Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Προφανώς κάποιοι αγοράζουν σπίτια, αλλιώς δεν ανεβαίνουν οι τιμές από μόνες τους. Νομίζω αυτό που έχει χειροτερέψει είναι η ικανότητα ενός εργαζομένου να φύγει από το νοίκι και να αγοράσει το πρώτο του σπίτι. Αλλιώς γενικά οι τιμές κινούνται παράλληλα. Άμα κάποιος έχει ήδη έστω ένα μικρό σπίτι σε κάποια περιοχή και πρέπει να το πουλήσει για να πάει κάπου αλλού, ακόμη και αν έχουν ανατιμηθεί οι τιμές στην καινούργια τοποθεσία, οι πιθανότητες είναι να έχει ανατιμηθεί και το δικό του υπάρχον σπίτι, οπότε η ανατίμηση δεν επηρεάζει τόσο πολύ. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί το ανατιμημένο καινούργιο σπίτι να του έρθει και φτηνότερο στο τέλος, άμα το παλιό του έχει ανατιμηθεί περισσότερο.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:12Όπως και να το δεις η ουσία είναι ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά όσον αφορά τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να αγοράσει σπίτι. Και φαντάσου ότι έχει μεσολαβήσει και μια κρίση ακινήτων από το 2008 έως το 2018 που οι τιμές πέσανε περίπου 40%, αν δεν είχε συμβεί κι αυτό θα είχαμε το χειρότερο λόγο μισθού/ακινήτου στον πλανήτη. Μπορεί και να τον έχουμε ακόμα, δεν ξέρω.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:07Ναι, έθεσα τα ποσοστά ως μεταβολή δείκτη 2021-1995, όχι ως αύξηση. Δίνει λανθασμένη εικόνα αυτό. Να το πάμε ξανά.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:00
Δεν ανοίγει αυτό το λινκ αλλά και έτσι να το πάρεις είναι
16.250 - 9.419 = 6.831 μεταβολή
6.831 / 9.419 = 73% μεταβολή, όχι 173%
Αύξηση τιμών ακινήτων 1995-2021:
Αστικές περιοχές: 143%
Αθήνα: 182%
Θεσσαλονίκη: 161%
Άλλες μεγάλες πόλεις: 97%
Αύξηση μέσου μισθού (1995-2021): 73%
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
"Πεινάω ρε"
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Η φωνή της Αληθειας
Re: "Πεινάω ρε"
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Προφανώς όχι οι εργαζόμενοι.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Προφανώς κάποιοι αγοράζουν σπίτια, αλλιώς δεν ανεβαίνουν οι τιμές από μόνες τους.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:12Όπως και να το δεις η ουσία είναι ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά όσον αφορά τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να αγοράσει σπίτι. Και φαντάσου ότι έχει μεσολαβήσει και μια κρίση ακινήτων από το 2008 έως το 2018 που οι τιμές πέσανε περίπου 40%, αν δεν είχε συμβεί κι αυτό θα είχαμε το χειρότερο λόγο μισθού/ακινήτου στον πλανήτη. Μπορεί και να τον έχουμε ακόμα, δεν ξέρω.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:07
Ναι, έθεσα τα ποσοστά ως μεταβολή δείκτη 2021-1995, όχι ως αύξηση. Δίνει λανθασμένη εικόνα αυτό. Να το πάμε ξανά.
Σπίτια αγοράζουν διάφοροι επενδυτές για B&B και διάφοροι που έχουν ήδη σπίτια απ'τη μαμά τους και το μπαμπά τους και πουλάνε το ένα για ν'αγοράσουν το άλλο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι μια χαρά και στην Ελλάδα και στη Σομαλία και στην Αμερική και παντού, δε μας ενδιαφέρουν. Αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε είναι τι πιθανότητες έχεις σε μια χώρα να φτιάξεις τη ζωή σου απ'το μηδέν από μόνος σου με τον πιό κοινό τρόπο: δουλεύοντας. Αυτό είναι που σου δείχνει αν το μοντέλο μιας χώρας λειτουργεί ή δυσλειτουργεί.
Ναι γι'αυτό μιλάμε. Το πρόβλημα του να αγοράσεις σπίτι όταν έχεις ήδη σπίτι είναι μη-πρόβλημα.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52Νομίζω αυτό που έχει χειροτερέψει είναι η ικανότητα ενός εργαζομένου να φύγει από το νοίκι και να αγοράσει το πρώτο του σπίτι.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- EKPLIKTIKOS
Αγοράζουν αλλά μη νομίζεις ότι είναι κ απόλυτο. Το ότι ζητάς 300κ για 80τμ στο ΠαγκρατιΗ φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52
Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Προφανώς κάποιοι αγοράζουν σπίτια, αλλιώς δεν ανεβαίνουν οι τιμές από μόνες τους.
δε σημαίνει ότι θα τα πάρεις κιόλας. Ακόμη και αν είστε πολλοί που τα ζητάτε πια.
- hellegennes
Οι τιμές μπορεί να ανεβαίνουν γιατί μειώνεται η προσφορά κατοικίας, λόγω AirBnB κυρίως. Όχι ότι κάποιοι δεν αγοράζουν σπίτια, αλλά δεν είναι αρκετοί για να κρατιέται σταθερό το ποσοστό ιδιοκτησίας. Αυτό το διάγραμμα είναι από στοιχεία της Eurostat:Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Προφανώς κάποιοι αγοράζουν σπίτια, αλλιώς δεν ανεβαίνουν οι τιμές από μόνες τους.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:12Όπως και να το δεις η ουσία είναι ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά όσον αφορά τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να αγοράσει σπίτι. Και φαντάσου ότι έχει μεσολαβήσει και μια κρίση ακινήτων από το 2008 έως το 2018 που οι τιμές πέσανε περίπου 40%, αν δεν είχε συμβεί κι αυτό θα είχαμε το χειρότερο λόγο μισθού/ακινήτου στον πλανήτη. Μπορεί και να τον έχουμε ακόμα, δεν ξέρω.hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:07
Ναι, έθεσα τα ποσοστά ως μεταβολή δείκτη 2021-1995, όχι ως αύξηση. Δίνει λανθασμένη εικόνα αυτό. Να το πάμε ξανά.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
280.000 γράφει. Πόσα λες να πάρει 240, 200; Και πάλι 2,5 με 3 χιλ το τμ είναι πανάκριβο από κάθε άποψηEKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Οκτ 2022, 09:16Αγοράζουν αλλά μη νομίζεις ότι είναι κ απόλυτο. Το ότι ζητάς 300κ για 80τμ στο ΠαγκρατιΗ φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52
Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Προφανώς κάποιοι αγοράζουν σπίτια, αλλιώς δεν ανεβαίνουν οι τιμές από μόνες τους.
δε σημαίνει ότι θα τα πάρεις κιόλας. Ακόμη και αν είστε πολλοί που τα ζητάτε πια.
ο τζωρτζμπη ειχε βαλει κατιUnique έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:07 Παιδια καλημερα.
Είδατε καμιά ανάρτηση του πεινασμενου Ιάσωνα για τους 92 γυμνούς μετανάστες που παράτησαν στα σύνορα οι Τούρκοι;
Όχι ε;
Καμιά ΜΚΟ κάτι;
ο τζεησον τα εχωνε στην κυβερνηση γιατι θεωρει τη τουρκια ασφαλη χωρα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Δηλ. αν δεν αγοράσεις σπίτι (και μάλιστα στα 30 με 40) δεν έφτιαξες τη ζωή σου; Αυτό είναι Ελληνική μικροαστική νοοτροπία. Αφήνω κατά μέρος ότι πρέπει να είναι στις καλύτερες περιοχές και τουλάχιστον 80 τμ, παρότι γράφεις, μόνος σου να το πετύχεις. Δηλ. ένας μόνος του χρειάζεται τόσο πολύ χώρο;Chilloutbuddy έγραψε: 16 Οκτ 2022, 06:34Προφανώς όχι οι εργαζόμενοι.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό. Προφανώς κάποιοι αγοράζουν σπίτια, αλλιώς δεν ανεβαίνουν οι τιμές από μόνες τους.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Οκτ 2022, 16:12
Όπως και να το δεις η ουσία είναι ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά όσον αφορά τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να αγοράσει σπίτι. Και φαντάσου ότι έχει μεσολαβήσει και μια κρίση ακινήτων από το 2008 έως το 2018 που οι τιμές πέσανε περίπου 40%, αν δεν είχε συμβεί κι αυτό θα είχαμε το χειρότερο λόγο μισθού/ακινήτου στον πλανήτη. Μπορεί και να τον έχουμε ακόμα, δεν ξέρω.
Σπίτια αγοράζουν διάφοροι επενδυτές για B&B και διάφοροι που έχουν ήδη σπίτια απ'τη μαμά τους και το μπαμπά τους και πουλάνε το ένα για ν'αγοράσουν το άλλο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι μια χαρά και στην Ελλάδα και στη Σομαλία και στην Αμερική και παντού, δε μας ενδιαφέρουν. Αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε είναι τι πιθανότητες έχεις σε μια χώρα να φτιάξεις τη ζωή σου απ'το μηδέν από μόνος σου με τον πιό κοινό τρόπο: δουλεύοντας. Αυτό είναι που σου δείχνει αν το μοντέλο μιας χώρας λειτουργεί ή δυσλειτουργεί.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Οκτ 2022, 15:50
https://www.reddit.com/r/IAmA/comments/ ... &context=3
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Eθνικοκοινωνιστης
EKPLIKTIKOS έγραψε: 12 Οκτ 2022, 12:20Λογικό είναι αυτό. Στα υπόλοιπα μέρη ή δεν έχει δουλειές ή είναι γεμάτα με συμμορίες αλβανων τραπερς και προαγωγών 12χρονωνsharp έγραψε: 12 Οκτ 2022, 12:13
Σήμερα είναι χειρότερα γιατί όλοι θέλουν να αγοράσουν στα ίδια μέρη και στριμώχνονται.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- hellegennes
70-80 τ.μ. είναι ένας ανθρώπινος χώρος. Το ότι είσαι ένα άτομο δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι το 1/4 του χώρου μιας οικογένειας τεσσάρων ατόμων. Το μοναδικό πράγμα που διαφέρει είναι ο αριθμός υπνοδωματίων, οι άλλοι χώροι για να είναι ανθρώπινοι πρέπει να έχουν ίδιες διαστάσεις. Δεν χρειάζεσαι μικρότερη κουζίνα ή μπάνιο αν είσαι ένα άτομο.sharp έγραψε: 16 Οκτ 2022, 16:26Δηλ. αν δεν αγοράσεις σπίτι (και μάλιστα στα 30 με 40) δεν έφτιαξες τη ζωή σου; Αυτό είναι Ελληνική μικροαστική νοοτροπία. Αφήνω κατά μέρος ότι πρέπει να είναι στις καλύτερες περιοχές και τουλάχιστον 80 τμ, παρότι γράφεις, μόνος σου να το πετύχεις. Δηλ. ένας μόνος του χρειάζεται τόσο πολύ χώρο;Chilloutbuddy έγραψε: 16 Οκτ 2022, 06:34Προφανώς όχι οι εργαζόμενοι.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Οκτ 2022, 03:52
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Το πρόβλημα με τα μικρά σπίτια είναι όταν τελειώσει η φοιτητική φάση ή αρχίσεις να περνάς (θέλοντας κ μη) χρόνο στο σπίτι. Λιγότερα τμ σημαίνει ενοποιημενους χώρους, πχ σαλόνι-υδ (πώς θα καλέσεις 3 φιλους ή τη γκομενα; ) κτλ. Ειδικά αν αρχίσεις να μαγειρεύεις γαμησε τα. Θα κάνεις μπάνιο κ το μπουρνούζι σου θα μυρίζει τηγανητό αυγό και φακές.
Επίσης αν περνάς χρόνο στο σπίτι θα θες να κάνεις κ πράγματα εκει. Πχ πού θα βάλεις μια τιμονιερα να παίζεις forza? Πού θα βάλεις έναν πάγκο να κάνεις γυμναστική; Ένα σετ ντραμς, έστω ηλεκτρονικα; Για κατοικιδιο το ξεχνάς βέβαια, ούτε παπαγάλο δε βάζεις σε φοιτητικό σπίτι
Επίσης αν περνάς χρόνο στο σπίτι θα θες να κάνεις κ πράγματα εκει. Πχ πού θα βάλεις μια τιμονιερα να παίζεις forza? Πού θα βάλεις έναν πάγκο να κάνεις γυμναστική; Ένα σετ ντραμς, έστω ηλεκτρονικα; Για κατοικιδιο το ξεχνάς βέβαια, ούτε παπαγάλο δε βάζεις σε φοιτητικό σπίτι
Οπότε αν δεν γίνουν όλα αυτά, έχεις αποτύχει στη ζωή σου.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ναι, είναι σημαντικό και παγκόσμιο ως νοοτροπία, δεν το ανακάλυψαν οι Έλληνες ως όνειρο το να κάνεις οικογένεια και να τη στεγάσεις. Είναι βασικό ένστικτο.sharp έγραψε: 16 Οκτ 2022, 16:26 Δηλ. αν δεν αγοράσεις σπίτι (και μάλιστα στα 30 με 40) δεν έφτιαξες τη ζωή σου; Αυτό είναι Ελληνική μικροαστική νοοτροπία. Αφήνω κατά μέρος ότι πρέπει να είναι στις καλύτερες περιοχές και τουλάχιστον 80 τμ, παρότι γράφεις, μόνος σου να το πετύχεις. Δηλ. ένας μόνος του χρειάζεται τόσο πολύ χώρο;
Τις "καλύτερες περιοχές" δεν τις συζητάμε καν, γιατί οι καλύτερες περιοχές είναι Βουλιαγμένη, Κολωνάκι, Φιλοθέη και τέτοια, δεν αγγίζονται.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά αλλά μένουν στο ενοίκιο. Μπορείς να βγάλεις περισσότερα επενδύοντας το κεφάλαιο του σπιτιού, εσύ σίγουρα το γνωρίζεις αυτό.Chilloutbuddy έγραψε: 17 Οκτ 2022, 01:02Ναι, είναι σημαντικό και παγκόσμιο ως νοοτροπία, δεν το ανακάλυψαν οι Έλληνες ως όνειρο το να κάνεις οικογένεια και να τη στεγάσεις. Είναι βασικό ένστικτο.sharp έγραψε: 16 Οκτ 2022, 16:26 Δηλ. αν δεν αγοράσεις σπίτι (και μάλιστα στα 30 με 40) δεν έφτιαξες τη ζωή σου; Αυτό είναι Ελληνική μικροαστική νοοτροπία. Αφήνω κατά μέρος ότι πρέπει να είναι στις καλύτερες περιοχές και τουλάχιστον 80 τμ, παρότι γράφεις, μόνος σου να το πετύχεις. Δηλ. ένας μόνος του χρειάζεται τόσο πολύ χώρο;
Τις "καλύτερες περιοχές" δεν τις συζητάμε καν, γιατί οι καλύτερες περιοχές είναι Βουλιαγμένη, Κολωνάκι, Φιλοθέη και τέτοια, δεν αγγίζονται.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 47 Απαντήσεις
- 1277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis