Το ίδιο καθεστώς έχουν απο το '79. Απλά τώρα φουντώνει το κίνημα οργής. Απο το 2007 υπάρχουν εξεγέρσεις. Και μια κλιμάκωση απο το 2016 και μετά. Αρχικά αντικυβερνητικές με οικονομικά αιτήματα, αλλά πλέον εξελίσσονται γενικότερα σε αντικαθεστωτικές και εναντίον της πολιτικής φιλοσοφίας του καθεστώτος.zteo έγραψε: 16 Οκτ 2022, 21:44Ο τρόπος ζωής αλλάζει όταν αλλάζει το οικονομικό πολιτικό καθεστώς όχι όταν αλλάζουμε πρόσωπα.Golden Age έγραψε: 16 Οκτ 2022, 21:37Δεν είναι ασήμαντο ζήτημα η μαντίλα. Είναι τρόπος ζωής που επιβάλλεται. Αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλαπλά αίτια που συσσωρεύουν την οργή. Το βασικότερο είναι ο ολοκληρωτισμός του καθεστώτος.zteo έγραψε: 16 Οκτ 2022, 21:32
Εάν νομίζεις ότι οι Ιρανοί αντέδρασαν για ένα τόσο ασήμαντο ζήτημα όπως η μαντίλα είσαι βαθιά νυχτωμενος.
Η μαντίλα είναι απλά η αφορμή.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στο Ιράν αρχισαν να ξυπνάνε από τον μεσαίωνα που τους έριξε το παπαδαριό
- Golden Age
Re: Στο Ιράν αρχισαν να ξυπνάνε από τον μεσαίωνα που τους έριξε το παπαδαριό
Μαζί πάνε αυτά. Καμμία ισλαμική χώρα δεν έχει δημοκρατία. Η καλύτερη είναι η Τουρκία.zteo έγραψε: 16 Οκτ 2022, 21:32https://www.rizospastis.gr/page.do?id=1 ... &pageNo=39sharp έγραψε: 16 Οκτ 2022, 21:19Σοβαρά; Κι οι μπούρκες τι είναι, οικονομική εκμετάλλευση λόγω καπιταλισμού;zteo έγραψε: 16 Οκτ 2022, 21:16
Καμια σχέση.
Ουσιαστικά το Ιράν δεν είναι ένα θεοκρατικό καθεστώς αλλά είναι ένα καπιταλιστικό κράτος με μια μορφή θεοκρατική διακυβέρνηση.
Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι ενάντια στην εκμετάλλευση που υφίστανται.
Από εκεί και πέρα οι φιλελεύθεροι απλά προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις αντιδράσεις μόνο σε αλλαγές προσώπων όχι σε αλλαγή καθεστώτος.![]()
Διάβασε τα στοιχεία να δεις πόσο καθαρό καπιταλισμο έχει το Ιράν.
Εάν νομίζεις ότι οι Ιρανοί αντέδρασαν για ένα τόσο ασήμαντο ζήτημα όπως η μαντίλα είσαι βαθιά νυχτωμενος.
Η μαντίλα είναι απλά η αφορμή.
Η καλύτερη είναι η Τυνησία. Η Τουρκία είναι πιο δυτικοποιημενη τεχνολογικά και κοινωνικά αλλά όχι πιο δημοκρατική.
Στο θέμα μας:
https://twitter.com/IranIntl_En/status/ ... 0833814529
Στο θέμα μας:
https://twitter.com/IranIntl_En/status/ ... 0833814529
Θα ηθελα να ειμαι για λιγες ωρες Ιρανη σελεμπριτυ γυναικα να βγω στο τουιτερ με φωτο τη μαντηλα μου στην οποια να ειναι κεντημενο με κοκκινα γραμματα το θανατος στους εχθρους του Ιραν.
.
.
Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:13 Θα ηθελα να ειμαι για λιγες ωρες Ιρανη σελεμπριτυ γυναικα να βγω στο τουιτερ με φωτο τη μαντηλα μου στην οποια να ειναι κεντημενο με κοκκινα γραμματα το θανατος στους εχθρους του Ιραν.
.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Καραμελίτσα
Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:13 Θα ηθελα να ειμαι για λιγες ωρες Ιρανη σελεμπριτυ γυναικα να βγω στο τουιτερ με φωτο τη μαντηλα μου στην οποια να ειναι κεντημενο με κοκκινα γραμματα το θανατος στους εχθρους του Ιραν.
.
Μια Ιρανή γυναίκα παγιδευμένη σε αντρικό Ελληνικό σώμα, αυτό είναι από τα πιο σπάνια είδη τρανς.
Z
.

- Golden Age
Κι ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεσπούν σε όλο το Ιράν και πλέον και οι απεργίες:
Iράν: Στο στόχαστρο οι Κούρδοι για να «εκτραπεί» η πολιτική διαμαρτυρία
Iράν: Στο στόχαστρο οι Κούρδοι για να «εκτραπεί» η πολιτική διαμαρτυρία
- Golden Age
Νυχτερινά συνθήματα υπερ του Σάχη και κατά του Χαμενεΐ απο συγκροτήματα κατοικιών
https://www.facebook.com/paniranist.inf ... 318910586/
https://www.facebook.com/paniranist.inf ... 318910586/
Περα απο το πετρελαιο ας δουμε και τον αλλο λογο που οι ΗΠΑ ξεσηκωσαν τους Κουρδους του Ιραν βαφτιζοντας τους γυναικες που αγωνιζονται για τη μαντηλα.
«Πυρ και μανία» οι ΗΠΑ με το Ιράν: Τα ιρανικά drones «γκρέμισαν» όλες τις ουκρανικές επιτυχίες στα πεδία των μαχών
«Θα το πληρώσετε ακριβά» απειλεί την Τεχεράνη το State Department
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/p ... ton-maxon/
.
«Πυρ και μανία» οι ΗΠΑ με το Ιράν: Τα ιρανικά drones «γκρέμισαν» όλες τις ουκρανικές επιτυχίες στα πεδία των μαχών
«Θα το πληρώσετε ακριβά» απειλεί την Τεχεράνη το State Department
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/p ... ton-maxon/
.
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:31Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:13 Θα ηθελα να ειμαι για λιγες ωρες Ιρανη σελεμπριτυ γυναικα να βγω στο τουιτερ με φωτο τη μαντηλα μου στην οποια να ειναι κεντημενο με κοκκινα γραμματα το θανατος στους εχθρους του Ιραν.
.
Μια Ιρανή γυναίκα παγιδευμένη σε αντρικό Ελληνικό σώμα, αυτό είναι από τα πιο σπάνια είδη τρανς.
Υπαρχουν πολυ χειροτερα, Κουρδοι μουστακαληδες που στα ρεπορταζ του CNN μεταλασσονται σε Ιρανες ακτιβιστριες που αγωνιζονται κατα της μαντηλας.
.
- Golden Age
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2022, 07:28Καραμελίτσα έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:31Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:13 Θα ηθελα να ειμαι για λιγες ωρες Ιρανη σελεμπριτυ γυναικα να βγω στο τουιτερ με φωτο τη μαντηλα μου στην οποια να ειναι κεντημενο με κοκκινα γραμματα το θανατος στους εχθρους του Ιραν.
.
Υπαρχουν πολυ χειροτερα, Κουρδοι μουστακαληδες που στα ρεπορταζ του CNN μεταλασσονται σε Ιρανες ακτιβιστριες που αγωνιζονται κατα της μαντηλας.
.
Που τα είδες αυτά ρε Αρίστο;
Οι αντιδράσεις στο Ιράν δεν είναι μόνο στις κουρδικές περιοχές, αλλά παντού.
Στην επανασταση των Σιιτων κατα του Σαχη ειχαμε διαδηλωση 2 εκατομμυριων στην Τεχερανη, για πες ποσους διαδηλωτες συγκεντρωσε μια οποιαδηποτε διαδηλωση εκτος των κουρδικων περιοχων αυτες τις μερες, αν εχεις και βιντεο ανεβασε το.
.
.
Στα γεράματα άρχισες να εκδηλώνεσαι και να θέλεις να βγεις από τη ντουλάπα;;;Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2022, 21:13 Θα ηθελα να ειμαι για λιγες ωρες Ιρανη σελεμπριτυ γυναικα να βγω στο τουιτερ με φωτο τη μαντηλα μου στην οποια να ειναι κεντημενο με κοκκινα γραμματα το θανατος στους εχθρους του Ιραν.
.
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Καραμελίτσα
Χμμμ, κάτι τέτοιο δηλαδή.

Z
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις