Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 15 Οκτ 2022, 09:12
.......
Εδώ έχουμε ένα παιδί που σταμάτησε το δημοτικό, την υποχρεωτική εκπαίδευση. Θα έπρεπε άμεσα να ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός προστασίας. Το σχολείο να ειδοποιήσει κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτές να κάνουν επίμονο και συστηματικό έλεγχο στην οικογένεια και το παιδί.
Θα απέτρεπε την κατάσταση ; Δεν ξέρω. Είναι όμως ότι ουσιαστικό μπορεί να γίνει ως πράξη, αντί του κουτσομπολιού και της ειλικρινούς στεναχώριας που εκφράζεται με τους τόνους για το θέμα.
Κανονικα αυτο γινεται "αυτοματα" σε ολη την Ευρωπαϊκη Ενωση ξεκινοντας απο την απρατηρηση συχνων απουσιων. Αρα σιγουρα υφισταται και στην Ελλαδα. Η εκπαιδευση ειναι υποχρεωτικη εως το λυκειο και απο το λυκειο και επειτα υποχρεωτικη επισης ειτε σαν μορφη κλασσικης εκπαιδευσης ειτε σαν μορφη επαγγελματικης εκπαιδευσης.
Κοινως η εργασια των παιδιων θεωρειται εγκληματικη πραξη (και οχι απλα αδικημα) για οποιον την ασκει η επωφελειται απ'αυτην...
Αρα πως ειναι δυνατον ενα παιδι (γιατι για 11 χρονων για παιδι προκειται ακομα) να πηγαινει να "δουλευει" σε σουπερ μαρκετ ;;;;
Ρωτω εγω ο αφελης... πελατες δεν ειχε αυτο το σουπερμαρκετ να βλεπουν παιδακι να ταχτοποιει κουτια και κονσερβες ;
Η μανα δεν ηξερε οτι δουλευε ; Δεν παιρνω καν την εννοια του πονηρου... τοσες ωρες απουσιας απο το σπιτι και οχι σχολειο δεν προβληματησαν την "μανα" σε τιποτα ;
Βεβαια θα μου πειτε ολα αυτα τα υποχρεωτικα της ΕΕ για ολους, δεν αφορουν γυφτους, οπου σε οποιουδηποτε κρατους τη γονια κι αν βρισκονται κανουν τα δικα τους, και ειναι στο απυροβολητο.
Αρα να ειπε η μανα..."ας το κανω και γω οπως αυτοι δε θα μου πει κανεις τιποτα" ;