρο του Μασκ για verified φάσεις στο τουιτερ, αλλά γενικως με χρέωση/συνδρομη σε ολα, fb και insta. Πιστεύω οτι τα σοσιαλ δεν θα ειχαν καν την απήχηση που εχουν σημερα, αν όλο αυτό το προτζεκτ ξεκινουσε με χρεώσεις εξ αρχής.
Αυτές τις δικλείδες ασφαλείας τις εχουν και τα σοσιαλ φυσικα, και με το παραπάνω (μεχρι και αποκρυψη στορι σε συγκεκριμένα άτομα μπορεις να κανεις) αλλα αν ειναι να βαζεις κατευθειαν σε λιστα περιορισμού(καπως ετσι το λενε στα σοσιαλ) όποιον άγνωστο γνωριζεις καθε μερα, θα ειναι κουραστικο.
Με το τηλ γινεται πολυ πιο εύκολα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,