!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Mάχη των φύλων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Mάχη των φύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ίφιδα έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:45
TOR έγραψε: 05 Οκτ 2018, 22:41
Αυτό που εννοούσα με το «ριγμένες» είναι πως καταντάει εξοργιστικό να πρέπει να ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι για το πόσο αδικημένη είναι η σύγχρονη Ελληνίδα, για το πόσο η ισότητα δεν έχει επιτευχθεί ακόμα και άλλες τέτοιες αηδίες όταν η νομοθεσία όπως σωστά γράφτηκε πιο πάνω δεν ευνοεί πουθενά τους άντρες, αλλά αντιθέτως σε κάποιες περιπτώσεις ευνοεί τις γυναίκες. Προσωπικά δε με απασχολεί το αν θα γίνει υποχρεωτική η στράτευση των γυναικών ή όχι. Αλλά πάει πολύ να βγαίνουν και από πάνω όταν το νομικό καθεστώς τις ευνοεί στο συγκεκριμένο θέμα.
Με λίγα λόγια θεωρώ λογικό το να μην πάνε οι γυναίκες στρατό από τη στιγμή που ο νόμος δεν τις υποχρεώνει. Είναι υποκριτικό όμως την ίδια στιγμή να φωνάζουν για ισότητα, κοινωνικές αδικίες, κατάλοιπα της πατριαρχικής κοινωνίας και άλλα σχετικά. Πάντως λόγω της υπογεννητικότητας μάλλον θα μπει και αυτό το θέμα στο δημόσιο διάλογο αργά ή γρήγορα και τότε βάζω στοίχημα ότι θα πιάσουν τα λάβαρα του αγώνα οι νεοφεμινίστριες. :fp:
Το ότι το νομικό σύστημα είναι υπέρ των γυναίκων σ αυτές τις 2 περιπτώσεις, κι όχι άλλες εξ όσων γνωρίζω, δεν ήταν αίτημα των γυναικών στο πλαίσιο της ισοτητας. Δηλαδή δεν μαζεύτηκαν οι γυναίκες να ζητήσουν απαλλαγή από στρατιωτικά καθήκοντα ή δεν ζήτησαν να πηγαίνει η κηδεμονία των παιδιών απευθείας στις μητέρες. Το τελευταίο είναι απλώς απαρχαιωμένος νόμος, και ο λόγος ύπαρξής του ήταν γιατι μεχρι πριν λίγες δεκαετίες η συντριπτική πλειονότητα πατεράδων δεν ήθελε να αναλάβει τα παιδιά. Αυτό ευτυχώς έχει αλλάξει και θα πρέπει να αλλάξει και η νομοθεσία, με βρίσκετε απολύτως σύμφωνη μ αυτο.

Από κει και πέρα η ισότητα δεν έχει να κανει με νόμους μόνο αλλά πολύ περισσότερο με την καθημερινότητά μας και πως αντιμετωπίζουμε και φερόμαστε στους ανθρώπους. Και σ αυτό έχουμε πολύ δουλειά ακόμη καί τα δύο φύλα.

Όσο για τις νεοφεμινίστριες τις τριτοκυματικές, δεν εχω καθολου καλή άποψη, θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρή παθογένεια σε πολλές περιπτώσεις και οι "ιδέες" και πράξεις τους μόνο επιζημιες είναι για τον φεμινισμό
Αψογη. :smt023
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Albrecht έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:41 Απ' τη μάχη των φύλων το πήγατε στη μάχη των φυλών. Είστε σε καλό δρόμο.
Κουβέντα να γίνεται.
Maspoli έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:44
Gherschaagk έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:38
Maspoli έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:36
Τοτε ο κυκλος σου ειναι εξαιρετικα περιορισμενος.
Ή η μανούλα έχει αφήσει χρόνους.

Κι εσύ στην ευτυχή κατάληξη το πας; :smt018
Tι σχεση εχει η μανα κ η ευτυχης καταληξη με το αν ειναι περισσοτερα τα ζευγαρια ελληνιδας- αλβανου απ οτι ελληνα-αλβανιδας (τα οποια δεν εχεις λες γνωρισει; )
Ε ναι τώρα τι σχέση έχει η μανούλα, που 9 στις 10 μανούλες που μεγαλώσανε αγόρια το κάνανε ευνουχίζοντας τα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Gherschaagk έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:48
Albrecht έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:41 Απ' τη μάχη των φύλων το πήγατε στη μάχη των φυλών. Είστε σε καλό δρόμο.
Κουβέντα να γίνεται.
Maspoli έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:44
Gherschaagk έγραψε: 07 Οκτ 2018, 10:38

Ή η μανούλα έχει αφήσει χρόνους.

Κι εσύ στην ευτυχή κατάληξη το πας; :smt018
Tι σχεση εχει η μανα κ η ευτυχης καταληξη με το αν ειναι περισσοτερα τα ζευγαρια ελληνιδας- αλβανου απ οτι ελληνα-αλβανιδας (τα οποια δεν εχεις λες γνωρισει; )
Ε ναι τώρα τι σχέση έχει η μανούλα, που 9 στις 10 μανούλες που μεγαλώσανε αγόρια το κάνανε ευνουχίζοντας τα.
Δωσε μας να καταλάβουμε τι σημαινει '' Ευνουχισμένοι απο τις Μανούλες'' - κατα την προσωπική σου αποψη.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Εξακολουθω να μην καταλαβαινω αλλα δε γμτ...
ΟΚ ειναι περισσοτερα τα ζευγαρια ελληνιδας-αλβανου απ οτι ελληνα-αλβανιδας...
Επισης πεταει κι ο γαιδαρος
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Maspoli έγραψε: 07 Οκτ 2018, 11:04 Εξακολουθω να μην καταλαβαινω αλλα δε γμτ...
ΟΚ ειναι περισσοτερα τα ζευγαρια ελληνιδας-αλβανου απ οτι ελληνα-αλβανιδας...
Επισης πεταει κι ο γαιδαρος
Δεν έχω γνωρίσει. Όσες Αλβανίδες ξέρω προτιμάνε το σινάφι τους για οικογένεια. Όπως δεν γνωρίζω αν πέφτει ξύλο όπως ισχυρίζεστε εσείς. Κατά τ' άλλα πετάει ο γάιδαρος. Καθένας με τις εμπειρίες του. Το θέμα είναι να πετάει η μανούλα, όπως το να είναι υπέροχη ακόμη κι αν σου σπάει τα νεύρα για ένα κομμάτι τυρόπιτας πχ ή γιατί είδε το σουσάμι σκαλωμένο στην μπλούζα και προσπαθεί να πείσει πως έχει τηλεπαθητικές ικανότητες.

Αγις οι ΔενΑφήνωΤηΜανούλα, είναι ολόκληρη κατηγορία. Επίσης το ψυγείο της μανούλας είναι εύκολη υπόθεση, το ψυγείο στο σπίτι είναι Τσερνομπίλ μετά την έκρηξη.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Ρητορική ηταν η ερώτηση - δεν εχω την αφέλεια να περιμένω απάντηση .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Είναι που σου θυμίζει κάτι....
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

Από κει και πέρα η ισότητα δεν έχει να κανει με νόμους μόνο αλλά πολύ περισσότερο με την καθημερινότητά μας και πως αντιμετωπίζουμε και φερόμαστε στους ανθρώπους. Και σ αυτό έχουμε πολύ δουλειά ακόμη καί τα δύο φύλα.

Συμφωνώ. Δυστυχώς ελάχιστοι/ες είναι έτοιμοι για την ισότητα. Όσες φορές εχω βρίσει γυναίκα, με κοιτά λες και έκλεψα από παιδάκι που λέει τα κάλαντα. Όταν απαντώ πως το έκανα γιατί το άξιζε και γιατί είμαι φεμινιστής, διαπιστώνω πως ο φεμινισμός και η ιδέα της ισότητας, τρώει πολλές κατάρες από αρκετά θηλυκά.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Gherschaagk έγραψε: 07 Οκτ 2018, 11:41 Είναι που σου θυμίζει κάτι....
Πολλές μου θυμίζει .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 07 Οκτ 2018, 11:44

Συμφωνώ. Δυστυχώς ελάχιστοι/ες είναι έτοιμοι για την ισότητα. Όσες φορές εχω βρίσει γυναίκα, με κοιτά λες και έκλεψα από παιδάκι που λέει τα κάλαντα. Όταν απαντώ πως το έκανα γιατί το άξιζε και γιατί είμαι φεμινιστής, διαπιστώνω πως ο φεμινισμός και η ιδέα της ισότητας, τρώει πολλές κατάρες από αρκετά θηλυκά.
Sad but true. Βέβαια οι άνδρες έχουν μεγαλύτερο θέμα και ιδιαίτερα από τα 30 και πάνω.
Περιστατικό που συνέβη μπροστά μου. Κατεβαίνει ώριμη κυρια, αρκετά εμφανίσιμη θα έλεγα, από το αυτοκίνητο της και πάει να κατεβάσει ένα κουτί το οποίο θέλει να περάσει απέναντι να το αφήσει σε μια κούριερ. Ένας άντρας ψιλογεροδεμένος περιμένει να περάσει το δρόμο.Ακολουθεί ο εξής διάλογος
" Μπορείς να μου κατεβάσεις το κουτί να το περάσεις απέναντι;"
"Όχι"
"Γιατί;"
" Τι γιατί; Επειδή είσαι γυναίκα πρέπει να σε βοηθήσω;"
" Καλά βλέπεις μια γυναίκα με ένα κουτί να σου ζητάει την βοηθειά σου σαν άντρας και αρνείσαι να τη βοηθησεις;Τι τα φοράς τότε τα παντελόνια βρε μαλάκα;
"Άντε γαμησου μωρη καριολα"
Καλά άνοιξε η άλλη μετά έναν βόθρο απίστευτο έφυγε ο άλλος στα @@ του.
Μετα γύρισε σε μενα. Μπορείς να με βοηθησεις εσύ να το πάμε παρέα;
Εννοείται της λέω. Μουρμουραγε πόσο χάλασαν οι αντρες κτλ είπα μην απαντήσω :lol:
Βέβαια μαλακάκος κι ο άλλος αλλά η σκηνή ήταν εξαιρετικό δείγμα της νοοτροπίας ορισμένων γυναικών. Όπως τ' ακούω κι από φίλες μου.
Αλλά από άντρες ακούω τα χειρότερα για το θέμα ισότητας και φεμινισμού.
Ο άλλος κόντεψε να χωρίσει επειδή η γυναίκα του γέννησε και ήθελε να γυρίσει στη δουλειά ενώ το παιδί ήταν 15 μηνών και του έλεγε να το βάλουν παιδικό. Και τα έχει βάλει με όλες τις γυναίκες που σηκώσαμε κεφαλι :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

"Ο μαλάκας και η καρίολα"
Naida έγραψε: 07 Οκτ 2018, 12:11 Κατεβαίνει ώριμη κυρια, αρκετά εμφανίσιμη θα έλεγα, από το αυτοκίνητο της και πάει να κατεβάσει ένα κουτί το οποίο θέλει να περάσει απέναντι να το αφήσει σε μια κούριερ. Ένας άντρας ψιλογεροδεμένος περιμένει να περάσει το δρόμο.Ακολουθεί ο εξής διάλογος
"Όχι"
"Γιατί;"
" Καλά βλέπεις μια γυναίκα με ένα κουτί να σου ζητάει την βοηθειά σου σαν άντρας και αρνείσαι να τη βοηθησεις;Τι τα φοράς τότε τα παντελόνια βρε μαλάκα;
Εννοείται της λέω. Μουρμουραγε πόσο χάλασαν οι αντρες κτλ είπα μην απαντήσω
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

vagabondo έγραψε: 07 Οκτ 2018, 12:18 "Ο μαλάκας και η καρίολα"
Naida έγραψε: 07 Οκτ 2018, 12:11 Κατεβαίνει ώριμη κυρια, αρκετά εμφανίσιμη θα έλεγα, από το αυτοκίνητο της και πάει να κατεβάσει ένα κουτί το οποίο θέλει να περάσει απέναντι να το αφήσει σε μια κούριερ. Ένας άντρας ψιλογεροδεμένος περιμένει να περάσει το δρόμο.Ακολουθεί ο εξής διάλογος
"Όχι"
"Γιατί;"
Να σου πω την αλήθεια εγώ δε θα την έλεγα καριόλα. Ε εντάξει λίγο βλαμμένη με την έννοια αφού σου λέει ο άλλος όχι άστο εκεί. Τι το συνεχίζεις και ρωτάς γιατί; Σχετικά με την νοοτροπία της οκ μεγάλη ήταν έτσι τα έχει μάθει στη ζωή της, ότι οι άντρες πρέπει να είναι έτσι και οι γυναίκες έτσι.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Naida έγραψε: 07 Οκτ 2018, 12:23
"Όχι"
"Γιατί;"
Να σου πω την αλήθεια εγώ δε θα την έλεγα καριόλα. Ε εντάξει λίγο βλαμμένη με την έννοια αφού σου λέει ο άλλος όχι άστο εκεί. Τι το συνεχίζεις και ρωτάς γιατί; Σχετικά με την νοοτροπία της οκ μεγάλη ήταν έτσι τα έχει μάθει στη ζωή της, ότι οι άντρες πρέπει να είναι έτσι και οι γυναίκες έτσι.
Τα συγχαρητηρια μου και τα σεβη μου στον Κυριο.
Πρότυπο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Albrecht
Phorum.gr user: Albrecht

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Albrecht »

Μπράβο στον παλικαρο. Ξέρει τι του γίνεται, δεν είναι ο συνηθισμένος μνοδουλος της διπλανής πόρτας.
Αταμάν: «Τουρκική πανδαισία το Final-4 με Εφές, Φενέρ και Παναθηναϊκό»
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 07 Οκτ 2018, 12:26
Naida έγραψε: 07 Οκτ 2018, 12:23
Τα συγχαρητηρια μου και τα σεβη μου στον Κυριο.
Πρότυπο.

Πρότυπο δεν είναι. Άλλο το να μη βοηθήσεις έναν άνθρωπο επειδή δε θες να το κάνεις γενικότερα και άλλο να μη το κάνεις επίτηδες επειδή είναι γυναικα. Αυτό είναι σεξιστικό.
Αυτος ήταν mgtow. Ο Εθνι μου ήρθε στο μυαλό :lol:

Que Sera, Sera...
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”