!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μια ώρα με κάποιον.
Re: Μια ώρα με κάποιον.
Με τον παππού μου, γύρω στο 1920 που μετανάστευσε στις ΗΠΑ.
Θα τού έλεγα με όσα λεφτά του περισσεύουν κάθε μήνα να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που λέγεται Coca-Cola. Όταν φύγει από τις ΗΠΑ (15 χρόνια αργότερα) να βάλει όσες μετοχές θα έχει μέσα σ' έναν φάκελο και να τον δώσει σ' ένα δικηγορικό γραφείο με την εντολή να παραδοθεί στον γιο του πρωτότοκου γιου του μετά από 60 χρόνια.
Θα τού έλεγα με όσα λεφτά του περισσεύουν κάθε μήνα να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που λέγεται Coca-Cola. Όταν φύγει από τις ΗΠΑ (15 χρόνια αργότερα) να βάλει όσες μετοχές θα έχει μέσα σ' έναν φάκελο και να τον δώσει σ' ένα δικηγορικό γραφείο με την εντολή να παραδοθεί στον γιο του πρωτότοκου γιου του μετά από 60 χρόνια.
- EKPLIKTIKOS
nowhere έγραψε: 28 Οκτ 2022, 22:31 ζωή κι αυτή.να υπάρχεις στην αιωνιότητα και να μαζεύεις ψυχουλάκια
Ούτε ένας μία γυναίκα.
- Eθνικοκοινωνιστης
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Οκτ 2022, 21:44 Εξαρτάται. Οι νεκροί ενημερώνονται για τις εξελίξεις ή ξέρουν μόνο ότι ήξεραν όταν πέθαναν;
Αν ενημερώνονται, με τον Μάρξ, θέλω να ακούσω τη γνώμη του για πως βλέπει τα πράγματα σήμερα. Αν όχι, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, να μου δώσει την οπτική του για το μέλλον του κεντρικού σχεδιασμού και τη θέση της Κορέας στις ιμπεριαλιστικές διαμάχες.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Να προσέχετε τι εύχεστε μερικοί.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Eθνικοκοινωνιστης
εσεις με ποια κυρια?
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- hellegennes
Εσύ με ποια γυναίκα θα συνομιλούσες για να σε συμβουλεύσει για θέματα στην δική σου ζωή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
Με αυτόν που το όνομα του έχω κάνει nickname. Στα 23 του αυτοκτόνησε, ένα λαμπρό μυαλό που δεν άντεξε.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Δεν θεώρησα ότι το αρχικό ερώτημα έχει τόσο συγκεκριμένο χαρακτήρα. Και έκανα απλά μια παρατήρηση για τις γυναίκες.hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 00:36Εσύ με ποια γυναίκα θα συνομιλούσες για να σε συμβουλεύσει για θέματα στην δική σου ζωή;
Βασικά απορίες μου θα προσπαθούσα να λύσω και να κατανοήσω αν κάποιες βεβαιότητες που έχω ισχύουν ή αν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.
Η λίστα είναι τεράστια. Οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι Μπαχ, Μότσαρτ, Φειδίας, Θεοτοκόπουλος, Όμηρος. Μετά αρκετοί αρχαίοι φιλόσοφοι, ή λαμπρά μυαλά όπως ο Αρχιμήδης, ο Ιπποκράτης, κοκ. Μετά αρκετοί από όσους αναφέρθηκαν. Ναι, ρε παιδί μου, μια ώρα με τον Χριστό ή τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Αν το ξανασκεφτώ όμως ίσως και η Σαπφώ να ήταν πολύτιμη για αυτά που θέλω να μάθω. Επίσης κάποιες γυναίκες που κίνησαν τα νήματα στο Βυζάντιο είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο.
- Dwarven Blacksmith
Ένας λόγος παραπάνω. Φαντάσου να έχεις αυτοκτονήσει, να νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες και να έρχεται ο καθένας να σου ζητάει μια ώρα κουβεντολοϊ.Otto Weininger έγραψε: 29 Οκτ 2022, 00:41 Με αυτόν που το όνομα του έχω κάνει nickname. Στα 23 του αυτοκτόνησε, ένα λαμπρό μυαλό που δεν άντεξε.
- hellegennes
Μακράν πιο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη θα σου ήταν μια συζήτηση με την Ντόνα Στρίκλαντ και την Αντρέα Γκεζ, αμφότερες νομπελίστριες φυσικής, εξαιρετικές στον κλάδο τους αλλά και χαρισματικές στην μεταλαμπάδευση γνώσης, την επικοινωνία, τον παιδικό ενθουσιασμό τους για την επιστήμη και την πρόοδο, παρά μια συζήτηση με τον Μέγα Αλέξανδρο για το πόσο ψωνάρα είναι η μουτσούνα του ή με τον Χριστό για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή πριν 2.000 χρόνια.ST48410 έγραψε: 29 Οκτ 2022, 01:18Δεν θεώρησα ότι το αρχικό ερώτημα έχει τόσο συγκεκριμένο χαρακτήρα. Και έκανα απλά μια παρατήρηση για τις γυναίκες.hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 00:36Εσύ με ποια γυναίκα θα συνομιλούσες για να σε συμβουλεύσει για θέματα στην δική σου ζωή;
Βασικά απορίες μου θα προσπαθούσα να λύσω και να κατανοήσω αν κάποιες βεβαιότητες που έχω ισχύουν ή αν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.
Η λίστα είναι τεράστια. Οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι Μπαχ, Μότσαρτ, Φειδίας, Θεοτοκόπουλος, Όμηρος. Μετά αρκετοί αρχαίοι φιλόσοφοι, ή λαμπρά μυαλά όπως ο Αρχιμήδης, ο Ιπποκράτης, κοκ. Μετά αρκετοί από όσους αναφέρθηκαν. Ναι, ρε παιδί μου, μια ώρα με τον Χριστό ή τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Αν το ξανασκεφτώ όμως ίσως και η Σαπφώ να ήταν πολύτιμη για αυτά που θέλω να μάθω. Επίσης κάποιες γυναίκες που κίνησαν τα νήματα στο Βυζάντιο είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο.
Και ξέρεις τι; Με την Γκεζ και την Στρίκλαντ μπορείς να συνομιλήσεις γιατί ζουν. Μπορείς να δεις podcasts που έχουν κάνει, διαλέξεις τους, ακόμα και να πας να παρακολουθήσεις μία και να τους κάνεις ερώτηση στο τέλος αν γουστάρεις ή να τις μιλήσεις στο Twitter ή να τις στείλεις email.
Και ξέρεις τι; Αυτές οι δυο θα σου απαντήσουν. Αν ζούσε ο Μέγας Αλέξανδρος και του έστελνες email θα σε έγραφε στην βασιλική καραπουτσάκλα του. Σιγά μην έδινε σημασία σε έναν πληβείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
katinasalamaki
Me to ele venizeli misioritsaftani
Εδώ συζητάμε για φανταστικό ενδεχόμενο του να μπορείς να έχεις απέναντί σου οποιαδήποτε προσωπικότητα επιθυμείς και να (υποχρεωθεί να) συζητήσει μαζί σου. Επίσης κάνουμε την παραδοχή ότι θα σου απαντάει ειλικρινάhellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 01:41 Μακράν πιο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη θα σου ήταν μια συζήτηση με την Ντόνα Στρίκλαντ και την Αντρέα Γκεζ, αμφότερες νομπελίστριες φυσικής, εξαιρετικές στον κλάδο τους αλλά και χαρισματικές στην μεταλαμπάδευση γνώσης, την επικοινωνία, τον παιδικό ενθουσιασμό τους για την επιστήμη και την πρόοδο, παρά μια συζήτηση με τον Μέγα Αλέξανδρο για το πόσο ψωνάρα είναι η μουτσούνα του ή με τον Χριστό για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή πριν 2.000 χρόνια.
Και ξέρεις τι; Με την Γκεζ και την Στρίκλαντ μπορείς να συνομιλήσεις γιατί ζουν. Μπορείς να δεις podcasts που έχουν κάνει, διαλέξεις τους, ακόμα και να πας να παρακολουθήσεις μία και να τους κάνεις ερώτηση στο τέλος αν γουστάρεις ή να τις μιλήσεις στο Twitter ή να τις στείλεις email.
Και ξέρεις τι; Αυτές οι δυο θα σου απαντήσουν. Αν ζούσε ο Μέγας Αλέξανδρος και του έστελνες email θα σε έγραφε στην βασιλική καραπουτσάκλα του. Σιγά μην έδινε σημασία σε έναν πληβείο.
Δεν θα ξόδευα μια τέτοια ευκαιρία για κάποιον που ζει. Θα ήθελα να λύσω απορίες για πράγματα που έχουμε ελάχιστα στοιχεία αλλά παγιωμένη εικόνα ή οποία ενδεχομένως είναι λάθος. Αν το πας στο πρακτικό μέρος του πράγματος, τότε μπορείς έτσι κι αλλιώς να παρακολουθήσεις μία διάλεξη ή να στείλεις ένα email σε κάποιον που ζει.
- hellegennes
Μα τι σημαντικό νομίζεις ότι θα μπορούσε να σου πει ο Μεγαλέκος που δεν το ξέρεις ήδη; Αν ήσουν geek της ιστορίας ίσως να καταλάβαινα να ήθελες να μάθεις κάποια τεχνική ιστορική λεπτομέρεια που δεν γνωρίζουμε, αν και αμφιβάλλω ότι η μαρτυρία του θα ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστη. Εδώ δεν θυμάται ο μέσος άνθρωπος τι έφαγε προχθές ή μεγαλοποιεί και παραλλάσσει σε βαθμό που αν ρωτήσεις 10 μάρτυρες για το ίδιο γεγονός θα πάρεις 10 διαφορετικές μαρτυρίες. Η προσωπική μαρτυρία είναι αναπάντεχα υποκειμενική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Για τον Αλέξανδρο δεν μπορώ να γίνω συγκεκριμένος ακριβώς επειδή δεν είμαι geek της ιστορίας. Ωστόσο θα διερευνούσα προθέσεις, τρόπο σκέψης, κοσμοαντίληψη, τρόπο δράσης. Τέτοια γενικά πράγματα. Να πάρω μια ιδέα από τι είναι φτιαγμένος ένας άνθρωπος που αλλάζει τόσο δραστικά την πορεία της ιστορίας.hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 02:01 Μα τι σημαντικό νομίζεις ότι θα μπορούσε να σου πει ο Μεγαλέκος που δεν το ξέρεις ήδη; Αν ήσουν geek της ιστορίας ίσως να καταλάβαινα να ήθελες να μάθεις κάποια τεχνική ιστορική λεπτομέρεια που δεν γνωρίζουμε, αν και αμφιβάλλω ότι η μαρτυρία του θα ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστη. Εδώ δεν θυμάται ο μέσος άνθρωπος τι έφαγε προχθές ή μεγαλοποιεί και παραλλάσσει σε βαθμό που αν ρωτήσεις 10 μάρτυρες για το ίδιο γεγονός θα πάρεις 10 διαφορετικές μαρτυρίες. Η προσωπική μαρτυρία είναι αναπάντεχα υποκειμενική.
Αν τώρα συναντούσα κάποιον καλλιτέχνη και δη δημιουργό, τότε θα είχα πολύ συγκεκριμένα πράγματα να ρωτήσω και να μάθω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 3953 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
-
- 19 Απαντήσεις