!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί πολλά ζευγάρια δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα Social Media;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Re: Γιατί πολλά ζευγάρια δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα Social Media;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Διότι είναι ανώμαλοι.

Πλάκα κάνω. Είναι αφελείς και επιπλέον παραβιάζουν κατάφορα το δικαιώμα των παιδιών στην ιδιωτικότητα.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Γιατί πολλά ζευγάρια δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα Social Media;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Gherschaagk έγραψε: 24 Οκτ 2022, 21:13
Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 18:40
Gherschaagk έγραψε: 24 Οκτ 2022, 18:07

Μλκιες. Δεν θέλει σεχ, και να ήθελε δλδ θα ήταν μλκας, λεφτά θέλει να μου φάει, αλλά ούτε αυτό θα γίνει, οπότε ας βρει άλλο θύμα.
Δλδ υποψιάζεσαι πως είναι γιαλαντζί Νιγηριανός;
Όχι υποψιάζομαι πως είναι λαμόγιο σαν τον άλλο που έφαγε γύρω στα 200 Κ από μια Βρετανίδα, αφήνοντάς την με χρέη που της έταζε έρωτες και γάμους, παρόμοια φάση, από φεης δηλώνοντας κι εκείνος Αμερικανός, χηρευάμενος που είναι στον στρατό μακριά από το σπίτι του και από φίλους και συγγενείς.
Α, όχι. Δεν πάει έτσι. Θα του ζητήσεις πρώτα ακλόνητη απόδειξη και χειροπιαστά στοιχεία.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 23:31
Gherschaagk έγραψε: 24 Οκτ 2022, 21:13
Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 18:40

Δλδ υποψιάζεσαι πως είναι γιαλαντζί Νιγηριανός;
Όχι υποψιάζομαι πως είναι λαμόγιο σαν τον άλλο που έφαγε γύρω στα 200 Κ από μια Βρετανίδα, αφήνοντάς την με χρέη που της έταζε έρωτες και γάμους, παρόμοια φάση, από φεης δηλώνοντας κι εκείνος Αμερικανός, χηρευάμενος που είναι στον στρατό μακριά από το σπίτι του και από φίλους και συγγενείς.
Α, όχι. Δεν πάει έτσι. Θα του ζητήσεις πρώτα ακλόνητη απόδειξη και χειροπιαστά στοιχεία.
Για το ότι είναι λαμογιο ή για το ότι θέλει να μου φάει λεφτά;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Gherschaagk έγραψε: 24 Οκτ 2022, 14:40
Ασέβαστος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 14:33 δεν εχω καταλαβει τι στ αληθεια κακο μπορει να συμβει απο μια φωτο.
Το γράφει πάντως. Την βλέπουν οι ανώμαλοι και μετά λιγουρεύονται τα παιδιά και τα βιάζουν. Ενώ αν οι γονείς περίμεναν να πάνε τα παιδιά αυτά 15 και έβαζαν μετά φωτογραφίες τους στα σόσιαλ, τα παιδιά θα συναινούσαν, δεν θα βιάζονταν.

Το πρόβλημα στην παιδεραστία είναι οι φωτογραφίες των παιδιών στα σόσιαλ όχι οι ανώμαλοι αποκτηνωμένοι υπάνθρωποι.

Θα μου κάνετε άγαλμα, γιατί μ' αυτά που διαβάζω θα σκάσω καμιά ώρα. Τον αντίθεό μου μέσα.
δηλαδη το παιδακι που εχουν φωτο στη συσκευασια των παμπερς, το αλλο που βγαινει σε διαφημιση μολερς οτι ψαρευει με τον παππου, και χιλιαδες ακομη που βγαζουν τη μουρη τους δημοσιως και τη βλεπουν εκατομυρια, θα πρεπει να τα εχουν βιασει πολυ, ε;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Το πρόβλημα γενικότερα είναι ότι οι γονείς δεν καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά τους, ενδιαφέρουν μόνο τους ίδιους (άντε και ελάχιστους πολύ στενούς συγγενείς).
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Puma έγραψε: 24 Οκτ 2022, 14:55
Gherschaagk έγραψε: 24 Οκτ 2022, 14:40 Το πρόβλημα στην παιδεραστία είναι οι φωτογραφίες των παιδιών στα σόσιαλ όχι οι ανώμαλοι αποκτηνωμένοι υπάνθρωποι.
Δε νομίζω ότι θέλει να πει αυτό ο νηματοθέτης. Σαφώς δε φταίνε οι γονείς σε τέτοιες περιτπώσεις αλλά οι ανώμαλοι αποκτηνωμένοι υπάνθρωποι που αναφέρεις.

Απλά, ανεβάζοντας μία φωτογραφία του παιδιού, μπορεί να την δει κάποιος που δε θα θέλαμε. Ο οποίος κάποιος μπορεί, ακολούθως, να εξερευνά το προφίλ μας, να εντοπίζει χρήσιμες πληροφορίες (πού μένουμε, πού εργαζόμαστε, που βρισκόμαστε συγκεκριμένες ώρες) και με κάποιο τρόπο να μας προσεγγίσει (ή τα παιδιά μας). Πάει αλυσιδωτά αυτό. Άσε που πολλά περιστατικά γίνονται από συγγενείς και φίλους.

Δε θα ξεχάσω τέλη δεκαετίας 90 που παρακολουθούσα ειδήσεις με τη μάνα μου και έδειξαν τον αρχηγό των προσκόπων που είχα μικρός, ότι συνελήφθη επειδή ασελγούσε σε αγόρια. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν και νηπιαγωγός. Και κάπως έτσι δικαιολογούταν η φαινομενικά ευγενικά και καλή συμπεριφορά που είχε απέναντί μας. Πλέον, με την έξαρση της τεχνολογίας και των social media, θα μπορούσε ένας τέτοιος, γνωστός μας και υπεράνω υποψίας, να μας προσεγγίσει.

Σκεφτείτε, όμως, και το άλλο, πέρα από τους όποιους κινδύνους. Πριν αρκετά χρόνια μου στέλνει μήνυμα ο αδερφός μου να μου κάνει πλάκα επειδή βρήκε ότι διατηρούσα δεύτερο προφίλ στο Facebook. Ποιο προφίλ του λέω; Μου στέλνει το link και ήταν ένας τύπος, ο οποίος είχε πάρει 4-5 φωτογραφίες μου και τις είχε στο προφίλ του. Προφανώς και εκνευρίστηκα πολύ, του κάνω αναφορά και του στέλνω μήνυμα. Σε λίγη ώρα το προφίλ δεν υπήρχε. Μάλλον το διέγραψε ο ίδιος.

Μπορεί να μην υπήρχε κίνδυνος. Πώς θα ένιωθε όμως ο καθένας από εσάς σε μία ανάλογη περίπτωση;
Και ας τροποποιήσουμε λίγο την ερώτηση: πώς θα ένιωθε ο καθένας από εσάς αν έβλεπε προφίλ με φωτογραφίες όχι δικές σας αλλά του παιδιού σας;
εγω ακομη δε μπορω να καταλαβω. :102: ειμαι τοσο χαζος;

εστω εβαλα μια φωτο του παιδιου. οδηγησε με απο αυτο το σημειο, με καποιο σεναριο, οπου καταληγει σε κακο. και που δεν θα ειχε συμβει αν δεν εβαζα τη φωτο.

εντωμεταξυ, οποιος θελει φωτο παιδιων, απλως γκουγκλιζει. αν θελει συγκεκριμμενων παιδιων, παρκαρει το αυτοκινητο με τη dashcam εξω απο το σχολειο. παει στην παρελαση και κανει τον φωτογραφο. βαζει μια gopro στο κρανος και κυκλοφορει, απειροι τροποι.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 24 Οκτ 2022, 17:02
Ασέβαστος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 14:33 δεν εχω καταλαβει τι στ αληθεια κακο μπορει να συμβει απο μια φωτο.
Το γράφει πάντως. Την βλέπουν οι ανώμαλοι και μετά λιγουρεύονται τα παιδιά και τα βιάζουν. Ενώ αν οι γονείς περίμεναν να πάνε τα παιδιά αυτά 15 και έβαζαν μετά φωτογραφίες τους στα σόσιαλ, τα παιδιά θα συναινούσαν, δεν θα βιάζονταν.

Το πρόβλημα στην παιδεραστία είναι οι φωτογραφίες των παιδιών στα σόσιαλ όχι οι ανώμαλοι αποκτηνωμένοι υπάνθρωποι.

Θα μου κάνετε άγαλμα, γιατί μ' αυτά που διαβάζω θα σκάσω καμιά ώρα. Τον αντίθεό μου μέσα.
Το προβλημα εινσι οτι κανεις δε ρωτησε το παιδι.
το παιδι που μπουσουλαει στη διαφημιση της φισερ πραις το ρωτησανε;

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Οκτ 2022, 08:42

δηλαδη το παιδακι που εχουν φωτο στη συσκευασια των παμπερς, το αλλο που βγαινει σε διαφημιση μολερς οτι ψαρευει με τον παππου, και χιλιαδες ακομη που βγαζουν τη μουρη τους δημοσιως και τη βλεπουν εκατομυρια, θα πρεπει να τα εχουν βιασει πολυ, ε;
Εκείνα θέλουν και τα κάνουν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Γιατί είναι επιδειξίες. :g030:
Και δεν εννοώ μια φορά.
Αλλά αβέρτα....ανεβάζουν.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Οκτ 2022, 08:53
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 24 Οκτ 2022, 17:02

Το προβλημα εινσι οτι κανεις δε ρωτησε το παιδι.
το παιδι που μπουσουλαει στη διαφημιση της φισερ πραις το ρωτησανε;
Αν παρω τη φωτογραφια του παιδιου σου και την κανω μεμε και γελαει ολο το ιντερνετ, ποιος θα φταιει? Εσυ ή το παιδι?
AsimakisLazarou
Phorum.gr user: Makis Lazarou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AsimakisLazarou »

Kαι το χειρότερο σ αυτήν την ιστορία είναι ότι τα ζευγάρια που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι δεν καλύπτουν ποτέ το προσωπό τους, ούτε φωτογραφίες τους από την πίσω τους μεριά δεν βάζουν αν οι γονείς επιμένουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα σοσιαλ μιντια
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 25 Οκτ 2022, 09:34

Αν παρω τη φωτογραφια του παιδιου σου και την κανω μεμε και γελαει ολο το ιντερνετ, ποιος θα φταιει? Εσυ ή το παιδι?
εγω. προφανως.

οι πιθανοτητες να συμβει αυτο απο μια τυχαια φωτο ειναι μηδεν.

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Οκτ 2022, 10:08
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 25 Οκτ 2022, 09:34

εγω. προφανως.

οι πιθανοτητες να συμβει αυτο απο μια τυχαια φωτο ειναι μηδεν.
Δεν ειναι μηδεν. Μπορει να συμβει.

Αλλα το κυριοτερο ειναι ελλειψη σεβασμου προς το παιδι. Εγω πχ δεν γουσταρω να εχω καμια φωτο σε social media γιατι ειμαι ξινος και απλα δε γουσταρω. Γιατι να μην ισχυει το ιδιο και για ενα παιδι? Κι ας μη το ξερει/ καταλαβαινει.

Και στο κατω κατω για ποιον λογο να το κανεις? Για να σου πουν "ουαου, μπραβο"?
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 25 Οκτ 2022, 10:12

Δεν ειναι μηδεν. Μπορει να συμβει.

Αλλα το κυριοτερο ειναι ελλειψη σεβασμου προς το παιδι. Εγω πχ δεν γουσταρω να εχω καμια φωτο σε social media γιατι ειμαι ξινος και απλα δε γουσταρω. Γιατι να μην ισχυει το ιδιο και για ενα παιδι? Κι ας μη το ξερει/ καταλαβαινει.

Και στο κατω κατω για ποιον λογο να το κανεις? Για να σου πουν "ουαου, μπραβο"?
η αληθεια ειναι οτι δεν το κανω. νταξ, το εχω κανει, μια φορα, που χεστηκα απο τη χαρα μου γιατι ο μικρος βγηκε πρωτος σε εναν αγωνα.

αλλα το παιδι μου, εχει "εκτεθει" πολυ περισσοτερο απο ποσταρισματα στο φβ.

πολυ μικρο, 3χρονο ισως, μου ζητησε ενας φιλος να κανει φωτογραφιση ως παραγαμπρακι για καταλογο νυφικων. το εκανε. μετα ο φωτογραφος μου το ζητησε και για αλλες φωτογραφισεις, επειδη ηταν πολυ καλοβολο για την ηλικια του, και ευκολο να σταθει να το φωτογραφισεις. ο ιδιος ο μικρος το διασκεδαζε, "πληρωνωταν" και με σοκολατες και τετοια, κυκλοφορησε η μουρη του σε διαφορα εντυπα και σαιτ.

ε, και;

Άβαταρ μέλους
Puma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Puma »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Οκτ 2022, 08:49 εστω εβαλα μια φωτο του παιδιου. οδηγησε με απο αυτο το σημειο, με καποιο σεναριο, οπου καταληγει σε κακο. και που δεν θα ειχε συμβει αν δεν εβαζα τη φωτο.

εντωμεταξυ, οποιος θελει φωτο παιδιων, απλως γκουγκλιζει. αν θελει συγκεκριμμενων παιδιων, παρκαρει το αυτοκινητο με τη dashcam εξω απο το σχολειο. παει στην παρελαση και κανει τον φωτογραφο. βαζει μια gopro στο κρανος και κυκλοφορει, απειροι τροποι.
Ακολουθεί σεντόνι με τις σκέψεις μου (TLTR). Ελπίζω να μην κουράσει.

Γονιός αναρτά φωτογραφία παιδιού μπροστά από την είσοδο του σχολείου. Συγκινημένος ο γονιός που το παιδί του μεγάλωσε και ξεκινάει σχολείο. Απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα. Πρόκειται για σημαντικό milestone. Πραγματικά, πολύ ιδιαίτερη μέρα.

Meanwhile (όπως έγραφε και στο Monkey Island), κάποιος τρίτος (social φίλος-γνωστός ή φίλος φίλου) βλέπει τη φωτογραφία και του αρέσει. Έστω ότι στη φωτό δε φαίνεται κάποια πινακίδα που να γράφει ποιο σχολείο είναι. Ξέρει, όμως, ο τρίτος σε ποια περιοχή μένει ο γονιός. Ή απλά μπαίνει στο προφίλ του και το βλέπει (εφόσον το έχει ανοικτό σαν πληροφορία). Μια αναζήτηση στα Google Maps και με τη βοήθεια της επιλογής Street View εντοπίζει το σχολείο.

Η παραπάνω διαδικασία έχει να κάνει με τον εντοπισμό ενός παιδιού. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως εκείνοι που ανέφερες. Απλά στα social, ο τρίτος μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα. Δε θα κινήσει υποψίες.

Από εκεί και πέρα ψάχνει τρόπους να προσεγγίσει ίσως το παιδί. Δεν ξέρω πώς και τι κάνουν. Υποθέτω, όμως, πως αν βρήκε το παιδί από το fb, μπορεί να αξιοποιήσει με κάποιο τρόπο πληροφορίες που έχει αναρτήσει ο γονιός. "Είμαι φίλος του μπαμπά σου/της μαμάς σου, δουλεύουμε μαζί εκεί μπλαμπλα μπλα".

Όλα πάνε συνδυαστικά. Δεν ξέρω αν είναι ακραίο το παραπάνω σενάριο. Πάντως, το cross-checking πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει στην εξαγωγή διαφόρων συμπερασμάτων.

Αναφέρω και πάλι το παράδειγμα του αρχηγού των προσκόπων πριν αρκετά χρόνια, που δεν υπήρχαν social media. Είχε οργανώσει τεράστια κατασκήνωση με παιδιά (όχι προσκόπους). Και ζήτησε από κάποιους γονείς προσκόπων, μήπως θέλουν κι εκείνοι να στείλουν τα δικά τους. Μία μόνο σκηνή φιλοξενούσε τα προσκοπάκια και ήταν δίπλα στη δική του (μάλλον δεν ήταν τυχαίο). Εκεί ήμουν κι εγώ και ο αδερφός μου. Προφανώς, οι γονείς μας δεν ήξεραν τι άνθρωπος ήταν αυτός. Όλοι είχαμε την εικόνα του αρχηγού των προσκόπων, του νηπιαγωγού, του ευγενικού ανθρώπου που ενέπνεε σεβασμό και έκανε τους γονείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν τα παιδιά ήταν μαζί του. Ακόμα σκέφτομαι ότι είχαμε άγιο και τη γλιτώσαμε.

Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία προχωράει, προστίθενται νέοι τρόποι επικοινωνίας κλπ. Σε όλα αυτά προσαρμοζόμαστε όλοι. Το ίδιο, λοιπόν, μπορεί να κάνει κ ένας τέτοιος άνθρωπος. Να αξιοποιήσει την τεχνολογία και τα social media για να εκπληρώσει τους αρρωστημένους του σκοπούς.

Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά. Μπορεί εγώ να φοβάμαι περισσότερο λόγω όσων έμαθα για το συγκεκριμένο άνθρωπο. Ωστόσο, μου φαίνονται πιθανά τα παραπάνω, έστω κι αν η πιθανότητα είναι πολύ μικρή.

Θα αναφέρω, επίσης, κάτι που είναι καθαρά προσωπικό. Προφανώς, οι γονείς που ανεβάζουν φωτό με το παιδί τους, χαίρονται, νιώθουν όμορφα. Απόλυτα φυσιολογικό, δεν το κατακρίνω καθόλου. Το κάνουν και φίλοι μου και συγγενείς μου. Βολεύει απίστευτα και το χρονολόγιο που είπαμε. Πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο και ωραίο να τα βλέπουμε όλα αυτά.

Ωστόσο, μια φορά ανέβασε ο πατέρας μου φωτογραφία του παιδιού μου, γεμάτος χαρά και περηφάνεια. Τον πήρα τηλέφωνο και την κατέβασε αμέσως. Όχι τόσο για την αποφυγή τυχόν κινδύνων. Αλλά κυρίως επειδή ένιωσα ότι εξέθεσα ένα δικό μου κομμάτι, εξαιρετικά προσωπικό. Ένιωσα ότι δεν το προστάτευσα. Αλλά, όπως είπα, αυτό έχει να κάνει με τη διαχείριση της πληροφορίας σε προσωπικό καθαρά επίπεδο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”